X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy też się przebudziłam i nie mogłam usnąć, z rana mdłości straszne, ale teraz zjadłam śniadanie i jest lepiej :) pewnie na krótko, ale zawsze coś :) jak kicham to mnie czasem tak zakuje jajnik wrrr, ale to tylko chwilowe na szczęście :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie. Ja też się martwilam ze nie mam objawów. .....jak Mnie chwycilo w 6 tyg (jakoś tak) dalej trzyma....A za 3 dni kończę 7tc

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie.... Ja kilka dni leniuchowałam w łóżku... "wreszcie " ;-) mam objawy... wrażliwe piersi i lekkie mdłości (to już sobie wyobrażam co czujecie, przy wielkich mdlosciach :-(
    Nocka dziś koszmar... poszłam spać ze wzdetym brzuchem...ciągle goraco... oblał mnie taki chorobowy - mokry pot :-(
    Czekam na usg 7 marca....strasznie długo

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Może to głupie co napisze, ale na prawdę wam zazdroszczę tych wszystkich obiawów ciążowych. Ja w zasadzie poza notorycznym zmęczeniem to zapominam, że jestem w ciąży. Fakt mam jedną z najmłodszych ciąży tutaj i żadne objawy JESZCZE nas nie dopadły. Bardzo zazdroszczę wam serduszek, my mamy wizytę 1 marca, to będzie 6 t+1d myślicie, że już wtedy będzie? Oddałabym wszystko by juz je usłyszeć, może w końcu byłabym spokojniejsza...

Też idę na wizytę w 6t+1d :) i mam nadzieje że usłysze serduszko :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    A ja kolejną noc z rzędu budzę się o 3 z zapaleniem pęcherza i nie mogę potem zasnąć :/ O dziwo w dzień jest wszystko ok, teraz wypiłam wielki kubeł herbaty i też już dobrze się czuję. Mam wrażenie, że pęcherz mi się zmniejszył, chociaż to raczej niemożliwe na tym etapie.

Dwa dni temu znaleźliśmy kota na osiedlu, wzięliśmy do domu i szukamy jego właściciela. Straszny z niego przytulak, chodzi za mną do kibla i kładzie się w umywalce, teraz też leży obok na kanapie i mruczy <3 Widzę że narzeczony zaczyna się łamać, ale nie możemy go zatrzymać, bo to on ma alergię na koty :P

Miałaś badania na toxo? Lepiej uważaj z tym kotem.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Może to głupie co napisze, ale na prawdę wam zazdroszczę tych wszystkich obiawów ciążowych. Ja w zasadzie poza notorycznym zmęczeniem to zapominam, że jestem w ciąży. Fakt mam jedną z najmłodszych ciąży tutaj i żadne objawy JESZCZE nas nie dopadły. Bardzo zazdroszczę wam serduszek, my mamy wizytę 1 marca, to będzie 6 t+1d myślicie, że już wtedy będzie? Oddałabym wszystko by juz je usłyszeć, może w końcu byłabym spokojniejsza...

U mnie było widać serduszko w 6tc+1 ale jeszcze nie słychać :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na stan zapalny/ grzybice w ciazy? Martwię się...zeby dziecku nie zaszkodziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 11:43

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • smeg Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Miałam, nie mam przeciwciał, a całe życie wychowywałam się z kotami. Uważam (nie sprzątam kuwety), ale jeszcze bardziej staram się uważać na mycie warzyw i owoców.

Agnesqe lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ale się rozmarzyłam... Jestem sama w domu i właśnie mnie wzięło na oglądanie pościeli, mebelek, otulaczy, śpioszek... Rety dziewczyny ile ja bym dałaby ten mały dzidziutek był już z nami... Jeszcze Go nie znam, nie czuje, nie widziałam a już tak bardzo kocham!

Zielona_konczynka, smeg, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Mam kota od 5 lat i bardzo mnie wkurzają takie teksty... Uważać z kotem? Jeśli się o kota dba, szczepi, odrobacza dodatkowo w naszym przypadku kot jest niewychodzący, to nawet sam nie ma gdzie się zarazić toxoplazmozą... Na Twoim miejscu uważałabym na owoce, warzywa i w jaki sposób przyrządzasz surowe mięso...

smeg, Kimmy lubią tę wiadomość

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURDE A ja dzis powódź w domu :( węzeł chłonny mnie boli :/ eh

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    KURDE A ja dzis powódź w domu :( węzeł chłonny mnie boli :/ eh

Czemu powódź? co się stało?

3i49io4p7lvf8hsy.png

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Ale się rozmarzyłam... Jestem sama w domu i właśnie mnie wzięło na oglądanie pościeli, mebelek, otulaczy, śpioszek... Rety dziewczyny ile ja bym dałaby ten mały dzidziutek był już z nami... Jeszcze Go nie znam, nie czuje, nie widziałam a już tak bardzo kocham!

Też tak mam :) przeglądam ubranka, butelki, smoczki i kocyki na necie :) chciałabym już wiedzieć jak się dzieciątko rozwija a do wizyty jeszcze 6 dni... coraz bardziej się stresuje

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Też tak mam :) przeglądam ubranka, butelki, smoczki i kocyki na necie :) chciałabym już wiedzieć jak się dzieciątko rozwija a do wizyty jeszcze 6 dni... coraz bardziej się stresuje

Do mojej wizyty 4 dni i o niczym innym niepotrafie myśleć :)

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby tylko wszystko było ok :) i żeby każda z nas w październiku mogła tulić swoje maleństwo :)

madlene88 lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Czemu powódź? co się stało?
    Pralka mi się przesunela jak wirowala i cała woda z niej wyleciała w łazience :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie sie staram i nie dzwigam ani nic a tu kurde maz w pracy ja sama z synem musialam ogarnac wszystko no i teraz mnie brzuch boli....na szczescie plamien ani nic nie mam...uf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 14:28

madlene88 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak masz możliwość to połóż się i odpocznij :)

KaroLove lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam i wybieram co kupię dla mojej Kruszynki :) mebelki do jej pokoiku, wózek, ubranka:) i wszystko takie jest śliczne:)

Zielona_konczynka, Agnesqe lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Normalnie sie staram i nie dzwigam ani nic a tu kurde maz w pracy ja sama z synem musialam ogarnac wszystko no i teraz mnie brzuch boli....na szczescie plamien ani nic nie mam...uf
    Musisz teraz odpocząć,chociaż na chwilkę się poloz

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ