X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolała ostatnio 2 dni głowa, wczoraj przeszło...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pampcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do podbrzusza to ja bardzo często czuje i właśnie tu z przodu, jak jajniki tu powyżej pęcherza. No i czuje właśnie takie ciągnięcie, nabrzmienie, kłucie... Nie są to bóle, po prostu czuje jakby tam coś się działo albo rosło ;p Poza tym nie raz jaj jajnik kuje to sie zwijam w pół, ale to jak szybciej wstanę. Dodatkowo gdzieś bóle bioder, kości tych w tyłku na których siedzimy i wiele innych... W sumie nie ma dnia bym czegoś w okolicach brzucha, podbrzusza nie czuła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój jest dzielny i ja też się przy nim lepiej czuje. Był ze mną podczas każdego transferu, a to dużo gorzej wygląda niż usg :D będzie też przy cesarce ale nie wiem jak to wytrzyma :) hahaha

1JyDp2.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Czytam tylko że luźne żółtko, niedogotowanych jejek powoduje że kwas foliowy się nie wchłania. Moja siostra która kończy właśnie dietetyke mi to potwierdziła, mówiła że a to samo mowili jej na zajeciach. Ja nie popadam w skrajnosci i czasem sobie pozwolę na luzniejsza jajecznicę , ale nie za często. Nie chcę popadać w jakieś paranoje.

no właśnie nie można popadać w paranoje! Jak lubicie tak jajka, ja czasem też tak lubię zjeść to nie mam zamiaru się ograniczać. Przecież po to bierzemy kwas w tabletkach, żeby nie mieć niedoboru. Wystarczy, że nie będziemy go brały w czasie jedzenia tego nie ściętego jajka i tyle :)

59a17bd566875.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego wezmę dopiero pewnie jak będę miała przez brzuch, ostatnio 10 tyg 3 dni miałam też dowcipnie, teraz nie wiem, może na prenatalnych (12 +3) uda się przez brzuch, ale pewności nie mam. Także może na następną wizytę po prenatalnych go wezmę, ja jakoś nie mam potrzeby, on też nie naciska.

59a17bd566875.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie chcecie meza brac jak macie dowcipnie? Hehe

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    A czemu nie chcecie meza brac jak macie dowcipnie? Hehe

mój lekarz jest mężczyzną, więc po co ma oglądać jak jakiś obcy facet coś mi tam wkłada, pewnie on nie miałby oporów, ale z niego zazdrośnik, po co ma się wkurzać wewnętrznie :D

mana lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu ale przecież nie robi Ci dobrze. Tylko bada dziecko hehe....mój tez zazdrosny ale ja odrazu mówię że jedziemy tylko na badania. I nic więcej....nie ma co nadinterpretowac ze ktoś coś tam wkłada. Zdrowie dziecka najważniejsze przecież hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 12:33

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to jest obojętne czy dowcipnie czy przez brzuch, na genetycznym będzie pierwszy raz, bo ja miałam wizyty zawsze wtedy, kiedy pracował, ale nie robi mi to różnicy jak będzie badanie przeprowadzone :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • melonek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To mój jest dzielny i ja też się przy nim lepiej czuje. Był ze mną podczas każdego transferu, a to dużo gorzej wygląda niż usg :D będzie też przy cesarce ale nie wiem jak to wytrzyma :) hahaha
    A w ogóle jest opcja żeby był przy cesarce? Ostatnio w rodzinie dziewczyna rodziła, mąż był przy niej, ale jak potem się okazało, że jednak nie da rady urodzić naturalnie i będzie cesarka to męża wyprosili.

Mnie też czasem głowa boli ;/ Ale myślę, że u mnie to z niewyspania albo zmęczenia

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Jejkuu ale przecież nie robi Ci dobrze. Tylko bada dziecko hehe....mój tez zazdrosny ale ja odrazu mówię że jedziemy tylko na badania. I nic więcej....nie ma co nadinterpretowac ze ktoś coś tam wkłada. Zdrowie dziecka najważniejsze przecież hehe

mojemu mężowie jakoś specjalnie nie zależy na tym żeby być ze mną na wizycie, ja też nie mam na to parcia, więc nie ma w tym żadnego problemu.

KaroLove lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A w ogóle jest opcja żeby był przy cesarce? Ostatnio w rodzinie dziewczyna rodziła, mąż był przy niej, ale jak potem się okazało, że jednak nie da rady urodzić naturalnie i będzie cesarka to męża wyprosili.

Mnie też czasem głowa boli ;/ Ale myślę, że u mnie to z niewyspania albo zmęczenia

Przy mojej siostrze mąż był. I w tym szpitalu też jest fajnie ze jak mama ma cesarke to jest kontakt skóra do skóry z tatusiem :)

1JyDp2.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:

raz w zyciu widzialam cesarke, super sprawa z pozycji obserwatora! :) kobitka niestety zasloniona wiec nic nie widzi. niech maz tylko nie patrzy w momencie kiedy beda rozciagac skore po nacieciu, to byl moj moment slabosc. a poza tym w szoku bylam jak to wszystko doslownie MOMENT trwalo!

f2w3dqk3604phf94.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Przy mojej siostrze mąż był. I w tym szpitalu też jest fajnie ze jak mama ma cesarke to jest kontakt skóra do skóry z tatusiem :)

A to widocznie zależy od szpitala

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    raz w zyciu widzialam cesarke, super sprawa z pozycji obserwatora! :) kobitka niestety zasloniona wiec nic nie widzi. niech maz tylko nie patrzy w momencie kiedy beda rozciagac skore po nacieciu, to byl moj moment slabosc. a poza tym w szoku bylam jak to wszystko doslownie MOMENT trwalo!

Tego by chyba nie zniósł:) mąż siedzi przy głowie więc też nic nie widzi.
    Ale jak moja koleżanka miała cesarkę to wszystko jej się odbijalo i obudowie lampy i mówi że długo miała koszmary po tym. Śniło jej się że jej wszystkie wnętrzności wyjmuja.

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:

Melonek jest. Moj mial byc.....ale mialam szybciej cesarke bo o 23 w nocy sie zaczela a miala byc drugiego dnia o 10. Maz w 7 minut dojechal do szpitala ale niestety nie zdazyl i czekal pod porpdowka......mnie szyli a jak już zbadali syna to zawiezli go mężowi żeby się poznali <3

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • melonek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedzieć, ale mam nadzieję, że cesarka mnie ominie :)

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ