X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Można w ciąży czerwona herbatę PU-ERH ?

Tak. Jest polecana bo nie zawiera kofeiny (teiny)

patulla lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam takie info:

"Czerwona herbata w ciąży: czy kobiety mogą pić rooibos w ciąży?
    Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.

Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia."

patulla lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Ale super...będziesz mieć super pomocników...zazdroszczę tylu dzieci :) ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej ;)

Ooo to tak samo jak i mnie 30 w grudniu a pierwszy maluch. Ja myślę o dwójce ale nie chcę się nastawiać bo nie wiadomo jak życie się ułoży ;)

Ja dziś po wizycie, maluszek spał smacznie, serduszko biło 160 i podobno chłopak jak się patrzy ;) wstydu nie miał :). Co do teorii kosmówki.. wg mnie była dziewuszka i mój wygląd na początku też na to wskazywał - urody to mi bardzo brakowało.. ;/ teraz już zaczynam wyglądać a i okazało się, że chłopaczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:14

kiti, patulla, Caro, dżdżownica, aaniluap, Pampcia, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimy:wpisałeś mnie w listę!? Dziękuję. Jakoś moje posty przeszły jakby były niewidzialne. Termin dalej 23.
    Ja na pewno będę rzadko się udzielać. Ale czasem coś wtracę.

Morenadenna:widzę że termin ten sam i ilość dzieci też. Tylko moje dużo młodsze.

Candela: co stosujesz na dmodex? Zawsze w ciąży mi się nasila do tego łuszczy mi się skóra. Zwłaszcza na początku ciąży.

W drugiej ciąży robiłam testy ze wg na nt i mimo że wyszły ok zalecili amnio. To jest tak same testy papa muszą wyjść nisko a tu ma np wpływ wiek matki żeby zależało amnio. Ale jeżeli cokolwiek z usg wyjdzie podejrzanie to i tak zaleca amnio.

Kimmy lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie chcecie znać płeć?

Kimmy lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce:)bedzie mi.choxby latwiej w doborze kolorow ciuszkow i pokoiku

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę wiedzieć wcześniej:)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę :) Chociażby ze względu na ciuszki :) Jak będzie dziewczynka to U siostry ciuszki już czekają po jej dziewczynach ;) A ja swoje po chłopakach w większości wydałam :P
    Ps. Chciałabym móc mówić do dzidziusia po imieniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:55

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja bardzo mi przykro. Mam nadzieję ze piesek wyjdzie z tego wszystkiego A Ty faktycznie, powinnaś odpowczywac :(

Burza Wow jaka duża dzidzia, przeszło 6 cm wooow :D superowo.

Anuska super ze malutek nadrobil ! Widzisz a tak się martwilas :) A widzisz jest okej :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:58

BurzaHormonów, patulla lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 5 dni i zazegnam 1 trym. (Odlicza dni) jutro na 18:50 prenatalne :) już szaleje....I dziś jakaś placzliwa jestem. Kupiłam dziecku loda i się polamal to się rozplakalam :( i wgl jakoś się dziś rozczulam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:01

PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja?!?
    Poprawiłam przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:01

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove a nadrobił i to dużo ;-) na poprzednim Usg był o 5 dni młodszy a teraz według Usg jest 5dni starszy ;-) i przy synu termin z Usg był bliższy terminowi porodu :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co bawi mnie troszkę ułożenie maleństwa :-) tak jakoś w poprzek i do tego buźką do dołu się ułożył :-)

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Nadrobiłam zaległości. W weekend dopadło mnie przeziębienie i we wtorek skończyło się paracetamolem. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.

Czekam na wyniki PAPP-a. Co prawda w USG wszystko wyszło OK ale mam te badania w pakiecie więc zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad jednym. USG miałam robione 12tyg 3d CRL i BPD wyszły na 13tyd 1d a FL na 12tyd 3d. Zastanawiam się skąd te różnice i czy na pewno wszystko w porządku. Co myślicie?

Tak jak już pisałam Pan Doktor ze 100% pewnością mówił do dzidzi "dziewczyna" więc chyba będzie Zosia :)

17.04 przy okazji pobytu na Święta u Rodziców mam wizytę u Pani Doktor, u której zamierzam rodzić a 19.04 standardową.

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce znać płeć. Będzie mi łatwiej przygotować córkę na rodzeństwo :)

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile razy badacie lub badałyście w poprzednich ciążach toksoplazmozę? Bo ja nie mam przeciwciał, badałam się w 8tc i się zastanawiam co ile to trzeba powtarzać i czy Igg i Igm czy np tylko Igm. Zapomnaiałam o to ostatnio zapytać moją gin, z badań zleciła mi tylko morfologię i mocz, ale za pierwszym razem też nie nalegała na to badanie.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dziewczyny, a ile razy badacie lub badałyście w poprzednich ciążach toksoplazmozę? Bo ja nie mam przeciwciał, badałam się w 8tc i się zastanawiam co ile to trzeba powtarzać i czy Igg i Igm czy np tylko Igm. Zapomnaiałam o to ostatnio zapytać moją gin, z badań zleciła mi tylko morfologię i mocz, ale za pierwszym razem też nie nalegała na to badanie.

Mój gin mówił, że jak ktoś nie ma przeciwciał to 3 razy w ciągu ciąży.

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    dziewczyny znające już plec zgadza się z tą teoria że strona kosmowki ?:)

wg mojej oceny tak, wg Twojej nie :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodzilam pierwsze na 31 lat, w grudniu bede miala 34 lata. Ale ja nie planowalam i nie planuje wiecej dzieci.

tez chcialam znac plec:)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika1986 wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Nadrobiłam zaległości. W weekend dopadło mnie przeziębienie i we wtorek skończyło się paracetamolem. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.

Czekam na wyniki PAPP-a. Co prawda w USG wszystko wyszło OK ale mam te badania w pakiecie więc zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad jednym. USG miałam robione 12tyg 3d CRL i BPD wyszły na 13tyd 1d a FL na 12tyd 3d. Zastanawiam się skąd te różnice i czy na pewno wszystko w porządku. Co myślicie?

Tak jak już pisałam Pan Doktor ze 100% pewnością mówił do dzidzi "dziewczyna" więc chyba będzie Zosia :)

17.04 przy okazji pobytu na Święta u Rodziców mam wizytę u Pani Doktor, u której zamierzam rodzić a 19.04 standardową.
    normalne,takie rozbieżności są zwykle w każdej ciazy

nika1986 lubi tę wiadomość

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ