Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:To mój miał 62 mm i to był 11t5d.
A Ty i a twój mąż jesteście wysocy?
Bo my średni, ja 172, a mój M 178.
Ten wymiar 68 mm to jest do pupy plus nozki, wiec może będzie modelka z długimi nogami?
No właśnie nie tak bardzo. Ja mam 168, Mąż 182. Mąż się śmieje, że jak ma mieć po mnie długie nogi to tylko ma nadzieję, że proste też po mnie będą.dżdżownica lubi tę wiadomość
-
nika1986 moja mama ma 165, a tata 180. Ja jak się urodziłam miałam 60 cm. Także może po prostu Twój Maluch będzie długi za tatą
dżdżownica, nika1986 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
A tak jeszcze do Dziewczyn, które mają pieski. Polecacie jakąś szkołę w Wawie? Bo ja się muszę wybrać z moim Jack'iem na szkolenie. Musi opanować chodzenie grzecznie na smyczy bo nie wyobrażam sobie spacerów z wózkiem i ciągnącym się pisesłem. Co prawda niecałe 6kg waży ale siły ma sporo
-
dżdżownica wrote:A mój właśnie mówił że nie ma sensu robić pappa, mogę sobie zrobić jeśli chce. Co lekarz to inna opinia
ja w końcu nie zrobiłam ale mam dobry wynik usg i się bałam tak jak Morenadenna że z racji wieku będzie zły wynik.
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
E_w_c_i_a wrote:Dziewczyny czy razem z badaniem Papp-a trzeba zrobić wolną podjednostke BHCG???
. Małgosia 2017
Aniołki
Ja moge na moim przykladzie zachecic do pappy. Nie tylko bada wady chromosomalne, ale takze wydolnosc lozyska. Jesli wyjdzie niska wartosc pappa mozna liczyc na dodatkowy monitoring, ktory jest niezbedny przy ciazach tego typu. Lekarz zaleci także branie acardu na polepszenie przepływów. Niestety ja jestem takim przykladem. Teraz pappa wyszla 0,334 MoM, w prawdzie ja sie bede zamartwiac, ale juz wiem, ze musze dobrze przypilnowac przeplywow dopplerowskich i wagi. Moja corka miala 0,49 MoM i urodzila sie prawie miesiac wczesniej z waga 2500 g, mimo ze cala ciaze byla w 50 centylu. Wiec cos w tym jednak jest...
Ryzyko jest niewielkie i na pewno Wam wszystkim wyniki wyjdą świete. Zreszta to jest tylko podwyzszone ryzyko i nie musi sie wydarzyc nic zlego.aaniluap lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
To i tak macie duże dzidzie, ja miałam w 12 i 2 dni 56mm, ale my nie jesteśmy wysocy, 164 cm i 175 cm,także duże pewnie nie będzie
Ja robiłam usg + test podwójny.
Dziś od 6 z kawałkiem na nogach, byłam z piesem u weta, ale był jakiś zabieg i za godzinę idę znów, bo ochrona na kleszcze mu się kończy 7.04, więc już go zabezpieczę dalejno i od rana mam zatkane ucho, w sumie już 2 dzień z rzedu, wrrr
ale taki objaw, to nie objaw, mdłości brak, czuje się świetnie, a pogoda sprzyja
odliczam dni do przyjazdu męża haha jeszcze tylko 11
-
Lola83 wrote:Ja moge na moim przykladzie zachecic do pappy. Nie tylko bada wady chromosomalne, ale takze wydolnosc lozyska. Jesli wyjdzie niska wartosc pappa mozna liczyc na dodatkowy monitoring, ktory jest niezbedny przy ciazach tego typu. Lekarz zaleci także branie acardu na polepszenie przepływów. Niestety ja jestem takim przykladem. Teraz pappa wyszla 0,334 MoM, w prawdzie ja sie bede zamartwiac, ale juz wiem, ze musze dobrze przypilnowac przeplywow dopplerowskich i wagi. Moja corka miala 0,49 MoM i urodzila sie prawie miesiac wczesniej z waga 2500 g, mimo ze cala ciaze byla w 50 centylu. Wiec cos w tym jednak jest...
Ryzyko jest niewielkie i na pewno Wam wszystkim wyniki wyjdą świete. Zreszta to jest tylko podwyzszone ryzyko i nie musi sie wydarzyc nic zlego.
Preeklampcja przed 34tc 1:40 (Zaznaczone na Czerwono z !!!)
Zahamowanie wzrostu płodu przed 37tc 1:473
Samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:126
. Małgosia 2017
Aniołki
W pełni popieram Lolę. O ile testy z krwi (Harmony Nifty) dają pewność co do wad genetycznych to nie informują o np. ewentualnej hipotrofii dziecka. Pappa pewności też nie daje na 100% ale bardzo zwiększa prawdopodobieństwo wczesnego wykrycia tych wad i przygotowania się np na przedwczesny poród.
Lola83 lubi tę wiadomość
-
0202oliwcia wrote:A jakie Ci wyszły kochana dokładnie te wyniki bo u mnie też kiepskie niestety
Preeklampcja przed 34tc 1:40 (Zaznaczone na Czerwono z !!!)
Zahamowanie wzrostu płodu przed 37tc 1:473
Samoistny poród przedwczesny przed 34tc 1:126
Ryzyko Preeklampsji 1:456
Ryzyko zahamowania wzrostu płodu przez 37 tc 1:95
Ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc 1:380
(trochę z pamięci, bo jestem w pracy, ale na pewno 1:95 dla hipotrofii)
Beta Hcg 0,68 Mom
białko Pappa 0,334
U mnie ryzyko wynika z niskiego pappa i odrobine wyższych oporów w przepływach + niska masa urodzeniowa u pierwszego dziecka.
A u Ciebie skad ten wynik? Jak bylo w pierwszej ciazy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:39
Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:
A u Ciebie skad ten wynik? Jak bylo w pierwszej ciazy?
no u mnie tak wyszło niestety najgorsza ta Preeklampsja jeszcze do tego duży brzuszek w upały z córcią od 30tc walczyłam z podejrzeniem zatrucia miałam mega obrzęki i białko w moczu na szczęście uratowało mnie nie skaczące ciśnienie i dobójałam się do terminu no ale była zima a teraz lato buuuu
Moja miśka miała wagę 3530 ale urodziła się z niedotlenieniem okołoporodowym i dostała tylko 5 punktów na 10
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe