X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 2 marca.

Co do zdrowego zywienia, to ja zawsze staralam i staram sie nie przesadzac z pokarmem przetworzonym i kolorowymi napojami, kupowac jesli sie da jedzenie z upraw ekologicznych (jesli chodzi o mieso, jajka, warzywa /owoce to ja czuje roznice) i mam zamiar kontynuowac to podczas ciazy. Wiadomo jak mam ochote na pizze raz na jakis czas to zjem. Nie wolno przesadzac.
    Obecnie to i tak wszystko mi nie smakuje. Zaczely sie mdlosci tydzien temu i teraz wszystko jest niedobre, fuuu i smierdzi.
    Ale i tak najgorsze jest mycie zebow... Z tym juz nie daje rady. Nie wiem czy ktoras z Was tak ma, u mnie to wyglada tak- myje zeby, plucze usta i biegne wymiotowac... a kurcze myc trzeba przynajmniej te dwa razy dziennie ;)... ehhh...

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaa.. ja tez mam problem z myciem zębów!
    Od razu na wymioty mnie bierze :( ale mnie tak drażni zapach i smak pasty:(
    Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...

Ja też dwa razy jak zwracałam to przy myciu zębów.. i to tak od razu.. nawet szczególnego odruchu nie miałam tylko wyleciało że mnie.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka, kciuki za wizytę, daj znać po :* W ogóle nie masz co się przejmować brakiem objawów, w sumie to nawet powinnaś się cieszyć, że tak dobrze znosisz ciąże :)

Ja powoli staram się myśleć nad tym co jem bo nie chcę zbyt dużo przytyć... ale przyznam się Wam, że ostatni tydzień miałam trochę wstręt do jedzenia i w niedziele jedyne na co miałam ochotę to kebab :P I zjadłam bo naprawdę nic innego nie chciało mi wejść :P

Na moje szczęście teraz codziennie jem twarożki granulowane bo jakoś mnie na nie naszło, więc raczej zdrowa zachcianka :D

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Mam zamiar zrobic to samo, kupic taka paste dla dzeci. Bo szczotkuje delikatnie ale to i tak nie pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Druśka, kciuki za wizytę, daj znać po :* W ogóle nie masz co się przejmować brakiem objawów, w sumie to nawet powinnaś się cieszyć, że tak dobrze znosisz ciąże :)

Ja powoli staram się myśleć nad tym co jem bo nie chcę zbyt dużo przytyć... ale przyznam się Wam, że ostatni tydzień miałam trochę wstręt do jedzenia i w niedziele jedyne na co miałam ochotę to kebab :P I zjadłam bo naprawdę nic innego nie chciało mi wejść :P

Na moje szczęście teraz codziennie jem twarożki granulowane bo jakoś mnie na nie naszło, więc raczej zdrowa zachcianka :D
    To dobrze Ci. Wczoraj jak mi Maz powiedzial ze zrobi na kolacje warzywa, to sie prawie rozplakalam hehe bo mnie tak odrzuca. Moze zaczne wcinac twarozki ;)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weglowodany podobno zmniejszaja mdlosci dlatego czesto kobiety w I trym maja ochote na niezdrowe jedzenie. Zreszta teraz zarodek zywi sie zapasami, nie ma jeszcze lozyska. Potem tez wszystkie potrzebne elementy ida dla dziecka, najwyzej organizm matki ucierpi. W Afryce kobity tez rodza dzieci, a nie maja zroznicowanej diety.

Zreszta nie rozumiem KaroLove jesli chcesz sie dobrze odzywiac to bardzo fajnie, tylko po co na sile przekonywac innych.

Ja w tej chwili nie przelknelabym ani grama owocu ani warzywa, zywie sie bulkami i woda, a w przyplywie lepszego samopoczucia zjadlam snickersa. Na codzien tez staram sie zywic madrze, sama mialam problem z ED w wieku mlodzienczym. Pozwole sobie jednak miec w tym temacie wolna reke ;)

Juz widze jak sie zaczna tematy mm a kp, dopajania, sadzania itd. Bedzie tu goraco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:42

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas tez nalatuje na twarozek ale z duuuuzą ilościa szczypiorku. Jak nigdy nie przepadałam za cebula teraz patrze tylko gdzie ja dodac :D Wieczorami jak już leżymy na łóżku mąż każe mi sie przekrecac na drugi bok bo jak oddycham w jego kierunku to sam zaczyna miec mdłości :D

Lola83, aaniluap, Natikka123, Another, Agula92, Demetria lubią tę wiadomość

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    Mnie cały czas tez nalatuje na twarozek ale z duuuuzą ilościa szczypiorku. Jak nigdy nie przepadałam za cebula teraz patrze tylko gdzie ja dodac :D Wieczorami jak już leżymy na łóżku mąż każe mi sie przekrecac na drugi bok bo jak oddycham w jego kierunku to sam zaczyna miec mdłości :D

Może brakuje wit. C i organizm sie dopomina?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodziły pączki cały tydzień, teraz M był na zakupach i dostałam dwa pączusie i kwiaty- goździki <3 no nieźle :)

Dziś będę piekła ciasteczka z płatkami owsianymi, orzechami, żurawiną :)
    O twarożek też fajna sprawa, muszę też przy okazji sobie zafundować :)

A co do tych wizyt to ja właśnie idę 7.03 a potem mam 14.03 wizytę długo wyczekiwaną u ginekolog-endokrynolog i może zmienię ją na prowadzenie ciąży :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Może brakuje wit. C i organizm sie dopomina?

Od tygodnia biore rutinoscorbin 2 razy po jednej, wiec chyba nie powinnam miec niedoboru ;/

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:

A próbowałas pasty z ksylitolem dla dzieci Ziaja? Może źle reagujesz na fluor.
    Ja musiałam przestać używać szczoteczki elektrycznej i kupić zwykła z miękkim włosiem bo mi krwawily dziąsła mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:15

1JyDp2.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Za mną chodziły pączki cały tydzień, teraz M był na zakupach i dostałam dwa pączusie i kwiaty- goździki <3 no nieźle :)

Dziś będę piekła ciasteczka z płatkami owsianymi, orzechami, żurawiną :)
    O twarożek też fajna sprawa, muszę też przy okazji sobie zafundować :)

A co do tych wizyt to ja właśnie idę 7.03 a potem mam 14.03 wizytę długo wyczekiwaną u ginekolog-endokrynolog i może zmienię ją na prowadzenie ciąży :)

Ja w zeszłym tygodniu na obiad w weekend zaplakalam że chce ziemniaki z gzikiem. Nie wiem skad ta potrzeba bo nigdy nie jedliśmy takich rzeczy na obiad ale musiałam zjeść..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie :) Powiedziałyście już rodzinie o ciąży? A jeśli tak to w krórym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:50

• patulla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny mam pytanie :) Powiedziałyście już rodzinie o ciąży? A jeśli tak to w krórym tygodniu?
    My jeszcze nie, tylko siostra wie, bo przypadkiem wyszło, a nie chciałam się wykręcać. Mama dowie się jak będę miała potwierdzoną ciążę :) A teściom to w ogóle bym nie mówiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:59

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    My jeszcze nie, tylko siostra wie, bo przypadkiem wyszło, a nie chciałam się wykręcać. Mama dowie się jak będę miała potwierdzoną ciążę :) A teściom to w ogóle bym nie mówiła :P

Co to znaczy potwierdziną ciąże? ;p

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówiliśmy jakoś na przełomie 5/6 bo i tak miałam zwolnienie w pracy, a tam pracuje 550 osób i szybko się informacje rozchodzą, a nie chciałam, żeby się dowiedzieli od osób trzecich :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Co to znaczy potwierdziną ciąże? ;p
    Jak lekarz potwierdzi i jak będzie dzidziuś na usg

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dziewczyny tak sie boje mowić... Nie pozbierałabym się gdybym musiała informować rodzine i bliskich, gdyby coś się stało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jak lekarz potwierdzi i jak będzie dzidziuś na usg

Ojejku, to wy się jeszcze nie widzieliście? My w tym tygodniu widzieliśmy po raz pierwszy nasze 3 mm maleństwo :)

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ