X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy też się przebudziłam i nie mogłam usnąć, z rana mdłości straszne, ale teraz zjadłam śniadanie i jest lepiej :) pewnie na krótko, ale zawsze coś :) jak kicham to mnie czasem tak zakuje jajnik wrrr, ale to tylko chwilowe na szczęście :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie. Ja też się martwilam ze nie mam objawów. .....jak Mnie chwycilo w 6 tyg (jakoś tak) dalej trzyma....A za 3 dni kończę 7tc

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie.... Ja kilka dni leniuchowałam w łóżku... "wreszcie " ;-) mam objawy... wrażliwe piersi i lekkie mdłości (to już sobie wyobrażam co czujecie, przy wielkich mdlosciach :-(
    Nocka dziś koszmar... poszłam spać ze wzdetym brzuchem...ciągle goraco... oblał mnie taki chorobowy - mokry pot :-(
    Czekam na usg 7 marca....strasznie długo

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Może to głupie co napisze, ale na prawdę wam zazdroszczę tych wszystkich obiawów ciążowych. Ja w zasadzie poza notorycznym zmęczeniem to zapominam, że jestem w ciąży. Fakt mam jedną z najmłodszych ciąży tutaj i żadne objawy JESZCZE nas nie dopadły. Bardzo zazdroszczę wam serduszek, my mamy wizytę 1 marca, to będzie 6 t+1d myślicie, że już wtedy będzie? Oddałabym wszystko by juz je usłyszeć, może w końcu byłabym spokojniejsza...

Też idę na wizytę w 6t+1d :) i mam nadzieje że usłysze serduszko :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    A ja kolejną noc z rzędu budzę się o 3 z zapaleniem pęcherza i nie mogę potem zasnąć :/ O dziwo w dzień jest wszystko ok, teraz wypiłam wielki kubeł herbaty i też już dobrze się czuję. Mam wrażenie, że pęcherz mi się zmniejszył, chociaż to raczej niemożliwe na tym etapie.

Dwa dni temu znaleźliśmy kota na osiedlu, wzięliśmy do domu i szukamy jego właściciela. Straszny z niego przytulak, chodzi za mną do kibla i kładzie się w umywalce, teraz też leży obok na kanapie i mruczy <3 Widzę że narzeczony zaczyna się łamać, ale nie możemy go zatrzymać, bo to on ma alergię na koty :P

Miałaś badania na toxo? Lepiej uważaj z tym kotem.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Może to głupie co napisze, ale na prawdę wam zazdroszczę tych wszystkich obiawów ciążowych. Ja w zasadzie poza notorycznym zmęczeniem to zapominam, że jestem w ciąży. Fakt mam jedną z najmłodszych ciąży tutaj i żadne objawy JESZCZE nas nie dopadły. Bardzo zazdroszczę wam serduszek, my mamy wizytę 1 marca, to będzie 6 t+1d myślicie, że już wtedy będzie? Oddałabym wszystko by juz je usłyszeć, może w końcu byłabym spokojniejsza...

U mnie było widać serduszko w 6tc+1 ale jeszcze nie słychać :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na stan zapalny/ grzybice w ciazy? Martwię się...zeby dziecku nie zaszkodziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:43

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • smeg Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Miałam, nie mam przeciwciał, a całe życie wychowywałam się z kotami. Uważam (nie sprzątam kuwety), ale jeszcze bardziej staram się uważać na mycie warzyw i owoców.

Agnesqe lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ale się rozmarzyłam... Jestem sama w domu i właśnie mnie wzięło na oglądanie pościeli, mebelek, otulaczy, śpioszek... Rety dziewczyny ile ja bym dałaby ten mały dzidziutek był już z nami... Jeszcze Go nie znam, nie czuje, nie widziałam a już tak bardzo kocham!

Zielona_konczynka, smeg, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Mam kota od 5 lat i bardzo mnie wkurzają takie teksty... Uważać z kotem? Jeśli się o kota dba, szczepi, odrobacza dodatkowo w naszym przypadku kot jest niewychodzący, to nawet sam nie ma gdzie się zarazić toxoplazmozą... Na Twoim miejscu uważałabym na owoce, warzywa i w jaki sposób przyrządzasz surowe mięso...

smeg, Kimmy lubią tę wiadomość

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURDE A ja dzis powódź w domu :( węzeł chłonny mnie boli :/ eh

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    KURDE A ja dzis powódź w domu :( węzeł chłonny mnie boli :/ eh

Czemu powódź? co się stało?

3i49io4p7lvf8hsy.png

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Ale się rozmarzyłam... Jestem sama w domu i właśnie mnie wzięło na oglądanie pościeli, mebelek, otulaczy, śpioszek... Rety dziewczyny ile ja bym dałaby ten mały dzidziutek był już z nami... Jeszcze Go nie znam, nie czuje, nie widziałam a już tak bardzo kocham!

Też tak mam :) przeglądam ubranka, butelki, smoczki i kocyki na necie :) chciałabym już wiedzieć jak się dzieciątko rozwija a do wizyty jeszcze 6 dni... coraz bardziej się stresuje

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Też tak mam :) przeglądam ubranka, butelki, smoczki i kocyki na necie :) chciałabym już wiedzieć jak się dzieciątko rozwija a do wizyty jeszcze 6 dni... coraz bardziej się stresuje

Do mojej wizyty 4 dni i o niczym innym niepotrafie myśleć :)

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby tylko wszystko było ok :) i żeby każda z nas w październiku mogła tulić swoje maleństwo :)

madlene88 lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Czemu powódź? co się stało?
    Pralka mi się przesunela jak wirowala i cała woda z niej wyleciała w łazience :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie sie staram i nie dzwigam ani nic a tu kurde maz w pracy ja sama z synem musialam ogarnac wszystko no i teraz mnie brzuch boli....na szczescie plamien ani nic nie mam...uf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 14:28

madlene88 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak masz możliwość to połóż się i odpocznij :)

KaroLove lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam i wybieram co kupię dla mojej Kruszynki :) mebelki do jej pokoiku, wózek, ubranka:) i wszystko takie jest śliczne:)

Zielona_konczynka, Agnesqe lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Normalnie sie staram i nie dzwigam ani nic a tu kurde maz w pracy ja sama z synem musialam ogarnac wszystko no i teraz mnie brzuch boli....na szczescie plamien ani nic nie mam...uf
    Musisz teraz odpocząć,chociaż na chwilkę się poloz

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ