Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Czyli jest pęcherzyk
W tym czarnym dopiero miałam białe kółko (pęcherzyk), a w nim białą kropkę (zarodek). Ale nie znam się, więc może źle interpretuję.
EDIT: Aa, przeczytałam tutaj http://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/, że rzeczywiście to czarne to pęcherzyk ciążowy, białe kółko to pęcherzyk żółtkowy, a kropka to zarodek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:01
Mamao lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Tam masz w lewym dolnym roku 0,89cm według mnie to jest rozmiar pęcherzyka. I na razie widać tylko pecherzyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:03
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
smeg dobrze myślisz, to czarne to jest pęcherzyk ciązowy, potem w środku pojawia się pęcherzyk żółtkowy, a na jego obrzeżu zarodek
mamaginekolog ma fajny artykuł na ten temat
http://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
PolecamDemetria, Anuśka19 lubią tę wiadomość
W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
Jak już idziecie tak wcześnie na usg to potem już nie przejmujcie się jak nic oprócz pęcherzyka nie widać bo to normalne na tym etapie ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:05
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Dzwoniłam do kumpeli.wchodziła po mnie do Gina 31tc ma to samo imie i nazwisko na zdjęciu Usg co ja
biedna do szpitala idzie . 31 tc a ona do tego czasu zero przyrostu wagi... Waga startowa 59kg dzisiejsza wizyta waga 57,2 do tego ktg wykazalo silne czeste skórcze
-
Mamao wrote:Niestety nie można porównywać tych wartości na podstawie tygodnia i dnia ciąży, bo wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i zagnieżdżenie. Czy lekarz był zaniepokojony?
-
Anuska mam koleżankę która 2 kg tylko w ciazy przytyla. zrobila mase badań! Zdrowa...taka uroda. Urodziła zdrowego dużego chłopca. Dziś ma 2 latka owy chłopiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:08
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Demetria wrote:Jak już idziecie tak wcześnie na usg to potem już nie przejmujcie się jak nic oprócz pęcherzyka nie widać bo to normalne na tym etapie ciąży...
tu nie chodzi o to co widać czy tego nie widać tylko o to jak się zachowal???
Szczerze? dłużej tampona aplikuje niż on USG wykonywal wiec bardzo proszę bez komentarza ze mam zal ze nic nie widać. bo gdyby się wysilil to by na pewno widział. a bynajmniej by po ludzku podal wymiar pęcherzyka -
KaroLove wrote:Anuska mam koleżankę która 2 kg tylko w ciazy przytyla. zrobila mase badań! Zdrowa...taka uroda. Urodziła zdrowego dużego chłopca. Dziś ma 2 latka owy chłopiec
-
wgl mowi ze termin na wrzesien mam. ja WHATTT? jak to na wrzesien......juz anwet pomyslalam ale jak to przeciez jestem tu z Wami i pazdziernik. sie go pytam czy na pewno dobrze wyliczyl i ze wg moich wyliczen wychodzi 17 ale pazdziernik...a ten ze tak ze on juz o wrzesniu mysli hehehe i mnie przepraszal
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Kimmy wrote:A jeśli chodzi o mdłości to nie pomaga mi już nic...
Sasanka1990 tobie działa jeszcze ten lek? Na mnie już przestał działać
Ja kochana Imbifem bralam 3 dni, troche pomagal ale po ktorejs dawce przytulilam porcelane od samego zapachu tych kropli
Moja lekarka mowi ze aviomarin jest bezpieczny w ciazy ale tez nie pomogl...
Teraz bede testowala mamarin lub prevomit.. zobaczymy...
Ale kiepsko to widze bo ważę juz 46 kg przy normalnej wadze ok 50kg na 163 cm wzrostu.. wiec wygladam juz jak wieszak.. oczy zapadniete, blada jak dupa, totalnie bez zycia
Juz nie daje rady
Jeszcze jakby tego bylo malo to jak wylapie moment gdzie cos bym zjadla to mam ochote na to czego mi oczywiscie nie wolno bo jestem na scislej diecie bezglutenowej...
Umre chyba w tej ciazy !!
3IUI
1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp.2 IVF-ICSI
3IVF-ICSI
4 IVF-ICSI
5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*] -
No ale jedno jest pewne... pęcherzyk był mega widoczny... haha ze nie musial szukac grzebać . Powiedziałabym ze jest ściśle w centrum bo ani w prawo ani w lewo
wymierzyl centralnie w srodek ,dłużej kondoma na sprzet zakladal ...hahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 16:22
-
Anuśka19 wrote:Kurcze no jestem wsciekła
weszłam do gabinetu,tłumacze co mnie sprowadza ,gin zaprosil mnie na fotel. No jakież było moje zdziwienie kiedy dosłownie "wsadził' i "wyciągnął" to cudo od Usg
trwało to maksymalnie 5 sekund... Lekarz nie zrobił zbliżenia no bo chyba uznal ze przyszłam se tak oo..no nie wiem... może mu się spieszyło. Powiedzial jest ciąża 5-6tydz . Wypisał świstek,swignał zdjęciem i to by było na tyle... Sama musiałam zapytać kiedy na następną wizyte ... Masakra... pecha mam jakiegoś
To faktycznie bardzo nie ładnie zostalas potraktowana. Ja bym zmieniła lekarza. Nawet jeśli ciąża jest wczesna to powinien wszystko sprawdzić i porozmawiać z Tobą.Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja właśnie w poczekalni. Wróciłam po 10 dniach, mam nadzieję,że usłyszę dziś serce i zobaczę zarodek. Ostatnio był pecherzyk zoltkowy. Mega stres.
Mamao lubi tę wiadomość
03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526