Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
almaanies wrote:Dziewczyny w środę mam pierwszą wizytę, idę do ginekologa na NFZ, czy jest możliwe, że nie wykona mi USG? Właśnie czytam, że na NFZ wykonują je dopiero w 12 tc.
-
almaanies wrote:Dziewczyny w środę mam pierwszą wizytę, idę do ginekologa na NFZ, czy jest możliwe, że nie wykona mi USG? Właśnie czytam, że na NFZ wykonują je dopiero w 12 tc.
Ja również mam w środę wizytęna pierwszej byłam 6 lutego ale nic nie było widać nawet pęcherzyka teraz mam nadzieje że już coś zobaczę stresuje się strasznie
Monia7274 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaadzia wrote:Ja również mam w środę wizytę
na pierwszej byłam 6 lutego ale nic nie było widać nawet pęcherzyka teraz mam nadzieje że już coś zobaczę stresuje się strasznie
Ja też idę w środę! Na pierwszej wizycie też byłam 6, ale doktor nawet nie chciała robić USG, bo stwierdziła, że będę się stresować, jak niewiele zobaczymy i że 15stego powinno być już serduszko -
dżdżownica wrote:Ciążowe jest płatne 100% i jest oznaczone jako "B" i pracodawca od razu wie że jesteś w ciąży.
Można też poprosić ginekologa, żeby nie oznaczał zwolnienia jako ciążowe, dostać 80%, a później, gdy zdecydujemy się poinformować pracodawcę, złożyć wniosek o wyrównanie do 100%.
Ewentualnie, z urzędu, bez wniosku, po urodzeniu dziecka i przedłożeniu aktu urodzenia (ale wtedy tylko za 6 miesięcy wstecz). -
nick nieaktualny
-
aaniluap wrote:Można też poprosić ginekologa, żeby nie oznaczał zwolnienia jako ciążowe, dostać 80%, a później, gdy zdecydujemy się poinformować pracodawcę, złożyć wniosek o wyrównanie do 100%.
Ewentualnie, z urzędu, bez wniosku, po urodzeniu dziecka i przedłożeniu aktu urodzenia (ale wtedy tylko za 6 miesięcy wstecz). -
Ewcia_92 wrote:Dzień doberek!
Jak samopoczucia?. Ja się obudziłam dzisiaj z milionem igieł w gardle.. Katastrofa jak kłuje
.
Wczoraj chyba Wercia pisała o swoich snach. A dzisiaj to ja miałam jazdę na erotyki. Maaatko..
.
widocznie hormony szaleją haha
03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
aaniluap wrote:Można też poprosić ginekologa, żeby nie oznaczał zwolnienia jako ciążowe, dostać 80%, a później, gdy zdecydujemy się poinformować pracodawcę, złożyć wniosek o wyrównanie do 100%.
Ewentualnie, z urzędu, bez wniosku, po urodzeniu dziecka i przedłożeniu aktu urodzenia (ale wtedy tylko za 6 miesięcy wstecz).
Super dziękuje za info może być przydatne -
Monia7274 wrote:Ja też idę w środę! Na pierwszej wizycie też byłam 6, ale doktor nawet nie chciała robić USG, bo stwierdziła, że będę się stresować, jak niewiele zobaczymy i że 15stego powinno być już serduszko
No to teraz będę mieć nerwa że co będzie jak serduszka jeszcze nie będziechyba sama się nakręcam
-
Monia7274 a masz jakieś dolegliwości ciążowe ??
ja w tamtym tygodniu troszkę mdłości miałam ale minęły
brzuch mnie trochę pobolewał ale dostałam luteinę 200*2 i przeszło mi wszystkoi teraz nic kompletnie żadnych objawów ciążowych chyba dlatego świruje
-
nick nieaktualny