WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella w 1 ciazy też jadłam rutinoscorbin 2 x 1 :)

Burza hehe fajnie to napisałaś że lezakowal :D !! Duży maluszek <3

Basia ale Ci zazdroszcze kopniaczka jaaaa.... <3 <3 <3 ale ekstra.

Morena mi też B. Często lekarz robi usg. Certyfikaty ani sprzętu dobrego nie ma ale już dobrze widać (przez powłoki brzuszne) dzidziulka <3

Bella to nasze maluchy są identycznych rozmiarów!!! Mój wczoraj też miał 5.7 cm -który tydzień Ci na usg wyszedł? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:49

baassiia lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak się wetnę ni z gruszki ni z pietruszki ;-) Karolova, mi dawali w szpitalu rutinoscorbin 3 razy dziennie jak trafiłam z krwawieniem. Po kilku dniach mi odstawili. Może upewnij się, czy tak stale możesz brać?

Co do intensywnych upławów, bo widzę, że ostatnio dziewczyny się martwiły- do sali szpitalnej jak wtedy byłam, przyszła dziewczyna w stresie z podejrzeniem wyciekania wód (w 14 tyg). Ustalili u niej dość silną infekcję, podawali leki dopochwowe i po kilku dniach wydzieliny się zmniejszyły. Lekarz mówił, że właśnie często infekcja jest przyczyną intensywnych wodnistych uplawow w dużych ilościach przypominajacych wyciekanie wód.

U mnie wszystko ok, mdłości minęły, energia wróciła :-) Cieszę się ciążą na zwolnieniu, mimo nie chodzenia do pracy dni mi uciekają strasznie. Powoli próbujemy z mężem oswajać synka z info o dzidziusiu u brzuszku, chce bym odslaniala brzuch, przytula i pokazuje palcem, że tam dzidzia. Urocze to :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej! mi mdłości minęły już praktycznie całkowicie, odzyskuje powoli apetyt na jedzenie i z tego szczęścia aż sobie zrobiliśmy dłuższy weekend bo i ładna pogoda się trafiła :)
    mam, może trochę głupie, pytanie do Was...wiadomo, siedze w domu to sobie musze znaleźć cos do myslenia, przedtem mordowaly mnie nudności i wymioty to mi nie w głowie było nic innego ale teraz powoli zaczynam się przyzwyczajać do ciąży...i chyba mnie strach obleciał :/ dzisiaj jakiś taki dzień mam. zazyna mi wychodzić brzuszek powoli, ciało mi się zmienia bezpowrotnie, dociera do mnie że noszę w sobie kilka centymetrów nowego człowieka który w dodatku cały czas rośnie i niedługo stanie się naszym nieodłącznym elementem! ta odpowiedzialność, ogromne zmiany w życiu...chcielibyśmy mieć przynajmniej 2 dzieci, najlepeij drugie jak najszybciej a to się wiąże z wypadnięciem z zawodu dla mnie bądź co bądź...itp...itd...powiedzcie plis że normalne są takie rozterki

f2w3dqk3604phf94.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Bella w 1 ciazy też jadłam rutinoscorbin 2 x 1 :)

Burza hehe fajnie to napisałaś że lezakowal :D !! Duży maluszek <3

Basia ale Ci zazdroszcze kopniaczka jaaaa.... <3 <3 <3 ale ekstra.

Morena mi też B. Często lekarz robi usg. Certyfikaty ani sprzętu dobrego nie ma ale już dobrze widać (przez powłoki brzuszne) dzidziulka <3

Bella to nasze maluchy są identycznych rozmiarów!!! Mój wczoraj też miał 5.7 cm -który tydzień Ci na usg wyszedł? :D

12tc+2dni ;)

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    mam duphastn i zaczelam jesc rutinoscorbin 2 tabletki dziennie.

nie wiem czy to przypadek ale od kiedy biore rutinoscrobin to krwiaki zmalaly az znikły a były 3 !!! :)

czytalam na necie ze witamina C pomaga we wchlaianiu. i ze w szpitalach podaja wlasnie rutinoscorbin. zaczelam na wlasna reke stosowac :)

Ja mam zalecenie brania rutinoscorbinu. O to mi też chodziło. A laski tu na mnie, że nie ma na to tabsów :) Dzięki. Mam nadzieję, że też znikną, bo już dość problemów w tej ciąży.

KaroLove lubi tę wiadomość

0d3b31df20.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjA ale ja cala ciaze przy synku jadłam ten rutino. Tak jak lekarz kazał.

Bella to nasze maluszki 2 dni starsze <3

Orientalna no widzisz.....zobaczysz będzie dobrze!!! w czwartek 29.03 lekarz mówił ze się zmniejszają.....A w pon już śladu po nich nie było. Powodzenia :) ! Będzie dobrze.... :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 23:08

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powiedzialam lekarzowi ze jem rutino i ze moze to tez sie przyczynilo do tego ze zniknely to nie skomentowal haha ale ja tam wiem swoje xD oczywiscie glowna role bral pewnie tu duphaston ale ze szybko zniknely to moze dzieki witaminie C. Z reszta ja od dawna jestem fanka tej witaminy. I syna nia lecze jak sie tylko cos dzieje...takze na bank ona dobrze dziala. A wit C nie da sie przedawkowac z reszta. Można też sok z Aceroli sobie kupić i po łyżce dziennie pic. To jest lepsze niż syntetyczna Wit C. Typu rutinoscorbin :) Tak dla ciekawostki :P tylko w zielarskim pytać czy nie ma zastrzeżeń co do ciąży i aceroli bo nie wiem na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 23:13

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • candela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibsonka jakbyś mi wysłała namiary to byłabym wdzięczna :)

Basia, kopniaczki już ? Z córką też tak szybko czułaś ?

Tak was czytam i już nie mogę się doczekać mojego USG...Głupie myśli mnie nachodzą.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wczoraj tak kiepsko się czułam wieczorem, że zasnęłam przed , na szczęście dziś już mi lepiej.

Czy tylko ja ciążę na razie ukrywam w tajemnicy? Czy któraś z Was też się jeszcze tą nowiną nie podzieliła? U mnie wie tylko narzeczony ;)

Miłego dnia!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszyscy...w pracy kilka osób. Jedynie ale z rodziny wiedzą. Znajomi nie. Tylko najbliższe koleżanki ;)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz bulkanie poczułam w brzuszku aaaaaaaaaaa kurde !!!! <3 już tuż tuż....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ale teraz bulkanie poczułam w brzuszku aaaaaaaaaaa kurde !!!! <3 już tuż tuż....
    Bulkanie to chyba jeszcze nie ruchy dzidzi:P ale juz pewnie nie dlugo jak cos tam bedzie czuc :) ciekawe kiedy na zew ktos bedzie czul jak np polozy reke na brzuszku :D

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    hej hej! mi mdłości minęły już praktycznie całkowicie, odzyskuje powoli apetyt na jedzenie i z tego szczęścia aż sobie zrobiliśmy dłuższy weekend bo i ładna pogoda się trafiła :)
    mam, może trochę głupie, pytanie do Was...wiadomo, siedze w domu to sobie musze znaleźć cos do myslenia, przedtem mordowaly mnie nudności i wymioty to mi nie w głowie było nic innego ale teraz powoli zaczynam się przyzwyczajać do ciąży...i chyba mnie strach obleciał :/ dzisiaj jakiś taki dzień mam. zazyna mi wychodzić brzuszek powoli, ciało mi się zmienia bezpowrotnie, dociera do mnie że noszę w sobie kilka centymetrów nowego człowieka który w dodatku cały czas rośnie i niedługo stanie się naszym nieodłącznym elementem! ta odpowiedzialność, ogromne zmiany w życiu...chcielibyśmy mieć przynajmniej 2 dzieci, najlepeij drugie jak najszybciej a to się wiąże z wypadnięciem z zawodu dla mnie bądź co bądź...itp...itd...powiedzcie plis że normalne są takie rozterki

Kochana to całkowicie normalne, ale uwierz mi jak już Bobo będzie na świecie to rozterki znikną :) i poradzisz sobie napewno. Tak jakoś po prostu będziesz wiedziała co robić :D
    Jak wiecie ja mam przysposobionego syna, i to dopiero było wyzwanie jak się 2,5 latek wprowadził do nas :) a oboje pracowaliśmy, prowadziliśmy swoje firmy. Czesto było tak że się gdzieś po drodze zamienialismy samochodami żeby małego nie przenosić z fotelikiem:) z czasem to się unormowalo i jest ok. I choć bałam się okropnie to jak już jest dziecko i jesteś w danej chwili to robisz po prostu to co uważasz za najlepsze. Teraz kolejne wyzwanie bo z takim maluszkiem nie mam doświadczenia więc znowu muszę się nauczyć wszystkiego od nowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:10

BurzaHormonów, Pampcia lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies, u nas poza mną, mężem, lekarzem i Wami też nikt nie wie. I nie jest to kwestia żebym się wstydziła czy coś, tym bardziej, że np. z rodzicami jesteśmy bardzo blisko, ale po poprzednich stratach wolę dmuchać na zimne i poczekać, aż będę pewna że jest OK. Mieliśmy powiedzieć w prima aprilis, ale jakoś zrezygnowaliśmy. Przed świętami mam jeszcze 2 wizyty i jeżeli wszystko będzie w porządku to myślę że na Wielkanoc oznajmimy że będzie nowy członek rodziny.

02502cdf1c.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Witajcie dziewczyny, wczoraj tak kiepsko się czułam wieczorem, że zasnęłam przed , na szczęście dziś już mi lepiej.

Czy tylko ja ciążę na razie ukrywam w tajemnicy? Czy któraś z Was też się jeszcze tą nowiną nie podzieliła? U mnie wie tylko narzeczony ;)

Miłego dnia!
    u mnie wszyscy od 5ctyg wiedzą:) czemu ukrywasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:19

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    normalne :) hormony też swoje robią. ja mam momenty załamania,ze znów wszystko zacznie się od nowa ;)

Pampcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie wiedzą wszyscy rodzina, przyjaciele i znajomi ;p
    Dzisiaj mam wizyte u urologa, trzymajcie kciuki by coś wymyślili z tym moim pęcherzem...

• Caro Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Tydzień temu miałam co prawda wizytę, ale cały czas towarzyszy mi plamienie spowodowane krwiakami więc wczoraj poszłam sobie na wizytę do gina, bo już dostaję szału kiedy one się w końcu skończą ;-) No i okazało się że krwiaczki się zmniejszyły - KarolLove nawet nke zdążyłam spróbować z wit C i jeszcze mogą resztki się opróżniać. Ale bez obaw bo kosmówka idealna, a krwiaki daleko od niej. Maluszek miał wczoraj 57mm i serduszko pięknie biło 165 <3 W piątek mam prenatalne to pomierzą go jeszcze dokładnie.

Co to TSH i w ogóle badań, to ja mam niedoczynność biorę 100 Letroxu. Na szczęście moje tsh jest aktualnie spokojne w ciąży - w zeszłym tygodniu wynosiło 1,2 - ale ogólnie co wizytę (taką zaplanowaną, nie panikarską heh) robię morfologie, badanie moczu, TSH, żelazo i glukoze.

A u Nas wiedzą tylko Ci co "muszą". Najbliższa rodzina i w pracy. Oczywiście z nakazem nierozpowszechniania info na lewo i prawo heh.

Szukam dobrego hematologa w Poznaniu. Ktoś coś? :-) Jakieś nazwiska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:39

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    mialas usg przy okazji zwykłej wizyty?bo duzo tu ma usg a potem za kilka dni prenatalne?po co tak często? rozumiem,że ta lekarka nie ma sprzetu/certyfikatu że nie pomierzyla wszystkiego?

Dokładnie, ginekolog poleciła mi jakąś tam klinikę, której jak to powiedziała "ufa" a termin badania tak wypadł. Myślałam nawet czy nie przesunąć tej wizyty, ale nabawiłam się infekcji więc dobrze, że tego nie zrobiłam, bo bym teraz miała problem. No i po prostu chciałam wiedzieć jak maluch się ma :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis znów raz zapłamiłam:/ to już 3 raz w ciągu tygodnia podjadę do szpitala niedlugo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 08:12

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ