X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Romciaa wrote:
    Hej dziewczyny, cykle mam 28 dniowe. Ostatnia miesiączka 31.12.2016. 2 lutego tj.34 dzień cyklu zrobiłam test z krwi beta hcg wyszła 1257mlU/ml a 6 lutego tj.38 dzień cyklu wyszła już 5115mlU/ml. Czy to jest prawidłowy przyrost w takiej wczesnej ciąży ? Ps.Kiedy wybrać się do lekarza ?
    Cześć Romcia :). Przyrost jest prawidłowy :). Do lekarza najlepiej wybrać się w okolicach 7 tygodnia, bo wtedy powinno być już serduszko. Nie ma sensu wcześniej (jeśli się nic nie dzieje złego), bo po co się niepotrzebnie stresować? :)

• Romciaa Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Cześć Romcia :). Przyrost jest prawidłowy :). Do lekarza najlepiej wybrać się w okolicach 7 tygodnia, bo wtedy powinno być już serduszko. Nie ma sensu wcześniej (jeśli się nic nie dzieje złego), bo po co się niepotrzebnie stresować? :)

Dziękuję bardzo :-)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

dkd6a56.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Słuchajcie a jak biorę Duphaston to kwas foliowy też brać równocześnie? Gin mi nic nie mówiła, w sumie sama już nie wiem...

Powodzenia na wizytach dla reszty i gratuluję nowych ciąż <3 witamy :)

Ja brałam Duphaston, folik, nospę i MagneB6 :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Informuję, że w brzuszku mam 3 serduszka! :O tak, dobrze czytacie 3! Później napiszę więcej. Muszę dojść do siebie

Aaaaaa.... Aaaaaaa.... Aaaaaa.... <3 <3 <3 Trzy małe cudowne serduszka!!! Tyle szczęścia naraz :D

Kimmy lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Słuchajcie a jak biorę Duphaston to kwas foliowy też brać równocześnie? Gin mi nic nie mówiła, w sumie sama już nie wiem...

Powodzenia na wizytach dla reszty i gratuluję nowych ciąż <3 witamy :)

Kwas foliowy koniecznie musisz brać, to podstawa.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackarmen, my mieliśmy wózek jeden za drugim (firmy Gracco). Ciężko się nim skręcalo i wyjeżdżalo np. na krawężniki, ale to dopiero jak starszy był większy i cięższy, bo on z przodu siedział. Są jeszcz takie dość fajne trojkolowce, w sensie że w szerokość podobna do zwykłego. Gracco miał fajny duży kosz, w sam raz na zakupy w biedronce, często chodziłam właśnie tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:10

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałam dziś betę (tak tak, już 6 raz)
    :)
    Dziś jest 6163 :)

patulla, Ewcia_92, kiti, Bella_Bella, Kimmy, Paaat1988 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, można dołączyć? Na razie nieśmiało, bo nadal jestem w sporym niepokoju - przechodziłam już poronienie i ciążę biochemiczną, a teraz jest sam początek i walczę z silnymi obawami. Ale beta przyrasta - jest niska, ale przyrosty w normie 12 dpo - 35,5, 14dpo - 60,8 i dziś tj. 16 dpo 135,5. Wiem, że często na początku są większe te skoki, ale próbuje jednak się pozytywnie nastawiać, że po prostu u mnie wolniej to rośnie. Grunt, że mieści się w normie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:14

patulla, kiti, Kimmy, Est lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Dziewczyny, można dołączyć? Na razie nieśmiało, bo nadal jestem w sporym niepokoju - przechodziłam już poronienie i ciążę biochemiczną, a teraz jest sam początek i walczę z silnymi obawami. Ale beta przyrasta - jest niska, ale przyrosty w normie 12 dpo - 35,5, 14dpo - 60,8 i dziś tj. 16 dpo 135,5. Wiem, że często na początku są większe te skoki, ale próbuje jednak się pozytywnie nastawiać, że po prostu u mnie wolniej to rośnie. Grunt, że mieści się w normie!
    Witaj Hatfe! :*. Bądź dobrej myśli! Gratuluję Fasolinki! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, where are you? :D <3 <3 <3.

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    KaroLove a miałaś w rodzinie przypadki? Tez kiedyś zawsze marzyłam, ale u mnie w rodzinie nie było takich wariacji, a szkoda :) Cały czas pragnę zobaczyć to serduszko 14, trochę się boję :(
    Matka babci (czyli moja prababcia) z bliźniąt i 2 kuzynki maja bliźniaki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 14:47

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Sakota Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Informuję, że w brzuszku mam 3 serduszka! :O tak, dobrze czytacie 3! Później napiszę więcej. Muszę dojść do siebie
    Kimmy toż to potrójne szczęście!!! Gratulacje Kochana ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

3jgxs65g597xnqv1.png
    8909ccd1db9b6886eb01454ffb39778a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Matka babci (czyli moja prababcia) z bliźniąt i 2 kuzynki maja bliźniaki <3
    To masz duże szanse na zobaczenie dwóch serduszek :)

agulineczka lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc..
    Na wizycie u ginekologa podczas usg ginekolog mówi i pokazuje mi jednego zarodka. Widzę pikajacy punkcik, lekarz tłumaczy, że to serduszko :) Jestem już szczęśliwa i spokojna. I nagle widzę po minie od ginekologa jakby zobaczył coś strasznego :D dosłownie. Pytam się czy wszystko ok, a on mówi, całkiem spokojnie, że mamy tu bardzo nietypowy widok i rzadki przypadek :O
    Ja już cała w stresie, że pewnie jakieś krwiak się pojawił albo coś gorszego albo kosmowka się odkleja. A ginekolog jakby nigdy nic mówi, że są trojaczki i pokazuje mi też ich serduszka. Potem jeszcze oglądał wszystko i patrzył czy nie ma jeszcze 4 :X

Nasze bejbiki maja 5mm,5mm i 7mm
    Ciąża jest dwujajowa i prawdopodobnie dwuowodniowa.
    Jeden maluszek jest oddzielnie, ma swoje łożysko. Dwa maluszki maja wspólne łozysko i niestety na 80% wspólna owodnie. Tak czy siak jest to ciąża bardzo wysokiego ryzyka. Lepiej byłoby gdyby miały oddzielne worki owodniowe. Na następnej wizycie pewnie potwierdzi się już na 100%.
    Czyli ogólnie z dwóch komórek powstały 3 dzieciaczki :) ktoś pytał czy naturalnie. Tak :) my od ok. pół roku bez zabezpieczeń i częste <3 a jednak się nie udało . Dopiero to był taki oficjalnie 1cs bo zaczęłam mierzyć temperaturę, obserwować śluz, testy owulacyjne i dopiero teraz się udało

Nie jest tak kolorowo, lekarz powiedział mi o tych wszystkich powikłaniach często występujących w czasach mnogiej ale kazał być dobrej myśli :) Na razie tego chce się trzymać. I tak nie wiele mogę zrobić. Dostałam luteine. L4 też dostałam na razie na miesiąc.

A co do tatusia to było śmiesznie. Bo jechałam sama na wizytę samochodem a z powrotem musiał po mnie przyjechać mąż . Musiał się zwolnić z pracy bo dostał telefon ode mnie, że nie dam rady dojechać do domu i że ma natychmiast przyjechać i się rozlaczylam. Wredne z mojej strony i teraz sobie tak myślę że pewnie myślal o najgorszym po takim telefonie :( Ja leżałem w tym czasie cały czas u ginekologa bo było mi słabo, dosłownie nie mogłam wstawać bo od razu ciemno przed oczami . wiec leżałam i czekałam 15 min na męża a lekarz tłumaczył mi w tym czasie wszystko na spokojnie i uspokajal. A i dodam że ja beczalam cały czas :D jak nie wiem co robić to becze więc cały czas łzy mi szły odkąd usłyszałam o trojaczkach. Jak mąż wszedł do gabinetu i zobaczył mnie leżąca i płacząca to widać było, że jest taki wystraszony a lekarz mówi Gratuluję! Będzie Pan ojcem trójki dzieciaczkow :D a mężu uśmiech od ucha do ucha i pyta czy serio :D
    Chciał to koniecznie zobaczyć i gin zgodził się jeszcze raz na krociotkie usg, żeby mu pokazać. Az mu łezka poszła :D Także siedziałam tam chyba z godzinę więc ludzie na poczekalni musieli być wściekli.

Pociesza mnie fakt, że nie jest to ta najmniej spotykana i najtrudniejsza do donoszenia jednojajowa.

A z tych wszystkich emocji nie wzięliśmy zdjęcia no ale oboje widzieliśmy serducha i to nam wystarczy. Następnym razem wam pokaże moje fasolki ;)

A co do samopoczucia to te emocje dzisiaj jakoś blokują mi chyba wymioty. Byłam tylko rano a potem już nie ale muli mnie cały czas.

Wybaczcie że taka rozpiskę ale nie umiałam skrócić

A mężu chodzi przeszczesliwy i chyba mi wybaczyl ten telefon i to trzymanie go w niepewności

AA następna wizyta 20. 02

Ewcia_92, Natikka123, kasia2903, Bella_Bella, plinka, Demetria, kiti, Sakota, dżdżownica, Emciaem, wercia2601, Est, smeg, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • blackcarmen Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie modle tylko nie blizniaki.... z 4 w domu nie wyrobilabym, u nas w rodzinie i z jednej i z drugiej strony...
    patulla dzieki za oswiecenie, jak juz bedzie tak daleko to zglebie temat...poki co 28 sie dowiem czy wszystko na swoim miejscu...to jeszcze szmat czasu :P
    Objawow u mnie 0.....
    Z corka rzygalam jak kot do 3 miesiaca, a z synem kompletnie nic...
    A jak u was bylo i jest?
    Kimmy to go potrzymalas w napieciu :D:D Jeszcze raz Gratulacje !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 15:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy!! <3 Nie dziwię się, że nie miałaś sił sama wrócić do domu. Taka wiadomość! WSPANIALE! :) Będzie wszystko dobrze! Jeszcze raz - gratulacje!!! <3 <3 <3 :)

Kimmy lubi tę wiadomość

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kimmy!! <3 Nie dziwię się, że nie miałaś sił sama wrócić do domu. Taka wiadomość! WSPANIALE! :) Będzie wszystko dobrze! Jeszcze raz - gratulacje!!! <3 <3 <3 :)
    Ewcia ale ty wprowadzilas napięcie na staraczkach :D haha

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy toż to szok !!! Ale taki pozytywny ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Ewcia ale ty wprowadzilas napięcie na staraczkach :D haha
    hahaha :D. One się doczekać nie mogły :P
    Kimmy, ale bym Cię wyściskała za te 3 serduszka!! Matko.. jak ja się cieszę razem z Wami!! <3 :D :)

Kimmy lubi tę wiadomość

• elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję z całego serca Kimmy. Teraz już wiadomo skąd te przytulance do porcelany tak szybko! Życzę szczęśliwego finału :)

Kimmy lubi tę wiadomość

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ