WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    To widzę, że pierwsze dziecko tak jak ja :) teraz myk myk drugie i marzy mi się trzecie ale na ten moment mąż mówi o podwiązaniu jąder :P

Ja mam dwóch chłopców w domu - 8 i 9 lat. O tą ciążę staramy się już od 2.5 roku . Udało się dzięki invitro . No i będzie kolejna dwójka <3

Ale też właśnie rozmawialiśmy z moim P. ze po porodzie albo zakładam wkładkę albo on podwiazuje jądra, bo czwórka w domu to już i tak niezły hardcore będzie ;)

dżdżownica, Lola83, Mandalena, Kimmy lubią tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    hehehe można się czasem zdziwić;)

No w naszym przypadku to by chyba zrobili z nas króliki doświadczalne gdyby nam się udało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 16:04

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Ja mam dwóch chłopców w domu - 8 i 9 lat. O tą ciążę staramy się już od 2.5 roku . Udało się dzięki invitro . No i będzie kolejna dwójka <3

Ale też właśnie rozmawialiśmy z moim P. ze po porodzie albo zakładam wkładkę albo on podwiazuje jądra, bo czwórka w domu to już i tak niezły hardcore będzie ;)

Witam nowa mamusie z IVF :D nie będę tu taka osamotniona :)

triss lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    ale są i ludzie którzy wcale nie mają dzieci i tez jest ok ja to rozumiem.Napisalam jedynie,że niesamowita jest więź między rodzeństwem,mimo kłótni itp :) zwyczajnie fajnie mieć rodzeństwo:) wiadomo,że jedynakowi krzywda się nie dzieje.

Szczerze ja jestem drugim dzieckiem i całe szczęście, że rodzice zawsze powtarzali mi że bardzo chcianym i kochanym, ale kiedy słyszę, że powinno mieć się dwoje żeby pierwsze miało lepiej i było szczęśliwsze to wydaje mi się, że ta motywacja nie powinna mieć miejsca. Bardzo krzywdzący moim zdaniem jest taki pogląd. Dwójkę powinno się mieć z potrzeby serca i pragnienia miłości a nie by pierwsze miało lepiej.

Zarówno ja jak i mąż mamy rodzeństwo z którym kontakty mamy naprawdę średnie. Ja myślę, że chciałabym mieć drugie bo tak czuję dziś, ale co będzie po pierwszym, jak damy radę finansowo i psychicznie to się okaże. Warunki mamy bardzo dobre zarówno finansowe jak i lokalowe, ale to nie wszystko. Najważniejsze to jest by pragnąć następnego malucha i czuć, że ma się na niego miejsce w sercu. My faktycznie 5 lat od ślubu zwlekaliśmy z ciążą i była to nasza świadoma decyzja. Insynuacji milion co do naszej płodności. Dziś cieszę się, że nie dałam się "namówić: kiedy wszyscy suszyli nam głowy. Nasz maluszek jest wyczekiwany, bardzo kochany i nie czuję, że cokolwiek w związku z tym tracę. Jestem gotowa na jego przyjście i myślę, że lepiej poradzę sobie psychicznie z trudami macierzyństwa niż by miało to miejsce 3-4 lata temu.

Decyzje indywidualne, a tylko miłość dla dziecka powinna być drogowskazem na kolejne.

BurzaHormonów, dżdżownica, Treselle lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym mieć więcej niż jedno, ta ciaza jest moją pierwszą, więc jestem w kwestii noworodków zupełnie zielona, po porodzie może się odmienić;)

A możecie polecić jakieś poradniki dla kobiet w ciąży i po porodzie? Chciałabym sie jak najlepiej przygotować chociaż teoretycznie. Czytam właśnie "w oczekiwaniu na dziecko", ale muszę przyznać, ze jest średni - przede wszystkim dlatego, że osadzony w amerykańskich realiach, więc nie zgadzają się np wątki o opiece medycznej nad przyszłą matką, o badaniach itp. Za to jest poruszone sporo zagadnień dotyczących samopoczucia, diety i ćwiczeń. Ale kupna nie polecam (jest droga), jak już to wypożyczenie lub czytanie w necie. Ja np wydrukowałam:)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten pochmurny dzień, ale z wielką radością bo wkroczyliśmy z maluchem w 2 trymestr :) co do rodzeństwa wydaje mi się, że to indywidualna sprawa każdego z rodziców. Ja mam 4 rodzeństwa i teraz kocham ich nad życie i nie wyobrażam sobie co by było gdyby ich nie było. Kiedyś były dni i lepsze i gorsze, raz się bawiliśmy a po chwili kłótnie i bicia. Za to moja przyjaciółka z którą znam się od 3 roku życia jest jedynaczką i jest z tego powodu zadowolona. Za dzieciaka jak chciała się z kimś pobawić to miała mnie albo inne koleżanki. Znam wiele osób z wielodzietnych rodzin i jedynaków i żadne z nich nie zamieniłoby się miejscami. A to rodzice muszą czuć się na siłach by wychować swoje pociechy :) takie oto moje osobiste zdanie. Ja sama chciałabym mieć 2, chyba jeden raz z brzuszkiem i jeden poród mi nie wystarczy:D

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harvey Karp ma fajne poradniki ;) ale to juz po porodzie

BurzaHormonów, Morenadenna lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Harvey Karp ma fajne poradniki ;) ale to juz po porodzie
    o tak też polecam :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    otulacz uspokaja dziecko,czuje się jak w brzuchu bo noworodki uwielbiają być scisniete:) mój syn spał w tym do pół roku.poprawil mu się sen,szybko się uspokajal,łagodzilo bóle brzucha . kupiliśmy jak miał 4 tyg i żałuję,że tak późno. nawet bylam kiedyś w pytaniu na sniadanie i o tym mówiłam:)))

Ojej :) To super, że aż tak pomaga. Właśnie obejrzałam filmik o tym i ten bobo taki ściśnięty u góry a nóżki luźniejsze tak ma być? Ale wyglądał na uspokojonego :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Przepraszam, ale co to znaczy, że "mają słabo"???

Brakuje im między innymi towarzystwa, poczucia, że ma się rodzeństwo i w przyszłości można na kogoś liczyć. Nie mówię tego z własnego doświadczenia bo ja mam 4 rodzeństwa ;) Ale każdy jedynak, którego znam mówi, że może i czasem fajnie jak rodzice skupiają się tylko na nim ale poza tym to brakuje rodzeństwa i zazdroszczą innym. Mówią, że nawet nie mieli się z kim kłócić w dzieciństwie :P Mogłabym jeszcze wiele ich słów napisać ale nie o to chodzi :) Decyzja o jednym dziecku jest bardzo indywidualna więc nie ma co wywierać presji.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ojej :) To super, że aż tak pomaga. Właśnie obejrzałam filmik o tym i ten bobo taki ściśnięty u góry a nóżki luźniejsze tak ma być? Ale wyglądał na uspokojonego :)
    tak nóżki są luźno żeby nie uszkodzić stawów biodrowych

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pi wizycie... ale ulga... dzidzia ma 5,95cm :-)

kiti, Natikka123, patulla, BurzaHormonów, E_w_c_i_a, Myszaq, Morenadenna, Lola83, triss, dżdżownica, nika1986, Kimmy, KaroLove, Veira, Bella_Bella lubią tę wiadomość

age.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Rączki, nóżki na miejscu :) Nie był zbyt ruchliwy ;) I ma 5,8 cm

BurzaHormonów, E_w_c_i_a, Myszaq, baassiia, Morenadenna, kiti, Lola83, triss, dżdżownica, nika1986, Kimmy, Veira, Bella_Bella lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nt i kość nosowa wszystko ok?ja dopiero w poniedziałek...

• patulla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nt 1,8
    Kość nosowa - nie wspomniał nic, ale mówił
    , że nie widzi nic niepokojącego

Morenadenna lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja we wtorek :) i robię się coraz bardziej niecierpliwa..

Morenadenna lubi tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o płci nic nie mówili?:)

• patulla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    o płci nic nie mówili?:)
    U mnie nie, a ja nie pytałam

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała Patulla super wieści :-) już kawał czlowiekow macie ;-)

Teraz dzieci rosną coraz szybciej, ja już nie mogę się doczekać tego smyrania od wewnątrz. Od dwóch dni kilka razy coś poczulam, ale głowy nie dam że to TO :-) jeśli tak to jakoś mega wcześnie by było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 13:54

patulla lubi tę wiadomość

• Gabisonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Nieśmiała Patulla super wieści :-) już kawał czlowiekow macie ;-)

Teraz dzieci rosną coraz szybciej, ja już nie mogę się doczekać tego smyrania od wewnątrz. Od dwóch dni kilka razy coś poczulam, ale głowy nie dam że to TO :-) jeśli tak to jakoś mega wcześnie by było
    Teraz to kopniaki będziesz miała z podwójną mocą:D a Kimmy to dopiero będzie miała, kopniaki za kopniakami:D

triss, Kimmy lubią tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ