X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • India26 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle dziewczyny nie obiły wam się o oczy gdzieś jakieś duże rozmiary staników do karmienia? Obwód mi się powiększył pod więc pewnie 70/75 h/i będę potrzebować, chociaż pewnie nawet "j", bo przecież jeszcze rosną na początku laktacji...jestem w kropce, a przez internet nie kupię, bo firma firmie nie równa, w jednej rozmiar większy w inny rozmiar mniejszy, a w tym modelu ten rozmiar jest ok, a w innym już nie, a poza tym kto wie ile tam jeszcze urosło... teraz chodzę w sportowych, średnio/źle dopasowanych, ale nie znalazłam nigdzie stanika bez fiszbin w moim rozmiarze...a te fiszbiny mnie uwierają strasznie, bo cycki ciężkie, zrobiły mi się aż przebarwienia od nich pod biustem...

59a17bd566875.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Ja planuję jedną koszulę do porodu i 2 na później :)
    To tak jak ja :) ale w razie czego wrzucę mojemu do bagażnika, razem z tymi dodatkowymi rzeczami, 1 koszule albo pizame (bo mam taką rozpinana na górze) :D a rodzić będę chyba w jakimś starym
    T-shircie mojego, bo znam siebie i wiem, że nigdy więcej nie chcę tego ubrania zakładać :) więc wolę założyć coś, czego nie będzie mi żal zniszczyć.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No dobra, przekonalyscie mnie. W takim razie kupię 2 do karmienia. Na porod podobno u mnie dają jednorazowe zielone, a nawet jesli by nie dali to wezmę koszulke Chlopa. Najwyzej będzie mi pół tylka widac, to szlafrok zaloze na początku zeby móc chodzic po korytarzu.

Czekajacnacud jak tak czytam Twojego posta, to tak na logikę piżame będziesz miala okolo 70cm od ziemi, czyli miedzy kolanem a udem. Myśl e ze spoko. Albo wez jakas sukienke czy cos co ma 1 metr w domu i "przymierz", wtedy zobaczysz mniej wiecej jak to będzie wyglądało ;-)
    jak 70cm od ziemi? koszula ma ok 94cm ja mam 164 zostaje 70cm na reszte nogi i glowe czyli mi wyszlo do polowy lydli ale moze cos sie podniesie na biuscie i brzuchu :)

6sutskjolve431gm.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie szykuje na żaden wcześniejszy poród, remont w dupie, pranie dopiero za 3 tygodnie, mały poczeka, nie ma innego wyjścia :D Dopiero we wrześniu będę miała wszystko gotowe :D

Ja mam 2 koszule do karmienia, do porodu biorę koszulkę męża i mam jeszcze piżamkę i bede z niej korzystać w domu, koszul nienawidzę, takei długaśne, blee :D Stanik mam póki co 1 z Lidla, jeszcze ze 2 dokupię, ale to już we wrześniu, niedaleko porodu.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    a tak w ogóle dziewczyny nie obiły wam się o oczy gdzieś jakieś duże rozmiary staników do karmienia? Obwód mi się powiększył pod więc pewnie 70/75 h/i będę potrzebować, chociaż pewnie nawet "j", bo przecież jeszcze rosną na początku laktacji...jestem w kropce, a przez internet nie kupię, bo firma firmie nie równa, w jednej rozmiar większy w inny rozmiar mniejszy, a w tym modelu ten rozmiar jest ok, a w innym już nie, a poza tym kto wie ile tam jeszcze urosło... teraz chodzę w sportowych, średnio/źle dopasowanych, ale nie znalazłam nigdzie stanika bez fiszbin w moim rozmiarze...a te fiszbiny mnie uwierają strasznie, bo cycki ciężkie, zrobiły mi się aż przebarwienia od nich pod biustem...
    Tez sie chetnie dowiem. H&m ma tylko do D absurd... jestem raczej z tych szczuplejszych, ale biust mi starsznie napompowalo, wiadomo ciaza... nie wiem jak oni to "projektuja"

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo niska i szukam właśnie jakiejś koszuli abym nie miała jej do ziemi ;)
    Znalazłam coś takiego http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-nocna-ciazowa-bawelna-s-36-38-i6839275031.html

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie dwie, tzn. Jedna bez serduszka, z allegro. I jak normalnie noszę M/L to wzięłam M, tak mi wygodniej. Mam 168 cm wzrostu i sa przed kolano, bo dłuższych nie lubię.
    Ps. Modelka ze mnie żadna i w stanik sportowym :P :/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f25a16d1add.png

czekajacanacud1, madlene88 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Tak??? O no to dobrze że mówisz, więc poszukam coś innego.. Dziekuje:)
    A pytanie z innej beczki, kupowałas fotelik już? Bo o ile dobrze pamiętam kupiłaś czy zamówiłas wózek camarelo sirion ixi8..
    No powiem Ci, ze z tym wozkiem to tak wyszlo, ze nie kupujemy go. Bedziemy szukac czegos innego, prawdopodobnie 3w1, wiec fotwlik będzie w zestawie

madlene88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jak 70cm od ziemi? koszula ma ok 94cm ja mam 164 zostaje 70cm na reszte nogi i glowe czyli mi wyszlo do polowy lydli ale moze cos sie podniesie na biuscie i brzuchu :)
    O widzisz, głowy nie odjelam :-)
    No to w takim razie moze faktycznie wez jakies ubranie które w ma metr i mniej wiecej przymierz do siebie? Kurcze, no nie wiem jak to rozgryzc

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

age.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś 200 dzień ciąży :D

póki co mam 3 koszule do karmienia i dwie piżamy. Raczej piżamy będą do domu, a co do koszul to sama nie wiem czy w jednej z nich urodzę, czy jeszcze coś kupię. Tak sobie myślę, że fajna by była jakaś taka elastyczna na ramiaczka, zeby w razie czego zsunąć od góry i ogsłonić cyca dla maleństwa. Jak gdzieś taka spotkam to kupię.

do wcześniejszego porodu też się nie szykuję, wierzę, ze dotrwam do końca września, albo chociaż do połowy. Poza tym trzeba by wziać pod uwagę jak przebiegała ciąża tej dziewczyny co urodziła, podejrzewam, że coś tam musiało być już wcześniej.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burzahormonów, nadziejastru - polać Wam, picolo oczywiście! ja też nie szykuję się do wcześniejszego porodu! i to wcale nie dlatego, że wszystko w powijakach - remont, wyprawka może w ponad połowie zrobiona, a wózek do odebrania z początkiem września! i powiem Wam Mamusie - że wszystkie dotrwamy przynajmniej do końca września, o! a Kimmy najwcześniej w sierpniu urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 11:21

BurzaHormonów, madlene88 lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym chciała urodzić jakieś 2 tyg. przed terminem :D miałabym wtedy troszkę więcej czasu z moją małą, zanim musiałabym ją zostawić. No i już mi zbrzydło bycie taką "nieporęczną" nigdzie się w moim mieszkaniu nie mieszcze, bo wszystko na kupie stoi, prysznic mamy też ledwo 70x70 i ciężko się zmieścić

59a17bd566875.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rano wywaliłam :/ poślizgnęłam się na zabawce syna...
    teraz mnie trochę boli w pachwinach.
    Co za los.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny do Was pytanie :)
    A więc miałam umowę w swojej pracy do kwietnia, ale przez to, że jestem w ciąży została przedłużona do dnia porodu. I cały czas myślałam, że skoro do dnia porodu to firma nie będzie mi wypłacać później zasiłku macierzyńskiego, tylko dostanę od Państwa te 1000zł przez rok. Ale dzisiaj przeczytałam jakieś artykuły i zrozumiałam z tego, że jeżeli mam umowę do dnia porodu to później zasiłek wypłaca normalnie mój zakład pracy (tzn chyba ZUS to przejmuje). Przez 52 tyg-80%, albo 26 tyg-100% i 26 tyg-60%. Jak to w końcu jest? Zna się któraś z Was na tym i mogłaby mi to wytłumaczyć? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:53

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Mam dziewczyny do Was pytanie :)
    A więc miałam umowę w swojej pracy do kwietnia, ale przez to, że jestem w ciąży została przedłużona do dnia porodu. I cały czas myślałam, że skoro do dnia porodu to firma nie będzie mi wypłacać później zasiłku macierzyńskiego, tylko dostanę od Państwa te 1000zł przez rok. Ale dzisiaj przeczytałam jakieś artykuły i zrozumiałam z tego, że jeżeli mam umowę do dnia porodu to później zasiłek wypłaca normalnie mój zakład pracy (tzn chyba ZUS to przejmuje). Przez 52 tyg-80%, albo 26 tyg-100% i 26 tyg-60%. Jak to w końcu jest? Zna się któraś z Was na tym i mogłaby mi to wytłumaczyć? :D

Będziesz miała wypłacane przez ZUS średnie wynagrodzenie z zeszłego roku więc domyślam się , że wyższe niż ten 1000 zł :)

Mój synek. Wczoraj wróciłam o 23.30 do domu. Zmęczona okropnie. Wszystko super, tylko muszę dużo pić bo mam mało wód plodowych.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/982a459d5d21.jpg

patulla, nadziejastru, pola89, kiti, Natikka123, Caro, Pampcia, Dziobuś, almaanies lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Będziesz miała wypłacane przez ZUS średnie wynagrodzenie z zeszłego roku więc domyślam się , że wyższe niż ten 1000 zł :)

Mój synek. Wczoraj wróciłam o 23.30 do domu. Zmęczona okropnie. Wszystko super, tylko muszę dużo pić bo mam mało wód plodowych.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/982a459d5d21.jpg
    Dziękuję za odpowiedź :) Pyziaty chłopak już :D

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze by ile masz wód? Jakie AFI i MVP? Ja też mam mało wód i muszę dużo pić, ale lekarz powtarza że mam być spokojna i nic się złego nie dzieje, cały czas mieszczę się w normie, i widocznie taka ciąża. A ja się martwię i grzecznie piję minimum 3 litry dziennie.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla a podasz wymiary tej koszuli co masz na sobie?:) tak mierzonych na plasko?:) i ile masz juz w brzuszku bo ja probuje dobrac taka z zapasen ale nie zeby wisiala na mnie jak worek

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi przyszły otulacze z motherhood, zdecydowałam sie na nie bo były w bardzo przystępnej cenie, w sumie za 2 dałam 60zł z przesyłką. Co do jakości to wydają się fajne, są miłe w dotyku, niestety nie zwróciłam uwagi, że nie otwieraja się od dołu. Tzn żeby przewinąć trzeba będzie dzidzię odtulić, ale myślę, że jakoś damy radę. Nie wiem na ile zdadzą egzamin, bo są też dosyć cienkie.

Jak kurier przyniósł paczkę to była przy mnie tesciowa, pochwaliłam się co kupiłam, ale oczywiście dostałam wykład, że po co tyle już kupować, przecież dostanę. Szkoda, ze nie powiedziałam, że jedyną osobą od której mogłabym coś dostać jest jej córka, którą najpierw trzeba "poprosić". To odnośnie tego co wam pisałam z tydzień temu, że ponoć wyjechała z tekstem, oczywiście nie do mnie, że "pewnie nic od niej nie chcę dla dziecka, bo o nic nie prosiłam". Wesoło tu mam :P

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczyna mnie niepokoić kłucie w pochwie... Ogółem to miałam co jakiś czas takie kłucia wcześniej, a teraz wydaja mi się częstsze i jakby więcej wydzieliny na wkładce, wydzielina jest raczej taka przezroczytsa, trochę biaława standardowa jak zwykle, nic mnie poza tym nie swędzi, nie ma brzydkiego zapachu. Wczoraj pytałam położnej, to mówiła, żeby się nie przejmować, że normalne, co najwyżej może jakieś się lekkie zapalenie mogło zrobić... no ale sama nie wiem co mam myśleć... wizyte mam dopiero 11 sierpnia...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ