X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja miałam w 13 dc.
    No to wcześnie, u mnie niecały tydzień później. Wszystkiego dowiem się po 12 więc jeszcze tylko chwila niecierpliwości i może odetchnę z ulgą

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie robili dopplera, bo lekarz powiedział mi to samo, że częstotliwość za wysoka, w związku z tym nie mogłam posłuchać nic, ale za ilość uderzeń zmierzył.

59a17bd566875.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko moj ginek ma sprzet przedpotowpowy ha ha

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też babeczka właśnie powiedziała że nie będzie męczyć dzidzi doplerem ale czytałam że można to zmierzyć również bez doplera a powiedziała że to takie świeże bicie serduszka i zastanawiam się czy nie było niskie to tętno i nie chciała mnie martwić.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin po USG tylko mówi, że jest wszystko w porządku i tyle. Nie wnika w szczegóły takie jak częstotliwość bicia serca, czy ciąża jest na tylnej czy na przedniej ścianie itp. Nie znam też dokładnych wyników badań. Doktor tylko mówi, że ok i już ;)
    Na początku mnie to wkurzało ale teraz uważam, że tak jest dobrze. Potem dziewczyny w necie czy na forach sprawdzają czy aby na pewno ich lekarz się nie pomylił. No bo on mówi, że jest w porządku ale "kwiatuszek9787" na forum "mamunie kwietnióweczkowe" powiedziała, że u jej szwagierki siostry to coś tam... ;)
    Jak dla mnie podstawą jest zaufanie do własnego lekarza.

mimoza, Sakota lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    U mnie gin po USG tylko mówi, że jest wszystko w porządku i tyle. Nie wnika w szczegóły takie jak częstotliwość bicia serca, czy ciąża jest na tylnej czy na przedniej ścianie itp. Nie znam też dokładnych wyników badań. Doktor tylko mówi, że ok i już ;)
    Na początku mnie to wkurzało ale teraz uważam, że tak jest dobrze. Potem dziewczyny w necie czy na forach sprawdzają czy aby na pewno ich lekarz się nie pomylił. No bo on mówi, że jest w porządku ale "kwiatuszek9787" na forum "mamunie kwietnióweczkowe" powiedziała, że u jej szwagierki siostry to coś tam... ;)
    Jak dla mnie podstawą jest zaufanie do własnego lekarza.

Mądrego to dobrze posłuchać :)

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Chyba umowie sie przed weekendem do innego lekarza

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    O to ja tak z innej beczki :)

Polecam zarejestrować się na stronie BoboVita, Bebilon (jakieś upominki przysyłają, z bobovity jakiś sloiczek później ;)), z Rosmanna kartę Rossnę :)

Coś jeszcze znacie/ polecacie?
    Ja jeszcze tu się zapisałam i właśnie dziś dostałam przesyłkę.

https://ekologicznystart.pl/pl/i/Darmowe-Bambo-Nature/23

1JyDp2.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by.. mi też powiedział to samo co Tobie, ale mnie to jakoś nie zmartwiło.

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A może by.. mi też powiedział to samo co Tobie, ale mnie to jakoś nie zmartwiło.

Może i masz rację ;) to chyba zbliżający się małymi krokami kolejny termin wizyty. Myślicie że zejdzie z nas ten strach już po 12 tygodniu?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) i ja bede pazdziernikowa mamusia :) w pazdziernku poroniłam, poronienie chybione... a tym roku w tym samym miesiacu wroce tam urodzic :) innej opcji nie ma :) chociaz stres mam ogromny :/ chcialabym byc juz w II trymestrze....
    W poniedzialek widzialam pecherzyk :) czekam na dzidziusia i serduszko :)

Gratuluje Wam serdecznie :)

patulla, India26, Natikka123, Kimmy, Demetria, kaka470 lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola witamy :)

karola_aa lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam 2. raz betę i do jutra z niecierpliwością czekam na wyniki. Zapisałam się do ginekologa na NFZ i termin dopiero 10 marca, więc muszę się wybrać wcześniej prywatnie, bo zazdroszczę jak czytam o waszych wizytach i bijących serduszkach :)

Kimmy lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Jak Was czytam to jestem w szoku że już macie jakieś objawy bo ja zupełnie nic Mam nadzieje ze u mnie wszystko w porządku a po prostu mnie one nie dopadna :) Może to genetyczne bo moja siostra tez poza rosnącym brzuszkiem i kopaniem pozniej malucha nie czuła w ogóle ze jest w ciąży 24.02 wizyta u lekarza mam nadzieje ze juz będzie widać pęcherzyk i bijące serduszko ta wizyta to dla mnie jak wyrocznia a jeszcze ponad tydzień..

614f516043.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Mi na mdłości pomaga jedzenie grejfruta z rana, po tym jestem przez kilka godzin jak nowa. W związku z tym najgorsze męczą mnie wieczorem i w nocy. Zwłaszcza, że od zawsze miałam problem ze snem. U mnie wstanie na siku w nocy kończy się godziną przewracania się w łóżku (i w żołądku) z boku na bok. Ktoś próbował grejfrutów? Czytałam gdzieś że wystarczy wypicie soku z niego.

No i u mnie mdłości też pojawiły się dopiero na początku 6 tygodnia.

A tak w ogóle to mój zarodek jest o tydzień młodszy niż się spodziewałam, więc nie martwcie się i dziś dziewczyny :)
    uff ale się rozpisałam
    India już piszę mężowi, żeby kupił mi grejpfruty. Tego jeszcze nie próbowałam więc w grejpfrutach jest jeszcze nadzieja :D u mnie plasterek cytryny też pomagał

India26 lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, naprawdę nie wiedziałam, że można się czuć aż tak źle będąc w ciąży...

Ewcia a gdzie ty nam zniknęłas?

Cześć wszystkim nowym mamusiom, karola_aa, justek, kawcia31 na kiedy macie terminy?

f5b59272af.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, niestety serduszka jeszcze nie było. Ale lekarz kazał się nie martwić i upewnił mnie, że to książkowy przykład ciąży. Wszystko dobrze umiejscowione i jest już malutki zarodek. Następna wizyta za 2 tyg. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu, żeby znów zobaczyć mojego okrucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:52

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja jeszcze tu się zapisałam i właśnie dziś dostałam przesyłkę.

https://ekologicznystart.pl/pl/i/Darmowe-Bambo-Nature/23
    A ja z bebilonu nie dostałam paczuszki startowej która miała yć za rejestracje więc wiecie :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka wrote:
    Ja już po wizycie, niestety serduszka jeszcze nie było. Ale lekarz kazał się nie martwić i upewnił mnie, że to książkowy przykład ciąży. Wszystko dobrze umiejscowione i jest już malutki zarodek. Następna wizyta za 2 tyg. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu, żeby znów zobaczyć mojego okrucha

Dobrze że jest wszystko w porządku:) cieszę się bardzo :)

1JyDp2.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    A ja z bebilonu nie dostałam paczuszki startowej która miała yć za rejestracje więc wiecie :-p

Ja tak samo!

Anuśka19 lubi tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ