Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
znalazłam takie info:
"Czerwona herbata w ciąży: czy kobiety mogą pić rooibos w ciąży?
Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.
Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia."patulla lubi tę wiadomość
-
Treselle wrote:Ale super...będziesz mieć super pomocników...zazdroszczę tylu dzieci
ja zbyt późno zdecydowałam się na macierzyństwo...w grudniu stuknie mi 30stka:) strasznie żałuję... teraz powinnam oczekiwać drugiego co najmniej
Ooo to tak samo jak i mnie 30 w grudniu a pierwszy maluch. Ja myślę o dwójce ale nie chcę się nastawiać bo nie wiadomo jak życie się ułoży
Ja dziś po wizycie, maluszek spał smacznie, serduszko biło 160 i podobno chłopak jak się patrzywstydu nie miał
. Co do teorii kosmówki.. wg mnie była dziewuszka i mój wygląd na początku też na to wskazywał - urody to mi bardzo brakowało.. ;/ teraz już zaczynam wyglądać a i okazało się, że chłopaczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:14
kiti, patulla, Caro, dżdżownica, aaniluap, Pampcia, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Kimy:wpisałeś mnie w listę!? Dziękuję. Jakoś moje posty przeszły jakby były niewidzialne. Termin dalej 23.
Ja na pewno będę rzadko się udzielać. Ale czasem coś wtracę.
Morenadenna:widzę że termin ten sam i ilość dzieci też. Tylko moje dużo młodsze.
Candela: co stosujesz na dmodex? Zawsze w ciąży mi się nasila do tego łuszczy mi się skóra. Zwłaszcza na początku ciąży.
W drugiej ciąży robiłam testy ze wg na nt i mimo że wyszły ok zalecili amnio. To jest tak same testy papa muszą wyjść nisko a tu ma np wpływ wiek matki żeby zależało amnio. Ale jeżeli cokolwiek z usg wyjdzie podejrzanie to i tak zaleca amnio.Kimmy lubi tę wiadomość
-
Ja też chcę
Chociażby ze względu na ciuszki
Jak będzie dziewczynka to U siostry ciuszki już czekają po jej dziewczynach
A ja swoje po chłopakach w większości wydałam
Ps. Chciałabym móc mówić do dzidziusia po imieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:55
-
Nadzieja bardzo mi przykro. Mam nadzieję ze piesek wyjdzie z tego wszystkiego A Ty faktycznie, powinnaś odpowczywac
Burza Wow jaka duża dzidzia, przeszło 6 cm wooowsuperowo.
Anuska super ze malutek nadrobil ! Widzisz a tak się martwilasA widzisz jest okej :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:58
BurzaHormonów, patulla lubią tę wiadomość
-
Jeszcze 5 dni i zazegnam 1 trym. (Odlicza dni) jutro na 18:50 prenatalne
już szaleje....I dziś jakaś placzliwa jestem. Kupiłam dziecku loda i się polamal to się rozplakalam
i wgl jakoś się dziś rozczulam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 16:01
PazdziernikowaMama lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny.
Nadrobiłam zaległości. W weekend dopadło mnie przeziębienie i we wtorek skończyło się paracetamolem. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.
Czekam na wyniki PAPP-a. Co prawda w USG wszystko wyszło OK ale mam te badania w pakiecie więc zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad jednym. USG miałam robione 12tyg 3d CRL i BPD wyszły na 13tyd 1d a FL na 12tyd 3d. Zastanawiam się skąd te różnice i czy na pewno wszystko w porządku. Co myślicie?
Tak jak już pisałam Pan Doktor ze 100% pewnością mówił do dzidzi "dziewczyna" więc chyba będzie Zosia
17.04 przy okazji pobytu na Święta u Rodziców mam wizytę u Pani Doktor, u której zamierzam rodzić a 19.04 standardową. -
Dziewczyny, a ile razy badacie lub badałyście w poprzednich ciążach toksoplazmozę? Bo ja nie mam przeciwciał, badałam się w 8tc i się zastanawiam co ile to trzeba powtarzać i czy Igg i Igm czy np tylko Igm. Zapomnaiałam o to ostatnio zapytać moją gin, z badań zleciła mi tylko morfologię i mocz, ale za pierwszym razem też nie nalegała na to badanie.
-
BurzaHormonów wrote:Dziewczyny, a ile razy badacie lub badałyście w poprzednich ciążach toksoplazmozę? Bo ja nie mam przeciwciał, badałam się w 8tc i się zastanawiam co ile to trzeba powtarzać i czy Igg i Igm czy np tylko Igm. Zapomnaiałam o to ostatnio zapytać moją gin, z badań zleciła mi tylko morfologię i mocz, ale za pierwszym razem też nie nalegała na to badanie.
Mój gin mówił, że jak ktoś nie ma przeciwciał to 3 razy w ciągu ciąży.BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
nika1986 wrote:Cześć Dziewczyny.
Nadrobiłam zaległości. W weekend dopadło mnie przeziębienie i we wtorek skończyło się paracetamolem. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi dzidzi.
Czekam na wyniki PAPP-a. Co prawda w USG wszystko wyszło OK ale mam te badania w pakiecie więc zrobiłam. Zastanawiam się tylko nad jednym. USG miałam robione 12tyg 3d CRL i BPD wyszły na 13tyd 1d a FL na 12tyd 3d. Zastanawiam się skąd te różnice i czy na pewno wszystko w porządku. Co myślicie?
Tak jak już pisałam Pan Doktor ze 100% pewnością mówił do dzidzi "dziewczyna" więc chyba będzie Zosia
17.04 przy okazji pobytu na Święta u Rodziców mam wizytę u Pani Doktor, u której zamierzam rodzić a 19.04 standardową.nika1986 lubi tę wiadomość