Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka19 wrote:No ale jedno jest pewne... pęcherzyk był mega widoczny... haha ze nie musial szukac grzebać . Powiedziałabym ze jest ściśle w centrum bo ani w prawo ani w lewo
wymierzyl centralnie w srodek ,dłużej kondoma na sprzet zakladal ...hahah
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
KaroLove wrote:Dziewczyny dzis koncze 6 tydzien. Napiszcie mi ile wasze maluszki mierzyly mniej więcej w tym tygodniu? Mój ma 5. Czy to nie za mało? Ale wg usg jest o 4 dni starsze niż przypuszczałam.
Gdyby było za mało to lekarz by o tym powiedziałKaroLove lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:A było już serduszko? Ile mm miało maleństwo?
myślałam że masz wizytę w środę razem ze mną.
-
smeg wrote:To czarne tło to pęcherzyk? Ja na swoim USG myślałam, że to wnętrze macicy
W tym czarnym dopiero miałam białe kółko (pęcherzyk), a w nim białą kropkę (zarodek). Ale nie znam się, więc może źle interpretuję.
EDIT: Aa, przeczytałam tutaj http://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/, że rzeczywiście to czarne to pęcherzyk ciążowy, białe kółko to pęcherzyk żółtkowy, a kropka to zarodek.
Czyli już wszystko wiesz -
Anuśka19 wrote:nie możliwe ze to wymiar pęcherzyka patrze na koleżanki zdjecie ona ma tam 4.35 a jest w 31tc
To jest wymiar pęcherzyka. Miałam identyczne zdjęcie i właśnie mi ginekolog podawała, że to wymiar pęcherzyka. Mój miał 1,05 w 5t i 5/6d U mnie przez krótkie cykle wszędzie co innego podają -
patulla wrote:Ale się dzisiaj cieszę, aż mi się sama buzia śmieje
Jest dzidziuś, jest dzidziuś...
Kartę ciąży na następnej wizycie położna mi założy.
Gratuluję! a widziałaś serduszko? Jesteśmy w tym samym dniu i też dziś mam wizytę, dlatego tak dopytujęDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
patulla wrote:Serduszka nie widziałam, za wcześnie... ale tydzień tmu nie było nic jeszcze ...
Czyli rozwija się w normie. Super:) Bardzo dobre wieści:)patulla lubi tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Anuśka19 wrote:Kurcze aż mi się wierzyć nie chce
Bo to mogą być różne długości pokazane. Jak masz zdjęcie to na pęcherzyku masz takie narzędzie pomiaru (dwa krzyżyki połączone przerywaną kreską) i tam widać co było mierzone i czego to jest wartość. Może u koleżanki było co innego mierzone. Zobacz sobie gdzieś na 3.02. miałam pierwsze USG i wrzuciłam link na forum, to identyczne parametry mam i widać tak jak u Ciebie co było mierzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:54