X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam się dziewczyny :-) poprawa samopoczucia pozwala mi w końcu na badanie krwi ;-) i moje pytanko która z Was robiła prywatnie badanie na toksoplazmozę? podobno nawet wtedy trzeba mieć skierowanie( wydaje mi się że to blef) czy któraś może to potwierdzić?

Ja wszystkie badania robiłam prywatnie, toksoplazmozę również ;)

Anuśka19 lubi tę wiadomość

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ja wszystkie badania robiłam prywatnie, toksoplazmozę również ;)
    I tu moje pytanie czy pomimio prywatnego badania czyli odpłatnego potrzebowalas skierowanie?

p19udqk3biqtk3ub.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam wszystkie badania prywatnie na żadne nie potrzebne mi było skierowanie poszlam zaplacilam zrobili a na drugi dzień miałam wyniki

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ja dzisiaj idę oddać krew na pappa! Robiłyście w końcu ten test? Buziaki i miłego dnia :)
    Ja Papp-a robilam a miałam nie ale mój gin nalegał ze samo USG niema sensu i jak juz robic prenatalne to jedno o drugie aby mozna było zestawic ona wyniki do siebie i wtedy mamy dopiero miarodajne wyniki

KaroLove lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Oliwcia, na nic nie potrzebowałam skierowania, Ty jesteś zleceniodawcą i Ty za to płacisz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ja Papp-a robilam a miałam nie ale mój gin nalegał ze samo USG niema sensu i jak juz robic prenatalne to jedno o drugie aby mozna było zestawic ona wyniki do siebie i wtedy mamy dopiero miarodajne wyniki

A dostałaś Ty ten wynik czy on trafił od razu do lekarza i omawiany jest dopiero przy USG prenatalnym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:33

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    A dostałaś Ty ten wynik czy on trafił od razu do lekarza i omawiany jest dopiero przy USG prenatalnym?
    Badanie miałam w czwartek w piątek były wyniki a w sobotę miałam USG prenatalne podczas tej wizyty ginekolog omawiał wyniki

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja pappy nie robie choć lekarze bardzo namawiają,robię harmony.Test pappa często wychodzi fałszywie po 35 rz nie chce się stresowac

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz na pappe pobierali 30.03 ale sie okazalo ze dzidzia za maly....to moze jeszcze raz pobiora mi krew?

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove moim zdaniem pobiora ci jeszcze raz szkoda ze ginekolog ci wczesniej nie zrobił USG żeby sprawdzic czy dzidziusia bedzie mozna juz dokładnie po mierzyć

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Aniołki <3 <3 <3 <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam toxo prywatnie, też bez skierowania, płacisz i masz.

USG miałam 3, ale jestem już po prenatalnych, pappę robiłam, bo skoro już tyle wydałam na USG genetyczne to stwierdziłam, że te 100 zł w moim przypadku mnie nie zbawi, a jakaś tam pewność jest, tym bardziej, że mąż chciał, żebym zrobiła.

O zgrozo, byłam wczoraj na zakupach, szukałam stanika, kupiłam tylko taki luźny sportowy, aż jeden na mnie względnie pasował... w sklepach z bielizną (wszystkich 6 w jakich byłam, w tym w sklepie z odzieżą ciążową) nie znalazłam stanika w moim rozmiarze, był jeden, taki na styk pasujący w rozmiarze 70 I, nie wzięłam, bo pewnie za 2 tyg. byłby już za ciasny, zamówiłam ten model w rozmiarze o 1 większym, ale nie wiadomo czy produkują, jestem przerażona...nawet tych do karmienia nie było mojego rozmiaru :(

59a17bd566875.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Witam się dziewczyny :-) poprawa samopoczucia pozwala mi w końcu na badanie krwi ;-) i moje pytanko która z Was robiła prywatnie badanie na toksoplazmozę? podobno nawet wtedy trzeba mieć skierowanie( wydaje mi się że to blef) czy któraś może to potwierdzić?

Ja robiłam i na nic nie trzeba mieć skierowania jeśli płacisz :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

A mój właśnie mówił że nie ma sensu robić pappa, mogę sobie zrobić jeśli chce. Co lekarz to inna opinia :) ja w końcu nie zrobiłam ale mam dobry wynik usg i się bałam tak jak Morenadenna że z racji wieku będzie zły wynik.

1JyDp2.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Witam się z Wami z glutem do pasa i kaszlem gruźlika.

Agnesqe też dziś idę pobrać krew na PAPP-ę. USG miałam robione w piątek 31.03.

Pan Doktor był przekonany, że będzie dziewczynka.

Czy te z Was, które już były na USG genetycznym mogą mi napisać jaką Wasze dzieciaczki mają długość kości udowej? To jest zaznaczone jako FL na wyniku. Dziękuję.

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mój maluch miał 6,4 mm.
    A to jest ważny wymiar że o to pytasz?

1JyDp2.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Pan Doktor zapytał mnie czy ja bardzo wysoka jestem. Bo Dzidzia na 68mm całej siebie ma 8mm kości udowej. I to było 12tyd 3dni.

A nie wiem czy ważny... W sumie to nie znalazłam nic do czego jest brany pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:10

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie.
    Poranek nieciekawy, lekkie mdłości i lekki ból głowy :-/
    W piątek wizyta... jajo zniosę do tego czasu...

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój miał 62 mm i to był 11t5d.
    A Ty i a twój mąż jesteście wysocy?
    Bo my średni, ja 172, a mój M 178.
    Ten wymiar 68 mm to jest do pupy plus nozki, wiec może będzie modelka z długimi nogami? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:33

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:

Ja robiłam, nie trzeba mieć skierowania :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja na urlopie... Nawet nie potrafię jakoś dużej spać;) Tak rano było przykro jak mąż musiał wyjść do roboty:( Ja dzisiaj idę oddać krew na pappa! Robiłyście w końcu ten test? Buziaki i miłego dnia :)

Ja nie robiłam. Jak usg wyjdzie dobrze w czwartek to nie będę robić w ogóle ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ