X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny pytanie mam o koszule do karmienia patrze na wymiary a tam dl.calkowita ok 92-96cm kurde ja to bede miec do polowy łydki przy moim wzroscie 164...

6sutskjolve431gm.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    A mnie nastraszyłyście tymi wrześniówkami. Na szczęście w przyszłym tygodniu odbieram rzeczy od cioci, a w kolejnym zamawiam brakujące. Ja jedynie mam zamówienie z Gemini i kocyk :)
    Ej nie wiem czy to z tego stresu o wrześniówkach, czy co, ale od rana czuję momentami taki ucisk na dole, który trwa może z 5s. ale nie od strony brzucha w dół, tylko od dołu w górę...Czuję to na samym dole, jakby np usiadła i miała kamień w tamtych okolicach. :/
    Miała któraś tak?

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o cos zapytam odnosnie koszul do karmienia.. Ile Wy ich kupujecie? Bo ja sie zastanawiam zeby kupic jedną na pierwszy dzien po porodzie, a na drugu juz koszulka na ramiaczkach + spodenki. Jak myslicue przejdzie to czy lepiej dwie koszule?

age.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Ja tez o cos zapytam odnosnie koszul do karmienia.. Ile Wy ich kupujecie? Bo ja sie zastanawiam zeby kupic jedną na pierwszy dzien po porodzie, a na drugu juz koszulka na ramiaczkach + spodenki. Jak myslicue przejdzie to czy lepiej dwie koszule?
    Ja mam dwie, a nawet trzy, jakby dobrze policzyć. Tylko, że ja lubię koszule (może niekoniecznie takie, ale lubię)
    Patrząc na moje samopoczucie po podróżach to: po drugim porodzie zalozylabym piżame od razu, za to po pierwszym jeszcze w domu chodziłam niemal z gołym tylkiem. Bo jednak wszystko bolało.

Inna sprawa to trochę się leje z nas po porodzie i jakoś tak w koszuli chyba łatwiej to ogarniać, ale to tylko już moje zdanie

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak przy CC, ale przy SN ja polece miec jedna na zmarnowanie (do potodu) i 2 pidzamu/koszule na sale bo czlowiek sie strasznie poci.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jednak "wietrzenie" jest najlepsze i najlepiej wszystko się goi...

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie u mnie w miescie sa 4 porodowki, jedna ponoc w remoncie, ale opinie kiepskie, wiec mala strata :D 2 szpitale maja b.dobre opinie pod wzgledem i opieki i jakiejs tam czytosci, komfortu. No iiiii z obu odsylaja na okoliczne miasteczka :((( tyle kobiet rodzi!

Jestem przerazona :( ja z Rzeszowa

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Nie wiem jak przy CC, ale przy SN ja polece miec jedna na zmarnowanie (do potodu) i 2 pidzamu/koszule na sale bo czlowiek sie strasznie poci.
    Do porodu czasami szpital daje swoje. A jak nie to można mieć zwykłą koszulkę/ duży tshirt, nie musi być z funkcją do karmienia

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Anulka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

co do koszul - ja zakosiłam mamie jedną taką, co miała iść na wyrzucenie :P właśnie do porodu - żeby ją wyrzucić i się nie denerwować po :)

póki co mam dwie do karmienia - tzn. one są normalne, ale mają guziki na środku, więc nadają się :) i wypatrzyłam sobie jedną typowo do karmienia, na zamki, z napisem happy mum :) czy 3 starczą?

baassiia, MałaMi88 lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez musze wstepnie spakowac...niby gin mi nie wrozy przedwczesnego porodu, ale sporo mala nosze itd... nie oszczedzam sie bo nie ma jak, wiec roznie moze byc.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Sluchajcie u mnie w miescie sa 4 porodowki, jedna ponoc w remoncie, ale opinie kiepskie, wiec mala strata :D 2 szpitale maja b.dobre opinie pod wzgledem i opieki i jakiejs tam czytosci, komfortu. No iiiii z obu odsylaja na okoliczne miasteczka :((( tyle kobiet rodzi!

Jestem przerazona :( ja z Rzeszowa

Pocieszające jest to, że do października już urodzą :P
    A tak serio to kiepsko, ale może do października baby boom minie ;)

I też mi się wydaje, że w tym roku to jest jakiś wysyp dzieci, oj, będzie spory rocznik ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ppwinna byc koszula do porodu. Zwykla czy jakas rozpinana. Moze glupie pytanie ale jak potem maja mi polozyc na piersi dziecko to mam sie cala rozebrac czy lepiej aby ta kosxula byla rozpinana? ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:

co do koszul - ja zakosiłam mamie jedną taką, co miała iść na wyrzucenie :P właśnie do porodu - żeby ją wyrzucić i się nie denerwować po :)

póki co mam dwie do karmienia - tzn. one są normalne, ale mają guziki na środku, więc nadają się :) i wypatrzyłam sobie jedną typowo do karmienia, na zamki, z napisem happy mum :) czy 3 starczą?
    Myślę, że tak. W razie co masz kogoś w domu, kto przepierze i doniesie ;)

Anulka87 lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:

Mysle, ze spokojnie na taki standardowy pobyt to jest 2/3 doby.

Anulka87 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Jaka ppwinna byc koszula do porodu. Zwykla czy jakas rozpinana. Moze glupie pytanie ale jak potem maja mi polozyc na piersi dziecko to mam sie cala rozebrac czy lepiej aby ta kosxula byla rozpinana? ;)
    Do góry podciagaja t-shirt i tyle.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Do góry podciagaja t-shirt i tyle.
    Ale to chyba niewygodne.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Pocieszające jest to, że do października już urodzą :P
    A tak serio to kiepsko, ale może do października baby boom minie ;)

I też mi się wydaje, że w tym roku to jest jakiś wysyp dzieci, oj, będzie spory rocznik ;)
    Ponoc w wakacje to tak czesto bo to jesienno, zimowe wieczory sprzyjaja :D tez mi sie wydaje, ze jakis boom. Moze 500+ dziala :D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, przekonalyscie mnie. W takim razie kupię 2 do karmienia. Na porod podobno u mnie dają jednorazowe zielone, a nawet jesli by nie dali to wezmę koszulke Chlopa. Najwyzej będzie mi pół tylka widac, to szlafrok zaloze na początku zeby móc chodzic po korytarzu.

Czekajacnacud jak tak czytam Twojego posta, to tak na logikę piżame będziesz miala okolo 70cm od ziemi, czyli miedzy kolanem a udem. Myśl e ze spoko. Albo wez jakas sukienke czy cos co ma 1 metr w domu i "przymierz", wtedy zobaczysz mniej wiecej jak to będzie wyglądało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 08:47

patulla, MałaMi88 lubią tę wiadomość

age.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Ale to chyba niewygodne.
    Haha, sluchaj teraz inaczej mysli sie, ale przy porodzie i po, czlowiekowi tak wiele rzeczy jest obojetne, ze nawet nie pomyslisz o tym ;) duzo bolu, emocji ;) zreszta te wszystkie kontrole, zabiegi to czlowiek taki jest tam troche, nie wiem jak to napisac, ale "nie soba" tylko pacjentem. Ja jakos tak zadaniowo podchodzila do wszystkiego, nie krepujesz sie nagoscia itd.

patulla, natty85 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyprawce do szpitala mam napisane zeby wziasc dwie rozpinane . Jedna do porodu,druga do karmienia dziecka :) ja wezme dwie plus jak jakas kolezanka powiedziala koszulke na ramiaczka i jakies spodenki luźne ,albo wezme t-shirt. U nas sale poporodowe sa 1lub 2osobowe to nie bede miala krepacji wrazie czego zdjac ta bluzke do karmienia :)
    Zaczal mnie dopadac lek przed porodem. I to ze jeszcze wszystkiego nie mam. Boje sie ze ciuszki ktore mam na malucha beda za duze . Zrobilam wyprawke na 62,chce jwszcze dokupic na 56ale calkowicie nie wiem co dokupic .

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ