X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 2 marca.

Co do zdrowego zywienia, to ja zawsze staralam i staram sie nie przesadzac z pokarmem przetworzonym i kolorowymi napojami, kupowac jesli sie da jedzenie z upraw ekologicznych (jesli chodzi o mieso, jajka, warzywa /owoce to ja czuje roznice) i mam zamiar kontynuowac to podczas ciazy. Wiadomo jak mam ochote na pizze raz na jakis czas to zjem. Nie wolno przesadzac.
    Obecnie to i tak wszystko mi nie smakuje. Zaczely sie mdlosci tydzien temu i teraz wszystko jest niedobre, fuuu i smierdzi.
    Ale i tak najgorsze jest mycie zebow... Z tym juz nie daje rady. Nie wiem czy ktoras z Was tak ma, u mnie to wyglada tak- myje zeby, plucze usta i biegne wymiotowac... a kurcze myc trzeba przynajmniej te dwa razy dziennie ;)... ehhh...

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaa.. ja tez mam problem z myciem zębów!
    Od razu na wymioty mnie bierze :( ale mnie tak drażni zapach i smak pasty:(
    Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...

Ja też dwa razy jak zwracałam to przy myciu zębów.. i to tak od razu.. nawet szczególnego odruchu nie miałam tylko wyleciało że mnie.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka, kciuki za wizytę, daj znać po :* W ogóle nie masz co się przejmować brakiem objawów, w sumie to nawet powinnaś się cieszyć, że tak dobrze znosisz ciąże :)

Ja powoli staram się myśleć nad tym co jem bo nie chcę zbyt dużo przytyć... ale przyznam się Wam, że ostatni tydzień miałam trochę wstręt do jedzenia i w niedziele jedyne na co miałam ochotę to kebab :P I zjadłam bo naprawdę nic innego nie chciało mi wejść :P

Na moje szczęście teraz codziennie jem twarożki granulowane bo jakoś mnie na nie naszło, więc raczej zdrowa zachcianka :D

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Mam zamiar zrobic to samo, kupic taka paste dla dzeci. Bo szczotkuje delikatnie ale to i tak nie pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Druśka, kciuki za wizytę, daj znać po :* W ogóle nie masz co się przejmować brakiem objawów, w sumie to nawet powinnaś się cieszyć, że tak dobrze znosisz ciąże :)

Ja powoli staram się myśleć nad tym co jem bo nie chcę zbyt dużo przytyć... ale przyznam się Wam, że ostatni tydzień miałam trochę wstręt do jedzenia i w niedziele jedyne na co miałam ochotę to kebab :P I zjadłam bo naprawdę nic innego nie chciało mi wejść :P

Na moje szczęście teraz codziennie jem twarożki granulowane bo jakoś mnie na nie naszło, więc raczej zdrowa zachcianka :D
    To dobrze Ci. Wczoraj jak mi Maz powiedzial ze zrobi na kolacje warzywa, to sie prawie rozplakalam hehe bo mnie tak odrzuca. Moze zaczne wcinac twarozki ;)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weglowodany podobno zmniejszaja mdlosci dlatego czesto kobiety w I trym maja ochote na niezdrowe jedzenie. Zreszta teraz zarodek zywi sie zapasami, nie ma jeszcze lozyska. Potem tez wszystkie potrzebne elementy ida dla dziecka, najwyzej organizm matki ucierpi. W Afryce kobity tez rodza dzieci, a nie maja zroznicowanej diety.

Zreszta nie rozumiem KaroLove jesli chcesz sie dobrze odzywiac to bardzo fajnie, tylko po co na sile przekonywac innych.

Ja w tej chwili nie przelknelabym ani grama owocu ani warzywa, zywie sie bulkami i woda, a w przyplywie lepszego samopoczucia zjadlam snickersa. Na codzien tez staram sie zywic madrze, sama mialam problem z ED w wieku mlodzienczym. Pozwole sobie jednak miec w tym temacie wolna reke ;)

Juz widze jak sie zaczna tematy mm a kp, dopajania, sadzania itd. Bedzie tu goraco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:42

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas tez nalatuje na twarozek ale z duuuuzą ilościa szczypiorku. Jak nigdy nie przepadałam za cebula teraz patrze tylko gdzie ja dodac :D Wieczorami jak już leżymy na łóżku mąż każe mi sie przekrecac na drugi bok bo jak oddycham w jego kierunku to sam zaczyna miec mdłości :D

Lola83, aaniluap, Natikka123, Another, Agula92, Demetria lubią tę wiadomość

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    Mnie cały czas tez nalatuje na twarozek ale z duuuuzą ilościa szczypiorku. Jak nigdy nie przepadałam za cebula teraz patrze tylko gdzie ja dodac :D Wieczorami jak już leżymy na łóżku mąż każe mi sie przekrecac na drugi bok bo jak oddycham w jego kierunku to sam zaczyna miec mdłości :D

Może brakuje wit. C i organizm sie dopomina?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodziły pączki cały tydzień, teraz M był na zakupach i dostałam dwa pączusie i kwiaty- goździki <3 no nieźle :)

Dziś będę piekła ciasteczka z płatkami owsianymi, orzechami, żurawiną :)
    O twarożek też fajna sprawa, muszę też przy okazji sobie zafundować :)

A co do tych wizyt to ja właśnie idę 7.03 a potem mam 14.03 wizytę długo wyczekiwaną u ginekolog-endokrynolog i może zmienię ją na prowadzenie ciąży :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Może brakuje wit. C i organizm sie dopomina?

Od tygodnia biore rutinoscorbin 2 razy po jednej, wiec chyba nie powinnam miec niedoboru ;/

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:

A próbowałas pasty z ksylitolem dla dzieci Ziaja? Może źle reagujesz na fluor.
    Ja musiałam przestać używać szczoteczki elektrycznej i kupić zwykła z miękkim włosiem bo mi krwawily dziąsła mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:15

1JyDp2.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Za mną chodziły pączki cały tydzień, teraz M był na zakupach i dostałam dwa pączusie i kwiaty- goździki <3 no nieźle :)

Dziś będę piekła ciasteczka z płatkami owsianymi, orzechami, żurawiną :)
    O twarożek też fajna sprawa, muszę też przy okazji sobie zafundować :)

A co do tych wizyt to ja właśnie idę 7.03 a potem mam 14.03 wizytę długo wyczekiwaną u ginekolog-endokrynolog i może zmienię ją na prowadzenie ciąży :)

Ja w zeszłym tygodniu na obiad w weekend zaplakalam że chce ziemniaki z gzikiem. Nie wiem skad ta potrzeba bo nigdy nie jedliśmy takich rzeczy na obiad ale musiałam zjeść..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie :) Powiedziałyście już rodzinie o ciąży? A jeśli tak to w krórym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:50

• patulla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny mam pytanie :) Powiedziałyście już rodzinie o ciąży? A jeśli tak to w krórym tygodniu?
    My jeszcze nie, tylko siostra wie, bo przypadkiem wyszło, a nie chciałam się wykręcać. Mama dowie się jak będę miała potwierdzoną ciążę :) A teściom to w ogóle bym nie mówiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:59

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    My jeszcze nie, tylko siostra wie, bo przypadkiem wyszło, a nie chciałam się wykręcać. Mama dowie się jak będę miała potwierdzoną ciążę :) A teściom to w ogóle bym nie mówiła :P

Co to znaczy potwierdziną ciąże? ;p

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówiliśmy jakoś na przełomie 5/6 bo i tak miałam zwolnienie w pracy, a tam pracuje 550 osób i szybko się informacje rozchodzą, a nie chciałam, żeby się dowiedzieli od osób trzecich :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Co to znaczy potwierdziną ciąże? ;p
    Jak lekarz potwierdzi i jak będzie dzidziuś na usg

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dziewczyny tak sie boje mowić... Nie pozbierałabym się gdybym musiała informować rodzine i bliskich, gdyby coś się stało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jak lekarz potwierdzi i jak będzie dzidziuś na usg

Ojejku, to wy się jeszcze nie widzieliście? My w tym tygodniu widzieliśmy po raz pierwszy nasze 3 mm maleństwo :)

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ