X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Byłam dzisiaj w okropnym, wstrętnym miejscu które się nazywa gabinet dentystyczny!!! Poszłam na kontrole i na szczęście wszystko jest ok! Mała maleńka pruchnica w jednym zębie, ale Pani Dokrot powiedziała, że możemy z tym poczekać do rozwiązania i chwała jej za to ;p Co do torby to mam już do niej w sumie wszystko kupione ale czekam na czwartek bo ma przyjechać do mnie położna ze szpitala w którym chce rodzić i sama zaoferowała, że spakujemy się razem, tak by zabrać wszystko co potrzebne. Jeśli mi coś zostanie to super będę miała w domu ;)

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem pachwin ? No nie mogę ulezec,chodzić kompletnie nic. Czuję się jak kaleka

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem co ze swoim biodrem działać, ale rozmasowywanie na chwile pomaga... a Ty od tego zbierania jagód masz te bóle, czy raczej związane z ciąża, rozciąganie i te sprawy?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Byłam dzisiaj w okropnym, wstrętnym miejscu które się nazywa gabinet dentystyczny!!! Poszłam na kontrole i na szczęście wszystko jest ok! Mała maleńka pruchnica w jednym zębie, ale Pani Dokrot powiedziała, że możemy z tym poczekać do rozwiązania i chwała jej za to ;p Co do torby to mam już do niej w sumie wszystko kupione ale czekam na czwartek bo ma przyjechać do mnie położna ze szpitala w którym chce rodzić i sama zaoferowała, że spakujemy się razem, tak by zabrać wszystko co potrzebne. Jeśli mi coś zostanie to super będę miała w domu ;)

Agnesqe i gdzie w końcu zdecydowałaś się rodzic? :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem po wizycie. Szyjka długa i zamknieta, nic złego się nie dzieje. Macica lekko twarda, mam dużo odpoczywać, to nie znaczy ze leżeć plackiem całymi dniami, ale jak mam np zaplanowane kilka zadań na jeden dzień to rozłożyć je w ciągu całego dnia a nie zrobić wszystko w 3h...:)
    Jakby mocno spinał się brzuch to wziąć no-spe i poleżeć :)

Dzidziuś 1.5kg, idzie równo z terminem OM:) główka w dół :)

Kolejna wizyta za 3 tygodnie :) 28.08.2017.

Anuśka19, E_w_c_i_a, Caro, patulla, dżdżownica, kiti, MałaMi88, madlene88, BurzaHormonów, aswalda, almaanies, Natikka123, Pampcia, Zielona_konczynka, Dziobuś lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja sama nie wiem co ze swoim biodrem działać, ale rozmasowywanie na chwile pomaga... a Ty od tego zbierania jagód masz te bóle, czy raczej związane z ciąża, rozciąganie i te sprawy?
    . Hmm od jagód nie. Ja od 15 lat zbieram . To pierwszy mój taki przypadek. Z tym że mam rwe kulszowa i wytarty miaz międzykręgowy czy jak to się nazywa.miedzy 3 kręgami. Myślę że może ciąża jeszcze obciążyła mi wszystko. No i też raczej rozciąga się do porodu. Mąż mi ostatnio powiedział że dziwna się "tam" zrobiłam

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Barbie24 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Ile czekałyście na zamówienie z gemini? Ja dzisiaj sfinalizowałam w końcu wszystko i zastanawiam się kiedy mniej więcej mogę się go spodziewać

Apteka wysłała następnego dnia po tym jak zrobiłam zamówienie, a kurier niby powinien dostarczyć w kolejnej dobie, więc wszystko szybko i sprawnie.Tylko ja się z kurierem niestety minęłam przy pierwszej próbie doręczenia, a on sobie wpisał kolejny termin na kilka dni później bez konsultacji ze mną, dlatego dopiero dziś paczka doszła.Ale gemini bardzo ekspresowo zadziałało, dodam, że w koszyku miałam około 40 produktów, więc to nie było małe zamówienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Agnesqe i gdzie w końcu zdecydowałaś się rodzic? :)

Ja niezmiennie na Kopernika :)
    A Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 17:00

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ja niezmiennie na Kopernika :)
    A Ty?
    Ja też :) odzywam się na priv w sprawie położnej :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście biodra bolą tylko przy przekręcaniu i wstawaniu. Za to brzuch coś ostatnio często twardnieje.

Mi paczka z Gemini szybko przyszła, nie pamiętam dokładnie ale w ciągu 2 lub 3 dni.

Ja od początku ciąży się wybieram do dentysty i nadal nie byłam, taki ze mnie tchórz.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biodra mozna sprobowac takie cwiczenia z pilka tzn zakupic ta duza i dociskac kolana. Inne cwiczenie to na stojaco, jedna reka trzymac sie poreczy krzesla a ugieta w kolanie.noga robic takie okregi w powietrzu jak najszerze.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Na biodra mozna sprobowac takie cwiczenia z pilka tzn zakupic ta duza i dociskac kolana. Inne cwiczenie to na stojaco, jedna reka trzymac sie poreczy krzesla a ugieta w kolanie.noga robic takie okregi w powietrzu jak najszerze.

Dobre te ćwiczenia :) Tez polecam bo na fitnesie dla ciężarówek robimy :)

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny nie straszcie z ta płcia bo ja juz wszystko poprane i poprasowane na rozowo... ale bym miala zdziwko.. jak znam siebie pewnie bylby placz :D jutro sie dowiem bo mam wizyte :)
    gratuluje udanych wizyt :)

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja byłam dziś na wizycie, to bym taki spontan bo miałam iść 10tego, a moja znajoma siedziała u ginekologa i mówiła że zero ludzi za nią więc szybko się zebrałam i wykorzystałam szansę,Laurka ma 1700g lekarz mówi że w porządku, na twardnienia brzucha brać magnez i zwiększył dawkę do 3x1 także spoko.
    A mnie w głębi duszy martwi że troszku chyba mało waży??? Niewydaje wam się? Jak wasze dziewczynki ważyły w tym tyg????
    Almaanies chyba 4dni wcześniej 1580 g??
    Niestety mała się niechciala pokazać twarzyczka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 19:29

patulla, Caro, kiti, Zielona_konczynka lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 22:17

JzxGp2.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    My też po usg III trymestru :) mały idzie równio z terminem :) waży 1230g :) wszystko w porządku :) jedyny minus to to, że ułożony jest narazie miednicowo, ale liczę na to, że jeszcze się odwróci :)

Kupiłam też sukienkę na wesele, które mamy za 3 tygodnie :) pierwszy raz w życiu rozmiar 40!!! ;( w nic się nie mieszczę w cyckach... Masakra jakaś...no i niestety 9kg na+ też jest... Ale po ciąży uprę się i zrzucę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 20:22

patulla, KasiaHaBe, Caro, BurzaHormonów, Natikka123, Pampcia, E_w_c_i_a, Dziobuś lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene88, waga w porządku. Nie będzie od razu klopsikiem ;) Później nadrobi ;) Ale poważnie, nie jest ani mała, ani duża, lecz w sam raz :) Ja idę za dwa tygodnie na wizytę to będę na podobnym etapie to zobaczymy ile moja będzie miała ;)
    Pola89, ja to muszę się za 42, a nawet 44 rozglądać. O matko... Duża jestem :/ Ale niektóre typowo ciążowe bluzki to mam i 38 :P To tak na pocieszenie samej siebie :P

madlene88, pola89 lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene88 córa teraz w 32tc ważyła 2150, a Syn w 31 miał niby tylko 1320 i urodził się z 3640 także nie taki malutki. Waga Twojej Malutkiej jest w porządku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 20:41

madlene88, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Kochane ja byłam dziś na wizycie, to bym taki spontan bo miałam iść 10tego, a moja znajoma siedziała u ginekologa i mówiła że zero ludzi za nią więc szybko się zebrałam i wykorzystałam szansę,Laurka ma 1700g lekarz mówi że w porządku, na twardnienia brzucha brać magnez i zwiększył dawkę do 3x1 także spoko.
    A mnie w głębi duszy martwi że troszku chyba mało waży??? Niewydaje wam się? Jak wasze dziewczynki ważyły w tym tyg????
    Almaanies chyba 4dni wcześniej 1580 g??
    Niestety mała się niechciala pokazać twarzyczka:)

Tak moja w 30t 5d ważyła 1580g lekarz nie mówił, że za mało, tylko w normie.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla aswalda i almaanies dziękuję za słowa bo naprawdę się martwiłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 20:48

aswalda lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ