X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to był cytat, ja np. żadnego uczulenia nie miałam na żaden rodzaj, ale wiem,że niektóre dziewczyny miały, bardziej mi chodziło, że są lakiery, które są wolne od tych związków i nie przesadzajmy, że nic ze sobą nie zrobimy będąc w ciąży, bo wtedy nawet byśmy kibelka nie posprzątały, bo przecież środki są żrące, szkodliwe i długo się utrzymują w powietrzu :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja leżałam około 4h, pani doktor kontrolowala czy już można czy jeszcze trzeba czekać. Najpierw Cię zbadaja, usg, potem podają cytotec i musisz leżeć na plecach bez siadania i wstawania, ale to wszystko Co powiedzą. Na początku nic nie czujesz, dopiero po jakimś czasie jak lek zacznie działać zaczyna się ból brzucha i skurcze. Ja w między czasie dostałam dwie kroplowki i antybiotyk. Przeciwbólowe dostałam w momencie jak już skurcze były mocne a jeszcze nie można było zrobić zabiegu. Jak zaczęło się większe krwawienie to zabrali mnie na zabieg. Oczywiście narkoza. Sam zabieg jeśli wszystko jest ok trwa 10-15'. Ja wyszłam tego samego dnia ale była dziewczyna która wymiotowala po narkozie i jej nie wypuścili. No i od rana nic nie możesz jeść. Pierwszy tydzień po zabiegu jest trudny ale z dnia na dzień jest lepiej. Gdybyś miała jakieś pytania to pisz. Myślę o Tobie cały czas Kochana...

Może nie udzielam się na forum zbyt dużo ale jestem na bieżąco i trzymam mocno kciuki za każdą i przeżywam każde smutki razem z Wami.

co do zabiegu to wiadomo że kazdy przypadek jest inny ale np w moim przypadku wszystko poszło bardzo sprawnie, podobno byłam bardzo niespokojna to podali mi coś na uspokojenie. ale sam zabieg i w ogóle pobyt w klinice naprawdę minął szybko więc jeśli Cię to pocieszy jakoś to naprawdę nie ma się co bać, tym bardziej że będziesz pod okiem znajomych lekarzy. mega ważne jest to że Twoj mąż będzie z Tobą.

jeszcze przyszło mi do głowy teraz a propo konfliktu serologicznego, jeśli u Was występuje to koniecznie powiadom lekarza ale podejrzewam ze będą się pytac. chodzi o podanie Ci przeciwciał, koniecznie przypilnuj tego jeśli występuje u Was konflikt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 20:30

f2w3dqk3604phf94.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Moje dziecko nie zyje.
    W poniedzialek mam zabieg.
    Przykro mi bardzo ,z czałego serca wspólczuje.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy normalne sąkłucia w macicy jakby mi ktoś igły wbijał. Nie mam bóli tępych, jak na @ tylko właśnie takie kłucia i to na samym środku nad spojeniem. Bolesne to cholerstwo.

age.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A czy normalne sąkłucia w macicy jakby mi ktoś igły wbijał. Nie mam bóli tępych, jak na @ tylko właśnie takie kłucia i to na samym środku nad spojeniem. Bolesne to cholerstwo.

Ja miałam takie kilka razy, były dosyć mocne kłucia, ale krótkotrwałe :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam też krótkotrwałe i bolesne :-/ np kluje mnie tak z 10 razy w ciągu 3 minut, pol godziny przerwy i znów kłuje.. i ciągle w jednym miejscu.

age.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Pani dr bylam równie przerazona co my, chciala wołać dr Ż bo pytala czy chce potwierdzenia od drugiego lekarza ale ja tego nie potrzebowalam bo sama widzialam to usg i widzialam ze jest zle...

Pani dr mowi ze nie ma pojecia co sie stalo, mowi ze zarodek musial byc uszkodzony genetycznie i innej opcji nie widzi, bedziemy robic badania z materialu wyskrobin w centrum genetyki i jesli sie okaże ze dziecko bylo zdrowe genetycznie to Pani dr z przerażeniem stwierdzila ze wtedy bedziemy mieli wiekszy problem niz sie spodziewamy bo ja bylam obstawiona wszystkimi lekami na wszelkie mozliwe powody poronie ze strony matki... podobno macica wyglada idealnie... tylko dziecko nie zyje...

Marze zeby juz byc po zabiegu, tak sie boje tego Cytotecu :(
    A przed podaniem leku bedzie jeszcze usg dla pewności ale Pani dr nie miala juz dzisiaj zadnych watpliwosci :(
    Nie boj się ja mialam podawane 2 razy ,hmm łatwo powiedziec nie bój sie...U mnie dopiero po 8 godzinach tabletki wywołały skórcze i krwawienie.Róznie działą na rózne osoby...Jeżeli chcesz coś sie dopytać to pisz na priv.

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No właśnie ja mam też krótkotrwałe i bolesne :-/ np kluje mnie tak z 10 razy w ciągu 3 minut, pol godziny przerwy i znów kłuje.. i ciągle w jednym miejscu.
    i prawdopodobni ebardziej po stronie jajnika z której bylo jajaeczko tak?bo ja tak miałąm niedawno

ckai9n73kv974yz0.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    i prawdopodobni ebardziej po stronie jajnika z której bylo jajaeczko tak?bo ja tak miałąm niedawno
    Właśnie nie, kłuje na samym.środku. z 10-11 cm pod pępkiem

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Dziewczyny, chcę wiedzieć co Wy o tym sądzicie bo przekopałam trochę internetów na ten temat i nie wiem co myśleć :P
    A więc...

Mogę farbować włosy czy nie?

Mozesz, ja farbowalam tydzien temu.

• Demetria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie klubie ale jednorazowe. Czasami coś zakluje ale nie trwa to dlugo

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podane 2 tabletki około godziny 14, nic szczególnego się nie działo, o 21 lekarka przy badaniu mi mechanicznie obruszała ściankę (łzy leciały po policzkach, ale w szpitalu znieczulica, nigdy się nie czułam gorzej jak wtedy będąc jeszcze w takich okolicznościach na oddziale). Zabieg miałam w pół do 1 w nocy, w sumie to mi nic o tym zabiegu później nie powiedzieli, dali antybiotyk i wypisali z rana do domu, nawet nie zapytali jak się czuje... dyskomfort miałam ponad miesiąc, bo mi tam przecięła coś ta lekarka... Później miałam kontrolę u gin i wszystko było oczyszczone prawidłowo... mam nadzieje, że trafisz na odpowiednich lekarzy :*

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka bardzo mi przykro. Mało sie tu udzielam ale czytam wasze posty i w duchu ci kibicowalam. Trzymaj sie i nie poddawaj nigdy.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi szpitalu powiedzieli bym polknela cytotec no to polknelam a powinno sie go waginalnie użyć?

2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Ja mialam takie klucia ale po nospie przechodzilo. Moze to tez byc przez zaparcia. Zmienilam troche dietę i nie mam kluc :)

2nn3w1d350qllfew.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Ja mialam takie klucia ale po nospie przechodzilo. Moze to tez byc przez zaparcia. Zmienilam troche dietę i nie mam kluc :)
    Zaparcia powiadasz... hmm... no ostatnio mam z tym problem... spróbuję coś podzialać w tym kierunku i zobacze czy to wina zaparć.

age.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kucia to mnie też czasem kuje, najczęściej jak się za szybko zerwę albo jakoś krzywo wstanę.

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka bardzo mi przykro :-(

Zdecydowaliśmy się zrobić badanie wolnego płodowego.
    Zastanawiam się nad NIFTy albo MaterniT 21, widzę, że większość z Was decyduje się na NIFTy, możecie powiedzieć czemu akurat ten test?

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Sasanka bardzo mi przykro :-(

Zdecydowaliśmy się zrobić badanie wolnego płodowego.
    Zastanawiam się nad NIFTy albo MaterniT 21, widzę, że większość z Was decyduje się na NIFTy, możecie powiedzieć czemu akurat ten test?
    My akurat decydujemy się na Maternit Genome
    Kawuniaa a ty juz widziałaś swoje maleństwo na usg? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 21:04

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • Mamao Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Sasanko strasznie mi przykro :( Pomodlę się dziś za Was...
    Wiem że żadne słowa nie pomogą w tym cierpieniu, ale mocno w to wierzę że będzie Ci dane trzymać dzieciątko w ramionach.

W 11cs udało się !!! :)
    aligoastenoteratozoospermia:(
    Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę :)
    thgfflw1344684dz.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ