Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny Byłam dzisiaj w okropnym, wstrętnym miejscu które się nazywa gabinet dentystyczny!!! Poszłam na kontrole i na szczęście wszystko jest ok! Mała maleńka pruchnica w jednym zębie, ale Pani Dokrot powiedziała, że możemy z tym poczekać do rozwiązania i chwała jej za to ;p Co do torby to mam już do niej w sumie wszystko kupione ale czekam na czwartek bo ma przyjechać do mnie położna ze szpitala w którym chce rodzić i sama zaoferowała, że spakujemy się razem, tak by zabrać wszystko co potrzebne. Jeśli mi coś zostanie to super będę miała w domu
-
Ja sama nie wiem co ze swoim biodrem działać, ale rozmasowywanie na chwile pomaga... a Ty od tego zbierania jagód masz te bóle, czy raczej związane z ciąża, rozciąganie i te sprawy?
-
Agnesqe wrote:Hej dziewczyny Byłam dzisiaj w okropnym, wstrętnym miejscu które się nazywa gabinet dentystyczny!!! Poszłam na kontrole i na szczęście wszystko jest ok! Mała maleńka pruchnica w jednym zębie, ale Pani Dokrot powiedziała, że możemy z tym poczekać do rozwiązania i chwała jej za to ;p Co do torby to mam już do niej w sumie wszystko kupione ale czekam na czwartek bo ma przyjechać do mnie położna ze szpitala w którym chce rodzić i sama zaoferowała, że spakujemy się razem, tak by zabrać wszystko co potrzebne. Jeśli mi coś zostanie to super będę miała w domu
Agnesqe i gdzie w końcu zdecydowałaś się rodzic? -
Cześć dziewczyny,
Jestem po wizycie. Szyjka długa i zamknieta, nic złego się nie dzieje. Macica lekko twarda, mam dużo odpoczywać, to nie znaczy ze leżeć plackiem całymi dniami, ale jak mam np zaplanowane kilka zadań na jeden dzień to rozłożyć je w ciągu całego dnia a nie zrobić wszystko w 3h...
Jakby mocno spinał się brzuch to wziąć no-spe i poleżeć
Dzidziuś 1.5kg, idzie równo z terminem OM:) główka w dół
Kolejna wizyta za 3 tygodnie 28.08.2017.Anuśka19, E_w_c_i_a, Caro, patulla, dżdżownica, kiti, MałaMi88, madlene88, BurzaHormonów, aswalda, almaanies, Natikka123, Pampcia, Zielona_konczynka, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Ja sama nie wiem co ze swoim biodrem działać, ale rozmasowywanie na chwile pomaga... a Ty od tego zbierania jagód masz te bóle, czy raczej związane z ciąża, rozciąganie i te sprawy?
-
malwa88 wrote:Ile czekałyście na zamówienie z gemini? Ja dzisiaj sfinalizowałam w końcu wszystko i zastanawiam się kiedy mniej więcej mogę się go spodziewać
Apteka wysłała następnego dnia po tym jak zrobiłam zamówienie, a kurier niby powinien dostarczyć w kolejnej dobie, więc wszystko szybko i sprawnie.Tylko ja się z kurierem niestety minęłam przy pierwszej próbie doręczenia, a on sobie wpisał kolejny termin na kilka dni później bez konsultacji ze mną, dlatego dopiero dziś paczka doszła.Ale gemini bardzo ekspresowo zadziałało, dodam, że w koszyku miałam około 40 produktów, więc to nie było małe zamówienie. -
nick nieaktualny
-
Mnie na szczęście biodra bolą tylko przy przekręcaniu i wstawaniu. Za to brzuch coś ostatnio często twardnieje.
Mi paczka z Gemini szybko przyszła, nie pamiętam dokładnie ale w ciągu 2 lub 3 dni.
Ja od początku ciąży się wybieram do dentysty i nadal nie byłam, taki ze mnie tchórz. -
baassiia wrote:Na biodra mozna sprobowac takie cwiczenia z pilka tzn zakupic ta duza i dociskac kolana. Inne cwiczenie to na stojaco, jedna reka trzymac sie poreczy krzesla a ugieta w kolanie.noga robic takie okregi w powietrzu jak najszerze.
Dobre te ćwiczenia Tez polecam bo na fitnesie dla ciężarówek robimy -
Kochane ja byłam dziś na wizycie, to bym taki spontan bo miałam iść 10tego, a moja znajoma siedziała u ginekologa i mówiła że zero ludzi za nią więc szybko się zebrałam i wykorzystałam szansę,Laurka ma 1700g lekarz mówi że w porządku, na twardnienia brzucha brać magnez i zwiększył dawkę do 3x1 także spoko.
A mnie w głębi duszy martwi że troszku chyba mało waży??? Niewydaje wam się? Jak wasze dziewczynki ważyły w tym tyg????
Almaanies chyba 4dni wcześniej 1580 g??
Niestety mała się niechciala pokazać twarzyczka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 19:29
patulla, Caro, kiti, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość
-
Hej
My też po usg III trymestru mały idzie równio z terminem waży 1230g wszystko w porządku jedyny minus to to, że ułożony jest narazie miednicowo, ale liczę na to, że jeszcze się odwróci
Kupiłam też sukienkę na wesele, które mamy za 3 tygodnie pierwszy raz w życiu rozmiar 40!!! ;( w nic się nie mieszczę w cyckach... Masakra jakaś...no i niestety 9kg na+ też jest... Ale po ciąży uprę się i zrzucęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 20:22
patulla, KasiaHaBe, Caro, BurzaHormonów, Natikka123, Pampcia, E_w_c_i_a, Dziobuś lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Madlene88, waga w porządku. Nie będzie od razu klopsikiem Później nadrobi Ale poważnie, nie jest ani mała, ani duża, lecz w sam raz Ja idę za dwa tygodnie na wizytę to będę na podobnym etapie to zobaczymy ile moja będzie miała
Pola89, ja to muszę się za 42, a nawet 44 rozglądać. O matko... Duża jestem Ale niektóre typowo ciążowe bluzki to mam i 38 To tak na pocieszenie samej siebiemadlene88, pola89 lubią tę wiadomość
-
Madlene88 córa teraz w 32tc ważyła 2150, a Syn w 31 miał niby tylko 1320 i urodził się z 3640 także nie taki malutki. Waga Twojej Malutkiej jest w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 20:41
madlene88, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Kochane ja byłam dziś na wizycie, to bym taki spontan bo miałam iść 10tego, a moja znajoma siedziała u ginekologa i mówiła że zero ludzi za nią więc szybko się zebrałam i wykorzystałam szansę,Laurka ma 1700g lekarz mówi że w porządku, na twardnienia brzucha brać magnez i zwiększył dawkę do 3x1 także spoko.
A mnie w głębi duszy martwi że troszku chyba mało waży??? Niewydaje wam się? Jak wasze dziewczynki ważyły w tym tyg????
Almaanies chyba 4dni wcześniej 1580 g??
Niestety mała się niechciala pokazać twarzyczka:)
Tak moja w 30t 5d ważyła 1580g lekarz nie mówił, że za mało, tylko w normie.