X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taki sezon sie zaczal okropny I dziecko mojej kolezanki kleszcza zlapalo, a mieszka w miescie... takze uwazajcie prosze na siebie bo podobno jest wysyp! Raczej po lesie bym nie chodzila, a jak juz to kapelusz I dlugie rekawy.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja juz nie spie od 6tej:)Piekny sloneczny dzien sie zaczyna:)u mnie najblizsza rodzina juz wie,ale znajomym powiem w okolicy swiat pewnie.U mnie raczej bardziej widac ze przytylam niz brzuch ciążowy:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedziele <3 ja sie dzis obudzilam o 5:30 ale jeszcze poszlam troszke podrzemac i w koncu o 7 wstalam :)

mam jeden dzien "wolny" tzn nie jestem na L4 hah :)

co do jamnika Natikka tez kiedys mialam, zyl z nami 14 lat. nigdy nie miala mlodych, strasznie przezylam jej odejscie....dostalam ja jak mialam 8 lat. zdechla na rok przed poznaniem mojego meża, do dzis mi sie sni :( poważnie...

tez wila gdniazda i nosila maskotki ze soba. zdechla na raka sutkow :/ ......moglismy ja operowac ale byla za stara, tata sie bal ze sie nie wybudzi z narkozy :( wtedy miala 12 lat...zyla jeszcze 2 ale wtedy to juz masakra byla, guzy jej bardzo rosły ahh biedny psiak :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam mnostwo zdjec z nia -przynajmniej taka pamiatka <3

ale koniec smutania, we wtorek zaczynam 13 tydzien!!! ostatni tydzien 1 trymestru :D juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a w piatek jade znow na te badania prenatalne haha...na 18:50 ...chyba dostane do glowy do tej godziny :P bede musiala czekac az maz wroci z pracy o 16...zje obiad i 17:30 wyjezdzamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 08:41

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove też miałam dwa jamniki, uparciuchy jedne. Nigdy żaden pies nie zniszczył w domu tylu rzeczy.. zabawki, meble, buty, drzwi - jak drugi jamnik, a nie można było na niego w domu nawet głosu podnieść bo przecież się obrazi :) wariaty małe :) teraz od roku mamy Jack Russell Terriera - czyli uparty jak terrier :) dom ze zwierzętami to prawdziwy dom wg mnie :) zobaczymy jak zareaguje na powiększenie rodziny.

Skoro taki piękny dzień dziś to wychodzę z łóżka bo trzeba zacząć działać i korzystać z pogody. Miłego dnia dla Was!

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa pytania do dziewczyn, którym biust urósł teraz w ciąży. Sorki, że rak wale prosto z mostu, ale ja juz taka jestem :-)
    1. Czy wam też schodzi skora tak delikatnie wokól sutkow?
    2. Czy śpicie w stanikach? Bo ja nie i tak się zastanawiam, czy potem mi to wszystko nie będzue wisieć jak w Afryce...

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Mam dwa pytania do dziewczyn, którym biust urósł teraz w ciąży. Sorki, że rak wale prosto z mostu, ale ja juz taka jestem :-)
    2. Czy śpicie w stanikach? Bo ja nie i tak się zastanawiam, czy potem mi to wszystko nie będzue wisieć jak w Afryce...

Mi urósł chyba o 2 rozmiary, przed ciążą miałam 70D. A nawet nie chodzę w staniki, teraz tylko sportowy zakładam na dłuższy spacer. A skóra mi nie schodzi bo codziennie smaruje kremem do biustu.

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie słyszałam że sutkow i brodawek nie smarować.. hmm, muszę chyba zgłębić temat..

age.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno nie pisalam ale czytam Was na bieżąco :) bardzo się cieszę z udanych wizyt :) pochwalę się Wam że pojawił mi się w końcu ciążowy brzuszek. Ja do najszczuplejszych nie należę , mam trochę nadprogramowych kilogramów, ale brzuch zrobił mi się napiety i wiem ze to już na pewno nie sam tłuszczyk :)

Co do skóry na sutkach, to mam tak samo :) bardzo delikatnie ta skóra schodzi ale raz na parę dni to zauważam :)

preg.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    KaroLove też miałam dwa jamniki, uparciuchy jedne. Nigdy żaden pies nie zniszczył w domu tylu rzeczy.. zabawki, meble, buty, drzwi - jak drugi jamnik, a nie można było na niego w domu nawet głosu podnieść bo przecież się obrazi :) wariaty małe :) teraz od roku mamy Jack Russell Terriera - czyli uparty jak terrier :) dom ze zwierzętami to prawdziwy dom wg mnie :) zobaczymy jak zareaguje na powiększenie rodziny.

Skoro taki piękny dzień dziś to wychodzę z łóżka bo trzeba zacząć działać i korzystać z pogody. Miłego dnia dla Was!
    Nasz tez szystko niszczyl. Wygryzał włosie z dywanu....A raz jak mama siedziała na taborecie to tak gryzla nozke taboretu ze aż odpadła A mama runela na ziemię haha śmieszne to wtedy było.....mama trochę zla ale pies może z pół roku wtedy miał haha to co zrobisz. Buty pogryzione....nawet żółwia prawdziwego mi zagryzla kiedyś....heh trochę płaczu było bo też tamtego żółwia kochałam haha z resztą ogólnie uwielbiam zwierzęta ;) marzy mi się piesek i synkowi tez, chcieliśmy na wiosnę ale musimy poczekać. W przyszłym roku jakiegoś pieska zorganizujemy sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:07

India26 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Mi urosl tez zo 2 rozmiary. Mialam a a teraz c skóra mi nie schodzi i nigdy nie schodziła. Niczym nie smaruję

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wielkie balony... ja wole miec maly bisut mimo wszystko. Teraz jak sie cieplo robi to po dluzszym spacerze tak jakby mi sie poci ten biust na srodku, a juz pozmienialam staniki na wieksze :(

Na sutki mozna taki krem z lanolina, ziaja ma fajny z serii Mamma Mia. Te kremy normalnie podczas kp sie stosuje I nawet przed karmieniem nie trzeba zmywac, takze 100% bezpieczne

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny taki sezon sie zaczal okropny I dziecko mojej kolezanki kleszcza zlapalo, a mieszka w miescie... takze uwazajcie prosze na siebie bo podobno jest wysyp! Raczej po lesie bym nie chodzila, a jak juz to kapelusz I dlugie rekawy.
    ja w wakacje ostatnie mialam,w zyciu już miałam ze 4

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sutkow to ja uzywam do brzucha i piersi palmersa a szczerze mowiac sutkow nie omijam mysle ze to nie szkodzi.Wczesniej mialam tez suche:)teraz juz lepiej.Ja to najbardziej boje sie rozstepow ze wyjda i obwislych piersi.Z kilogramami wiem.ze dam rade.Boje sie ze tego nie zaakceptuje sie z rozstepami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 11:32

ckai9n73kv974yz0.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

ale ten kapelusz po co? raczej pełne buty i długie nogawki, kleszcze bytują na krzakach do max 1 m wysokośc.

59a17bd566875.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India nie prawda. Są wyżej. :(

baassiia, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też cycki ze 2 rozmiary urosły, dziś wybieram się na zakupy, boje się tylko, że będę musiała kupić staniki za setki monet, bo mam teraz rozmiar ok.70 h i tylko jeden sklep firmowy ma takie rozmiary, a tak to w innych sieciówkach Triumph itp. to albo 1 stanik na sklepie albo nic :(. Normalnie to mi nie szkoda, bo staniki długo trzymają, ale te to pewnie za 3-4 miesiące znów będą za małe...

Suchych sutków nie mam, też smaruje normalnie kremem na rozstępy.

Też widać mi już brzuszek <3

59a17bd566875.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    India nie prawda. Są wyżej. :(

Nie są, akurat o kleszczach wiem wszystko, maglują to u nas na studiach na połowie przedmiotów od chorób, przez cykl życiowy i warunki rozwoju po zwalczanie i leczenie chorób. Historie, że one skaczą czy chodzą po drzewach to tylko mity i pomówienia.

59a17bd566875.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że sutkow nie można smarować podczas karmienia albo trzeba wytrzeć. A tak to smarowałam dr Irena Eris do biustu C+ a teraz mam palmers taki chyba jak madlene na rozstępy. A cycki się świetnie ujedrniaja i są takie "zbite" i nie rozlazle od nordic walking.

madlene88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie rozmiar piersi taki sam tylko pełniejsze B :D ale to dobrze, bo nie chce mieć wielkich, skóra mi nie schodzi, nie smaruje jeszcze się żadnymi kremami, dopiero jak wejdę w 2 trymestr :)

Ja już wróciłam ze szkolenia z psem, co tydzień jestem około 5 h w lesie,ale uważam, w sumie bardziej na psa, bo on mi w tamtym roku ledwo wyszedł z babesziozy, szkolenie właśnie mamy w lesie :)

Dziś gorąco, to się umęczyliśmy :)

Nie śpię od 4 bo mąż mi strachu narobił, w sensie, że ja sobie tam scenariuszy natworzyłam, bo nie było z nim kontaktu od 20, a mieliśmy na skype koło 22 rozmawiać, telefon nieosiągalny, na szczęście wszystko w porządku, co za ulga, ale swoje się wyryczałam :D

Teraz siedzę już w domu i odpoczywam, muszę śniadanie zjeść w końcu, a potem obiad ogarnąć, wymyśliłam sobie makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone :)

A i mnie to boli kość ogonowa, kręgosłup czasem poczuję, jak długo nie zmieniam pozycji i potem wstaję szybko, ale też szybko przechodzi :)

Demetria lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ