Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKolejna wizyta 2 marca.
Co do zdrowego zywienia, to ja zawsze staralam i staram sie nie przesadzac z pokarmem przetworzonym i kolorowymi napojami, kupowac jesli sie da jedzenie z upraw ekologicznych (jesli chodzi o mieso, jajka, warzywa /owoce to ja czuje roznice) i mam zamiar kontynuowac to podczas ciazy. Wiadomo jak mam ochote na pizze raz na jakis czas to zjem. Nie wolno przesadzac.
Obecnie to i tak wszystko mi nie smakuje. Zaczely sie mdlosci tydzien temu i teraz wszystko jest niedobre, fuuu i smierdzi.
Ale i tak najgorsze jest mycie zebow... Z tym juz nie daje rady. Nie wiem czy ktoras z Was tak ma, u mnie to wyglada tak- myje zeby, plucze usta i biegne wymiotowac... a kurcze myc trzeba przynajmniej te dwa razy dziennie... ehhh...
-
Igaa.. ja tez mam problem z myciem zębów!
Od razu na wymioty mnie bierzeale mnie tak drażni zapach i smak pasty:(
Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
Sasanka1990 wrote:Igaa.. ja tez mam problem z myciem zębów!
Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...
Ja też dwa razy jak zwracałam to przy myciu zębów.. i to tak od razu.. nawet szczególnego odruchu nie miałam tylko wyleciało że mnie. -
Druśka, kciuki za wizytę, daj znać po :* W ogóle nie masz co się przejmować brakiem objawów, w sumie to nawet powinnaś się cieszyć, że tak dobrze znosisz ciąże
Ja powoli staram się myśleć nad tym co jem bo nie chcę zbyt dużo przytyć... ale przyznam się Wam, że ostatni tydzień miałam trochę wstręt do jedzenia i w niedziele jedyne na co miałam ochotę to kebabI zjadłam bo naprawdę nic innego nie chciało mi wejść
Na moje szczęście teraz codziennie jem twarożki granulowane bo jakoś mnie na nie naszło, więc raczej zdrowa zachcianka -
nick nieaktualnySasanka1990 wrote:Igaa.. ja tez mam problem z myciem zębów!
Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca... -
nick nieaktualnymelonek wrote:Druśka, kciuki za wizytę, daj znać po :* W ogóle nie masz co się przejmować brakiem objawów, w sumie to nawet powinnaś się cieszyć, że tak dobrze znosisz ciąże
Ja powoli staram się myśleć nad tym co jem bo nie chcę zbyt dużo przytyć... ale przyznam się Wam, że ostatni tydzień miałam trochę wstręt do jedzenia i w niedziele jedyne na co miałam ochotę to kebabI zjadłam bo naprawdę nic innego nie chciało mi wejść
Na moje szczęście teraz codziennie jem twarożki granulowane bo jakoś mnie na nie naszło, więc raczej zdrowa zachcianka -
Weglowodany podobno zmniejszaja mdlosci dlatego czesto kobiety w I trym maja ochote na niezdrowe jedzenie. Zreszta teraz zarodek zywi sie zapasami, nie ma jeszcze lozyska. Potem tez wszystkie potrzebne elementy ida dla dziecka, najwyzej organizm matki ucierpi. W Afryce kobity tez rodza dzieci, a nie maja zroznicowanej diety.
Zreszta nie rozumiem KaroLove jesli chcesz sie dobrze odzywiac to bardzo fajnie, tylko po co na sile przekonywac innych.
Ja w tej chwili nie przelknelabym ani grama owocu ani warzywa, zywie sie bulkami i woda, a w przyplywie lepszego samopoczucia zjadlam snickersa. Na codzien tez staram sie zywic madrze, sama mialam problem z ED w wieku mlodzienczym. Pozwole sobie jednak miec w tym temacie wolna reke
Juz widze jak sie zaczna tematy mm a kp, dopajania, sadzania itd. Bedzie tu goracoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:42
Piotruś
Helenka
-
Mnie cały czas tez nalatuje na twarozek ale z duuuuzą ilościa szczypiorku. Jak nigdy nie przepadałam za cebula teraz patrze tylko gdzie ja dodac
Wieczorami jak już leżymy na łóżku mąż każe mi sie przekrecac na drugi bok bo jak oddycham w jego kierunku to sam zaczyna miec mdłości
Lola83, aaniluap, Natikka123, Another, Agula92, Demetria lubią tę wiadomość
Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Druśka91 wrote:Mnie cały czas tez nalatuje na twarozek ale z duuuuzą ilościa szczypiorku. Jak nigdy nie przepadałam za cebula teraz patrze tylko gdzie ja dodac
Wieczorami jak już leżymy na łóżku mąż każe mi sie przekrecac na drugi bok bo jak oddycham w jego kierunku to sam zaczyna miec mdłości
Może brakuje wit. C i organizm sie dopomina?Piotruś
Helenka
-
Za mną chodziły pączki cały tydzień, teraz M był na zakupach i dostałam dwa pączusie i kwiaty- goździki
no nieźle
Dziś będę piekła ciasteczka z płatkami owsianymi, orzechami, żurawiną
O twarożek też fajna sprawa, muszę też przy okazji sobie zafundować
A co do tych wizyt to ja właśnie idę 7.03 a potem mam 14.03 wizytę długo wyczekiwaną u ginekolog-endokrynolog i może zmienię ją na prowadzenie ciąży -
Lola83 wrote:Może brakuje wit. C i organizm sie dopomina?
Od tygodnia biore rutinoscorbin 2 razy po jednej, wiec chyba nie powinnam miec niedoboru ;/Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Sasanka1990 wrote:Igaa.. ja tez mam problem z myciem zębów!
Mama mi poradzila zeby moze kupic paste owocowa dla dzieci, moze nie bedzie taka drażniąca...
A próbowałas pasty z ksylitolem dla dzieci Ziaja? Może źle reagujesz na fluor.
Ja musiałam przestać używać szczoteczki elektrycznej i kupić zwykła z miękkim włosiem bo mi krwawily dziąsła mocno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:15
-
nadziejastru wrote:Za mną chodziły pączki cały tydzień, teraz M był na zakupach i dostałam dwa pączusie i kwiaty- goździki
no nieźle
Dziś będę piekła ciasteczka z płatkami owsianymi, orzechami, żurawiną
O twarożek też fajna sprawa, muszę też przy okazji sobie zafundować
A co do tych wizyt to ja właśnie idę 7.03 a potem mam 14.03 wizytę długo wyczekiwaną u ginekolog-endokrynolog i może zmienię ją na prowadzenie ciąży
Ja w zeszłym tygodniu na obiad w weekend zaplakalam że chce ziemniaki z gzikiem. Nie wiem skad ta potrzeba bo nigdy nie jedliśmy takich rzeczy na obiad ale musiałam zjeść.. -
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Dziewczyny mam pytanie
Powiedziałyście już rodzinie o ciąży? A jeśli tak to w krórym tygodniu?
A teściom to w ogóle bym nie mówiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:59
-
nick nieaktualny
-
My mówiliśmy jakoś na przełomie 5/6 bo i tak miałam zwolnienie w pracy, a tam pracuje 550 osób i szybko się informacje rozchodzą, a nie chciałam, żeby się dowiedzieli od osób trzecich
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny