X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    ja to najbardzoej sie martwie ze pojde na usg i da mi skierowanie na szpital na czyszczenie. jeszcze do okola kolezankibw ciazy nawet terminy mamy podobne. jak pomysle ze mialo cos by sie stac zlego to juz zawsze patrzac na ich dzieci myslalabym o swoim. nie wiem skad taka schiza. moze dlatego ze te mdlosci mi ustapily i spac juz sie tak nie chce

Ja to w ogole ciagle na chodzie. Normalnie powinnam być spiaca atu nic Nawet dzis kiedy kestem chora na pare minut tylko oko zmruzylam. Wiec nie martw sie. Kiedy masz termin u gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 16:13

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Ja to w ogole ciagle na chodzie. Normalnie powinnam być spiaca atu nic Nawet dzis kiedy kestem chora na pare minut tylko oko zmruzylam. Wiec nie martw sie. Kiedy masz termin?
    jesli pytasz o porod to na 15.10:)
    ale wiesz ty caly czas na chodzie tak? a ja mdlosci mialam a tu nagle jakos zelzaly. niby sie ciesze nawet ale tez martwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 16:14

6sutskjolve431gm.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam potworne mdlosci non stop nic nie pomaga.zyc mi sie odechciewa

• Mayes Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    jesli pytasz o porod to na 15.10:)
    ale wiesz ty caly czas na chodzie tak? a ja mdlosci mialam a tu nagle jakos zelzaly. niby sie ciesze nawet ale tez martwie

Tak masakra jakas. A chodze spac kolo 23 a budze sie kolo 6 i tak codziennie. O termin u gina mi chodziło. Pozniej dopisalam

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png

Wysłany: 7 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta 23.03

6sutskjolve431gm.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1f771a14d4b.jpg

Melduję się po wizycie :) Popłakałam się na tym usg, tak się wzruszyłam, machał rączkami i nóżkami, widziałam nosek, usta, niesamowite przeżycie :) Serduszko bije ładnie, jestem spokojniejsza już...

Torbiel dalej jest niestety bez zmian, ani nie rośnie, ani nie zmniejsza się, a ten marker nowotworowy rośnie, 49,3, norma 0-21. Na razie nie wiem co z tym dalej będzie...

TSH- 1,994, FT3- 3,27 (norma 2,3-4,2), FT4- 1,22 (norma 0,89-1,76) myślicie, że ok? Ja się nie znam na tych parametrach.

Nadrobiłam Was, widzę, że temat mężów wkroczył, ja na swojego nie mogę narzekać, pomaga i cieszy się, że jestem na zwolnieniu i się nie stresuję w tej korpo... wychodzi z psem, robi zakupy, bardzo mu zależy żeby tym razem dzidziuś się urodził i żebyśmy byli szczęśliwi :) Wiadomo, że czasem o coś tam się "pożremy" :D ale to normalka :)

KasiaHaBe, Agnesqe, Lola83, Paaat1988, Asiaa91, Natikka123, kiti, Kimmy, patulla, AlicjaaA, Pampcia, dżdżownica, Demetria, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łososiczka wrote:
    Ja słyszałam, że podobno dobrze działają migdały.

Ja mam mdłości jak zaczynam się robić głodna, albo zjem za dużo więc u mnie jak na razie wystarczy jeść cały czas po trochę.

Migdały na zgage :) Ostatnio zaczęłam stosować.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Jeśli premia spełnia pewne warunki (można sobie w necie znaleźć), między innymi jest zależna od obecności itp. wówczas jest wliczana do podstawy zasiłku. Niestety jeśli teraz wezmę L4, a premię wypłacą mi w kwietniu, to wówczas do podstawy wlicza się premia z poprzedniego okresu. A w poprzednim okresie dostałam grosze, bo byłam po macierzyńskim. Nawet jeśli bym teraz wziela chorobowe pare dni i potem wrocila do pracy, to musze przepracowac pelne 3 mce kalendarzowe zeby od nowa mi sie naliczala podstawa zasilu. Ogolnie to popieprzone wszystko.

Premia roczna określona w regulaminie zakładowym naszej firmy spełnia te wymagania. jest to moj drugi zasilek chorobowy/macierzynski.

To dobrze że się wlicza :) Szkoda tylko że jeszcze tyle musisz się męczyć.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 7 marca 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Melduję się po wizycie :) Popłakałam się na tym usg, tak się wzruszyłam, machał rączkami i nóżkami, widziałam nosek, usta, niesamowite przeżycie :) Serduszko bije ładnie, jestem spokojniejsza już...

Torbiel dalej jest niestety bez zmian, ani nie rośnie, ani nie zmniejsza się, a ten marker nowotworowy rośnie, 49,3, norma 0-21. Na razie nie wiem co z tym dalej będzie...

TSH- 1,994, FT3- 3,27 (norma 2,3-4,2), FT4- 1,22 (norma 0,89-1,76) myślicie, że ok? Ja się nie znam na tych parametrach.

Nadrobiłam Was, widzę, że temat mężów wkroczył, ja na swojego nie mogę narzekać, pomaga i cieszy się, że jestem na zwolnieniu i się nie stresuję w tej korpo... wychodzi z psem, robi zakupy, bardzo mu zależy żeby tym razem dzidziuś się urodził i żebyśmy byli szczęśliwi :) Wiadomo, że czasem o coś tam się "pożremy" :D ale to normalka :)
    ale slodziak <3

nadziejastru lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Jesli wszystko ok to moj bobus tez jest taki duzy. Szok!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja <3 jaki śliczny :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nadzieja nie fajnie z tym markerem ... :/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Powtarzam się z FB :) ale tak ogromnie się cieszę , że jeszcze raz to napiszę CUDOWNIE ! <3 OGROMNIE SIĘ CIESZĘ , bardzo budujące są takie historie i dają pokłady nadziei dla nas wszystkich, szczególnie tych osób , które mają za sobą ciężkie przejścia i każdy tydzień jest na wagę złota, a każde USG daje choć odrobine spokoju <3 Myślę że tak jak Ci lekarz wcześniej powiedział te markery nowotworowe mogą rosnąć w ciąży więc nie przejmuj się , wszystko będzie dobrze , BO MUSI BYĆ DOBRZE <3

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Kurczę nadzieja nie fajnie z tym markerem ... :/

No wiem, ale ta gin mówiła, że miała kiedyś pacjentkę co miała ponad 200 przekroczone, a potem nawet nie miała zabiegu bo się wchłonęła sama ta torbiel... może i tu się tak skończy, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Wow cudownie!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was też się męczy 100 razy bardziej niż przed ciążą? Poszłam dziś z psem odwiedzić tatę i tak się spociłam i zmęczyłam, że nie mogłam złapać powietrza. Jakbym przebiegła 10 km,a nie szła spacerkiem. Ogólnie czuję się strasznie słaba ;/

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Patrycj@ Znajoma

Wysłany: 7 marca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was też się męczy 100 razy bardziej niż przed ciążą? Poszłam dziś z psem odwiedzić tatę i tak się spociłam i zmęczyłam, że nie mogłam złapać powietrza. Jakbym przebiegła 10 km,a nie szła spacerkiem. Ogólnie czuję się strasznie słaba ;/

mam podobnie. W niedziele wybralismy się na zakupy, po około 3 godzinach chodzenia po galerii tak rozbolała mnie głowa, że musieliśmy szybko wracać, a ból utrzymywał się przez wiele godzin. Zresztą, codziennie po przyjściu z pracy leżę i drzemię, co wcześniej raczej mi się nie zdarzało.

w57vyx8d7gsquido.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru pięknie! teraz to już będziemy wszystkie zdjęcia takich dzidziusiów wrzucać a nie małych kropek i pęcherzyków :) a termin z usg pokrywa Ci się z terminem OM? Ile dzidzia ma mm? pytam, bo w piątek jak będę na usg to będę równo 9tyg i ciekawa jestem :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    moj facet mnie wspiera i duzo pomaga. ale ja ciagle sie martwie czy brdzie wszystko ok. w tym tyg mdlosci w dzien praktycznie nie mam. wieczorem juz duzo mniej.. i naczytalam sie w necie o ustepujacych objawach ciazowych i mega sie martwie a wizyta dopiero za 2 tyg :( nie wiem jak to wytrzymam
    U mnie tak samo ale wczoraj byłam na wizycie żeby się uspokoić. Ja znowu szukam takich przypadków że dziewczynom też poznikaly mdlosci i objawy a wszystko dobrze bylo

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru piękny maluszek. <3 Mam nadzieję, że ten marker to jednak nic groźnego

f5b59272af.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ