Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zostawiam buziaki a wszystkich dziewczyn tutaj, a zwlaszcza dla znajomych starczek z ocxekiwania ^^
E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Witam was w ostatnim dniu 3miesiaca.Dzis o 15stej wazna wizyta u ginekologa wiec trzymajcie kciuki.Ostatnio jakos jestem mniej zmeczona wiec zasypiam pozniej i wstaje wczesnie.Nie ciążowo:) Milego dnia wszystkim!
dżdżownica, nadziejastru, KaroLove lubią tę wiadomość
-
Madlene88 powodzenia na wizycie
W końcu ten potworny ból głowy przeszedł. Bardzo się boję brać jakiekolwiek leki zwłaszcza w I trymestrze.
Co do objawów to ciągle mam lekkie mdłości ale nie wiem czy to nie pozostałość po jelitowe. A piersi jak małe były tak są i pranie takie zostaną do porodu. -
nick nieaktualnyTreselle wrote:Ja nieciazowo czuje się praktycznie od samego początku
jedyny objaw to bol piersi, które zresztą raz bolą raz nie
odliczam dni do wizyty, strasznie mi się dluzy
Tak jak czytam Was to każda miała już kilka razy wizytęa ja pierwsza potwierdzającą ciążę gdzie był tylko pęcherzyk i druga gdzie było serduszko... ale to już prawie miesiąc temu...
Chce juz 3 kwietnia((
Mam tak jak Ty. Pierwsza wizyta pęcherzyk, druga z serduszkiem która była 1 marca i teraz idę w środę. Pewnie mogłabym kąbinować, zmieniać na wcześniej ale po co? Gin zdecydowała, że akurat teraz spotykamy sie w takim odstępie. Nie ma sie co martwić, nic nam to nie da, maluszkowi też nie pomoże. Gdyby gin widziała jakieś nieprawidłości to by kazała częściej przychodzić. Wszystko będzie ok, trzeba przywoływać pozytywne emocje
-
dżdżownica wrote:Ja mam w środę i się cholernie stresuje
byliśmy dziś z mężem w kinie i tak siedziałam i nagle poczułam że w ogóle nie czuję się w ciąży. I bezsenna noc gotowa bo będę się martwić
-
Witajcie kochane ja witam sie w 15 TC
Co do objawów to u mnie mdlosci nadal raz lepiej a raz gorzej chce nadal strasznie bola makabra
Co do wagi to u mnie niema sie czym chwalić bo startowalam z dość dużego pułapu 74.4 kg obecnie 73.8 kg a pomyslec ze 5
Lat temu z corcia zaczynal z waga 55/56Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 07:05
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:Witajcie kochane ja witam sie w 15 TC
Co do objawów to u mnie mdlosci nadal raz lepiej a raz gorzej chce nadal strasznie bola makabra
Co do wagi to u mnie niema sie czym chwalić bo startowalam z dość dużego pułapu 74.4 kg obecnie 73.8 kg a pomyslec ze 5
Lat temu z corcia zaczynal z waga 55/56
oj nie dajesz nadziei... 15 tc i dalej mdlosci( ja juz naprawde nie wiem jak dociagne
macie juz brzuchy, bo u mnie praktycznie nic nie widac?:/wczesniej mialam wiekszy jak mialam wzdecia.
Tez mam w srode prenatalne jak dzdzownica, a dzisiaj czekam na wyniki maternit. Oby byly dzisiaj!
jeszcze ten tydz w domu. Od poniedzialku do pracy, oby juz bylo lepiej!!
no i w koncu mamy slonce. Jakos tak lzrj na sercu od razuPiotruś
Helenka
-
Lola no niestety tak mdłości nadal liczylam ze z drugim trymestrem znikną ale niestety nic z tego ....
Co do brzuszka to u mnie juz spory
Trzymam kciuki za wasze prenatalne kobietki no i oczywiście czekam na pozytywne wieści
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96fc15ebc874.jpgLola83, patulla, Natikka123, kiti, E_w_c_i_a, Kimmy, Anuśka19 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia super brzuszek
Madlene będę trzymała kciuki
Dzdzownica i Lola czuję i co Wy....ja 30 mam 0renatalne i stress. ....
Trzymajcie kciuki za mnie 29 marca. Dowiem się co z moją Toxo......miałam badanie na awidnosci w środę wyniki.
-
0202oliwcia wrote:Lola no niestety tak mdłości nadal liczylam ze z drugim trymestrem znikną ale niestety nic z tego ....
Co do brzuszka to u mnie juz spory
Trzymam kciuki za wasze prenatalne kobietki no i oczywiście czekam na pozytywne wieści
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96fc15ebc874.jpg -
PazdziernikowaMama wrote:ehh.. a ja właśnie odebrałam wyniki badań.. morfologia nie jest za ciekawa, tu czegoś za dużo, tu czegoś za mało.. no i tsh 3.930
Oj. A bierzesz leki na tarczyce? Ja też niedługo będę powtarzać tsh bo mam kontrolę u endokrynologa. -
KaroLove wrote:Mycha na kiedy masz termin? Koncowka listopada czy grudzień już?
Wg. OM 3 grudnia. Zobaczymy co powie lekarz ^^KaroLove lubi tę wiadomość
-
PazdziernikowaMama wrote:ehh.. a ja właśnie odebrałam wyniki badań.. morfologia nie jest za ciekawa, tu czegoś za dużo, tu czegoś za mało.. no i tsh 3.930
"Jesteś w ciąży, odebrałaś wynik badania krwi i martwisz się, że odbiegają nieco od norm podanych na wydruku? Nie denerwuj się! U kobiet w ciąży wiele parametrów morfologii krwi ulega zmianom i nie jest to sytuacja wyjątkowa. Pokaż wynik badania lekarzowi, który zaordynuje odpowiednią suplementację [...]
Morfologia krwi w ciąży
» Czerwone ciałka krwi (E, RBC)
Norma dla kobiet: 4,2–5,4 mln/mikrolitr
w ciąży: 3,5–4,5 mln/mikrolitr
Hemoglobina (HB, HGB)
Norma dla kobiet: 11,5–15,5 g/dl
w ciąży: 11,5–13,5 g/dl
Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)
Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr
w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr
Płytki krwi, trombocyty (PLT)
Norma dla kobiet: 140–440 tys./mikrolitr
w ciąży: 100–300 tys./mikrolitr (są też znacznie większe spadki!)
Hematokryt (HCT)
Norma dla kobiet: 37–47%
w ciąży: spadek o 4–7%"
Więcej w artykule:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html