X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taki sezon sie zaczal okropny I dziecko mojej kolezanki kleszcza zlapalo, a mieszka w miescie... takze uwazajcie prosze na siebie bo podobno jest wysyp! Raczej po lesie bym nie chodzila, a jak juz to kapelusz I dlugie rekawy.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja juz nie spie od 6tej:)Piekny sloneczny dzien sie zaczyna:)u mnie najblizsza rodzina juz wie,ale znajomym powiem w okolicy swiat pewnie.U mnie raczej bardziej widac ze przytylam niz brzuch ciążowy:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedziele <3 ja sie dzis obudzilam o 5:30 ale jeszcze poszlam troszke podrzemac i w koncu o 7 wstalam :)

mam jeden dzien "wolny" tzn nie jestem na L4 hah :)

co do jamnika Natikka tez kiedys mialam, zyl z nami 14 lat. nigdy nie miala mlodych, strasznie przezylam jej odejscie....dostalam ja jak mialam 8 lat. zdechla na rok przed poznaniem mojego meża, do dzis mi sie sni :( poważnie...

tez wila gdniazda i nosila maskotki ze soba. zdechla na raka sutkow :/ ......moglismy ja operowac ale byla za stara, tata sie bal ze sie nie wybudzi z narkozy :( wtedy miala 12 lat...zyla jeszcze 2 ale wtedy to juz masakra byla, guzy jej bardzo rosły ahh biedny psiak :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam mnostwo zdjec z nia -przynajmniej taka pamiatka <3

ale koniec smutania, we wtorek zaczynam 13 tydzien!!! ostatni tydzien 1 trymestru :D juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a w piatek jade znow na te badania prenatalne haha...na 18:50 ...chyba dostane do glowy do tej godziny :P bede musiala czekac az maz wroci z pracy o 16...zje obiad i 17:30 wyjezdzamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 08:41

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove też miałam dwa jamniki, uparciuchy jedne. Nigdy żaden pies nie zniszczył w domu tylu rzeczy.. zabawki, meble, buty, drzwi - jak drugi jamnik, a nie można było na niego w domu nawet głosu podnieść bo przecież się obrazi :) wariaty małe :) teraz od roku mamy Jack Russell Terriera - czyli uparty jak terrier :) dom ze zwierzętami to prawdziwy dom wg mnie :) zobaczymy jak zareaguje na powiększenie rodziny.

Skoro taki piękny dzień dziś to wychodzę z łóżka bo trzeba zacząć działać i korzystać z pogody. Miłego dnia dla Was!

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa pytania do dziewczyn, którym biust urósł teraz w ciąży. Sorki, że rak wale prosto z mostu, ale ja juz taka jestem :-)
    1. Czy wam też schodzi skora tak delikatnie wokól sutkow?
    2. Czy śpicie w stanikach? Bo ja nie i tak się zastanawiam, czy potem mi to wszystko nie będzue wisieć jak w Afryce...

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Mam dwa pytania do dziewczyn, którym biust urósł teraz w ciąży. Sorki, że rak wale prosto z mostu, ale ja juz taka jestem :-)
    2. Czy śpicie w stanikach? Bo ja nie i tak się zastanawiam, czy potem mi to wszystko nie będzue wisieć jak w Afryce...

Mi urósł chyba o 2 rozmiary, przed ciążą miałam 70D. A nawet nie chodzę w staniki, teraz tylko sportowy zakładam na dłuższy spacer. A skóra mi nie schodzi bo codziennie smaruje kremem do biustu.

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie słyszałam że sutkow i brodawek nie smarować.. hmm, muszę chyba zgłębić temat..

age.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno nie pisalam ale czytam Was na bieżąco :) bardzo się cieszę z udanych wizyt :) pochwalę się Wam że pojawił mi się w końcu ciążowy brzuszek. Ja do najszczuplejszych nie należę , mam trochę nadprogramowych kilogramów, ale brzuch zrobił mi się napiety i wiem ze to już na pewno nie sam tłuszczyk :)

Co do skóry na sutkach, to mam tak samo :) bardzo delikatnie ta skóra schodzi ale raz na parę dni to zauważam :)

preg.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    KaroLove też miałam dwa jamniki, uparciuchy jedne. Nigdy żaden pies nie zniszczył w domu tylu rzeczy.. zabawki, meble, buty, drzwi - jak drugi jamnik, a nie można było na niego w domu nawet głosu podnieść bo przecież się obrazi :) wariaty małe :) teraz od roku mamy Jack Russell Terriera - czyli uparty jak terrier :) dom ze zwierzętami to prawdziwy dom wg mnie :) zobaczymy jak zareaguje na powiększenie rodziny.

Skoro taki piękny dzień dziś to wychodzę z łóżka bo trzeba zacząć działać i korzystać z pogody. Miłego dnia dla Was!
    Nasz tez szystko niszczyl. Wygryzał włosie z dywanu....A raz jak mama siedziała na taborecie to tak gryzla nozke taboretu ze aż odpadła A mama runela na ziemię haha śmieszne to wtedy było.....mama trochę zla ale pies może z pół roku wtedy miał haha to co zrobisz. Buty pogryzione....nawet żółwia prawdziwego mi zagryzla kiedyś....heh trochę płaczu było bo też tamtego żółwia kochałam haha z resztą ogólnie uwielbiam zwierzęta ;) marzy mi się piesek i synkowi tez, chcieliśmy na wiosnę ale musimy poczekać. W przyszłym roku jakiegoś pieska zorganizujemy sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:07

India26 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Mi urosl tez zo 2 rozmiary. Mialam a a teraz c skóra mi nie schodzi i nigdy nie schodziła. Niczym nie smaruję

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wielkie balony... ja wole miec maly bisut mimo wszystko. Teraz jak sie cieplo robi to po dluzszym spacerze tak jakby mi sie poci ten biust na srodku, a juz pozmienialam staniki na wieksze :(

Na sutki mozna taki krem z lanolina, ziaja ma fajny z serii Mamma Mia. Te kremy normalnie podczas kp sie stosuje I nawet przed karmieniem nie trzeba zmywac, takze 100% bezpieczne

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny taki sezon sie zaczal okropny I dziecko mojej kolezanki kleszcza zlapalo, a mieszka w miescie... takze uwazajcie prosze na siebie bo podobno jest wysyp! Raczej po lesie bym nie chodzila, a jak juz to kapelusz I dlugie rekawy.
    ja w wakacje ostatnie mialam,w zyciu już miałam ze 4

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sutkow to ja uzywam do brzucha i piersi palmersa a szczerze mowiac sutkow nie omijam mysle ze to nie szkodzi.Wczesniej mialam tez suche:)teraz juz lepiej.Ja to najbardziej boje sie rozstepow ze wyjda i obwislych piersi.Z kilogramami wiem.ze dam rade.Boje sie ze tego nie zaakceptuje sie z rozstepami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 11:32

ckai9n73kv974yz0.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

ale ten kapelusz po co? raczej pełne buty i długie nogawki, kleszcze bytują na krzakach do max 1 m wysokośc.

59a17bd566875.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India nie prawda. Są wyżej. :(

baassiia, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też cycki ze 2 rozmiary urosły, dziś wybieram się na zakupy, boje się tylko, że będę musiała kupić staniki za setki monet, bo mam teraz rozmiar ok.70 h i tylko jeden sklep firmowy ma takie rozmiary, a tak to w innych sieciówkach Triumph itp. to albo 1 stanik na sklepie albo nic :(. Normalnie to mi nie szkoda, bo staniki długo trzymają, ale te to pewnie za 3-4 miesiące znów będą za małe...

Suchych sutków nie mam, też smaruje normalnie kremem na rozstępy.

Też widać mi już brzuszek <3

59a17bd566875.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    India nie prawda. Są wyżej. :(

Nie są, akurat o kleszczach wiem wszystko, maglują to u nas na studiach na połowie przedmiotów od chorób, przez cykl życiowy i warunki rozwoju po zwalczanie i leczenie chorób. Historie, że one skaczą czy chodzą po drzewach to tylko mity i pomówienia.

59a17bd566875.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że sutkow nie można smarować podczas karmienia albo trzeba wytrzeć. A tak to smarowałam dr Irena Eris do biustu C+ a teraz mam palmers taki chyba jak madlene na rozstępy. A cycki się świetnie ujedrniaja i są takie "zbite" i nie rozlazle od nordic walking.

madlene88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie rozmiar piersi taki sam tylko pełniejsze B :D ale to dobrze, bo nie chce mieć wielkich, skóra mi nie schodzi, nie smaruje jeszcze się żadnymi kremami, dopiero jak wejdę w 2 trymestr :)

Ja już wróciłam ze szkolenia z psem, co tydzień jestem około 5 h w lesie,ale uważam, w sumie bardziej na psa, bo on mi w tamtym roku ledwo wyszedł z babesziozy, szkolenie właśnie mamy w lesie :)

Dziś gorąco, to się umęczyliśmy :)

Nie śpię od 4 bo mąż mi strachu narobił, w sensie, że ja sobie tam scenariuszy natworzyłam, bo nie było z nim kontaktu od 20, a mieliśmy na skype koło 22 rozmawiać, telefon nieosiągalny, na szczęście wszystko w porządku, co za ulga, ale swoje się wyryczałam :D

Teraz siedzę już w domu i odpoczywam, muszę śniadanie zjeść w końcu, a potem obiad ogarnąć, wymyśliłam sobie makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone :)

A i mnie to boli kość ogonowa, kręgosłup czasem poczuję, jak długo nie zmieniam pozycji i potem wstaję szybko, ale też szybko przechodzi :)

Demetria lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ