Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:Basia po prostu kocham cie za to logiczne podejście! Mówisz jak mój gin ale dobrze to usłyszeć od innej mamy
Tez to co przeszlam po porodzie z moim dzieckiem utwierdzilo mnie w przekonaniu, zeby nie ufac lekarzom w 100% bo zostala zle zdiagnozowana wlasciwie to zignorowano jej problemy, zle zalecenia, bylam lekcewazona I traktowana jak matka wariatka
Teraz mam zdrowa, wesola dziewczynke, ktora bardzo dobrze rozwija sie fizycznie I psychicznie ale prawda taka, ze sama ja zdiagnozowlam po przeczytaniu "wszystkiego" w internecie.mimi87 lubi tę wiadomość
-
candela wrote:Odnowił mi się demodex na twarzy w ciąży
Wygląda to po prostu strasznie a następny termin u dermatologa dopiero na czerwiec
candela, wszedł nowy przepis, wedle którego kobiety w ciąży do specjalistów przyjmowane są poza kolejnością.
http://www.gazetawroclawska.pl/zdrowie/a/sposob-na-wizyte-u-lekarza-specjalisty-bez-kolejki-ciaza,11711908/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 10:43
Gabisonka, Kimmy lubią tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:U mnie słabo, niewiadomo czy pies wyjdzie z tego, wczoraj podali mu leki do narkozy i nie zadziałały, dostał podwójna dawkę do wagi i nic, zareagował pobudzeniem, drżeniem mięśni, slinotokiem, oczy nie takie, piszczenie i płacz... Powiedzieli, że to 1 taki przypadek, a wet, który to przeprowadzał, że nie podejmuje się dalszego leczenia, no nie ma pojęcia co robić i nie weźmie odpowiedzialności... Nawet nie potrafię teraz myśleć o ciąży... Mama, babcia powtarzają myśl o sobie, dziecko najważniejsze, łatwo mówić, jestem z tym sama i po kilkanaście godzin siedzę z nim u tego lekarza, to jest mój przyjaciel, członek rodziny, wyrywa mi się serce... Dodatkowo jestem już wykonczona. Praktycznie nie śpię 3 noc... Dziś mam ja wizytę za 2h... powodzenia dziewczyny
Straszne( Bardzo współczuje ... najgorsze ze nie wiadomo co sie stalo
( Trzymam kciuki
-
Witam się dziewczynki
ja już po badaniach... Nasz maluszek jak się okazało dogonił różnice a nawet przegonił i zrobił się "klops"
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5635c2f685de.jpg
Zielona_konczynka, Kimmy, Caro, Natikka123, dżdżownica, mana, kiti, E_w_c_i_a, KaroLove, Lola83 lubią tę wiadomość
-
Morenadenna wrote:16 lat,13lat i 4 lata
ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej
-
candela wrote:Gibsonka, dzięki za namiar
Kimmy, dwie dziewczynki i chłopiec to zawsze było moje marzenie
baassiia, u mnie też już brzuszek widoczny jak w 6 miesiącu chociaż mam wrażenie, że jest drobniejszy. Nie wiem jak to wytłumaczyć
Fakt, że przybrałam do dziś 1,5kg a w poprzedniej ciąży miałam już na pewno 3kg na plusie.
Odnowił mi się demodex na twarzy w ciąży
Wygląda to po prostu strasznie a następny termin u dermatologa dopiero na czerwiec
Zgodnie z ustawą za życiem jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza to muszą Cię przyjąć do lekarza specjalisty w dniu zgłoszenia a jeśli jest to niemożliwe to najpóźniej w ciągu tygodnia.
Dopiero doczytałam że mieszkasz w NiemczechWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:32
-
Cześć, dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, postaram się zaglądać częściej.
We wtorek byłam na USG, wszystko jest dobrze. Dzieciaki mają już ponad 4 cm, jeden się ruszał jak dziki, drugi trochę spokojniejszy. Wg lekarza będzie dwóch chłopaków, co się zresztą zgadza z moim przeczuciem. Oczywiście to jeszcze bardzo wcześnie, więc wszystko może się zmienić. 19.04 mam prenatalne, może wtedy się potwierdzi.
Jakie balsamy stosujecie, żeby zapobiegać rozstępom? Co polecacie?patulla, kiti, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Treselle wrote:Ale super...będziesz mieć super pomocników...zazdroszczę tylu dzieci
ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej
ja w pazdzierniku 38 kończę
-
Kimmy wrote:Proszę dziewczyny, które się dawno nie odzywały o kontakt a szczególnie dziewczyny z końca listy na czerwono. Podajcie swoje terminy
i jak przy którejś brakuje serduszka to upomnijcie się. Jak brakuje serduszka to znaczy, że ta osoba nic nie pisała na ten temat a sporo jest takich osób.
Na liście tyle osób a udziela się może z 20?
Ja nie mam serduszka
Jestem właśnie po USG prenatalnym, tylko trochę się rozczarowałam, bo nie ma jeszcze wyników pappa, a specjelanie w rejestracji pytałam, czy trzeba je zrobić wczęsniej...
Poza tym wszystko jest ok, wyglada na to, że maluch trochę urósł od wtorkowego USG, bo dziś ma prawie 66mm, a ostatnio było 54mm. Choć zapewne jakiś margines błędu jest dopuszczalny. Serce dziś lekko wolniejsze, ale w normie 154 ud/min (doktor powiedział, żeby pić więcej płynów, bo to ponoć pozytywnie wpływa na akcje serca maluszka. Przezierność karku wyszła 1,5mm, a ryzyko niskie: Trisomia 21 1:4467, Trisomia 18 1:6669, a Trisomia 13 <1:20000. Nie chciał pokazać twarzy, więc dr musiał się trochę nagimnastykować i potrząść brzuszkiem, żeby się ułożył ładnie. Co do płci to nie pytałam, a dr na siłę nie zgadywał, choć może będzie chłopiec, bo malec jest "długi i chudy" jak to określił doktor, a to typowa cecha meskich noworodków w mojej rodzinie
Wynik pappa ma być dopiero po weekendzie, ale już teraz jestem dużo spokojniejsza.
Teraz czekam do kolejnej wizyty u gin - 24.04.
A i wg dziesiejszego USG ciąża jest nieznacznie starsza - 12+6, a termin porodu przesunął się na 13 października;)Pampcia, aaniluap, patulla, kiti, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Morenadenna wrote:dziewczyny znające już plec zgadza się z tą teoria że strona kosmowki ?
U mnie wszystkie teorie wskazywały na dziewczynkę i kosmowka też. A dr powiedział że podejrzewa że chłopak. Ale to było w 12 tc więc może jeszcze się zmieni -
Gratuluję udanych wizyty Dziewczyny:*
Słuchajcie, a któraś czytała o teorii wyrostka płciowego i jej się sprawdziło? Mamaginekolog kiedyś o tym pisała.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
U mnie kosmówka wskazuje na córę. Moje przeczucia też skłaniają się ku dziewczęciu, ale mąż stanowczo protestuje gdy mówię do brzucha "Ania", bo przecież mój wygląd wskazuje na syna
Jutro prenatalne (będzie 12+2) więc może cokolwiek się rozjaśni. Na szczęście USG mam o 7:30 więc stres nie zdąży mnie zeżreć przez całodniowe oczekiwanie. Na nieszczęście będzie badał mnie lekarz, który ma w internecie opinię mruka i małomównego gbura
zobaczymy.
Kciuki się na pewno przydadząpatulla lubi tę wiadomość
-
Morenadenna wrote:dziewczyny znające już plec zgadza się z tą teoria że strona kosmowki ?
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe