Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pytania o ból piersi, ja w zasadzie tego nie doświadczam... Zauważyłam pewną ciężkość i obrzmiałość, ale objawów ciąży w zasadzie nie mam żadnych. Poza bólami w krzyżu (co mnie niepokoi) i podbrzusza nic mi nie dolega...

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a możecie mnie wpisac na 19.10? jakoś tak nie mogę sama ogarnąć ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Do grupy fb również myślę, że teraz nie dołączę. Mam całą prawie rodzinę na fb (łącznie z dziadkami) a wie tylko moja babcia w rodzinie. To samo z pracą. Na chwilę obecną cieszę się naszym wsparciem na forum.
    Dziewczyny, ale to jest grupa zamknięta - nikt z waszych znajomych nie zobaczy, że coś w niej piszecie ani że w ogóle do niej należycie (chyba, że ktoś sam będzie jej członkiem). Więc nie ma obaw ;) Ja też jeszcze nie mówię znajomym ani w pracy o ciąży.

patulla lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś i jutro termin spodziewanej miesiączki... oby nic się nie wydarzyło ....

hchyflw1m99nu5ry.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Dziewczyny, ale to jest grupa zamknięta - nikt z waszych znajomych nie zobaczy, że coś w niej piszecie ani że w ogóle do niej należycie (chyba, że ktoś sam będzie jej członkiem). Więc nie ma obaw ;) Ja też jeszcze nie mówię znajomym ani w pracy o ciąży.
    Seriooo? Jupi to dołączę. Jak jest tajna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 06:53

Lorry lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia7274 wrote:
    Co do pytania o ból piersi, ja w zasadzie tego nie doświadczam... Zauważyłam pewną ciężkość i obrzmiałość, ale objawów ciąży w zasadzie nie mam żadnych. Poza bólami w krzyżu (co mnie niepokoi) i podbrzusza nic mi nie dolega...
    Ejj dlacz3go Cie niepokoi kregoslup? Wydaje mi sie ze chyba normalne, nie smutaj ;*

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to widze ze nie tylko ja spac nie moge haha...toz to szok!! Ja, kochająca spać wstałam dziś 6:15 haha do pracy o tej godz wstać nie mogę a tu proszę, niedziela i taka godzina .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 06:56

Lorry lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia7274 wrote:
    Kochane czy któraś z Was leczy się na niedoczynność w ciąży? Mam problem. Dostałam od endokrynologa receptę na euthyrox, bo TSH wyszło 2,61 i duża różnica między FT3 i FT4. Jednak przed wzięciem leku kazał powtórzyć badanie żeby było z czym porównywać za tydzień i dzisiejsze wyniki to TSH 1,7 i troszkę mniejsza różnica między FT3 i FT4... A tu weekend i jestem w kropce co do brania leków. Być może któraś z Was miała podobną sytuację i coś doradzi...

Chciałabym Was też zapytać o cytologię w ciąży... Wyszedł mi intensywny stan zapalny mimo braku objawów. Wiecie może jaki to ma wpływ na ciąże? I czy leczenie nie będzie niebezpieczne dla maleństwa?

Ściskam Cię, Sasanka...

Ja zaczęłam brać euthyrox po ostatnim poronieniu, Tsh w ciąży nie powinno przekraczać w zależności od lekarzy z którymi się spotkałam od 1,9 do 2,4.
    Jeżeli mam być szczera to mam bardzo mieszane uczucia co do tego leku - z resztą nie tylko ja.
    Biorę go od kilkunastu miesięcy (starałam się z przerwami - gdy poziom schodził poniżej 2 odstawiałam i starałam się regulować TSH dietą i naturalnymi metodami , niestety na marne, a wręcz mam wrażenie że jak się organizm przyzwyczaił do tabletki to odpuścił bo w przeciągu 2-3 tygodni miałam skoki z 1,7 do np 2,9 ) Tak więc biorę go codziennie rano , trzeba odczekać po nim 30 min żeby się czegokolwiek napić czy zjeść (w obecnym stanie - towarzyszą mi od samego początku intensywne mdłości więc jest to dość trudne). Wartość pierwsza którą podałaś moim zdaniem nie jest straszna - druga w normie ( nie wiem jak to jest z roznicami FT3 i FT4 - może niech ktoś mądrzejszy się wypowie w tej sprawie ).

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam mnóstwo ciepłych myśli do dziewczyn, które miały mniej szczęścia :((

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    A tak wgl to widze ze nie tylko ja spac nie moge haha...toz to szok!! Ja, kochająca spać wstałam dziś 6:15 haha do pracy o tej godz wstać nie mogę a tu proszę, niedziela i taka godzina .....
    Mam dokładnie to samo !!
    Całe życie we wszystkich pracach podaje jako warunek nienormowane godziny pracy , bo przed 9 nie ma szans żebym dojechała , a teraz oczy jak 5 zł od 6.30 rano codziennie ! :)

KaroLove lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Dziewczyny, czy Wam również zdarzają się takie dosłownie minutowe skurcze i bóle podbrzusza? Jest to trochę podobne do tego bólu okresowego, ale występuje bardzo rzadko i tylko na chwilę. Wydaje mi się, że to normalne. Ale chciałabym wiedzieć jak jest u Was i czy macie coś podobnego?

Mam identycznie od samego początku.
    Trochę mnie to przerażało.
    Bo w poprzedniej ciąży czułam faktycznie rozciąganie macicy , a to są takie szybkie skurcze 20-30 sek jak na miesiączkę. Tylko że poprzednią ciążę poroniłam (puste jajo) , a w tej już zobaczyłam zarodek i serduszko - więc możliwe że jest to normalne.
    Mój lekarz od samego początku zalecił mi stosowanie progesteronu , a po tym jak poinformowałam go o tych skurczach powiedział że na wszelki wypadek mam zwiększyć dawkę. Więc może warto poruszyc ten temat ze swoim lekarzem prowadzącym.

Gabisonka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy a masz już kartę ciąży?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo....piątek 6.00 sobota 6.00 a dzis 6.50 a normalnie to wstać do pracy nie mogę
    KaroLove wrote:

KaroLove lubi tę wiadomość

hchyflw1m99nu5ry.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy są jakieś maści które mogą stosować kobiety w ciąży,lub plaster gdyż mam nadwyrezony bark i ból nieziemski;(

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    dziewczyny a możecie mnie wpisac na 19.10? jakoś tak nie mogę sama ogarnąć ;-)
    Jasne zaraz wpisze :)
    aleksandrazz wrote:
    Kimmy a masz już kartę ciąży?
    Tak, mam już

f5b59272af.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obudziłam się dziś z bólem gardła, podejrzewam że wczoraj mnie przewiało. Płuczę gardło wodą z sola oraz wodą utlenioną, jakie tabletki na gardło polecacie?

eikt9n733qx6yvg8.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy nie chcę Cię urazić ale rok temu była głośna afera na belly, dziewczyna podszywala się pod różne niki , kopiowala cudze zdjęcia i wklejala jako własne. Dziewczyny były w szoku bo jednak na tym forum opowiada się kawał swojego życia i przeżywa razem z innymi te dobre i zle strony ciąży. Może mogłabyś zrobić zdjęcie karty ciąży pomijając Twoje dane ? Nie obraź się ale po tej aferze nic mnie nie zdziwi

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Kimmy, fenomenalna miniaturka! <3 :)

Nie sądzę żeby Kimmy coś kręciła.. Skąd takie podejrzenia?

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kimmy nie chcę Cię urazić ale rok temu była głośna afera na belly, dziewczyna podszywala się pod różne niki , kopiowala cudze zdjęcia i wklejala jako własne. Dziewczyny były w szoku bo jednak na tym forum opowiada się kawał swojego życia i przeżywa razem z innymi te dobre i zle strony ciąży. Może mogłabyś zrobić zdjęcie karty ciąży pomijając Twoje dane ? Nie obraź się ale po tej aferze nic mnie nie zdziwi
    :-( aż mi się troszkę smutno zrobiło, ja jeszcze karty nie mam .zdjęcia póki co też nie :-( w poniedziałek ide na 2 bete wedle zaleceń pana doktora który mnie zbadac w czwartek nie chciał bo za wcześnie :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz nie obraz się ale dlatego że kiedyś był tu jakiś troll teraz kazda ma udowadniać że jest w ciąży? To jakieś śmieszne jest...

smeg, kaka470 lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ