X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odolanka wrote:
    Dzień dobry, witam, szkoda, że tak późno, byłam tak zachwycona wiadomością o ciąży, że ją oznaczyłam dopiero dziś,tyle czasu mi zajęło, by tu powrócić. Termin mam na 7 października.

Drogie Przyszłe Mamy jutro idę na usg w 31 tygodniu, nie mogę się doczekać, bo dawno nie widzieliśmy swojej Kruszynki (od maja).

Pozdrawiam serdecznie, czy któraś mama ma podobny termin i jest z Warszawy?

Ja mam termin na 9.10 i jestem spod Warszawy :) przy okazji witam serdecznie i gratuluję :)

Odolanka lubi tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A pampersy 1 to bralyscie biale czy zielone?
    ja wzielam biale chyba ze zlotym i dady tez wzielam 1 na probe

Nieśmiała lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na kontuzje nogi nie uczestniczyłam niestety w szkole rodzenia...położnej póki co też nie mam, także w tych tematach jestem w czarnej du...:)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:04

Nieśmiała lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ja ze względu na kontuzje nogi nie uczestniczyłam niestety w szkole rodzenia...położnej póki co też nie mam, także w tych tematach jestem w czarnej du...:)

Spoko, ja też do Szkoły Rodzenia nie chodzę ;-) A położna to położna. Sama coś podczytuje i przeglądam. Myślę że pokieruje Nas mamina intuicja ;-)

Treselle, pola89 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Odolanka Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobuś wrote:
    Ja mam termin na 9.10 i jestem spod Warszawy :) przy okazji witam serdecznie i gratuluję :)

również witam i gratuluję:):)

+Alicja+ 17.04.2016 r.
    Czekamy na...Malwinkę <3!!!
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Caro, Treselle - piszecie ze nie chodzicie do szkoły rodzenia z roznych przyczyn... Powoem Wam, ze ja chodze, ake jak narazie nie dowiedzialam sie niczego czego bym nie wiedziala wcześniej, a jestwm przciez "niedoświadczoną pierworodką" :-D Takze z mojego punktu widzenia duzo nie stracilyscie ;-)

Treselle lubi tę wiadomość

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia ale właściwie nie chodzę na zajęcia. Strasznie dużo ich tam jest. Byłam na psychologii i wysłałam męża na połog dla ojców. Ale będę tam miała ktg za darmo i potem masaż dla dziecka. I chodzę tam na jogę :)

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiedziałam wielu istotnych kwestii, jeśli chodzi o poród w moim szpitalu, jak przebiega, jak wygląda pielegnacja noworodka w szpitalu, co muszę tam zabrać, jakie mam prawa, co mi się należy, z czego mogę korzystać podczas porodu i wybrałam położną do porodu, to było dla mnie najważniejszą kwestią szkoły rodzenia, reszte już dawno przeczytałam w internetach :-) Do kolejnych porodów nie bede się już zapisywać :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru wybralas położna do porodu a jak pojedziesz i bedzie inna to co? Trzeba takiego wyboru dokonywać?

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położna mam ale do szkoły rodzenia nie chodzę bo przegapilam termin... Hehe

Treselle lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:05

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie brałam, dzwonie do niej i ona przyjeżdża do porodu, chyba, że trafi, że schodzi z dyżuru to wtedy mi koleżankę przesyła.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Czytam na bierząco jakby co ;) ale nigdy nie mogę się zebrać, żeby coś napisać :P piszecie o położnej i szkole rodzenia... Do szkoły się nie zapisywałam, bo nie chciałam, a co do położnej, to prawdę mówiąc nie wiem jak to u mnie wygląda :/ mieszkam w małej miejscowości, rodzić będę 30km od miejsca zamieszkania (Rzeszów) i nie wiem jak to ma wszystko wyglądać :D

Co do wyprawki, to dziś przyszło mi ogromne zamówienie (650zł) z allegro od HubiWorld (któraś polecała tego sprzedawcę i ja też polecam!) i właściwie mam wszystko! :) :) :) dokupić muszę jeszcze ze 2 koszule do szpitala i staniki do karmienia i kończę gromadzenie wyprawki :) no chyba, że gdzieś coś mi się w między czasie jeszcze wymyśli hehe

Pranie zamierzam zrobić na czasie w tym miesiącu :) chodzę jeszcze do pracy, więc różnie z moim zmęczeniem i czasem bywa, ale na pewno się wyrobię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:24

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Spoko, ja też do Szkoły Rodzenia nie chodzę ;-) A położna to położna. Sama coś podczytuje i przeglądam. Myślę że pokieruje Nas mamina intuicja ;-)
    No właśnie też wychodzę z tego założenia :D

pola89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja się dowiedziałam wielu istotnych kwestii, jeśli chodzi o poród w moim szpitalu, jak przebiega, jak wygląda pielegnacja noworodka w szpitalu, co muszę tam zabrać, jakie mam prawa, co mi się należy, z czego mogę korzystać podczas porodu i wybrałam położną do porodu, to było dla mnie najważniejszą kwestią szkoły rodzenia, reszte już dawno przeczytałam w internetach :-) Do kolejnych porodów nie bede się już zapisywać :)
    Takich rzeczy dowiem się od położnej, która pracuje w gabinecie mojej gin i jest zastępca głównej oddziałowej w szpitalu, w którym mam zamiar rodzic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:34

nadziejastru lubi tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś uśmialismy z mojego młodego. Mam dziś imieniny (życzenia mile widziane ) ;) i przyjechali moi rodzice. Siedzimy i jemy tort bezowy i mówię do Piotrka że jak będzie tyle jadł to będzie miał taki wielki brzuch jak ja, a on bez zastanowienia- ty masz w brzuchu brata i jesteś bardzo gruba. ;)

Treselle, almaanies, Lola83, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzdzownica najlepszego! :) gdyby się ukręciła jakaś impreza to pamiętaj, kobieta w ciąży i kierowca nie pije ostatniego :P :D

aż się muszę z wami podzielić...leżę sobie właśnie i Młody fika bo dawka czekolady poszła hehe. I o ile do tej pory to były jakieś drgania, falowania brzucha, podskoki czy inne takie tak teraz wbił nogę albo może nawet i rączkę, tak ze czułam tuż pod skórą! Ucisnęłam ręką, jakoś tak odruchowo a on na to przez kilka sekund "siłował" ze mną! :D co za cudowne doświadczenie.... aż mi łzy pociekły bo nigdy do tej pory tak namacalnie nie czułam go, nosz prawie jakby już był tutaj ze mną ahhhh mój ci on!! <3 <3 <3

Treselle, dżdżownica, MałaMi88, pola89, madlene88, A może by..., Natikka123, Agnesqe, Mika2009, Dziobuś, kiti, aswalda lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    dzdzownica najlepszego! :) gdyby się ukręciła jakaś impreza to pamiętaj, kobieta w ciąży i kierowca nie pije ostatniego :P :D

aż się muszę z wami podzielić...leżę sobie właśnie i Młody fika bo dawka czekolady poszła hehe. I o ile do tej pory to były jakieś drgania, falowania brzucha, podskoki czy inne takie tak teraz wbił nogę albo może nawet i rączkę, tak ze czułam tuż pod skórą! Ucisnęłam ręką, jakoś tak odruchowo a on na to przez kilka sekund "siłował" ze mną! :D co za cudowne doświadczenie.... aż mi łzy pociekły bo nigdy do tej pory tak namacalnie nie czułam go, nosz prawie jakby już był tutaj ze mną ahhhh mój ci on!! <3 <3 <3
    Nie można naciskać dzidziusia jak się tak wypina:) mój jak tak się wypina to kładę rękę, super uczucie jak po chwili ta górka znika :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam takie uczucie, że wypina tyleczek powyżej mojego pępka a raczej koło prawego zebra, zawsze delikatnie masuje to miejsce hehe. Po czym się mała przesuwa.Czasami skacze jak piłeczka przez jakieś 10 sekund rytmicznie i mam polew hehe.

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ