X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo się cieszę , że dzisiaj tyle pozytywnych wiadomości <3

U nas też jest dobrze , jest zarodek i serduszko <3 Nie dopytywałam o szczegóły bo później bym się zamęczała czy odpowiadają normą :) Kolejna wizyta za dwa tygodnie <3
    Jestem spokojna i tego nam wszystkim życzę.. Spokoju i cierpliwości ! :)

Asiaa91, Ewcia_92, Diddlina, smeg, patulla, Demetria, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    To lepiej sie stresować sikancami,robić ich tyle i analizować,która krecha ciemniejsza? Daj spokój. Po betce byś miała wszystko wyluszczone i sprawdzilabys przyrost,czy ciąża rozwija się w normie...
    No masz rację. Musze sie zainteresowac ta betka

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojechałam w końcu na to pogotowie, bo bałam się tych bóli. Na bardzo fajną ginekolog trafiłam, torbiel jest duża, ale powiedziała, że na tym etapie ciąży nic nie możemy zrobić. Chcieli mnie zostawić na obserwację, ale nie ma łóżek, znaczy na korytarzu tylko, to stwierdziłam, że nie chce... W razie wymiotów lub wysokiej gorączki mam się zgłosić jak najszybciej. Mam leżeć, ponieważ torbiel może ulec skręceniu bądź pęknięciu.

Z dzidziusiem wszystko w porządku, bije już serduszko :) 3,5mm szczęścia <3

Jestem już spokojna.

Natikka123, Asiaa91, Diddlina, Demetria, Kimmy, kiti lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Dziewczyny pojechałam w końcu na to pogotowie, bo bałam się tych bóli. Na bardzo fajną ginekolog trafiłam, torbiel jest duża, ale powiedziała, że na tym etapie ciąży nic nie możemy zrobić. Chcieli mnie zostawić na obserwację, ale nie ma łóżek, znaczy na korytarzu tylko, to stwierdziłam, że nie chce... W razie wymiotów lub wysokiej gorączki mam się zgłosić jak najszybciej. Mam leżeć, ponieważ torbiel może ulec skręceniu bądź pęknięciu.

Jestem już spokojna.

Cudowna wiadomość <3

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Was moje drogie, może macie doświadczenia z poprzednich ciąż , ja niestety z wielkich emocji szczęścia zapomniałam zapytać ginekologa.

Co polecacie na delikatne stany zapalne ? Odczuwam od czasu delikatne swędzenie i pieczenie.. Z tego co wiem Clotrimazolum jest niewskazane w I trymestrze.

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam z wizyty. Niestety nie moge pochwaluc sie serduszkiem. Byl tylko pecherzyk i cos co przypominalo cialko zolte ale nie wiadomo czy nim jest. 18-ego ponownie na wizyte i jak nie bedzie zarodka to znowu szpital. Pierwsza ciaza byla obumarla , myslalam.ze tym razem juz sie uda.

m7bv4ap.png
  • Pati_ii Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) ja dziś po wizycie, ale dalej było widać tylko pecherzyk 10mm a myślałam że może serduszko już będzie. Trochę jestem zmartwiona, bo tsh mi wyszło 3.7 więc od razu lekarz mi dał Euthyrox miejmy nadzieję że pomoże. Do tego antyTPO i anty TG powyżej 200 :/ a to podobno zwiększa szanse na poronienie :/ dostałam zwolnienie, bo niestety mam dużo stresu ostatnio w pracy i nie wpływa to na mnie dobrze :/ martwię się bo już jedną ciąże poronilam i boję się powtórki :(

Czekamy na naszą Niunie :) <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaat1988 wrote:
    Pytanie do Was moje drogie, może macie doświadczenia z poprzednich ciąż , ja niestety z wielkich emocji szczęścia zapomniałam zapytać ginekologa.

Co polecacie na delikatne stany zapalne ? Odczuwam od czasu delikatne swędzenie i pieczenie.. Z tego co wiem Clotrimazolum jest niewskazane w I trymestrze.
    Clotrimazol w masci

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dopiero czytam ze nie wskazane. Ciekawe. U małych dziewczynek sie to stosuje przeciez....przepraszam za wprowadzanie w błąd

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta85 i Pati A w którym tyg jestescie?

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Pati_ii Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnia @ miałam 24 grudnia ale mam długie cykle i owu była 14/15 stycznia. W poniedziałek na usg pokazało mi 5t1d więc dziś chyba 5t5d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:41

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaaa85 wrote:
    Ja wlasnie wrocilam z wizyty. Niestety nie moge pochwaluc sie serduszkiem. Byl tylko pecherzyk i cos co przypominalo cialko zolte ale nie wiadomo czy nim jest. 18-ego ponownie na wizyte i jak nie bedzie zarodka to znowu szpital. Pierwsza ciaza byla obumarla , myslalam.ze tym razem juz sie uda.

Bądź dobrej myśli, pewnie jest wczesna jeszcze i dlatego :) Trzymamy kciuki.

Dżastaaa85 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaat1988 wrote:
    Tak bardzo się cieszę , że dzisiaj tyle pozytywnych wiadomości <3

U nas też jest dobrze , jest zarodek i serduszko <3 Nie dopytywałam o szczegóły bo później bym się zamęczała czy odpowiadają normą :) Kolejna wizyta za dwa tygodnie <3
    Jestem spokojna i tego nam wszystkim życzę.. Spokoju i cierpliwości ! :)
    Super! Będzie wszystko dobrze :)
    nadziejastru wrote:

Jestem już spokojna.
    Bardzo się cieszę, że jest serduszko :)
    A jak to jest z ta torbiela? To może samo zniknąć? Czy jak? Czy jakieś leczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:45

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_ii wrote:
    Ja ostatnia @ miałam 24 grudnia ale mam długie cykle i owu była 14/15 stycznia. W poniedziałek na usg pokazało mi 5t1d więc dziś chyba 5t5d :)

No to może być jeszcze za wcześnie, na pewno będzie serducho na następnej wizycie :)

KaroLove lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_ii wrote:
    Hej Dziewczyny :) ja dziś po wizycie, ale dalej było widać tylko pecherzyk 10mm a myślałam że może serduszko już będzie. Trochę jestem zmartwiona, bo tsh mi wyszło 3.7 więc od razu lekarz mi dał Euthyrox miejmy nadzieję że pomoże. Do tego antyTPO i anty TG powyżej 200 :/ a to podobno zwiększa szanse na poronienie :/ dostałam zwolnienie, bo niestety mam dużo stresu ostatnio w pracy i nie wpływa to na mnie dobrze :/ martwię się bo już jedną ciąże poronilam i boję się powtórki :(
    Dobrze, że dostałas zwolnienie. Odpoczniesz sobie :) to że jeszcze nie widziałaś zarodka to o niczym złym nieświadomy. Jeszcze ma czas żeby się pojawić
    Dżastaaa85 wrote:
    Dżastaaa85 spokojnie. Na następnej wizycie będzie serduszko. Ile miał pęcherzyk?
    Gabisonka wrote:
    Ja również zastanawiam się czy będzie już wszystko widać 15.02. Termin to 13.10. Dziewczyny powiedzcie mi jak robicie te zakładki dotyczące tygodnia w którym jesteście? Jestem nowa i jakoś ciężko mi idzie połapanie się w tym wszystkim
    Czesc Gabsonka. Suwaczki można zrobić no na suwaczki.com albo lilypie.com i po zrobieniu suwaczka krok po kroku na końcu kopiuje się link bbcode (zaczyna się od url) i wklejam się w ustawieniach w społeczności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 22:50

• Pati_ii Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    No to może być jeszcze za wcześnie, na pewno będzie serducho na następnej wizycie :)

No mam nadzieję, bo już nie mogę się <3 doczekać :)

• Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dzasta85 i Pati A w którym tyg jestescie?
    Ja ostania @ mialam 26/12 cykle 34 dni, z OM wychodzi 6 tyg 4 dni ale owulacja pewnie byla pozniej

m7bv4ap.png
  • Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina pecherzyk mial 35 mm

m7bv4ap.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżastaaa85 wrote:
    Diddlina pecherzyk mial 35 mm
    Ee to lada moment pewnie zarodek już bedzie.
    A lekarz coś mówił?

• Dżastaaa85 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial ze wyglada na 4 tydz a nie 6 i zeby przyjsc za tydzien to zobaczymy, ze nadzieje jeszcze jest. Jednak jak powiedzialam mu ze tsh mam.ponad 5 to zwatpil. Ale dal nadzieje ze jak teraz sie nie uda to zrobi mi badania przez szpital na krzepliwosc i popracujemy zeby 3 ciaze utrzymac. W wakacje byla w ciazy i trafilam w 7 tyg do szpitala ze skierowaniem.na zabieg bo bylo puste jajo. Przed zabiegiem mialam takiego stracha ze poprostu sie nie zgodzilam . Namawiali mnie 3 dni a ja sie balam i o dziwo 4 dnia zrobili usg i okazalo sie ze byl zarodek i nilo serce. Moze teraz tez sie jeszcze ppjawi.

KaroLove lubi tę wiadomość

m7bv4ap.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ