Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie wizyt ciążowych na nfz. Chodzę do lekarza prywatnie i chcę żeby to on prowadził moją ciążę, ale czy mogę oprócz tego iść do innego gin na nfz, żeby dał mi skierowanie na badania? Czy na nfz założy mi wtedy kartę ciąży? Chciałabym chodzić do niego tylko po skierowania, ale nie wiem czy tak można i jak to wygląda??W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
Właśnie najbardziej się wymądrzają te, które nie doświadczyły takich przeżyć. Każdy marzy o bezproblemowej ciąży, o robieniu tego na co ma się ochotę i cieszeniu się z tego stanu, tylko to nie jest takie proste, kiedy tracisz dzidziusia, a każda kolejna ciąża jest zagrożona... do tego jeszcze dochodzą długie starania i zawód co miesiąc, jak przychodzić @ no i tak się to wszystko kręci, a my mimo wszystko musimy jakoś dawać radę i sobie z tym radzić... także takie osoby na prawdę chociaż powinny zachować swoje myśli dla siebie,a nie dołować...
Mamao, gabi 7 lubią tę wiadomość
-
Mamao wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie wizyt ciążowych na nfz. Chodzę do lekarza prywatnie i chcę żeby to on prowadził moją ciążę, ale czy mogę oprócz tego iść do innego gin na nfz, żeby dał mi skierowanie na badania? Czy na nfz założy mi wtedy kartę ciąży? Chciałabym chodzić do niego tylko po skierowania, ale nie wiem czy tak można i jak to wygląda??
Moja koleżanka chodzi prywatnie, a po skierowania właśnie do rodzinnego. Pewnie zależy na jakiego lekarza trafisz. Wiem po sobie. Ja ogólnie mam przychodnię w pracy i opłacam co miesiąc dodatkowe składki, a i tak jak przychodzę tam przepisać skierowanie prywatne na to u nich, żeby nie płacić, to część tych lekarzy robi problemy. Wczoraj właśnie zagłębiłam się w wykaz badań, które obejmuje pakiet i wszystkie badania, które mam przez ginekologa zlecane ten pakiet obejmuje. Także jak będę miała znów taką sytuację, to pójdę do kadr i się zapytam jak to jest, bo nie po to płacę składki, żeby lekarze tu z łaski wypisywali skierowania bądź recepty...Mamao, madlene88 lubią tę wiadomość
-
Witam serdecznie wszystkie nowe mamusie jestem z wami na bierząco , ale nie potrafie sie po prostu udzielac . Pisze ponieważ troszke się niepokoję przed chwila zaczely sie delikatne jasno rozowe plamienia bylo tego troszke na wkladce i przepraszam za dokladnosc przy podcieraniu , brzuszek teraz delikatnie ćmi napisalam juz do mojego doktora ale na razie cisza boje się
-
darra991 wrote:laski takie głupie pytanie mam..
bo ja cala poprzednia ciążę chodziłam tylko prywatnie a teraz nie bardzo z kasa będzie żeby te wszystkie badania wykładać.. jak chodźcie na NFZ to on wam daje skierowania na te wszystkie badania(tsh, różyczka, toxo itd)? bo ja byłam na pierwszej wizycie u tego gina który prowadził mnie ostatnio prywatnie i musze zrobić znów te wszystkie badania i tak myślę czy jak pójdę do innego teraz na NFZ to on mi da na to wszystko skierowania? czy tak czy siak trzeba samemu płacić?
patulla lubi tę wiadomość
-
Wiecie tak sobie czytam,ryb nie wolno, z puszek nie wolno tego nie wolno,tamto woln... Możecie się obrazić ale to już jest chyba wyolbrzymianie... To moja 3 ciąża. Do głowy by mi nie przyszło w 2 poprzednich,zeby czegoś nie jeść bo nie zalecają czy nie wolno. Urodziłam zdrową parke. jadłam dokładnie to na co miałam ochote. Nie bardzo rozumiem. skoro mi połowy nie wolno to może wszystkie składniki będę zastępować tabletkami?? hmm?? Mam koleżanke. Która rzekomo się stara o dzidzie. I wiecie co mi wczoraj napisała? Że lekarz jej powiedział że skoro jest alergikiem to nie wolno jej nic przyjmować po za kwasem foliowym
aaa i żeby śmieszniej było że ma 40% szans na zajście w ciąże... o ile dobrze gdzieś wyczytałam to zdrowa para ma chyba mniejsze szanse ,ale może się myle
Kimmy lubi tę wiadomość
-
kaka470 wrote:Witam serdecznie wszystkie nowe mamusie jestem z wami na bierząco , ale nie potrafie sie po prostu udzielac . Pisze ponieważ troszke się niepokoję przed chwila zaczely sie delikatne jasno rozowe plamienia bylo tego troszke na wkladce i przepraszam za dokladnosc przy podcieraniu , brzuszek teraz delikatnie ćmi napisalam juz do mojego doktora ale na razie cisza boje sięW 11cs udało się !!!
-
Nie nigdy nie sprawdzalam doktor , nie zlecił wiec nie robiłam w pierwszej ciąży bylo wszysko ok wiec i man nadzieje ze i teraz bedzie dobrze, wiem że kazda ciąża jest inna. Troszke sie zmartwilsm tym plamieniem na chwile obecną moge stwierdzic ze to byl jednorazowy przypadek ale co chwile chodze do wc
-
Pierwsze rzyganie u mnie właśnie! No nieźle, chyba to kakao w połączeniu z wcześniejszą jajecznicą
Kaka obserwuj, jeśli jednorazowo to nie ma co się przejmować, a jeśli się powtórzy to lekarz jak najszybciej, będziesz spokojniejsza. -
nadziejastru wrote:Pierwsze rzyganie u mnie właśnie! No nieźle, chyba to kakao w połączeniu z wcześniejszą jajecznicą
Kaka obserwuj, jeśli jednorazowo to nie ma co się przejmować, a jeśli się powtórzy to lekarz jak najszybciej, będziesz spokojniejsza.
Rzyganie to dobry objawtylko się cieszyć
hehe
W 11cs udało się !!!
-
Witam Was przyszłe mamy:) Chciałabym do was dołaczyć, u mnie 4tydz+5d ... Jestem po dwóch pozytywnych testach ciążowych, jeden z walentynek a drugi z wczoraj
) byłam też wczoraj na wizycie ginekologicznej - widać pęcherzyk, następna wizyta za miesiąc
Mamao, aaniluap, dżdżownica, nadziejastru, Kimmy, India26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny