X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Gratuluje udanych wizyt :)
    Właśnie wróciłam z pracy i padam z nóg
    Miłego wieczorku Wam życze i spokojnej nocki

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki koniczynka :) wzajemnie

Madlene o! Rzeczywiście błonnika ostatnio u mnie mało. ....

Ps. Do tego czuję ze zaczyna mnie boleć węzeł w pachwinie chłonny. ...jakaś infekcja sie rozwija :( Ale jak?! Dbam bardzo o higienę. . :/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek :)

I witam nowe mamusie

Mnie przeziębienie rozłożyło :(

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejną noc z rzędu budzę się o 3 z zapaleniem pęcherza i nie mogę potem zasnąć :/ O dziwo w dzień jest wszystko ok, teraz wypiłam wielki kubeł herbaty i też już dobrze się czuję. Mam wrażenie, że pęcherz mi się zmniejszył, chociaż to raczej niemożliwe na tym etapie.

Dwa dni temu znaleźliśmy kota na osiedlu, wzięliśmy do domu i szukamy jego właściciela. Straszny z niego przytulak, chodzi za mną do kibla i kładzie się w umywalce, teraz też leży obok na kanapie i mruczy <3 Widzę że narzeczony zaczyna się łamać, ale nie możemy go zatrzymać, bo to on ma alergię na koty :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy spać nie mogę mimo że jestem zmęczona. Do tego jeszcze złapało mnie przeziębienie :/ ... i strasznie dół brzucha mnie boli :/

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KarolciaDE1988 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zapalenie pęcherza żurawinę polecam. Ja dodaje codziennie do owsianki profilaktycznie...

Ja też właśnie przeziębiona jestem ale po kilku dniach ustępuje.
    Biorę Prospan, tantum verde, islę do ssania, do tego syrop z cebuli i syrop z imbiru no i dużo ciepłej wody z cytryną i miodem piję i jakoś poszło.
    Można jeszcze gardło roztworem wody utlenioną płukać...

India26 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgk6invohm.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w sobotę, w końcu wolne. Jak Wasze samopoczucie? Ja wczoraj padłam o 20...

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My z mężem wczoraj miło dzień zakończyliśmy... chyba musimy częściej się seksić :D

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 07:12

madlene88 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis nie poszlam do pracy tak mnie mdli :/

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mam nadzieję, że u Was lepiej. Ja właśnie po raz pierwszy wiszę nas toaletą.. wczoraj byłam u lekarza, pózniej jak zbiorę więcej siły to napiszę co i jak.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana mega mdłości, a wpadają do nas moi rodzice i chcemy im powiedzieć o ciąży.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś od samego rana dopadła migrena :( chyba przez tą pogodę:(

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:10

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w nocy przebudzilam i też mnie głowa bolała. Obudziłam się standardowo o 6....I zaś mnie mdlilo dopóki czegoś nie zjadłam

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i życzę miłego miłego.
    W nocy ciągle się budziłam. Także po śniadaniu chyba znowu pójdę spać

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U mnie zapowiada się ciezki dzien. Nie dosc ze jade na pogrzeb, to ogolnie mam chorobe lokomocyjną, a trasa okolo 80km w jedna strone. Do tego wyjezdzamy o 11, a zawsze od 11 do 14 mam najgorsze mdlosvi. Jestem prawie ze pewna, ze dzis zalicze moj pierwszy żyg ;-)
    A i powiedzcie mi -pytanie do wymiotujacych - jak wezmiecie leki typu euthyrox i zwymiotujecie, to bierzecie lek drugi raz?
    Milego dnia :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie co napisze, ale na prawdę wam zazdroszczę tych wszystkich obiawów ciążowych. Ja w zasadzie poza notorycznym zmęczeniem to zapominam, że jestem w ciąży. Fakt mam jedną z najmłodszych ciąży tutaj i żadne objawy JESZCZE nas nie dopadły. Bardzo zazdroszczę wam serduszek, my mamy wizytę 1 marca, to będzie 6 t+1d myślicie, że już wtedy będzie? Oddałabym wszystko by juz je usłyszeć, może w końcu byłabym spokojniejsza...

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Może to głupie co napisze, ale na prawdę wam zazdroszczę tych wszystkich obiawów ciążowych. Ja w zasadzie poza notorycznym zmęczeniem to zapominam, że jestem w ciąży. Fakt mam jedną z najmłodszych ciąży tutaj i żadne objawy JESZCZE nas nie dopadły. Bardzo zazdroszczę wam serduszek, my mamy wizytę 1 marca, to będzie 6 t+1d myślicie, że już wtedy będzie? Oddałabym wszystko by juz je usłyszeć, może w końcu byłabym spokojniejsza...
    nie ma czego zazdroscic ;) a na mdlosci jeszcze moze przyjsc vzas :D w 6 tyg juz powinno byc raczej serduszko

• India26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamuśki :), ale się cieszę zaczynam już 9 tydzień! Do tego w końcu się wyspałam, bo miałam na to czas, cóż za ulga.

Współczuje wam wszystkim tych mdłości i wymiotów, mi dokuczały właściwie tylko w 7 tygodniu i na początku 8, a teraz to może kilka minut w ciągu dnia. Nie wszystko mogę jeść, ale jest całkiem dobrze.

Co do przeziębienia, to ja też staram się zapobiec, na górne drogi oddechowe żurawina też działa, więc biorę profilaktycznie. Reszta sposobów, to chyba już padła :)

Gratuluje nowym mamusiom serduszek <3

59a17bd566875.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

U mnie też nadal brak objawów. Tylko ten lekki ból piersi cały czas. Dziś mnie głowa boli, ale to pewnie od pogody. Innych objawów brak. Nawet zmęczona nie jestem właśnie. Oby do poniedziałku, wtedy wizyta.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ