Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w drugim trymestrze:)
Miałam dziś dwa bardzo realistyczne sny. Najpierw mi się śniło że zjadłam sałatkę z kuskusem i jak się obudziłam to aż męża obudziłam z pretensjami dlaczego nie zareagował jak jadlam gluten.musiałabyście zobaczyć jego zdezorientowany wyraz twarzy
Później jak już się uspokoiłam i zasnelam to mi się śniła córeczkataka może 3-4 miesięczna. Leżała sobie na łóżku a ja ją gilgotalam w rączkę i się śmiała do mnie
ale to było piękne
Trzymam kciuki za wasze wizytyBurzaHormonów, KasiaHaBe, Pampcia, madlene88 lubią tę wiadomość
-
ja od dzis tez jestem oficjalnie w 2trym
dziewczyny powiedzcie czy na usg wasze dzieci sa aktywne? moje jakos tak slaboleni sie ja myslalam ze moze fikolki ogladne
moj maz przezywa ze ma za malo miejsca ze biedne nozki podkurczone olaboga itd
BurzaHormonów, Bella_Bella, Kimmy lubią tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:ja od dzis tez jestem oficjalnie w 2trym
dziewczyny powiedzcie czy na usg wasze dzieci sa aktywne? moje jakos tak slaboleni sie ja myslalam ze moze fikolki ogladne
a ja polecam od razu po porodzie zacząć używać otulacza,bardzo pomaga
-
Mój maluch to ewidentny śpioszek. Zdecydowanie nie aktyywny. Na genetycznych doktor musiał leniuszka dobrze potrząsnąć żeby mu się chciało ruszaćZdecydowanie wtedy się ruszał później bardzo dużo
-
Krisi no właśnie aktualnie nie biorę nic bo mi się nagle pojawiło ale brałam rosex i jakąś maść cynkową. A w której ty jesteś już ciąży?
Ja też nie miałam przeciwciał na toxo ale przyznam szczerze, że nie pamiętam czy miałam te badania powtarzane....
Karolove a może to sen proroczy?
dźdźownica jakby mi się śnił uśmiechający 3 miesięczny synek byłabym pewna, że to senMój obdarzył mnie pierwszym nieśmiałym uśmiechem jakoś pod koniec 4 miesiąca życia. Już nie bałam, że biedaczek nie ma powodów do radości w życiu dlatego taki poważny
A ja chyba poczułam pierwsze ruchy...tak jakby taki mały bąbelek mnie od środka dotykałpatulla, kiti lubią tę wiadomość
-
Aaaaa! Ja juz po! Tak jak czułam będzie córa. Doktor był praktycznie na 100% pewien. NT 1.3, CRL 12+1, wyniki Pappy do 2 tygodni. Zeszło ze mnie tyle stresu że czuje się 10kg lżejsza. Cudowne uczucie!
BurzaHormonów, patulla, Nieśmiała, A może by..., Myszaq, dżdżownica, kiti, Kimmy, Treselle lubią tę wiadomość
-
Mój maluch na ostatnim USG też był mało aktywny, nie chciał się ładnie pokazaćTaki wstydliwy
A mój mąż po wczorajszym prenatalnym zaczął się bardziej przejmować, jakby do niego dotarło, że będziemy mieli dziecko. Częściej o tym mówi i masuje mój brzuszekczekajacanacud1, A może by... lubią tę wiadomość
-
Hej
Czy mogłabym do Was dołączyć?
Ja i moje dwa bąble
Termin porodu mam na 6.10 ale ze względu na ciążę bliźniaczą cc będzie pewnie jeszcze we wrześniu.BurzaHormonów, E_w_c_i_a, Myszaq, dżdżownica, kiti, patulla, BeBeBe, Kimmy, Treselle lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze przed usg jem albo pije cos słodkiego i za każdym razem fika koziołki -
Ja szczerze przyznam, że mój mąż tak o mnie dba, że mogłabym zostać w tym stanie błogosławionym resztę życia. Nigdy nie mogłam narzekać na jego troskę, ale teraz czuję się cudownie przy nim.. Dba o wszystko i nie narzeka
Kto by się spodziewał
Do mnie jakoś ciągle nie dociera, ze za 6 miesięcy będzie z nami taki mały bączek. 8 lat razem tylko we dwoje, 5 lat po ślubie i jakoś zdążyliśmy się przyzwyczaić do naszego duetu
A teraz będzie trio! Cudnie
BurzaHormonów, aaniluap, dżdżownica, patulla lubią tę wiadomość
-
KaroLove wrote:Jeszcze 5 dni i zazegnam 1 trym. (Odlicza dni) jutro na 18:50 prenatalne
już szaleje....I dziś jakaś placzliwa jestem. Kupiłam dziecku loda i się polamal to się rozplakalam
i wgl jakoś się dziś rozczulam
Ja ryczałam przez godzinę jak mój syn rozciął sobie czoło we wtorek wieczorem... Co on się uspokoił to ja zaczynałam ryczeć i on też zaczynałNo ale skończyło się niestety na 3 szwach...
Bidulek mój..
Swoją drogą, dziewczyny, zgadnijcie ile czekaliśmy na sorze od wtorku od 18 z trzylatkiem.. -
Veira wrote:Ja zawsze przed usg jem albo pije cos słodkiego i za każdym razem fika koziołki
rano jeczal ze brzuch wklesly i ze jak to taki maly a pozniej mnie objadł chyba ze stresu
na usg jak dr mierzyl to mowi ze zawal, moj przezywa strasznie a jak jeszcze sa przypuszczenia chlopca to juz w ogole odbija muale dobrze bo mowil ze jak bd pierwszy chlop to bd mnie cala ciaze i po nosil na rekach takze mi to pasuje
Pampcia lubi tę wiadomość
-
Veira wrote:Ja zawsze przed usg jem albo pije cos słodkiego i za każdym razem fika koziołki
Spróbuję przy następnym usg. Chociaż mój maluch w tej sytuacji to ciągle chyba bryka w brzuchu bo ja na obiad lody a na podwieczorek żelki
Tylko śniadanie przyzwoite jak na matkę przystało.
A powiedzcie proszę, gdzie można kupić jakieś ciuchy ciążowe? H&M i gdzieś jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 09:38
-
Camdela:używam kremu la Rose. Jedyny który znam bez kwasów i można w ciąży.
U mnie czwarta ciąża.
Przy pierwszej córce miałam 29
Teraz mam 37 i urocze przed 38 urodzinami. Też nigdy nieyślelismy że będzie 4. Czasem się nabijam z męża bo dopadła nas za młodości cyganka mówiąc że będziemy mieć dwójkę. Chyba dwoje miało przypaść na na nas z osobna. -
https://pytanienasniadanie.tvp.pl/24390647/jak-uspokoic-placzace-niemowle-w-kilka-chwil
może mało profesjonalne źródło ale coś wspomniane o tym, chusta ma chyba podobny w sumie efekt, moja koleżanka usypiała w chuscie na pilce i efekt niesamowity, dziecko zasypiało prawie momentalnie!
i jeszcze to:
https://otulacz.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 10:29