Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
A mnie nastraszyłyście tymi wrześniówkami. Na szczęście w przyszłym tygodniu odbieram rzeczy od cioci, a w kolejnym zamawiam brakujące. Ja jedynie mam zamówienie z Gemini i kocyk
Ej nie wiem czy to z tego stresu o wrześniówkach, czy co, ale od rana czuję momentami taki ucisk na dole, który trwa może z 5s. ale nie od strony brzucha w dół, tylko od dołu w górę...Czuję to na samym dole, jakby np usiadła i miała kamień w tamtych okolicach.
Miała któraś tak? -
Nieśmiała wrote:Ja tez o cos zapytam odnosnie koszul do karmienia.. Ile Wy ich kupujecie? Bo ja sie zastanawiam zeby kupic jedną na pierwszy dzien po porodzie, a na drugu juz koszulka na ramiaczkach + spodenki. Jak myslicue przejdzie to czy lepiej dwie koszule?
Patrząc na moje samopoczucie po podróżach to: po drugim porodzie zalozylabym piżame od razu, za to po pierwszym jeszcze w domu chodziłam niemal z gołym tylkiem. Bo jednak wszystko bolało.
Inna sprawa to trochę się leje z nas po porodzie i jakoś tak w koszuli chyba łatwiej to ogarniać, ale to tylko już moje zdanie
-
Sluchajcie u mnie w miescie sa 4 porodowki, jedna ponoc w remoncie, ale opinie kiepskie, wiec mala strata 2 szpitale maja b.dobre opinie pod wzgledem i opieki i jakiejs tam czytosci, komfortu. No iiiii z obu odsylaja na okoliczne miasteczka (( tyle kobiet rodzi!
Jestem przerazona ja z Rzeszowa
-
baassiia wrote:Nie wiem jak przy CC, ale przy SN ja polece miec jedna na zmarnowanie (do potodu) i 2 pidzamu/koszule na sale bo czlowiek sie strasznie poci.
-
hejka
co do koszul - ja zakosiłam mamie jedną taką, co miała iść na wyrzucenie właśnie do porodu - żeby ją wyrzucić i się nie denerwować po
póki co mam dwie do karmienia - tzn. one są normalne, ale mają guziki na środku, więc nadają się i wypatrzyłam sobie jedną typowo do karmienia, na zamki, z napisem happy mum czy 3 starczą?baassiia, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Sluchajcie u mnie w miescie sa 4 porodowki, jedna ponoc w remoncie, ale opinie kiepskie, wiec mala strata 2 szpitale maja b.dobre opinie pod wzgledem i opieki i jakiejs tam czytosci, komfortu. No iiiii z obu odsylaja na okoliczne miasteczka (( tyle kobiet rodzi!
Jestem przerazona ja z Rzeszowa
Pocieszające jest to, że do października już urodzą
A tak serio to kiepsko, ale może do października baby boom minie
I też mi się wydaje, że w tym roku to jest jakiś wysyp dzieci, oj, będzie spory rocznik
-
Jaka ppwinna byc koszula do porodu. Zwykla czy jakas rozpinana. Moze glupie pytanie ale jak potem maja mi polozyc na piersi dziecko to mam sie cala rozebrac czy lepiej aby ta kosxula byla rozpinana?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Anulka87 wrote:hejka
co do koszul - ja zakosiłam mamie jedną taką, co miała iść na wyrzucenie właśnie do porodu - żeby ją wyrzucić i się nie denerwować po
póki co mam dwie do karmienia - tzn. one są normalne, ale mają guziki na środku, więc nadają się i wypatrzyłam sobie jedną typowo do karmienia, na zamki, z napisem happy mum czy 3 starczą?Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:hejka
póki co mam dwie do karmienia - tzn. one są normalne, ale mają guziki na środku, więc nadają się i wypatrzyłam sobie jedną typowo do karmienia, na zamki, z napisem happy mum czy 3 starczą?Anulka87 lubi tę wiadomość
-
natty85 wrote:Jaka ppwinna byc koszula do porodu. Zwykla czy jakas rozpinana. Moze glupie pytanie ale jak potem maja mi polozyc na piersi dziecko to mam sie cala rozebrac czy lepiej aby ta kosxula byla rozpinana?
-
patulla wrote:Do góry podciagaja t-shirt i tyle.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
patulla wrote:Pocieszające jest to, że do października już urodzą
A tak serio to kiepsko, ale może do października baby boom minie
I też mi się wydaje, że w tym roku to jest jakiś wysyp dzieci, oj, będzie spory rocznik
-
No dobra, przekonalyscie mnie. W takim razie kupię 2 do karmienia. Na porod podobno u mnie dają jednorazowe zielone, a nawet jesli by nie dali to wezmę koszulke Chlopa. Najwyzej będzie mi pół tylka widac, to szlafrok zaloze na początku zeby móc chodzic po korytarzu.
Czekajacnacud jak tak czytam Twojego posta, to tak na logikę piżame będziesz miala okolo 70cm od ziemi, czyli miedzy kolanem a udem. Myśl e ze spoko. Albo wez jakas sukienke czy cos co ma 1 metr w domu i "przymierz", wtedy zobaczysz mniej wiecej jak to będzie wyglądałoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:47
patulla, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
natty85 wrote:Ale to chyba niewygodne.
patulla, natty85 lubią tę wiadomość
-
Ja na wyprawce do szpitala mam napisane zeby wziasc dwie rozpinane . Jedna do porodu,druga do karmienia dziecka ja wezme dwie plus jak jakas kolezanka powiedziala koszulke na ramiaczka i jakies spodenki luźne ,albo wezme t-shirt. U nas sale poporodowe sa 1lub 2osobowe to nie bede miala krepacji wrazie czego zdjac ta bluzke do karmienia
Zaczal mnie dopadac lek przed porodem. I to ze jeszcze wszystkiego nie mam. Boje sie ze ciuszki ktore mam na malucha beda za duze . Zrobilam wyprawke na 62,chce jwszcze dokupic na 56ale calkowicie nie wiem co dokupic .grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia