Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nadziejastru o prosze jeszcze nie slyszlam o przypadku kiedy ciaza z dziewczynka przechodzi bezobjawow
ja nie dosc, ze rzygalam, przytylam 17 to kazdy mi mowil "ale zbrzydlas
" oczywiscie oprocz meza
nie odwazylby sie, z synem wszystko na odwrot
carmen to u ciebie tez bedzie maluka roznica wieku, planowany drugi?
W pierwszej ciazy skracala mi sie szyjka i zakladali mi krazek, w drugiej tez sie skracala, ale jakos obeszlo sie bez..
Podziwiam jak wy wytrzymujecie z tymi dzieciakami naprawde, moja siostra pracuje w przedszkolu i chyle przed nia czola -
nick nieaktualny
-
dżdżownica wrote:Dziewczyny nie panikujcie z wielkoscia zarodka. To jest tylko statystyka, moja ulubiona nauka
już kiedyś pisałam ile statystycznie mamy nóg gdy idziemy z psem na spacer
Określenie wieku zarodka opiera się na jego wielkości zaznaczonej kursorem na monitorze. Jeśli lekarz ma kiepski sprzęt a zarodek kilkanaście milimetrów to łatwo o pomyłkę. Błąd statystyczny wynosi tu do 7 dni. Mi ostatnio lekarz 3 razy mierzył zarodek żeby to udowodnić. I za każdym razem wynik był inny. 8t0d, 7t4d, 8t2d. I każdy wydawał się dobrze zmierzony a ma najlepszy sprzęt w mieście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:16
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
Przepraszam ze tak tu smece. Rozmawialam z mezem i mi powiedzial tak jak Wy ze mam dac spokoj, najważniejsze ze jest serduszko a lekarz nie mial zadnych zastrzeżeń. No i to ze ma niedokladny sprzet bo zle zaznaczyl wlasnie bo malenstwo moze miec np 1 cm i iles tam.....moj gin wczoraj mi powiedzial ze maluch ma OKOŁO 9mm ale raczej w 100% Nie był pewniej skoro użył słowa około. Prawda? W przyszłym tyg idę znów do niego to może uprosze kolejne usg a jak nie to na bank 30 marca będę je miała robione na super sprzęcie.....A jeśli maluszek rzeczywiście jest młodszy to okej. Nam to nie przeszkadza. Ważne żeby zdrowy był i tyle.
......a jak pytalam czy na pewno okej u lekarza to ucial rozmowe hehe. Okej i kropka.
za duzo moze sobie wkrecam i chce zeby bylo idealnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:26
-
Ja wczoraj zaliczyłam pierwsze spotkanie z porcelana, ale to chyba tylko dlatego, ze zjadłam zupę stojąca 4 dni w lodowce
I to dosłownie 5 min przed wejściem do gabinetu u dentysty, dobrze ze zdążyłam usta przepłukać
Ostatnio mam mniej energii i padam spać o 21, pogoda tez nie pomaga. Podobnie jak wy mam mniej cierpliwości do współpracowników, mam wrażenie ze ciagle na kogoś krzyczę. Dziś wzielam sobie prace z domu, a jutro dzień wolnego i jakoś się dotoczę do weekendu
Gdańsk, 31 l., kp -
Jestem
Doktorek powoedział, że wszystko ok. Pokazał serduszko, zawiązki rączek i nóżek
Kruszynka ma 1.9 cm.
Kolejna wizyta 7.04. Masakra, jak ja tyle wytrzymam...
No i dostałam clotrimazolum na upławy.
Natikka123, patulla, Diddlina, E_w_c_i_a, Asiaa91, Bella_Bella, 0202oliwcia, Lola83, dżdżownica, Łososiczka, Demetria, Mamao, kiti lubią tę wiadomość
-
Carmen24 wrote:Witajcie niedawno dowiedziałam się o kolejnej ciąży
mam już synka ze stycznia 2016 a teraz termin na 15tego października
to nasza 3 ciąża pierwszego maluszka straciliśmy w 23tc, z synkiem miałam założony szew i teraz będzie tak samo. Synusia jeszcze karmię bo lekarz pozwala natomiast mało go noszę bo już zaczyna treptać
Przykro mi z powodu maluszka. Teraz już na pewno będzie wszystko dobrze. Musi!Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Czytam właśnie na Internecie ze 9 mm ma dziecko w 7 T i 3 dniu....czyli 5 dni mniejszy. Podejzewam ze owulacja mialam w 17 lub 19 dniu cyklu więc by się zgadzało. Mój lekarz ma sprzet przedpotopowy, może mu pokazuje tydzien bez dnia.
patulla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blackcarmen wrote:nadziejastru o prosze jeszcze nie slyszlam o przypadku kiedy ciaza z dziewczynka przechodzi bezobjawow
ja nie dosc, ze rzygalam, przytylam 17 to kazdy mi mowil "ale zbrzydlas
" oczywiscie oprocz meza
nie odwazylby sie, z synem wszystko na odwrot
carmen to u ciebie tez bedzie maluka roznica wieku, planowany drugi?
W pierwszej ciazy skracala mi sie szyjka i zakladali mi krazek, w drugiej tez sie skracala, ale jakos obeszlo sie bez..
Podziwiam jak wy wytrzymujecie z tymi dzieciakami naprawde, moja siostra pracuje w przedszkolu i chyle przed nia czola