X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh te siusianie. Nawet jeśli pójdę do łazienki się wysiusiać to i tak wychodząc z niej czuję, że znowu mi się chce. Takie dziwne parcie na pęcherz. Dziewczyny też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 09:00

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w środę mam pierwszą wizytę, idę do ginekologa na NFZ, czy jest możliwe, że nie wykona mi USG? Właśnie czytam, że na NFZ wykonują je dopiero w 12 tc.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Dziewczyny w środę mam pierwszą wizytę, idę do ginekologa na NFZ, czy jest możliwe, że nie wykona mi USG? Właśnie czytam, że na NFZ wykonują je dopiero w 12 tc.
    Niestety jest taka możliwość. Zwykle jednak robią usg potwierdzające ciążę, ale nie muszą

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Niestety jest taka możliwość. Zwykle jednak robią usg potwierdzające ciążę, ale nie muszą

No nic :) trzeba będzie zrobić prywatnie :)

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    No nic :) trzeba będzie zrobić prywatnie :)
    Całkiem możliwe, że zrobi. Mój na NFZ robi.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Maadzia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    wiecie może czym się różni zwykłe l4 od ciążowego ??

cb7qkus.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle jest płatne 80% chyba, a ciążowe 100%

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Maadzia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:

Ja również mam w środę wizytę :) na pierwszej byłam 6 lutego ale nic nie było widać nawet pęcherzyka teraz mam nadzieje że już coś zobaczę stresuje się strasznie :(

Monia7274 lubi tę wiadomość

cb7qkus.png
  • Maadzia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Zwykle jest płatne 80% chyba, a ciążowe 100%
    dzieki :)

cb7qkus.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzia wrote:
    Witam dziewczyny :)
    wiecie może czym się różni zwykłe l4 od ciążowego ??

Ciążowe jest płatne 100% i jest oznaczone jako "B" i pracodawca od razu wie że jesteś w ciąży.

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzia wrote:
    Ja również mam w środę wizytę :) na pierwszej byłam 6 lutego ale nic nie było widać nawet pęcherzyka teraz mam nadzieje że już coś zobaczę stresuje się strasznie :(

Ja też idę w środę! Na pierwszej wizycie też byłam 6, ale doktor nawet nie chciała robić USG, bo stwierdziła, że będę się stresować, jak niewiele zobaczymy i że 15stego powinno być już serduszko :)

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ciążowe jest płatne 100% i jest oznaczone jako "B" i pracodawca od razu wie że jesteś w ciąży.

Można też poprosić ginekologa, żeby nie oznaczał zwolnienia jako ciążowe, dostać 80%, a później, gdy zdecydujemy się poinformować pracodawcę, złożyć wniosek o wyrównanie do 100%.
    Ewentualnie, z urzędu, bez wniosku, po urodzeniu dziecka i przedłożeniu aktu urodzenia (ale wtedy tylko za 6 miesięcy wstecz).

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! :)
    Jak samopoczucia? :). Ja się obudziłam dzisiaj z milionem igieł w gardle.. Katastrofa jak kłuje :(.
    Wczoraj chyba Wercia pisała o swoich snach. A dzisiaj to ja miałam jazdę na erotyki :D. Maaatko.. :D <3.

wercia2601 lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Można też poprosić ginekologa, żeby nie oznaczał zwolnienia jako ciążowe, dostać 80%, a później, gdy zdecydujemy się poinformować pracodawcę, złożyć wniosek o wyrównanie do 100%.
    Ewentualnie, z urzędu, bez wniosku, po urodzeniu dziecka i przedłożeniu aktu urodzenia (ale wtedy tylko za 6 miesięcy wstecz).
    Oo to nawet nie wiedziałam:) dzięki:)

1JyDp2.png
  • wercia2601 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Dzień doberek! :)
    Jak samopoczucia? :). Ja się obudziłam dzisiaj z milionem igieł w gardle.. Katastrofa jak kłuje :(.
    Wczoraj chyba Wercia pisała o swoich snach. A dzisiaj to ja miałam jazdę na erotyki :D. Maaatko.. :D <3.
    Na którejś stronie w necie wyczytałam,ze to wczesny objaw ciąży :) widocznie hormony szaleją haha :)

03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny z kawusią w ręku... niestety przyspałam i chyba mi się dziś bety nie uda zrobić... majaczą mi tu ze u Nas tylko do 10.30 ... no nie wiem szpital na drugim końcu miasta :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Maadzia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:

Super dziękuje za info może być przydatne :D

cb7qkus.png
  • Maadzia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia7274 wrote:
    Ja też idę w środę! Na pierwszej wizycie też byłam 6, ale doktor nawet nie chciała robić USG, bo stwierdziła, że będę się stresować, jak niewiele zobaczymy i że 15stego powinno być już serduszko :)

No to teraz będę mieć nerwa że co będzie jak serduszka jeszcze nie będzie :) chyba sama się nakręcam :)

cb7qkus.png
  • Maadzia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia7274 a masz jakieś dolegliwości ciążowe ??
    ja w tamtym tygodniu troszkę mdłości miałam ale minęły
    brzuch mnie trochę pobolewał ale dostałam luteinę 200*2 i przeszło mi wszystko :) i teraz nic kompletnie żadnych objawów ciążowych chyba dlatego świruje :D

cb7qkus.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    Na którejś stronie w necie wyczytałam,ze to wczesny objaw ciąży :) widocznie hormony szaleją haha :)
    Oj szaleją Martuś, szaleją :). I dobrze! Mają teraz na to czas :D

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ