Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co ... cholernie się obawiam, że w tej ciąży znów ze 30 kg przytyję... codziennie budzę się około północy i około 5 rano.. z takimi mdłościami, że póki się nie najem to nie przejdą... próbowałam zapchać się sucharkami albo wodą ale no niestety... Musiałam dziś w nocy zjeść dwa gołąbki i bułkę z serem, zebym mogła spokojnie zasnąć... w ciągu dnia to samo... praktycznie ciągle muszę coś w tej gębie mieć, żeby nie było mi niedobrze...
-
dżdżownica wrote:Trzymam kciuki za wasze wizyty!
Ja czekam na wynik bety czy przyrasta i czy nie grozi mi znowu poronienie...14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
patulla wrote:A paracetamol, czy apap nic nie pomogą?
Niestety, odkąd sięgam pamięcią, żadne leki przeciwbólowe na mnie nie dzialały. Nawet gdy miałam bardzo bardzo mocne miesiączki jako nastolatka też nic nie pomagało.
Wiem tylko ze po łyżeczkowaniu też mnie baaaaardzo bolało i dali mi standardiwą jroplówe z paracetamolem i nic. Dipiero moj D poszedl, zrobił wojne i dali mi ciś naprawde mocnego, po kilku minurtach ból przeszedł. To była jedyna sytuacja, w której lek zadziałał na mój bol. Taka moja uroda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 13:50
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty.
Ja chciałam się wpisac do tabelki ale cały czas mi jakiś błąd wyskakuje.
Można mi wpisać kolejne wizyty 14.03 i 28.03
Kimmy ja wciąż nie mogę nacieszyć oczu twoimi maluszkamiKimmy lubi tę wiadomość
-
Demetria wrote:A kiedy masz wizytę? Ile razy robiłaś już betę?
Wizytę mam 7 marca. Na początku robiłam 7 razy. Potem nie robilam w ogóle. Teraz robiłam w poniedziałek i dziś bo musiałam sprawdzić czy jest ok. I chyba jest bo wyniki 81 tyś i 111 tyśE_w_c_i_a, Natikka123, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Niestety, odkąd sięgam pamięcią, żadne leki przeciwbólowe na mnie nie dzialały. Nawet gdy miałam bardzo bardzo mocne miesiączki jako nastolatka też nic nie pomagało.
Wiem tylko ze po łyżeczkowaniu też mnie baaaaardzo bolało i dali mi standardiwą jroplówe z paracetamolem i nic. Dipiero moj D poszedl, zrobił wojne i dali mi ciś naprawde mocnego, po kilku minurtach ból przeszedł. To była jedyna sytuacja, w której lek zadziałał na mój bol. Taka moja uroda...
Też tak mam. Najlepszy jest tramal i ostatnio jeszcze pyralgina rozpuszczalna na mnie działała ale w dużej dawce. A w kroplowce to od razu ketonal ładują. -
Po wizycie. Chyba jednak świeruję. Gin powiedział, że wszystko OK. Przepisał mi luteinę. Muszę chyba na jakąś uspokajającą jogę się zapisać, bo za te 7 miesięcy to już będę całkiem siwa a nie tylko trochę.
A jak u Was po wizytach?E_w_c_i_a, kiti, Kimmy, Natikka123 lubią tę wiadomość
-
nika1986 wrote:Po wizycie. Chyba jednak świeruję. Gin powiedział, że wszystko OK. Przepisał mi luteinę. Muszę chyba na jakąś uspokajającą jogę się zapisać, bo za te 7 miesięcy to już będę całkiem siwa a nie tylko trochę.
A jak u Was po wizytach?kiedy następna wizytę masz?
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
patulla wrote:Ale wiecie co? Zajrzałam jeszcze raz do tabelki i zniknęły chyba te wpisy, które były z przeczuciami na chłopca (?) Bo zostały same dziewczynki, albo nic...
smeg lubi tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Demetria wrote:Jak wszystko ok i serduszko to nie ma się czym przejmować
kiedy następna wizytę masz?
Następna wizyta 22.03. USG mi nie robił, bo w Medicover się tak nie da. Miałam standardowe badanie ginekologiczne. Powiedział, że czysto i, że żadnego krwawienia/plamienia nie widzi.
Dodatkowe położna, która mierzyła mi ciśnienie przed wizytą powiedziała, że w tak wczesnej ciąży to się może zdarzyć i żeby nie panikować tylko przyjechać, bo przecież po to Oni są.Demetria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamusie kochane, które jesteście już szczęściarzami i słyszałyście serduszko swoich maluszków, trzymajcie za mnie kciuki. 6tc+1d wizyta o 17!!!! Marze o serduszku!!!!
Ale sie denerwujeOby było wszystko ok, jakoś nie przyjmuje do wiadomości, że mogło by być inaczej ;p
Demetria, 0202oliwcia, E_w_c_i_a, patulla, madlene88, Kimmy, Natikka123, nadziejastru, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Mamusie kochane, które jesteście już szczęściarzami i słyszałyście serduszko swoich maluszków, trzymajcie za mnie kciuki. 6tc+1d wizyta o 17!!!! Marze o serduszku!!!!
Ale sie denerwujeOby było wszystko ok, jakoś nie przyjmuje do wiadomości, że mogło by być inaczej ;p
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Agnesqe wrote:Mamusie kochane, które jesteście już szczęściarzami i słyszałyście serduszko swoich maluszków, trzymajcie za mnie kciuki. 6tc+1d wizyta o 17!!!! Marze o serduszku!!!!
U mnie serduszko było dokładnie 6tc+0d. Tylko miał Fasol niskie tętno i musiałam dla pewności powtórzyć USG.
Będzie widać. Na 100% -
Kimmy moge poprosić o malutkie zmiany w wizytach moja z 10 marca proszę o przeniesienie na 11 marca i dodatkowo proszę o dopisanie kolejnej na 14 marca (USG na NFZ) 25 marca prenatalne pozostaje bez zmian z gory dziekuje
Kimmy lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe