X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Od samego początku jak jest ten wątek się udzielałam była tu miła atmosfera wzajemne wsparcie moglysmy się sobie zalic.
    Teraz jak coś się napisze to zaraz jest zjadliwa odpowiedź w każdym temacie.
    Nie można już napisać co się myśli bo zaraz złośliwość.
    Nie pisałam wam że macie pić mleko tylko że koleżanka mi tak mówiła a wy jak zwykle te same Alfy i Omega wszechwiedzace już rozciągają temat.
    Jest to pierwsza moja ciaza która udało mi się tak długo donosic po wielu miesiącach starań i wyrzeczeń chce się dzielić uwagami tym co i jak robic bo sie nie znam ale czuję że się nie da. Radościami i żalami. Bo zaraz matki polki to skomentuja.
    Dlatego też przestaje się udzielać i jak narazie odpuszczam sobie wątek bo nie widzę sensu by się denerwować.
    ale to lepiej wierzyc w mity?kurcze chyba lepiej wiedziec jak jest naprawde

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:

Ale wiesz jak to jest z prawdą? Jest prawda, też prawda i gówno prawda :)

Bez obrazy, tak mi się po prostu skojarzyło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 12:44

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:

Nie chce sie i ja madrzyc, ale może po prostu lepiej w innej formie to powiedzieć, a nie bzdura, bez sensu, itd...

nadziejastru, natty85 lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Od samego początku jak jest ten wątek się udzielałam była tu miła atmosfera wzajemne wsparcie moglysmy się sobie zalic.
    Teraz jak coś się napisze to zaraz jest zjadliwa odpowiedź w każdym temacie.
    Nie można już napisać co się myśli bo zaraz złośliwość.
    Nie pisałam wam że macie pić mleko tylko że koleżanka mi tak mówiła a wy jak zwykle te same Alfy i Omega wszechwiedzace już rozciągają temat.
    Jest to pierwsza moja ciaza która udało mi się tak długo donosic po wielu miesiącach starań i wyrzeczeń chce się dzielić uwagami tym co i jak robic bo sie nie znam ale czuję że się nie da. Radościami i żalami. Bo zaraz matki polki to skomentuja.
    Dlatego też przestaje się udzielać i jak narazie odpuszczam sobie wątek bo nie widzę sensu by się denerwować.

Może nie jestem tu od dawna, ale też zauważyłam, że ostatnio jakoś tak mniej przyjaźnie. Myślę jednak, że tak właściwie każda z nas chce dobrze, tylko nie do końca dobrze dobierane są słowa.

ckailhb87rmslm7h.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ale wiesz jak to jest z prawdą? Jest prawda, też prawda i gówno prawda :)

Bez obrazy, tak mi się po prostu skojarzyło :D
    nie novwybacz ale akurat wiedze o karmieniu piersia mam i naprawde wielu dziewczynom pomoglam.a pijcie hektolitry mleka tylko to nic nie zmieni a mleko wcale nie jest zdrowe.

• PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony za bardzo buzują :D

kiti, Łososiczka, Bella_Bella lubią tę wiadomość

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Nie chce sie i ja madrzyc, ale może po prostu lepiej w innej formie to powiedzieć, a nie bzdura, bez sensu, itd...
    a bzdura to brzydkie slowo?kurcze dziewczyny czy wy troche nie przesadzacie?
    spoko ja sie usuwam w takim razie ;)
    powodzenia!

patulla lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    nie novwybacz ale akurat wiedze o karmieniu piersia mam i naprawde wielu dziewczynom pomoglam.a pijcie hektolitry mleka tylko to nic nie zmieni a mleko wcale nie jest zdrowe.

No ja nie mam żadnej wiedzy na temat karmienia bo mój syn jest adoptowany. A mleko jest napewno o wiele zdrowsze niż pszenica którą codziennie trujesz swoje dzieci.

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    No ja nie mam żadnej wiedzy na temat karmienia bo mój syn jest adoptowany. A mleko jest napewno o wiele zdrowsze niż pszenica którą codziennie trujesz swoje dzieci.

wez nic nie mow, bo sie wlasnie strulam wielka micha pszenicznego makaronu z sosem :P:P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    wez nic nie mow, bo sie wlasnie strulam wielka micha pszenicznego makaronu z sosem :P:P

Myślę że gdybym ja to zjadła to bym z kibelka nie zeszła do końca tygodnia :P

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat, ma ktoras abonament premium na belly? Wnosi cos fajnego? Z tego co widze pelniejsze opisy ciazy i te daty w kalendarzu, ktore i tak mozna podejrzec. Warto wyskoczyc z pieniedzy?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam, że od kilku dni chodziły za mną frytki z McDonalda. Wiem, że to syf, ale jak dzisiaj przechodziłam, głodna, to nie byłam w stanie się powstrzymać. No oczywiście cola do tego, bo przecież cola na żołądek nie jest taka zła. I tak mnie pokarało, brzuch to mnie jeszcze od początku ciąży tak nie bolał jak dzisiaj :(, normalnie czułam jak mi to po jelitach szło. Ale tak się właśnie kończą głupie zachcianki.

ckailhb87rmslm7h.png

Wysłany: 13 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam paczkę od trnd polska, dostałam się do kampanii pampers premium care, dostałam jedną paczkę dla siebie i kilka sztuk do rozdania, jedną rzecz do wyrpawki już mam hahah :D

dżdżownica, Bella_Bella lubią tę wiadomość

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png

Wysłany: 13 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam ochotę na to nieszczęsne jabłko ale nie chce jeść, bo wiem że potem będę wymiotować :(

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    ja to mam ochotę na to nieszczęsne jabłko ale nie chce jeść, bo wiem że potem będę wymiotować :(

A może właśnie Twój organizm Ci mówi, że możesz to zjeść? Chyba, że już wcześniej próbowałaś.

ckailhb87rmslm7h.png

Wysłany: 13 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no próbowałam, i za każdym razem kończyło się tak samo.. ogólnie to zjadłabym też banana no ale w sądowym kiosku nie ma :/ i weź tu czekaj do 18 do końca pracy.... :/

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A mi mama zawsze opowiadała jak jej położna kazała pić bawarke żeby mieć więcej pokarmu :) i piła biedna choć nie lubiła tego:) ale nie wiem ile w tym prawdy a ile mądrości lat 80-tych :)

Hahhaha , też o tym słyszałam :) Może coś w tym jest :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    i w ogole wczoraj i dzis duzo mniejsze mdlosci hurraa :)
    A ja juz u mnie uznałam to za zły znak ale chyba taka kolej rzeczy że powoli ustępują ;-)

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia mi też mdłości i wzdęcia mijają, mam teraz sporadycznie i gdyby nie to że miałam wczoraj USG to bym panikowala ;)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o losie jak Wam zazdroszcze, zeby chociaz jeden dzien normalny :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ