X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Lola, mnie też ciągle brzuch pobolewa i mam non stop twardnienia dlatego cieszę się, że wizyty są teraz częstsze.

Co do daty porodu to ja bym mogła rodzić 22 września. Miałabym wtedy dziecko z pierwszego dnia wiosny i pierwszego dnia jesieni :P
    Bardzo natomiast bym nie chciała żeby urodził się 19 września w urodziny szwagra, za którym nie przepadam ;) ani w naszą rocznicę ślubu 27 września, która ma pozostać naszym świętem :P

2 tyg temu urodzila moja sasiadka. Baaaardzo nie chciala urodzic w urodziny tesciowej, no i... urodzila dokladnie w ten dzien :P takze nie mysl o tym, bo sciagniesz na siebie hahaha

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn zamawiających ciuszki z aliexprss, jak jest z rozmiarówka?

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny z dzieciaczkami starszymi. U wasych maluchow byl odstep czasowy miedzy wybijaniem.czworek i trojek?
    U nas czwórki sa juz od lutego/marca a trójek narazie nie widac.

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    U nas czwórki sa juz od lutego/marca a trójek narazie nie widac.
    u nas żadnej przerwy jeszcze dobrze 4 nie wyszły a już 3 szły teraz jest na etapie wybijania ostatniej 3,

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Wisiadla to dla żadnych dzieci nie są, to wiem ;)
    Wkładki nie miałam nigdy, więc i malucha nie wkladalam wcześniej. Ale np. Popularna tula z wkładką nie może być dla maluszka? Pytam z ciekawości bardziej?
    (Ja moje nosidełko wyciągne i tak najwcześniej na wiosnę)
    niestety nie dla malucha noworodka jedynie chusta

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    mimi, czop śluzowy? Jesteś pewna?
    To chyba niezbyt dobrze na tym etapie.

U mojego między 3 a 4 był spory odstęp. Jakieś 4 miesiące chyba.

Co do spaceru to ja akurat olewam werandowanie bo co za różnica czy dziecko będzie 20 min na balkonie czy 20 min przewiezie się go w okół domu? A i dla mamy po porodzie jakiś ruch.
    Moim zdaniem w sumie od razu można na krótki spacerek. Ze starszym byliśmy po 5 dniach od wyjścia ze szpitala ale to ze względu na mnie. Bardzo mi zależało na tym żeby być na pierwszym spacerze ale z powodu sporej utraty krwi podczas porodu i głębokiego nacięcia nie byłam w stanie wcześniej wyjść.

wyglądało to tak samo jak z synem więc muszę się mocno oszczędzać. Z synem też mi odpadł tak wcześnie ale niestety miałam pod koniec silna infekcję właśnie przez jego brak ale dotrwałam do terminu porodu . Mam nadzieje że teraz też dotrwam

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Powiedzcie dziewczyny po jakim czasie można 1 raz wziąść noworodka na 1 spacer?ile powinien on trwać, Słyszałam że pora zimowa czyli tak jak my rodzimy, jak dzidziuś skończy 3tyg...a wy co myślicie???!
    Hej ,jej syna urodziłam 10lutego na dworze -10 pierwszy spacer zaliczyliśmy 20lutego ;-) wentylowany był już w szpitalu . Do dziś choruje naprawdę nie wiele może z 3razy w życiu był u lekarza

madlene88, dżdżownica, MałaMi88 lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    No z tym werandowaniem to mam mały balkon a taras koło domu jest otwarty niezabudowany wiec pewnie będę wozic koło domu na początku po 5-10minut a później na dłuższe spacery:)

ja ubierałam małego zakręcałam grzejniki otwierałam okno i stawiałam tak wózek z dzieckiem ale wtedy było -10stopni i bałam się wychodzić teraz raczej werandować nie będę

madlene88, Jagodagoi lubią tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Pytanie do dziewczyn zamawiających ciuszki z aliexprss, jak jest z rozmiarówka?
    Zalezy jakie ciuszki zamawiasz, bo każdy sprzedający ma swoją rozmiarowke. Ja np zamawiałam body 0-3jest to bardziej 62rozm porównywalne.... Jakość spoko, niesmierdza. Powiem szczerze sprawdź rozmiarowke przed zakupem...

kiti lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska19 i Mimi i chyba tak trzebabedzie robić wychodzić odrazu po niedługim czasie po troszku na coraz dłużej, stopniowo, zresztą myślę że od października minusów mieć nie będziemy więc po Kilku dniach wyjdziemy :) dzięki za rady napewno skorzystam

ckai9n73kv974yz0.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuszki!

Nie wiem czy Was pocieszę, ale w pierwszej ciąży miałam często skurcze Braxtona-Hicksa czyli te przepowiadające. Jak były bardzo silne, to brałam nospę, jeździłam do doktora i na IP. Pomimo to synek 7 dni po terminie nie miał zamiaru wychodzić. 8 dzień po terminie- zero rozwarcia, cesarka.

• kiti Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Zalezy jakie ciuszki zamawiasz, bo każdy sprzedający ma swoją rozmiarowke. Ja np zamawiałam body 0-3jest to bardziej 62rozm porównywalne.... Jakość spoko, niesmierdza. Powiem szczerze sprawdź rozmiarowke przed zakupem...
    Dzieki za odp,pytam bo wlasnie mnie dziwiło ze każdy ciuszek miał inns tabelę wymiarów. Takze z metrem porownywałam i w końcu zglupialam ;-)

madlene88 lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Dzieki za odp,pytam bo wlasnie mnie dziwiło ze każdy ciuszek miał inns tabelę wymiarów. Takze z metrem porownywałam i w końcu zglupialam ;-)
    Poprostu mi się zdaje że przeciętne wymiary bo typowo 0-3 to tak 62.A co zamawiasz ciekawego???

ckai9n73kv974yz0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia mamusie! :)

Anuśka19, almaanies, baassiia, Caro, Barbie24 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Ja wreszcie w domku. Remont mieszkania zakończony, ale właściciel miał uwagi i dzisiaj jeszcze mają wpaść do poprawek, więc od rana nie śpię, bo nie powiedzieli kiedy przyjdą.

Co do przyzwyczajania, to moja ciocia nauczyła dziecko, że zasypia na rączkach i później miała problemy ze stawami, bo Mała spała 15 min, budziła się na 30 min i znów szła spać, więc ciocia non stop ją na rękach miała.

A co do wychodzenia na zewnątrz z bobaskiem, to powiem Wam, że ja jestem przerażona, bo mieszkam w Krk i jak pomyślę o tym smogu, którym Mały będzie oddychał...

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się na urlopie i w chłodniejszych temperaturach, wreszcie da się żyć :)
    Jestem na wsi u mamy, która raczy mnie dobrami z ogrodu, coś czuję, że po tygodniu znowu się przestraszę wagi :p

Mimoza, ja też się obawiam najbardziej smogu, a nie niskich temperatur, bo mieszkam na Śląsku, do tego na osiedlu domków, ludzie palą czym chcą. Już nawet teraz wieczorami czasem czuć smród, ewidentnie ktoś się pozbywa śmieci. Czego nie rozumiem, bo przecież płaci za wywóz, wystarczy wystawić przed posesję...

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wam dziewczyny tego smogu, nam babka na szkole rodzenia mówiła, że ogólnie odpuścić sobie spacery przez pierwsze 3 dni życia maluszka, potem jak jest ciepło to można wychodzić nawet na godzinne, bo jak stwierdziła, jak się będziemy pakować i zabierać z tym wszystkim to się nie opłaca na 20 min.. Jak będzie zimno to mówiła, że warto poczekać 3 tyg. ze spacerem, a wcześniej najwyżej werandować :)

Znaleźliśmy samochód, ale mam obawy, bo jednak ciężko jak się coś kupuje nie widząc tego. Mój brat oglądał, mówi że jak najbardziej ok, 3 drobne rzeczy do zrobienia, z czego jedna nie wiadomo czy taka drobna i w związku z tym teściu przed zakupem ma iść to jeszcze zrobić do warsztatu. No i tak, brat oglądał, teść kupuje, jako 2 kierowca jedzie z nim kolega mojego męża (dobrze chociaż, że pasjonat autek), mój mąż chciał pojechać, ale nie może, bo chociaż prawo jazdy zdał to jeszcze nie jest do obioru. Mamy nadzieję, że auto rzeczywiście okaże się, fajne i sprawne, ale stresuje się. Jadą w środę podpisać umowę.

59a17bd566875.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Poprostu mi się zdaje że przeciętne wymiary bo typowo 0-3 to tak 62.A co zamawiasz ciekawego???
    Bede miała chwilę to sie pochwale fotkami :D a ogolnie to kompleciki body+spodnie+czapeczka takie cudne sa że nie można sie oprzeć :)

madlene88 lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie witam w pon i moim skonczonym 33tyg! Coraz blizej ;)

Mialam masakratyczny weekend, malej wychodzila ostatnia czworka i noce okropne dni krzyki, placz itd :( aaaale tej nocy wreszcie ulga! Mala spala praktycznie ciagiem ponad 12h! My wreszcie tez odespalismy :D

Mamusie to co najgorsze w macierzynstwie to permamentny brak snu, naprawde odbiera cala radosc z zycia, sile i energie :( mi sie trafil mega wrazliwiec i jest roznie... dzis wstalam full mocy, do malej przyszla niania, a ja juz po zakupach w Lidlu w Pepco nakupila koszul i koszulek na ramiaczkach do spania/karmienia za 10-15 zl. Teraz pije kawke i internety.

Druga najgorsza rzecz (choc moze rownie okropna) to strach. Wieczny strach o zdrowie maluszka bo nie powie co boli, dlaczego placze :( no i zabawa w detektywa.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ali mam 3 pak jeden 0-3 chyba podroba Cartersa, wg mnie te body takie chude a dlugie :p na pulpecika tak srednio raczej. Ogolnie ja za Ali nie przepadam wg mnie na miejscu duza lepsza jakos w takim Tesco a jak jest promo, to wychodzi tak samo cena.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ