X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    My akurat decydujemy się na Maternit Genome

Robicie przez swojego lekarza czy zamawiacie przez stronę?

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Robicie przez swojego lekarza czy zamawiacie przez stronę?
    Zamawiamy. A wy? Ten lekarz, który się tym zajmuje jest z Warszawy
    Jestem z Bydgoszczy i z moim lekarzem jeszcze o tym nie rozmawiałam bo na razie czekam na serduszko.

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast brzucha zaczęły mi rosnąć piersi, wczoraj gdy zdjęłam stanik po całym dniu zauważyłam wystające grube żyły, które po chwili się schowały, rano gdy się ubierałam też były, z tym że z drugiej strony. Nigdy nie miałam dużych piersi, a teraz bardzo szybko rosną i są nabrzmiałe. Byłam dziś w aptece kupić jakiś specjalistyczny krem żeby przeciwdziałać powstawaniu rozstępów, ale wybór sprawił że nie wiedziałam na co się zdecydować... Znacie się na tych produktach? Może już coś stosujecie?

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Zaparcia powiadasz... hmm... no ostatnio mam z tym problem... spróbuję coś podzialać w tym kierunku i zobacze czy to wina zaparć.
    Tak jestem pewna ze to zaparcia. Moze czasem zakuje macica ale to jeluta sie przemueszczaja przez rosnaca macice i stad te zaparcia. Juz od paru tyg zaczynam dzien od przegotowanej cieplej wody, banana . Danone activia, lub na drugi dzien musli z cieplym mlekiem jem i pomaga :) ale trwalo to troche zanim zadzialalo. Cierpliwości :)

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:
    Dziewczyny zamiast brzucha zaczęły mi rosnąć piersi, wczoraj gdy zdjęłam stanik po całym dniu zauważyłam wystające grube żyły, które po chwili się schowały, rano gdy się ubierałam też były, z tym że z drugiej strony. Nigdy nie miałam dużych piersi, a teraz bardzo szybko rosną i są nabrzmiałe. Byłam dziś w aptece kupić jakiś specjalistyczny krem żeby przeciwdziałać powstawaniu rozstępów, ale wybór sprawił że nie wiedziałam na co się zdecydować... Znacie się na tych produktach? Może już coś stosujecie?
    Ja stosuje oliwke babydream fur mama. Jest w rossmanie. Czytałam skład i jest bardzo dobry.

Mamao lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziekuje za wszystkie wpisy, te z wyrazami wspolczucia i te ktore opisaly jak wyglada ten trudny zabieg :*

Bardzo milnie uspokoilyscie, czuje Wasze wsparcie i dziekuje za to calym sercem :*

Bede Was na bieżąco obserwować i mocno trzymac kciuki zeby juz nigdy na tym watku nie pojawila sie taka tragedia jak moja bo zadna z Was na to nie zasluguje, mam nadzieję że wszystkie październikowe mamusie beda sie cieszyly spokojnymi ciazami i szybkimi porodami :*

Agnesqe lubi tę wiadomość

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Ja jestem uczulona na te lakiery semilac. Wokół paznokcia miałam taką mocno czerwona obwodke i strasznie swedzialo. Koszmar. No chyba, że to jeden się taki trafił. Nie wiem ale więcej nie uzyje

Jak miałaś taką reakcję to najlepiej zrezygnować całkiem z tej firmy. Polecam hybrydy z OPI albo shellac, na tych firmach uczulenia z tego co wiem jeszcze nie odnotowano ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lakiery,farbowanie włosów srodki przeciw rozstępom to wszystko nic! Żadko jadam na miescie zdarza się raz do roku... Miałyscie taką silną zachcianke ,że płakałyście że nie możecie zjeść??? Chce hamburgera nawet 5 bym zjadla!!! do najbliższego MC mam 40km,,, będę wyć tupać nogami walić pięściami jak małe dziecko... :-( :-( :-( takkkk wiem zaraz doste z...by że to takie niezdroweeeeee!

Mamao, Natikka123, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    A mi szpitalu powiedzieli bym polknela cytotec no to polknelam a powinno sie go waginalnie użyć?

Lekarz aplikuje do pochwy chyba nawet w mocno przy samej szyjce, szczerze nie wiem dokładnie ale na pewno głęboko przy ujściu szyjki bo pamiętam że samo podanie leku było bolesne i nieprzyjemne. Potem trzeba leżeć kilka godzin żeby nie wypłynął a zaczął działać. Nawet do toalety nie wolno wstawać, tylko leżeć na plecach.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamao wrote:

Na rozstępy dopiero od drugiego trymestru. Teraz zwykły balsam bądź oliwke dla dzieci.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Tak jestem pewna ze to zaparcia. Moze czasem zakuje macica ale to jeluta sie przemueszczaja przez rosnaca macice i stad te zaparcia. Juz od paru tyg zaczynam dzien od przegotowanej cieplej wody, banana . Danone activia, lub na drugi dzien musli z cieplym mlekiem jem i pomaga :) ale trwalo to troche zanim zadzialalo. Cierpliwości :)

Musli owsiane czy wszystko jedno? Też mam problemy z trawieniem teraz i próbuje zmienić dietę. Banan na czczo też pomaga?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    lakiery,farbowanie włosów srodki przeciw rozstępom to wszystko nic! Żadko jadam na miescie zdarza się raz do roku... Miałyscie taką silną zachcianke ,że płakałyście że nie możecie zjeść??? Chce hamburgera nawet 5 bym zjadla!!! do najbliższego MC mam 40km,,, będę wyć tupać nogami walić pięściami jak małe dziecko... :-( :-( :-( takkkk wiem zaraz doste z...by że to takie niezdroweeeeee!

Miałam taką zachcianke właśnie dzisiaj. Wrap z MC i koniec. Mój zrozumiał i zabrał mnie :) Uważam, że raz w miesiącu nie zaszkodzi.

Anuśka19 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Miałam taką zachcianke właśnie dzisiaj. Wrap z MC i koniec. Mój zrozumiał i zabrał mnie :) Uważam, że raz w miesiącu nie zaszkodzi.
    Haha mój to mnie może zawieść najwyżej do tesco na rowerze :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:

Pozdrawiam po zjedzeniu domowych frytek i popiciu ich colą ;) Wysłałam męża do restauracji po colę, bo chciałam napić się ze szklanej butelki :P Taka mi lepiej smakuje :D

Anuśka19, KasiaHaBe, Bella_Bella, nadziejastru, Natikka123 lubią tę wiadomość

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko tak mi przykro :( :( :( nie wiem co napisać..... ehh

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Mi się znów wymioty włączyły już nawet po południu Przytulalam sie z... ehh i mnie jelita bolą. Zaparcia mam :/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Musli owsiane czy wszystko jedno? Też mam problemy z trawieniem teraz i próbuje zmienić dietę. Banan na czczo też pomaga?
    Bella tak owsiane z owocami. W sumie banan to dziala chyba zapychajaco. Jem bo lubie i pomaga na uczucie glodu ktire piwoduje mdlosci. mozesz tez jablka jesc ale nie duzo bo gazy powoduja i bol brzucha. Raczej ja najpierw pije ciepla wode bo to w sumie i ona pomaga w tych zaparciach a do musli musi byc w sumie nie za malo mleka bo sie zapchasz. Kupilam tez chlebek Wasa z blonnikiem to podjadam wieczorem a na drugi dzien nie miałam klopotu w toalecie. Tylko trzeba pamietac by pic duzo wody.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

2nn3w1d350qllfew.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzeci dzień ogromne mdłości wieczorem, w pozostałej części dnia za to spokojnie. A mam pytanie o Prolutex - czy któraś z Was robi sobie te zastrzyki? I czy też miejsce po nich Was tak boli? Ja przez kilka dni jeszcze czuję miejsce po nim, a codziennie przybywają kolejne.. i nie wiem czy to normalne czy coś źle robię..

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Lekarz aplikuje do pochwy chyba nawet w mocno przy samej szyjce, szczerze nie wiem dokładnie ale na pewno głęboko przy ujściu szyjki bo pamiętam że samo podanie leku było bolesne i nieprzyjemne. Potem trzeba leżeć kilka godzin żeby nie wypłynął a zaczął działać. Nawet do toalety nie wolno wstawać, tylko leżeć na plecach.
    Ja dostalam do polkniecia i za jakies 40 minut zabrali mnie na zabieg i wiem ze juz po tabletce jak glupi jasiu poszlam do toalety i plamilam juz :( wiem ze bylam oglupiala ale tak pamiętam

2nn3w1d350qllfew.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:

Tez mialam ten problem, Colon C 2xdziennie zalatwil sprawe skutecznie wiec bardzo polecam. To takie "papruchy", dosypuje sie do pol szklanki soku i przed posilkami rano i wieczorem trzeba wypic.
    Ja na poczatku ciazy tez walczylam z okrutnymi zaparciami i Colon C pomogl pozbyc sie problemu.

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ