WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach. Dzidziuś zdrowy. Ryzyko chorób minimalny...... na jednym zdjęciu wychodzi ze dziecko ma 61.4 mm i ze dzien starsze A na drugim zdjeciu babka bardziej pomierzyła (badanie przez pochwe) i wyszło 6.38 mm i 12 i 6 dni. Czyli o 3 dni starszy :) Nie chciał się no nas obrócić i skakać musiałam hihi no i wyszło ze....Chłopak. coś za bardzo mu sterczalo między nóżkami :D

madlene88, kiti, patulla, E_w_c_i_a, Lola83, dżdżownica, A może by..., Anuśka19, BurzaHormonów, Kimmy lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak macie lozysko?? ja mam super, tylna sciana i wysoko :D w pierwszej ciazy mialam na przedniej scianie i duzo pozniej kopniaczki czułam a tak szybciej beda :D hehe a maluszek jakie dlugie nogi ma aaa jak kopal ladnie ale tez chyba focha mial bo sobie na boczku juz lezal a tu musial sie obracac.....hehe i widzialam mozg jak to pani powiedziala -bardzo ladny. taki motylek xD

patulla, dżdżownica, Anuśka19, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove gratuluje ze badanie wyszlo super i ze znasz płeć;)ja wizyte mam w poniedzialek moze cos sie dowiem odnosnie plci:)zobaczymy.Co do lozyska to u mnie ostatnio nadal ,,przodujace,, mam nadzieję ze sie obroci.Ja odkad weszlam w 2trymestr coraz wiecej jestem bezsenna a wy jak???

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki i dziekuje :)
    lozysko si ena bank podniesie :P tez tak mialam.
    co do spania, roznie mam. raz padam na twarz a raz nie musze ...no ale wstaje 4:30, 5:30, 6:00 .....sama sie tak budze.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    trzymam kciuki i dziekuje :)
    lozysko si ena bank podniesie :P tez tak mialam.
    co do spania, roznie mam. raz padam na twarz a raz nie musze ...no ale wstaje 4:30, 5:30, 6:00 .....sama sie tak budze.
    Nio oby oby sie podnioslo:)ja tez wstaje tak wczesnie kolo.5sie budze a o 5:40na nogach:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Wy o badaniach a ja walczę żeby mi ktoś zrobił prenatalne bo nigdzie nie ma miejsc. Żałosne to trochę bo niby mi się należy i co z tego.

...

A idziesz prywatnie? Do kiedy masz termin żeby wykonać badania? Pytam bo nie widzę suwaczka z tc :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wrr... Dlaczego ja nie śpię od ponad godziny ?!?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki ja juz przebieram nóżkami wizyta 10.30 ❤❤ nie moge sie juz doczekać :-)

KaroLove ja obecnie mam łożysko na przedniej scianie nisko a ruchy malenstwa czuje juz od tygodnia wiec nie zawsze jest powiedziane ze poczuje je sie później :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis :)

Oliwcia serio? To nie wiem od czego to zalezy. Mi lekarz mowil ze jak lozysko z przodu to tak jak by dziecko w materac kopalo i tego bardzo nie czuc na poczatku. Ale skoro czujesz Ty to teoria sie obala. :)

Madlene ja dzis wstalam o dziwo o 6:30 ale już z bólem głowy (za długo lezalam i tak mam) ;x

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na przedniej ścianie wysoko. I też mi dr mówił że szybciej będzie widać a później czuć ruchy. I się naczytałam że jak łożysko na przedniej ścianie to większe ryzyko komplikacji przy cc :(

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Witam sie i ja dzis :)

Oliwcia serio? To nie wiem od czego to zalezy. Mi lekarz mowil ze jak lozysko z przodu to tak jak by dziecko w materac kopalo i tego bardzo nie czuc na poczatku. Ale skoro czujesz Ty to teoria sie obala. :)

Madlene ja dzis wstalam o dziwo o 6:30 ale już z bólem głowy (za długo lezalam i tak mam) ;x
    No hej :)wyobraz sobie ze ja tez o 6:30a teraz jestem taka niedociumana bo chcialam troszku w sobote pospac hehe

KaroLove lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy (takie wyraźne) czułam w 22 tc w pierwszej ciąży i ok. 20tc (może trochę wcześniej) w drugiej. Teraz nie wiem gdzie jest łożysko, na ruchy liczę chociaż ok. 18 tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:00

KaroLove, dżdżownica lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy czulam tez szybko bo 16/17 TC tylko sa to oczywiscie delikatne ruchy jak muśniecie rozpychanie na pewno nie kopniaki jak w późniejszych etapach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:05

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu! :)

KaroLove, 0202oliwcia, dżdżownica, Bella_Bella, patulla lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica spokojnie, ja przy synku mialam tak jak Ty i CC bez ani 1 problemu sie odbyla!! nie czytaj internetow!!! bo Cie zabije!! mowie Ci ze bedzie dobrze :) !!

Madlene haha to mamy tak samo, haha ciekawe od czego to zalezy bo ja zawsze KOCHALAM spac...a teraz np i do pracy sie budze duzo przed budzikiem :P -moze sie przygotowujemy do karmienia nocno/porannego :D

Patulla no wlasnie, ztym lozyskiem tak jest wlasnie jak piszesz!

Oliwcia to jestes wyjatkiem :D albo dzidzius tak sie wiercil ze mimo to czulas :D super!!!

Almaanies witam :D

mi wg wczorajszego usg wychodzi ze dzis zaczynam 14 TC !!! :D czyli 2 trymestr :D hehehehe <3 wczoraj bylo 12 + 6 to dzis 13 + 0 pasowalo by, nie? :D ale sie nie napalam. czekam do wtorku hehe wtedy bede oficjalnie mowila ze 2 trym <3 :) choc teraz juz mega spokojna jestem. przeplywy wszystkie okej mamy, przeziernosc tez super. lekarka mowila ze nie ma ani 1 zastrzezenia co do dzidziusia takze luzik :) ciesze sie juz tą ciaza na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:43

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dżdżownica spokojnie, ja przy synku mialam tak jak Ty i CC bez ani 1 problemu sie odbyla!! nie czytaj internetow!!! bo Cie zabije!! mowie Ci ze bedzie dobrze :) !!

Madlene haha to mamy tak samo, haha ciekawe od czego to zalezy bo ja zawsze KOCHALAM spac...a teraz np i do pracy sie budze duzo przed budzikiem :P -moze sie przygotowujemy do karmienia nocno/porannego :D

Patulla no wlasnie, ztym lozyskiem tak jest wlasnie jak piszesz!

Oliwcia to jestes wyjatkiem :D albo dzidzius tak sie wiercil ze mimo to czulas :D super!!!

Almaanies witam :D

mi wg wczorajszego usg wychodzi ze dzis zaczynam 14 TC !!! :D czyli 2 trymestr :D hehehehe <3 wczoraj bylo 12 + 6 to dzis 13 + 0 pasowalo by, nie? :D ale sie nie napalam. czekam do wtorku hehe wtedy bede oficjalnie mowila ze 2 trym <3 :) choc teraz juz mega spokojna jestem. przeplywy wszystkie okej mamy, przeziernosc tez super. lekarka mowila ze nie ma ani 1 zastrzezenia co do dzidziusia takze luzik :) ciesze sie juz poprostu ciaza na spokojnie :)
    lekarze biorą pod uwagę termin z usg?bo w każdej mojej ciazy przy przyjęciu do porodu interesował ich tylko termin z om

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Tak jest!!!

KaroLove lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:46

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny które są po 30-tce możecie mi napisać jakie wam wyszło ryzyko ZD po USG?
    Mi wyszło z wieku 1:456 a po USG 1:9122. To chyba dobrze jest?

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    lekarze biorą pod uwagę termin z usg?bo w każdej mojej ciazy przy przyjęciu do porodu interesował ich tylko termin z om
    jak jest o tydzien wieksza lub mniejsza niz OM to biora.

mi w wydruku wczorejszym pisze ze wg om 17.10 a wg usg inny termin podany.

ale wiem ze raczej z OM moj lekarz mowil ze tez bedzie z OM bral.

ja sobie tylko tak o napisalam :) ze czuje sie juz spokojna poprostu :)

Dżdżownica! :* :D

Witam Anuska :) masz racje, mknie strasznie...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ