X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Troszkę mnie to dziwi... Bo to tak jak z osobą dorosłą jedna może być ze stycznia, druga z grudnia i obie powiemy, że mają np. 30 lat? Ja mówię, że aktualnie jestem w 6 tyg ciąży, bo gdzie tam do 7 :) Tym bardziej, że gin też tak uważa i tak zapisuje. Ostatnio na wizycie powiedziała: " Jak na 6 tydzień zarodek jest duży" Co miało dobrze wróżyć, że jest silny ;) Ale po co sobie do dawać? Rozumiem, że może dać to więcej spokoju, bo im dalej tym mniejsze prawdopodobieństwo powikłań, ale realna data jest inna...
    Zresztą niech każdy mówi jak sobie chce :)

To nie jest dodawanie :) Skończyłam 7 tydzień ciazy czyli obecnie trwa 8 tydzień ciąży. Czyli jestem w 8 tygodniu ciąży, w trakcie jego trwania :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie bój się cytotecu. Będziesz musiała po nim leżeć przez dłuższy czas bez możliwości wstania. Będą niestety bóle ale podają leki przeciwbólowe, ja miałam ketonal w kroplówce. Nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie jest tak, że położyli mnie w sali jednoosobowej i naprawdę duże zrozumienie wśród większości personelu. Moja ginekolog często do mnie zaglądała i sprawdzała czy jest w porządku. Dasz radę <3 Będziemy myślami przy Tobie... <3

Ja to bede miala w mojej klinice tam gdzie mialam in vitro, bede w sali jednoosobowej, mąż bedzie przy mnie.. lekarka mowilam ze chyba ze krwawienie sie zacznie samoistnie w nocy to wtedy do szpitala musze :(
    A po tym cytotecu to dlugo czekalas na zabieg?
    Ja mam miec wlozony o 7 i bedziemy czekac do ok 12 podobno... lekarka mowila ze jak juz nie bede mogla wytrzymac do dostane leki przeciwbolowe ale wolalaby bez nich zeby nie zaburzac skurczy :(
    A jak to bedzie wygladalo? Wloza tabletke i od razu zacznie bolec/krwawic? :(
    Tak sie boje :(

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się kochana ! Na mnie 6 tabletek nie zadziałało, miałam lekkie bóle jak na okres, jak widać organizm się bardzo bronił . Dziewczyna która leżała ze mną po drugiej tabletce miała bóle ale dostała leki przeciwbólowe jak tylko o nie poprosila.

preg.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Ja to bede miala w mojej klinice tam gdzie mialam in vitro, bede w sali jednoosobowej, mąż bedzie przy mnie.. lekarka mowilam ze chyba ze krwawienie sie zacznie samoistnie w nocy to wtedy do szpitala musze :(
    A po tym cytotecu to dlugo czekalas na zabieg?
    Ja mam miec wlozony o 7 i bedziemy czekac do ok 12 podobno... lekarka mowila ze jak juz nie bede mogla wytrzymac do dostane leki przeciwbolowe ale wolalaby bez nich zeby nie zaburzac skurczy :(
    A jak to bedzie wygladalo? Wloza tabletke i od razu zacznie bolec/krwawic? :(
    Tak sie boje :(

ja też miałam wziąć 2 tabletki wieczorem przed zabiegiem, ale zabieg był kolo 9-10 rano chyba. Też mnie ostrzegali że mogą być silne bóle jak na okres, nie miałam absolutnie żadnych, nie pytałam już potem czy to znaczyło że nie zadziałały tabletki ale zabieg się udał, bez komplikacji, nie miałam żadnych zrostów itp. kilka miesiecy póżniej miałam laparoskopię i lekarz który wykonywał mówił że wszystko w porządku...a teraz jestem znowu w ciąży...jeszcze będziesz mamą, wierzę w to mocno! ciężko pisać jakiekolwiek słowa pocieszenia, tak naprawde nikt nie ma pojęcia co przeżywasz

po zabiegu będziesz krwawić i wtedy też się pojawią bóle jak okresowe bo wszystko się kurczy z powrotem...

jeśli chcesz o coś jeszcze zapytać, pogadać to śmiało pisz na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 19:00

f2w3dqk3604phf94.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a domowe sposoby na bol gardla w ciazy jakie macie? Kupilam isle do ssania nie pomaga :( nie moze mi sie rzucic na oskrzela bo zwariuje od kaszlu. Czosnku tez nie przelke.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo pomogło płukanie gardła woda z wodą utleniona (pół szklanki wody i łyżka wody utlenionej). Na drugi dzień już było po bólu :)

preg.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domowym sposobem jest właśnie ta mikstura masło+czosnek+mleko+miód...samie nie musiałam stosować wiec nie wiem. Próbowałaś płukać roztworem wody utlenionej? 1 łyżka na niecałą szklanke wody, mnie takie płukanie pomagało w bólu gardła abrdzo. a z niedomowych a uznawanych za bezpieczne w ciąży to tantum verde, lekarze czesto ciężarnym polecają

f2w3dqk3604phf94.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wody utlenionej . Moze plukac woda z solą? Tylko jakie to propozrcje. Zresztą mam sluzowki gardla i nosa w ciaty spuchniete i kazdy mysli ze ja chora bo mowie przez nos. Tez tak macie?

2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Nie mam wody utlenionej . Moze plukac woda z solą? Tylko jakie to proporcje. Zresztą mam sluzowki gardla i nosa w ciazy spuchniete i kazdy mysli ze ja chora bo mowie przez nos. Tez tak macie?

2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Nie mam wody utlenionej . Moze plukac woda z solą? Tylko jakie to proporcje. Zresztą mam sluzowki gardla i nosa w ciazy spuchniete i kazdy mysli ze ja chora bo mowie przez nos. Tez tak macie?

2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:

2nn3w1d350qllfew.png
  • melonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcę wiedzieć co Wy o tym sądzicie bo przekopałam trochę internetów na ten temat i nie wiem co myśleć :P
    A więc...

Mogę farbować włosy czy nie?

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:14

• Mayes Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to mi tyle razy wyslalo. Przepraszam za zasmiecanie wątku :(

2nn3w1d350qllfew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

smeg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Dziewczyny, chcę wiedzieć co Wy o tym sądzicie bo przekopałam trochę internetów na ten temat i nie wiem co myśleć :P
    A więc...

Mogę farbować włosy czy nie?

Możesz ! Polecam obejrzeć program Kasi Bosackiej "o matko!". W 9 odcinkach odpowiada na wiele pytań razem z lekarzami. Program dostępny na TVN player

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 19:43

preg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Dziewczyny a domowe sposoby na bol gardla w ciazy jakie macie? Kupilam isle do ssania nie pomaga :( nie moze mi sie rzucic na oskrzela bo zwariuje od kaszlu. Czosnku tez nie przelke.
    Mi pomagaja czarne cukierki halls, mozna tez tantum verde.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo farbę już kupiłam i się jak głupia zastanawiam, ale kolor mam strasznie wypłukany ;/ czytałam, że jak bez amoniaku to ok. To chyba dziś pomaluję.

Kurczę, ja tu o włosach,a tu... Sasanko tak strasznie mi przykro. Wierzę, że na pewno jeszcze zostaniesz mamą. Trzymam kciuki, żeby zabieg przeszedł bez komplikacji i żebyś szybko była po wszystkim. Będziemy myślami przy Tobie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 19:54

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie farbowala. Tak samo jak nie maluje paznokci. Teraz jest tak ważny okres dla rozwoju dzieciątka że po co je niepotrzebnie narażać na chemikalia.

1JyDp2.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ