WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Można w ciąży czerwona herbatę PU-ERH ?

Tak. Jest polecana bo nie zawiera kofeiny (teiny)

patulla lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam takie info:

"Czerwona herbata w ciąży: czy kobiety mogą pić rooibos w ciąży?
    Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.

Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia."

patulla lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ale super...będziesz mieć super pomocników...zazdroszczę tylu dzieci :) ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej ;)

Ooo to tak samo jak i mnie 30 w grudniu a pierwszy maluch. Ja myślę o dwójce ale nie chcę się nastawiać bo nie wiadomo jak życie się ułoży ;)

Ja dziś po wizycie, maluszek spał smacznie, serduszko biło 160 i podobno chłopak jak się patrzy ;) wstydu nie miał :). Co do teorii kosmówki.. wg mnie była dziewuszka i mój wygląd na początku też na to wskazywał - urody to mi bardzo brakowało.. ;/ teraz już zaczynam wyglądać a i okazało się, że chłopaczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:14

kiti, patulla, Caro, dżdżownica, aaniluap, Pampcia, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimy:wpisałeś mnie w listę!? Dziękuję. Jakoś moje posty przeszły jakby były niewidzialne. Termin dalej 23.
    Ja na pewno będę rzadko się udzielać. Ale czasem coś wtracę.

Morenadenna:widzę że termin ten sam i ilość dzieci też. Tylko moje dużo młodsze.

Candela: co stosujesz na dmodex? Zawsze w ciąży mi się nasila do tego łuszczy mi się skóra. Zwłaszcza na początku ciąży.

W drugiej ciąży robiłam testy ze wg na nt i mimo że wyszły ok zalecili amnio. To jest tak same testy papa muszą wyjść nisko a tu ma np wpływ wiek matki żeby zależało amnio. Ale jeżeli cokolwiek z usg wyjdzie podejrzanie to i tak zaleca amnio.

Kimmy lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie chcecie znać płeć?

Kimmy lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce:)bedzie mi.choxby latwiej w doborze kolorow ciuszkow i pokoiku

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę wiedzieć wcześniej:)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę :) Chociażby ze względu na ciuszki :) Jak będzie dziewczynka to U siostry ciuszki już czekają po jej dziewczynach ;) A ja swoje po chłopakach w większości wydałam :P
    Ps. Chciałabym móc mówić do dzidziusia po imieniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:55

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja bardzo mi przykro. Mam nadzieję ze piesek wyjdzie z tego wszystkiego A Ty faktycznie, powinnaś odpowczywac :(

Burza Wow jaka duża dzidzia, przeszło 6 cm wooow :D superowo.

Anuska super ze malutek nadrobil ! Widzisz a tak się martwilas :) A widzisz jest okej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:58

BurzaHormonów, patulla lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 5 dni i zazegnam 1 trym. (Odlicza dni) jutro na 18:50 prenatalne :) już szaleje....I dziś jakaś placzliwa jestem. Kupiłam dziecku loda i się polamal to się rozplakalam :( i wgl jakoś się dziś rozczulam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:01

PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja?!?
    Poprawiłam przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:01

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove a nadrobił i to dużo ;-) na poprzednim Usg był o 5 dni młodszy a teraz według Usg jest 5dni starszy ;-) i przy synu termin z Usg był bliższy terminowi porodu :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co bawi mnie troszkę ułożenie maleństwa :-) tak jakoś w poprzek i do tego buźką do dołu się ułożył :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Nadrobiłam zaległości. W weekend dopadło mnie przeziębienie i we wtorek skończyło się paracetamolem. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.

Czekam na wyniki PAPP-a. Co prawda w USG wszystko wyszło OK ale mam te badania w pakiecie więc zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad jednym. USG miałam robione 12tyg 3d CRL i BPD wyszły na 13tyd 1d a FL na 12tyd 3d. Zastanawiam się skąd te różnice i czy na pewno wszystko w porządku. Co myślicie?

Tak jak już pisałam Pan Doktor ze 100% pewnością mówił do dzidzi "dziewczyna" więc chyba będzie Zosia :)

17.04 przy okazji pobytu na Święta u Rodziców mam wizytę u Pani Doktor, u której zamierzam rodzić a 19.04 standardową.

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce znać płeć. Będzie mi łatwiej przygotować córkę na rodzeństwo :)

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile razy badacie lub badałyście w poprzednich ciążach toksoplazmozę? Bo ja nie mam przeciwciał, badałam się w 8tc i się zastanawiam co ile to trzeba powtarzać i czy Igg i Igm czy np tylko Igm. Zapomnaiałam o to ostatnio zapytać moją gin, z badań zleciła mi tylko morfologię i mocz, ale za pierwszym razem też nie nalegała na to badanie.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dziewczyny, a ile razy badacie lub badałyście w poprzednich ciążach toksoplazmozę? Bo ja nie mam przeciwciał, badałam się w 8tc i się zastanawiam co ile to trzeba powtarzać i czy Igg i Igm czy np tylko Igm. Zapomnaiałam o to ostatnio zapytać moją gin, z badań zleciła mi tylko morfologię i mocz, ale za pierwszym razem też nie nalegała na to badanie.

Mój gin mówił, że jak ktoś nie ma przeciwciał to 3 razy w ciągu ciąży.

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    dziewczyny znające już plec zgadza się z tą teoria że strona kosmowki ?:)

wg mojej oceny tak, wg Twojej nie :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodzilam pierwsze na 31 lat, w grudniu bede miala 34 lata. Ale ja nie planowalam i nie planuje wiecej dzieci.

tez chcialam znac plec:)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika1986 wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Nadrobiłam zaległości. W weekend dopadło mnie przeziębienie i we wtorek skończyło się paracetamolem. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.

Czekam na wyniki PAPP-a. Co prawda w USG wszystko wyszło OK ale mam te badania w pakiecie więc zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad jednym. USG miałam robione 12tyg 3d CRL i BPD wyszły na 13tyd 1d a FL na 12tyd 3d. Zastanawiam się skąd te różnice i czy na pewno wszystko w porządku. Co myślicie?

Tak jak już pisałam Pan Doktor ze 100% pewnością mówił do dzidzi "dziewczyna" więc chyba będzie Zosia :)

17.04 przy okazji pobytu na Święta u Rodziców mam wizytę u Pani Doktor, u której zamierzam rodzić a 19.04 standardową.
    normalne,takie rozbieżności są zwykle w każdej ciazy

nika1986 lubi tę wiadomość

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ