Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamao wrote:Dziewczyny nie wiem czy takie pytanie już się pojawiło, ale ciekawi mnie jakie witaminy zażywacie?
OmegaMed optima start:)Mamao lubi tę wiadomość
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
Anuśka19 wrote:kurcze u mnie jakies smiesznie oznaczenie "L" i jakiś smieszny znaczek do góry też
Myslę że Twoja literka L oznacza lenght-czyli długość, a na innych usg lekarze mają dist czyli distance-odległość. Te obydwa parametry oznaczają wielkość w zaznaczonym miejscu od jednego krzyżyka do drugiego
Tak myślę na logikępatulla lubi tę wiadomość
W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
Mamao wrote:Myslę że Twoja literka L oznacza lenght-czyli długość, a na innych usg lekarze mają dist czyli distance-odległość. Te obydwa parametry oznaczają wielkość w zaznaczonym miejscu od jednego krzyżyka do drugiego
Tak myślę na logikęhahah żeby mi to gin powiedział sam a nie musiała Was męczyć
kurcze a jaki duży musi być pęcherzyk żeby byłocokolwiek "więcej" widać??
-
Mamao wrote:Dziewczyny nie wiem czy takie pytanie już się pojawiło, ale ciekawi mnie jakie witaminy zażywacie?
Ja brałam kwas foliowy tylko, a od dziś Mamadha i odstawiam już kwas foliowy bo jest już w tych witaminach.Mamao lubi tę wiadomość
-
Anuśka19 faktycznie może szukaj innego gina? Bo jak tak na każdej wizycie będzie Cię traktował to nic się nie dowiesz... masakra z tymi lekarzami niektórymi...
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Magnez+B6
Witamina C
Acard
Duphaston
Bromergon
Kwas foliowy
Póki co lekarz zalecił żeby nic przerywać teraz brania czegokolwiek bo może spowodować to szok dla organizmu a nie wiemy co zadziałało tak naprawdę
Jeśli chodzi o witaminy dla kobiet w ciąży to dopiero pp serduszku coś zaproponuje Ale najprawdopodobniej będzie to Prenatal Uno.Mamao lubi tę wiadomość
-
Anuśka według mamaginekolog kolejny element widoczny na usg, czyli pęcherzyk żółtkowy pojawia się gdy pęcherzyk ciążowy ma ok 8-10mm.
Dosłownie 1-2 dni po pojawieniu się pęcherzyka żółtkowego pojawia się zarodek. Rozwija się on na brzegu pęcherzyka żółtkowego i początkowo wygląda jak „pierścionek z brylantem”.W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
KaroLove wrote:Aaaa mamy to! Dziewczyny widzialam zarodek! Lekarz mowi ze sie troszke schowal ale jest!!!!!!! Ma 5 mm
wg usg mam termin na 13 pazdziernik!!! Wg om 17 hehehe ale sie ciesze
:*
-
nadziejastru wrote:Kurde dziewczyny cały dzień mnie boli brzuch jak na @, czuję się jakbym miała normalnie dostać
Ja jak dzisiaj wracałam z pracy tez poczułam mocniejszy niż zwykle ból i strasznie słabo mi się zrobiło, jeszcze do tego poczułam, że mi mokro i z przerażeniem wracałam do domu z obawą, że zaczęłam krwawić. Na szczęście był to tylko śluz, a ja jak się położyłam poczułam się już lepiej. Ale miałam mega stresa. -
Witaminy jakie biorę to kwas foliowy i magnez dla kobiet w ciąży. Narazie ale chce sobie femibion 1 wykupić jak pojadę do apteki no i dupka przepisał na wszelki wypadek
-
Anuśka19 wrote:Taaaa słońce ino ty tu piszesz już o zarodku ,,, 5mm a mnie tam dopiero nicy pecherzuk ma niecale 9mm jak dobrze czytam ten wymiar?
-
Jak mi pokazywal pecherzyk to duży sie wydawał (pewnie na powiększeniu był) no i jak powiedzial ze dzidziuś sie trochę schowal ale byl i sie pokazał i go zmierzył i ma 5mm pokazywal mi go nawet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 17:37
Anuśka19 lubi tę wiadomość