Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki;) Czy któraś z was korzysta z "usług" położnej środowiskowej? A jeśli tak to mam nurtujące pytanie;p Po cholerę mi ona?
to sa obowiazkowe uslugi, z tego co wiem sprawdzi dobrobyt dziecka po porodzie, a Ty tez mozesz miec do niej pytania. Sprawdzi pepek, zazolcenie skory, czasami tez waza dzieci.Agnesqe lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Skoro już temat Bepanthenu ruszyl, to dorzuce swoje pytanie czy go sie uzywa normalnie na codzien do pupki czy tylko raz na jakis czas czy jak?
Pytanie 2: czy moglaby ktoras podac jakoe kremy sa do staosowania na codzien do pupki z hipp lub Babydream? Bo ja jakos ich nie rozrozniam i nie wiem co do pupki a co do calego ciała... Bylabym wdzięczna
Ps. Ale dzisiaj skwar... Kurde, kto ustala taką pogodę?? Bez jaj..... -
Alantan, linomag, bepanthen można używać na codzień przy zmianie pieluszki. Ja używałam któregoś z powyższych zawsze po kupce, a po zwykłym siku jak było ok to nie.
Lola83, moje info z życia wzięte Ja tak robiłam i tak mi mówiono, że nie trzeba Pamiętam też, wkładką jedynie przed karmienie przetarlam i to wszystko. Swoją drogą bardzo krótko posmarowałam skutki, głównie w szpitalu i koniec. Częściej posmarowałam własnym pokarmem, tak dla ochrony i tego na pewno nie trzeba zmywać
-
ja tez praktycznie nie smarowalam. Tak, jak mowisz, swoim mlekiem najlepiej i wietrzenie. Corcia raczej ladnie chwytala.
Co do codziennej pielegnacji, jesli nie ma podraznionej, zaczerwienionej skory, to ja nic nie stosuje. Po co ta cala chemia dziecku od 1 dnia zycia.Piotruś
Helenka
-
Dzień dobry, witam, szkoda, że tak późno, byłam tak zachwycona wiadomością o ciąży, że ją oznaczyłam dopiero dziś,tyle czasu mi zajęło, by tu powrócić. Termin mam na 7 października.
Drogie Przyszłe Mamy jutro idę na usg w 31 tygodniu, nie mogę się doczekać, bo dawno nie widzieliśmy swojej Kruszynki (od maja).
Pozdrawiam serdecznie, czy któraś mama ma podobny termin i jest z Warszawy?+Alicja+ 17.04.2016 r.
Czekamy na...Malwinkę !!! -
Kochane jeżeli chodzi o położna to moja jest świetna mogę ją pytać o co chce i kiedy chce, naprawdę nie wyobrażam sobie żeby jej nie było ostatnio nawet porodówke zwiedziliśmy co mi bardzo pomogło, wiem kiedy i czego mogę się spodziewać a niewiedza powoduje tylko niepokój. Napewno i po porodzie ja zapytam o niejedno, doradzi w karmieniu itp. Także ja polecam bo moja jest świetna.
-
nadziejastru wrote:Któraś jak miała infekcję bakteryjną, to jakie wyniki w moczu o tym świadczyły?
Ja miałam w osadzie bakterie - dość liczne i leukocyty. Posiew wskazał na bakterie e-Coli.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Lola no to ładna waga. Idealnie w 50centyl
madlene dokładnie do tego samego chciałabym laktator. Żeby rozkręcić i ewentualnie odciągnąć jak będę chciała Małą z kimś zostawić. Fajna okazja Ci się trafiła! Muszę poszukać czegoś, bo czasu coraz mniej
Agnesqe ja mam położną środowiskową już wybraną i nawet od czasu do czasu do mnie już przychodzi. Bardzo sympatyczna babeczka mi się trafiła. Przyjdzie, pogada, posłucha serduszka detektorem. Mogę ją o coś popytać w razie potrzeby. A potem jak do Malucha przyjdzie to przynajmniej będę wiedziała czego się po niej spodziewaćmadlene88, Lola83 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Caro wrote:Ja miałam w osadzie bakterie - dość liczne i leukocyty. Posiew wskazał na bakterie e-Coli.
Aha... no to ja mam czysto, tylko erytrocyty świeże w osadzie, ale w normie... także te bóle, kłucia nie są od infekcji... Dobrze, że jutro lekarz. -
Nieśmiała wrote:A orientuje sie któraś, czy hipp albo Babydream mają krem do pupki ktory można kupic zamiast bephantenu? Czy lepiej go nie zastępować?
Z tego co wiem to jest - Babydream, Extrasensitive, krem do ciała przeciw odparzeniom (w tubce różowej) i Babydream, krem przeciw odparzeniom, dla dzieci (w okrągłym opakowaniu). Obydwa składy wg Srokao ok. Wybrałam jednak Bepanthen i Sudocream.
A do ogólnej pielęgnacji kupiłam Babydream, Extrasensitive, krem pielęgnacyjny (różowa tubka)Nieśmiała lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
nadziejastru wrote:Aha... no to ja mam czysto, tylko erytrocyty świeże w osadzie, ale w normie... także te bóle, kłucia nie są od infekcji... Dobrze, że jutro lekarz.
Z jednej strony dobrze, że to nie infekcja. A z drugiej hmm.. Ciekawe skąd te kłucia. Może to jakiś taki fizjologiczny ból i nic niepokojącego się nie dzieje? Dobrze, że masz jutro wizytę.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Zielona_konczynka wrote:Jak często przychodzi do Was położna?
Zielona_konczynka lubi tę wiadomość