Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A mi mama zawsze opowiadała jak jej położna kazała pić bawarke żeby mieć więcej pokarmu :) i piła biedna choć nie lubiła tego:) ale nie wiem ile w tym prawdy a ile mądrości lat 80-tych :)

Tego to chyba nie wie nikt ;) Kiedyś były różne poglądy. Babcie i prababcia do tej pory trwają przy swoim :) Moją mamę też zadziwia wiele rzeczy. Np. Toxo, mama wychowała się na wsi, ma 5 dzieciaków, wiem dużo nas ;) i nigdy nie słyszała o toxoplazmozie i nawet by nie pomyślała jedząc truskawki prosto z krzaka, że może zaszkodzić dziecku :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Od samego początku jak jest ten wątek się udzielałam była tu miła atmosfera wzajemne wsparcie moglysmy się sobie zalic.
    Teraz jak coś się napisze to zaraz jest zjadliwa odpowiedź w każdym temacie.
    Nie można już napisać co się myśli bo zaraz złośliwość.
    Nie pisałam wam że macie pić mleko tylko że koleżanka mi tak mówiła a wy jak zwykle te same Alfy i Omega wszechwiedzace już rozciągają temat.
    Jest to pierwsza moja ciaza która udało mi się tak długo donosic po wielu miesiącach starań i wyrzeczeń chce się dzielić uwagami tym co i jak robic bo sie nie znam ale czuję że się nie da. Radościami i żalami. Bo zaraz matki polki to skomentuja.
    Dlatego też przestaje się udzielać i jak narazie odpuszczam sobie wątek bo nie widzę sensu by się denerwować.

Weź się tym wszystkim nie przejmuj i pisz z nami dalej :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Na szczęście ja ubie mleko wiec nie będzie z ty problemu,często pije a sama niewiem ile w ty prawdy że będzie więcej pokarmu po porodzie.Trzymajcie kciuki dziś wizyta o 15 stej u gina po wczorajszym plamieniu ....Czy cała ciąze będę sie tak bać?

Trzymam kciuki ❤

Ja za 5' wchodzę...

madlene88 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 13 marca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella i Madlene88 trzymam kciuki :)

dżdżownica, madlene88 lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Tego to chyba nie wie nikt ;) Kiedyś były różne poglądy. Babcie i prababcia do tej pory trwają przy swoim :) Moją mamę też zadziwia wiele rzeczy. Np. Toxo, mama wychowała się na wsi, ma 5 dzieciaków, wiem dużo nas ;) i nigdy nie słyszała o toxoplazmozie i nawet by nie pomyślała jedząc truskawki prosto z krzaka, że może zaszkodzić dziecku :)

To prawda, ale z drugiej strony teraz więcej wiadomo i możemy lepiej dbać o nasze Kruszynki:)
    Moja mama 3 razy poronila i lekarze snuli jakieś kwadratowe teorie co było powodem i dopiero teraz po 35 latach dowiedziała się że prawdopodobna przyczyną była nieleczona celiakia. Bo o tym że ma celiakie dowiedziała się jak ma 65 lat bo mi wykryli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:00

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łososiczka wrote:
    Może nie jestem tu od dawna, ale też zauważyłam, że ostatnio jakoś tak mniej przyjaźnie. Myślę jednak, że tak właściwie każda z nas chce dobrze, tylko nie do końca dobrze dobierane są słowa.

Hormony buzuja itp ;)

Łososiczka... Ja w innej sprawie... Twój avatar tak mi się dobrze kojarzy, uwielbiam tą grę :D

Łososiczka lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    wez nic nie mow, bo sie wlasnie strulam wielka micha pszenicznego makaronu z sosem :P:P

Mnie się marzy sos grzybowy... :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    A zmieniając temat, ma ktoras abonament premium na belly? Wnosi cos fajnego? Z tego co widze pelniejsze opisy ciazy i te daty w kalendarzu, ktore i tak mozna podejrzec. Warto wyskoczyc z pieniedzy?

Wg mnie nie warto :) Ale jak uważasz ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 13 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek podsłyszał, że jestem w ciąży i oczywiście ogłosił w szkole że bedzie miał siostrę i dzisiaj nauczycielka po lekcjach mnie zawołała i pytała czy to prawda..
    Ehh... ten mój synek a nie chciałam żeby ktoś wiedział :/

dżdżownica, Kimmy, nadziejastru lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Mój synek podsłyszał, że jestem w ciąży i oczywiście ogłosił w szkole że bedzie miał siostrę i dzisiaj nauczycielka po lekcjach mnie zawołała i pytała czy to prawda..
    Ehh... ten mój synek a nie chciałam żeby ktoś wiedział :/

My się bardzo pilnujemy żeby przy młodym nic nie mówić bo jest straszną gadula i całe przedszkole będzie wiedziało:)

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    A ja właśnie dostałam paczkę od trnd polska, dostałam się do kampanii pampers premium care, dostałam jedną paczkę dla siebie i kilka sztuk do rozdania, jedną rzecz do wyrpawki już mam hahah :D

Ale super :) Też myślę o tym, żeby się gdzieś zapisać i jakieś probeczki dostać, żeby zopoznac się z tematem kosmetyków dla dzieci itp.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 13 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    My się bardzo pilnujemy żeby przy młodym nic nie mówić bo jest straszną gadula i całe przedszkole będzie wiedziało:)

Ja też przy nim nie mówiłam, moja siostra musiała się wygadać.
    Nawet nie wiadomo czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka a on już wie, że bedzie siostra.
    Pani się śmiała , że jego koleżanka z ławki też będzie miała małe rodzeństwo w tym roku i wymieniali się radami :)

dżdżownica, Paaat1988 lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ale super :) Też myślę o tym, żeby się gdzieś zapisać i jakieś probeczki dostać, żeby zopoznac się z tematem kosmetyków dla dzieci itp.

Też o tym myślałam. Jak coś znajdę to wrzucę, może komuś się przyda. Liczę na to samo z waszej strony;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

ckailhb87rmslm7h.png

Wysłany: 13 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:

Jak Twój synek ma na imię ? :)

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Ja też przy nim nie mówiłam, moja siostra musiała się wygadać.
    Nawet nie wiadomo czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka a on już wie, że bedzie siostra.
    Pani się śmiała , że jego koleżanka z ławki też będzie miała małe rodzeństwo w tym roku i wymieniali się radami :)

Dzieciaki są niesamowite:)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_konczynka wrote:
    Jak Twój synek ma na imię ? :)

Piotruś
    A Twój?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:16

1JyDp2.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak młody się urodził to zapisałam się do streetcom , często można załapać się na fajne kampanie. A tak to bebiprogram, hipp, tam wysyłają próbki :)

Łososiczka lubi tę wiadomość

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png

Wysłany: 13 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Piotruś

Ładnie :) Podoba mi się to imię :)
    Mój Gabryś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:17

dżdżownica lubi tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Twój synuś jak ma na imię? Już do szkoły chodzi?

1JyDp2.png

Wysłany: 13 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś do pierwszej klasy chodzi ;)

3i49io4p7lvf8hsy.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ