WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Basia po prostu kocham cie za to logiczne podejście! Mówisz jak mój gin ale dobrze to usłyszeć od innej mamy :) :D
    Haha, ja po prostu wole zawsze wszystko 100 razy przeczytac, sprawdzic przed podjeciem decyzji ;)

Tez to co przeszlam po porodzie z moim dzieckiem utwierdzilo mnie w przekonaniu, zeby nie ufac lekarzom w 100% bo zostala zle zdiagnozowana wlasciwie to zignorowano jej problemy, zle zalecenia, bylam lekcewazona I traktowana jak matka wariatka :(

Teraz mam zdrowa, wesola dziewczynke, ktora bardzo dobrze rozwija sie fizycznie I psychicznie ale prawda taka, ze sama ja zdiagnozowlam po przeczytaniu "wszystkiego" w internecie.

mimi87 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Odnowił mi się demodex na twarzy w ciąży :(
    Wygląda to po prostu strasznie a następny termin u dermatologa dopiero na czerwiec :/

candela, wszedł nowy przepis, wedle którego kobiety w ciąży do specjalistów przyjmowane są poza kolejnością.

http://www.gazetawroclawska.pl/zdrowie/a/sposob-na-wizyte-u-lekarza-specjalisty-bez-kolejki-ciaza,11711908/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 10:43

Gabisonka, Kimmy lubią tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru to straszne, mam nadzieję, że twój piesek z tego wyjdzie <3

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    czesc dziewczyny witam siebz Wami w deszczowy poranek ;) o 15 prenatalne... stres ogromny az mi objawy ciazowe ustapily .... :/
    Powodzenia :)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    U mnie słabo, niewiadomo czy pies wyjdzie z tego, wczoraj podali mu leki do narkozy i nie zadziałały, dostał podwójna dawkę do wagi i nic, zareagował pobudzeniem, drżeniem mięśni, slinotokiem, oczy nie takie, piszczenie i płacz... Powiedzieli, że to 1 taki przypadek, a wet, który to przeprowadzał, że nie podejmuje się dalszego leczenia, no nie ma pojęcia co robić i nie weźmie odpowiedzialności... Nawet nie potrafię teraz myśleć o ciąży... Mama, babcia powtarzają myśl o sobie, dziecko najważniejsze, łatwo mówić, jestem z tym sama i po kilkanaście godzin siedzę z nim u tego lekarza, to jest mój przyjaciel, członek rodziny, wyrywa mi się serce... Dodatkowo jestem już wykonczona. Praktycznie nie śpię 3 noc... Dziś mam ja wizytę za 2h... powodzenia dziewczyny

Straszne :(( Bardzo współczuje ... najgorsze ze nie wiadomo co sie stalo :(( Trzymam kciuki

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki :-) ja już po badaniach... Nasz maluszek jak się okazało dogonił różnice a nawet przegonił i zrobił się "klops" ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5635c2f685de.jpg

Zielona_konczynka, Kimmy, Caro, Natikka123, dżdżownica, mana, kiti, E_w_c_i_a, KaroLove, Lola83 lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    16 lat,13lat i 4 lata :)
    Ale super...będziesz mieć super pomocników...zazdroszczę tylu dzieci :) ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej ;)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap dzięki ale mieszkam w Niemczech i nie wiem czy to tak samo tu działa.
    Anuśka a znasz już płeć ?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Aniluap dzięki ale mieszkam w Niemczech i nie wiem czy to tak samo tu działa.
    Anuśka a znasz już płeć ?

Nie moja pani doktor jak nie jest pewna nie mówi ;-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Gibsonka, dzięki za namiar :)
    Kimmy, dwie dziewczynki i chłopiec to zawsze było moje marzenie ;)
    baassiia, u mnie też już brzuszek widoczny jak w 6 miesiącu chociaż mam wrażenie, że jest drobniejszy. Nie wiem jak to wytłumaczyć ;)
    Fakt, że przybrałam do dziś 1,5kg a w poprzedniej ciąży miałam już na pewno 3kg na plusie.
    Odnowił mi się demodex na twarzy w ciąży :(
    Wygląda to po prostu strasznie a następny termin u dermatologa dopiero na czerwiec :/

Zgodnie z ustawą za życiem jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza to muszą Cię przyjąć do lekarza specjalisty w dniu zgłoszenia a jeśli jest to niemożliwe to najpóźniej w ciągu tygodnia.

Dopiero doczytałam że mieszkasz w Niemczech ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:32

1JyDp2.png
  • BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, postaram się zaglądać częściej.

We wtorek byłam na USG, wszystko jest dobrze. Dzieciaki mają już ponad 4 cm, jeden się ruszał jak dziki, drugi trochę spokojniejszy. Wg lekarza będzie dwóch chłopaków, co się zresztą zgadza z moim przeczuciem. Oczywiście to jeszcze bardzo wcześnie, więc wszystko może się zmienić. 19.04 mam prenatalne, może wtedy się potwierdzi.

Jakie balsamy stosujecie, żeby zapobiegać rozstępom? Co polecacie?

patulla, kiti, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość

p19u43r85jesg206.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znające już plec zgadza się z tą teoria że strona kosmowki ?:)

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ale super...będziesz mieć super pomocników...zazdroszczę tylu dzieci :) ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej ;)
    2 mam z pierwszego małżeństwa. jakoś nie podejrzewają,ze bede miec jeszxze dzieci a tu proszę:) ja w pazdzierniku 38 kończę

• Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i fasolek ma 5,46 cm już :-) i nogi długie po tatusiu ;-) nastepna wizyta 27.04

patulla, KaroLove, Kimmy lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Proszę dziewczyny, które się dawno nie odzywały o kontakt a szczególnie dziewczyny z końca listy na czerwono. Podajcie swoje terminy ;) i jak przy którejś brakuje serduszka to upomnijcie się. Jak brakuje serduszka to znaczy, że ta osoba nic nie pisała na ten temat a sporo jest takich osób.
    Na liście tyle osób a udziela się może z 20?

Ja nie mam serduszka :P

Jestem właśnie po USG prenatalnym, tylko trochę się rozczarowałam, bo nie ma jeszcze wyników pappa, a specjelanie w rejestracji pytałam, czy trzeba je zrobić wczęsniej...
    Poza tym wszystko jest ok, wyglada na to, że maluch trochę urósł od wtorkowego USG, bo dziś ma prawie 66mm, a ostatnio było 54mm. Choć zapewne jakiś margines błędu jest dopuszczalny. Serce dziś lekko wolniejsze, ale w normie 154 ud/min (doktor powiedział, żeby pić więcej płynów, bo to ponoć pozytywnie wpływa na akcje serca maluszka. Przezierność karku wyszła 1,5mm, a ryzyko niskie: Trisomia 21 1:4467, Trisomia 18 1:6669, a Trisomia 13 <1:20000. Nie chciał pokazać twarzy, więc dr musiał się trochę nagimnastykować i potrząść brzuszkiem, żeby się ułożył ładnie. Co do płci to nie pytałam, a dr na siłę nie zgadywał, choć może będzie chłopiec, bo malec jest "długi i chudy" jak to określił doktor, a to typowa cecha meskich noworodków w mojej rodzinie ;)
    Wynik pappa ma być dopiero po weekendzie, ale już teraz jestem dużo spokojniejsza.
    Teraz czekam do kolejnej wizyty u gin - 24.04.

A i wg dziesiejszego USG ciąża jest nieznacznie starsza - 12+6, a termin porodu przesunął się na 13 października;)

Pampcia, aaniluap, patulla, kiti, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:

U mnie wszystkie teorie wskazywały na dziewczynkę i kosmowka też. A dr powiedział że podejrzewa że chłopak. Ale to było w 12 tc więc może jeszcze się zmieni :)

1JyDp2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyty Dziewczyny:*

Słuchajcie, a któraś czytała o teorii wyrostka płciowego i jej się sprawdziło? Mamaginekolog kiedyś o tym pisała.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kosmówka wskazuje na córę. Moje przeczucia też skłaniają się ku dziewczęciu, ale mąż stanowczo protestuje gdy mówię do brzucha "Ania", bo przecież mój wygląd wskazuje na syna :P Jutro prenatalne (będzie 12+2) więc może cokolwiek się rozjaśni. Na szczęście USG mam o 7:30 więc stres nie zdąży mnie zeżreć przez całodniowe oczekiwanie. Na nieszczęście będzie badał mnie lekarz, który ma w internecie opinię mruka i małomównego gbura :/ zobaczymy.

Kciuki się na pewno przydadzą :D

patulla lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można w ciąży czerwona herbatę PU-ERH ?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    U mnie jak na razie zgadza się w sobotę mam usg zobaczymy czy coś się zmieni

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ