X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odolanka wrote:
    Dzień dobry, witam, szkoda, że tak późno, byłam tak zachwycona wiadomością o ciąży, że ją oznaczyłam dopiero dziś,tyle czasu mi zajęło, by tu powrócić. Termin mam na 7 października.

Drogie Przyszłe Mamy jutro idę na usg w 31 tygodniu, nie mogę się doczekać, bo dawno nie widzieliśmy swojej Kruszynki (od maja).

Pozdrawiam serdecznie, czy któraś mama ma podobny termin i jest z Warszawy?

Ja mam termin na 9.10 i jestem spod Warszawy :) przy okazji witam serdecznie i gratuluję :)

Odolanka lubi tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A pampersy 1 to bralyscie biale czy zielone?
    ja wzielam biale chyba ze zlotym i dady tez wzielam 1 na probe

Nieśmiała lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na kontuzje nogi nie uczestniczyłam niestety w szkole rodzenia...położnej póki co też nie mam, także w tych tematach jestem w czarnej du...:)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:04

Nieśmiała lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja ze względu na kontuzje nogi nie uczestniczyłam niestety w szkole rodzenia...położnej póki co też nie mam, także w tych tematach jestem w czarnej du...:)

Spoko, ja też do Szkoły Rodzenia nie chodzę ;-) A położna to położna. Sama coś podczytuje i przeglądam. Myślę że pokieruje Nas mamina intuicja ;-)

Treselle, pola89 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Odolanka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobuś wrote:
    Ja mam termin na 9.10 i jestem spod Warszawy :) przy okazji witam serdecznie i gratuluję :)

również witam i gratuluję:):)

+Alicja+ 17.04.2016 r.
    Czekamy na...Malwinkę <3!!!
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Caro, Treselle - piszecie ze nie chodzicie do szkoły rodzenia z roznych przyczyn... Powoem Wam, ze ja chodze, ake jak narazie nie dowiedzialam sie niczego czego bym nie wiedziala wcześniej, a jestwm przciez "niedoświadczoną pierworodką" :-D Takze z mojego punktu widzenia duzo nie stracilyscie ;-)

Treselle lubi tę wiadomość

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia ale właściwie nie chodzę na zajęcia. Strasznie dużo ich tam jest. Byłam na psychologii i wysłałam męża na połog dla ojców. Ale będę tam miała ktg za darmo i potem masaż dla dziecka. I chodzę tam na jogę :)

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam wielu istotnych kwestii, jeśli chodzi o poród w moim szpitalu, jak przebiega, jak wygląda pielegnacja noworodka w szpitalu, co muszę tam zabrać, jakie mam prawa, co mi się należy, z czego mogę korzystać podczas porodu i wybrałam położną do porodu, to było dla mnie najważniejszą kwestią szkoły rodzenia, reszte już dawno przeczytałam w internetach :-) Do kolejnych porodów nie bede się już zapisywać :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru wybralas położna do porodu a jak pojedziesz i bedzie inna to co? Trzeba takiego wyboru dokonywać?

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położna mam ale do szkoły rodzenia nie chodzę bo przegapilam termin... Hehe

Treselle lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:05

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie brałam, dzwonie do niej i ona przyjeżdża do porodu, chyba, że trafi, że schodzi z dyżuru to wtedy mi koleżankę przesyła.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Czytam na bierząco jakby co ;) ale nigdy nie mogę się zebrać, żeby coś napisać :P piszecie o położnej i szkole rodzenia... Do szkoły się nie zapisywałam, bo nie chciałam, a co do położnej, to prawdę mówiąc nie wiem jak to u mnie wygląda :/ mieszkam w małej miejscowości, rodzić będę 30km od miejsca zamieszkania (Rzeszów) i nie wiem jak to ma wszystko wyglądać :D

Co do wyprawki, to dziś przyszło mi ogromne zamówienie (650zł) z allegro od HubiWorld (któraś polecała tego sprzedawcę i ja też polecam!) i właściwie mam wszystko! :) :) :) dokupić muszę jeszcze ze 2 koszule do szpitala i staniki do karmienia i kończę gromadzenie wyprawki :) no chyba, że gdzieś coś mi się w między czasie jeszcze wymyśli hehe

Pranie zamierzam zrobić na czasie w tym miesiącu :) chodzę jeszcze do pracy, więc różnie z moim zmęczeniem i czasem bywa, ale na pewno się wyrobię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:24

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Spoko, ja też do Szkoły Rodzenia nie chodzę ;-) A położna to położna. Sama coś podczytuje i przeglądam. Myślę że pokieruje Nas mamina intuicja ;-)
    No właśnie też wychodzę z tego założenia :D

pola89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja się dowiedziałam wielu istotnych kwestii, jeśli chodzi o poród w moim szpitalu, jak przebiega, jak wygląda pielegnacja noworodka w szpitalu, co muszę tam zabrać, jakie mam prawa, co mi się należy, z czego mogę korzystać podczas porodu i wybrałam położną do porodu, to było dla mnie najważniejszą kwestią szkoły rodzenia, reszte już dawno przeczytałam w internetach :-) Do kolejnych porodów nie bede się już zapisywać :)
    Takich rzeczy dowiem się od położnej, która pracuje w gabinecie mojej gin i jest zastępca głównej oddziałowej w szpitalu, w którym mam zamiar rodzic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:34

nadziejastru lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś uśmialismy z mojego młodego. Mam dziś imieniny (życzenia mile widziane ) ;) i przyjechali moi rodzice. Siedzimy i jemy tort bezowy i mówię do Piotrka że jak będzie tyle jadł to będzie miał taki wielki brzuch jak ja, a on bez zastanowienia- ty masz w brzuchu brata i jesteś bardzo gruba. ;)

Treselle, almaanies, Lola83, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzdzownica najlepszego! :) gdyby się ukręciła jakaś impreza to pamiętaj, kobieta w ciąży i kierowca nie pije ostatniego :P :D

aż się muszę z wami podzielić...leżę sobie właśnie i Młody fika bo dawka czekolady poszła hehe. I o ile do tej pory to były jakieś drgania, falowania brzucha, podskoki czy inne takie tak teraz wbił nogę albo może nawet i rączkę, tak ze czułam tuż pod skórą! Ucisnęłam ręką, jakoś tak odruchowo a on na to przez kilka sekund "siłował" ze mną! :D co za cudowne doświadczenie.... aż mi łzy pociekły bo nigdy do tej pory tak namacalnie nie czułam go, nosz prawie jakby już był tutaj ze mną ahhhh mój ci on!! <3 <3 <3

Treselle, dżdżownica, MałaMi88, pola89, madlene88, A może by..., Natikka123, Agnesqe, Mika2009, Dziobuś, kiti, aswalda lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    dzdzownica najlepszego! :) gdyby się ukręciła jakaś impreza to pamiętaj, kobieta w ciąży i kierowca nie pije ostatniego :P :D

aż się muszę z wami podzielić...leżę sobie właśnie i Młody fika bo dawka czekolady poszła hehe. I o ile do tej pory to były jakieś drgania, falowania brzucha, podskoki czy inne takie tak teraz wbił nogę albo może nawet i rączkę, tak ze czułam tuż pod skórą! Ucisnęłam ręką, jakoś tak odruchowo a on na to przez kilka sekund "siłował" ze mną! :D co za cudowne doświadczenie.... aż mi łzy pociekły bo nigdy do tej pory tak namacalnie nie czułam go, nosz prawie jakby już był tutaj ze mną ahhhh mój ci on!! <3 <3 <3
    Nie można naciskać dzidziusia jak się tak wypina:) mój jak tak się wypina to kładę rękę, super uczucie jak po chwili ta górka znika :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam takie uczucie, że wypina tyleczek powyżej mojego pępka a raczej koło prawego zebra, zawsze delikatnie masuje to miejsce hehe. Po czym się mała przesuwa.Czasami skacze jak piłeczka przez jakieś 10 sekund rytmicznie i mam polew hehe.

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ