WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Morenadenna a te plamienia to brazowe czy czerwone? ciekawe skad sie biora. dostalas jakies leki? i jak wczesniej mialas umiejscowiony pecherzyk?
    nie mam pojęcia gdzie.plamienia ciemne takie

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteine mam brac

• Gabisonka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Gibsonka jakbyś mi wysłała namiary to byłabym wdzięczna :)

Basia, kopniaczki już ? Z córką też tak szybko czułaś ?

Tak was czytam i już nie mogę się doczekać mojego USG...Głupie myśli mnie nachodzą.
    Dr.Wojciech Tartanus, 602 374 299, ul.Lisia 24 Słubice. Świetny lekarz, ma dobry sprzęt i certyfikat, tylko pacjentki z ryzykiem wysyła na prenatalne, więc zobaczy jeżeli coś by było nie tak. Umawia nawet z dnia na dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:26

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , z dzidziusiem wszystko ok :) machał rączkami i nóżkami :) super widok :) jestem szczęśliwa :)

kiti, dżdżownica, Bella_Bella, KaroLove, mimoza, Caro, Lola83, E_w_c_i_a, patulla, Kimmy, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Znowu mam taką migrene że oczy ledwo otwieram. Wiem że mogę tylko apap wziąć ale on mi nigdy nie pomagał. Chyba sobie głowę odrabie siekierą ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 15:43

1JyDp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dziewczyny ratunku! Znowu mam taką migrene że oczy ledwo otwieram. Wiem że mogę tylko apap wziąć ale on mi nigdy nie pomagał. Chyba sobie głowę odrabie siekierą ;(

a dzwoniłaś do swojego lekarza? może on Ci coś poleci?
    bo skoro apap nie pomaga to nie ma sensu go brać

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja rowniez miewam takie migreny ostatnio nawet wymiotowałam z bólu rozmawialam z ginem na ten temat tylko i wylacznie apap nic innego niestety

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Bulkanie to chyba jeszcze nie ruchy dzidzi:P ale juz pewnie nie dlugo jak cos tam bedzie czuc :) ciekawe kiedy na zew ktos bedzie czul jak np polozy reke na brzuszku :D
    No wiem tam u pisze ze tuż tuż moze bedzie kopniaczek :)

Caro o widzisz to ekstra może znikną ♡

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Witam Was dzisiaj bez sił. W poniedziałek się tak dobrze czułam, a wczoraj wieczorem znów mnie wymioty dopadły i pozbawiły mnie energii.
    U mnie już wszyscy wiedzą, bo niektórzy w rodzinie mają długie jęzory :P
    Wczoraj nawet szefowej powiedziałam.
    Kurde jak tak czytam jak duże macie bobaski, to się zaczynam martwić, że mój jakiś malutki. W 11t5d miał 47,7mm, a widzę, że u Was w 12t0d ma o 1cm więcej :/
    Wiem co czujesz i wiem ze jak ktos pisze "Nie przejmuj sie" to i tak to nic nie daje ale zobacz ja też miałam niby młodszego dzidziusia az o 8 dni ile się najadlam stresu....A widzisz w pon miał te 5.7 cm i nadrobil. Tobie lekarz nic złego nie mówił więc nie myśl narazie o tym :* zobaczysz że nadrobi!!

Morena o kurczaki...I co teraz? :/

mimoza lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam na IP i nawet neurolog powiedział że tylko apap.
    Oliwcia a jak sobie radzisz z bólem?

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica ja dziś też się meczę z okropnym bólem głowy, no ale ja nie spałam praktycznie całą noc bo pies miał cały czas ataki i wymioty, więc ciągle na czuwaniu, dziś 6h u weta, kroplówki, rentgen, antybiotyki a i tak niewiadomo co z nim... na 18 jadę na usg i odebrać jego wyniki z krwi... biedny piesek, męczy się już 2 dni...

Ja próbowałam przespać ten ból, ale chyba za krótko, bo tylko 1h spałam i boli jeszcze bardziej, jak wstałam niedawno :/ apap też mi nie pomaga w takich chwilach, zawsze się męczę z bólem 2 dni, potem przechodzi samo, jakieś okłady zimne robię tylko i siedzę w ciemności...

Właśnie może macie jakieś lepsze sposoby, żeby ten ból zmniejszyć...

Gratuluję udanych wizyt, ja jutro mam rano, trochę się stresuje, czy wszystko ok, bo ostatnie dni to jestem wykończona fizycznie i psychicznie... myślałam, że po genetycznych będę już spokojna, ale nie...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja biedny pieseczek :( daj znać czy wet wie już co mu jest i czy może jakoś pomóc. My w weekend po nocach tak się meczylismy bo sunia dostała pierwsza cieczke i nie dość że wymiotowala to jeszcze co chwile chciała wyjść na dwór.

Ja też robię zimne okłady, czasem spacer pomoże. Myślę że to ta burzowa pogoda tak nas męczy:(

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kiedyś neurolog mi mówił że słodycze i cytrusy potęgują migrenowe bóle głowy i lepiej ich unikać jak boli a nawet jak już się czuję że może się zacząć.

1JyDp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam, że to faktycznie może zmiana pogody bo ja też się czuję nieswojo. Senna jakoś przez cały dzień i głowa mnie pobolewa. Właściwe tylko sen mi pomaga na ból głowy.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam zdanie, jadę jutro po skierowanie na test pappa.

aaniluap lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Zmieniłam zdanie, jadę jutro po skierowanie na test pappa.

A stało się coś? Czy tak po prostu ? :)

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie; czy któraś z Was, mimo posiadania skierowania, musiała jednak zapłacić za USG genetyczne lub pappa?

02502cdf1c.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A stało się coś? Czy tak po prostu ? :)

Wygląda to tak. Doktor powiedział że na usg nie znalazł nic niepokojącego ale usg daje tylko 75% i czy chce w związku z t zrobić badanie z krwi. Podekscytowana podglądaniem bobaska stwierdziłam ze jest super piękny zdrowy i nie dziękuję. Po czym dostałam wynik badań na kartce. Jadąc do domu zauważyłam ze doktor jedno zdanie napisał wielkimi literami ZAPROPONOWANO ROZSZERZENIE BADANIA... Itd... Więc zaczęłam sie już wtedy zastanawiać czy dobrze zrobiłam skoro usg daje 75% a pappa 95%. Rozmawiałam z bardzo dobrą koleżanka która jest w tydzień starszej ciąży, ona też miała nie robić tego badania a jednak zrobiła "dla świętego spokoju". No i ja zaczęłam odczuwać właśnie wewnętrzny niepokój, no bo nie daj Boże będę później żałować ze mogłam coś zrobić i nie zrobiłam. I tak jak ktoś pisał wcześniej zawsze można się przygotować gdyby jednak coś było nie tak. Zadzwoniłam dzisiaj do tej kliniki gdzie robiłam wczoraj usg i zapytałam czy mogę jednak zrobić jeszcze pappa, nie ma problemu więc jadę jutro po skierowanie, zapłacę i od razu pojadę oddać krew. Będę spokojniejsza a i tak miałam odłożone pieniądze w razie czego na ten test.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    A ja mam pytanie; czy któraś z Was, mimo posiadania skierowania, musiała jednak zapłacić za USG genetyczne lub pappa?

Ja dostanę skierowanie na pappa ale i tak płacę, dzisiaj dostałam takie informacje.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to faktycznie lepiej zrób. Mi dr mówił że usg daje 90% i nie zrobiłam. A teraz w sumie żałuję ale już za późno :(

1JyDp2.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ