Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:A mi mama zawsze opowiadała jak jej położna kazała pić bawarke żeby mieć więcej pokarmu
i piła biedna choć nie lubiła tego:) ale nie wiem ile w tym prawdy a ile mądrości lat 80-tych
Tego to chyba nie wie niktKiedyś były różne poglądy. Babcie i prababcia do tej pory trwają przy swoim
Moją mamę też zadziwia wiele rzeczy. Np. Toxo, mama wychowała się na wsi, ma 5 dzieciaków, wiem dużo nas
i nigdy nie słyszała o toxoplazmozie i nawet by nie pomyślała jedząc truskawki prosto z krzaka, że może zaszkodzić dziecku
-
Natikka123 wrote:Od samego początku jak jest ten wątek się udzielałam była tu miła atmosfera wzajemne wsparcie moglysmy się sobie zalic.
Teraz jak coś się napisze to zaraz jest zjadliwa odpowiedź w każdym temacie.
Nie można już napisać co się myśli bo zaraz złośliwość.
Nie pisałam wam że macie pić mleko tylko że koleżanka mi tak mówiła a wy jak zwykle te same Alfy i Omega wszechwiedzace już rozciągają temat.
Jest to pierwsza moja ciaza która udało mi się tak długo donosic po wielu miesiącach starań i wyrzeczeń chce się dzielić uwagami tym co i jak robic bo sie nie znam ale czuję że się nie da. Radościami i żalami. Bo zaraz matki polki to skomentuja.
Dlatego też przestaje się udzielać i jak narazie odpuszczam sobie wątek bo nie widzę sensu by się denerwować.
Weź się tym wszystkim nie przejmuj i pisz z nami dalej -
madlene88 wrote:Na szczęście ja ubie mleko wiec nie będzie z ty problemu,często pije a sama niewiem ile w ty prawdy że będzie więcej pokarmu po porodzie.Trzymajcie kciuki dziś wizyta o 15 stej u gina po wczorajszym plamieniu ....Czy cała ciąze będę sie tak bać?
Trzymam kciuki ❤
Ja za 5' wchodzę...madlene88 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Tego to chyba nie wie nikt
Kiedyś były różne poglądy. Babcie i prababcia do tej pory trwają przy swoim
Moją mamę też zadziwia wiele rzeczy. Np. Toxo, mama wychowała się na wsi, ma 5 dzieciaków, wiem dużo nas
i nigdy nie słyszała o toxoplazmozie i nawet by nie pomyślała jedząc truskawki prosto z krzaka, że może zaszkodzić dziecku
To prawda, ale z drugiej strony teraz więcej wiadomo i możemy lepiej dbać o nasze Kruszynki:)
Moja mama 3 razy poronila i lekarze snuli jakieś kwadratowe teorie co było powodem i dopiero teraz po 35 latach dowiedziała się że prawdopodobna przyczyną była nieleczona celiakia. Bo o tym że ma celiakie dowiedziała się jak ma 65 lat bo mi wykryliWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:00
-
Łososiczka wrote:Może nie jestem tu od dawna, ale też zauważyłam, że ostatnio jakoś tak mniej przyjaźnie. Myślę jednak, że tak właściwie każda z nas chce dobrze, tylko nie do końca dobrze dobierane są słowa.
Hormony buzuja itp
Łososiczka... Ja w innej sprawie... Twój avatar tak mi się dobrze kojarzy, uwielbiam tą gręŁososiczka lubi tę wiadomość
-
Mój synek podsłyszał, że jestem w ciąży i oczywiście ogłosił w szkole że bedzie miał siostrę i dzisiaj nauczycielka po lekcjach mnie zawołała i pytała czy to prawda..
Ehh... ten mój synek a nie chciałam żeby ktoś wiedziałdżdżownica, Kimmy, nadziejastru lubią tę wiadomość
-
Zielona_konczynka wrote:Mój synek podsłyszał, że jestem w ciąży i oczywiście ogłosił w szkole że bedzie miał siostrę i dzisiaj nauczycielka po lekcjach mnie zawołała i pytała czy to prawda..
Ehh... ten mój synek a nie chciałam żeby ktoś wiedział
My się bardzo pilnujemy żeby przy młodym nic nie mówić bo jest straszną gadula i całe przedszkole będzie wiedziało:)Zielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
PazdziernikowaMama wrote:A ja właśnie dostałam paczkę od trnd polska, dostałam się do kampanii pampers premium care, dostałam jedną paczkę dla siebie i kilka sztuk do rozdania, jedną rzecz do wyrpawki już mam hahah
Ale superTeż myślę o tym, żeby się gdzieś zapisać i jakieś probeczki dostać, żeby zopoznac się z tematem kosmetyków dla dzieci itp.
-
dżdżownica wrote:My się bardzo pilnujemy żeby przy młodym nic nie mówić bo jest straszną gadula i całe przedszkole będzie wiedziało:)
Ja też przy nim nie mówiłam, moja siostra musiała się wygadać.
Nawet nie wiadomo czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka a on już wie, że bedzie siostra.
Pani się śmiała , że jego koleżanka z ławki też będzie miała małe rodzeństwo w tym roku i wymieniali się radamidżdżownica, Paaat1988 lubią tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Ale super
Też myślę o tym, żeby się gdzieś zapisać i jakieś probeczki dostać, żeby zopoznac się z tematem kosmetyków dla dzieci itp.
Też o tym myślałam. Jak coś znajdę to wrzucę, może komuś się przyda. Liczę na to samo z waszej strony;)Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Zielona_konczynka wrote:Ja też przy nim nie mówiłam, moja siostra musiała się wygadać.
Nawet nie wiadomo czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka a on już wie, że bedzie siostra.
Pani się śmiała , że jego koleżanka z ławki też będzie miała małe rodzeństwo w tym roku i wymieniali się radami
Dzieciaki są niesamowite:)Zielona_konczynka lubi tę wiadomość