Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po badaniach. Dzidziuś zdrowy. Ryzyko chorób minimalny...... na jednym zdjęciu wychodzi ze dziecko ma 61.4 mm i ze dzien starsze A na drugim zdjeciu babka bardziej pomierzyła (badanie przez pochwe) i wyszło 6.38 mm i 12 i 6 dni. Czyli o 3 dni starszy
Nie chciał się no nas obrócić i skakać musiałam hihi no i wyszło ze....Chłopak. coś za bardzo mu sterczalo między nóżkami
madlene88, kiti, patulla, E_w_c_i_a, Lola83, dżdżownica, A może by..., Anuśka19, BurzaHormonów, Kimmy lubią tę wiadomość
-
a jak macie lozysko?? ja mam super, tylna sciana i wysoko
w pierwszej ciazy mialam na przedniej scianie i duzo pozniej kopniaczki czułam a tak szybciej beda
hehe a maluszek jakie dlugie nogi ma aaa jak kopal ladnie ale tez chyba focha mial bo sobie na boczku juz lezal a tu musial sie obracac.....hehe i widzialam mozg jak to pani powiedziala -bardzo ladny. taki motylek xD
patulla, dżdżownica, Anuśka19, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
-
Karolove gratuluje ze badanie wyszlo super i ze znasz płeć;)ja wizyte mam w poniedzialek moze cos sie dowiem odnosnie plci:)zobaczymy.Co do lozyska to u mnie ostatnio nadal ,,przodujace,, mam nadzieję ze sie obroci.Ja odkad weszlam w 2trymestr coraz wiecej jestem bezsenna a wy jak???
-
trzymam kciuki i dziekuje
lozysko si ena bank podniesietez tak mialam.
co do spania, roznie mam. raz padam na twarz a raz nie musze ...no ale wstaje 4:30, 5:30, 6:00 .....sama sie tak budze. -
KaroLove wrote:trzymam kciuki i dziekuje
lozysko si ena bank podniesietez tak mialam.
co do spania, roznie mam. raz padam na twarz a raz nie musze ...no ale wstaje 4:30, 5:30, 6:00 .....sama sie tak budze.
-
krisi wrote:Wy o badaniach a ja walczę żeby mi ktoś zrobił prenatalne bo nigdzie nie ma miejsc. Żałosne to trochę bo niby mi się należy i co z tego.
...
A idziesz prywatnie? Do kiedy masz termin żeby wykonać badania? Pytam bo nie widzę suwaczka z tc
-
Witajcie mamuśki ja juz przebieram nóżkami wizyta 10.30 ❤❤ nie moge sie juz doczekać
KaroLove ja obecnie mam łożysko na przedniej scianie nisko a ruchy malenstwa czuje juz od tygodnia wiec nie zawsze jest powiedziane ze poczuje je sie później
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Witam sie i ja dzis
Oliwcia serio? To nie wiem od czego to zalezy. Mi lekarz mowil ze jak lozysko z przodu to tak jak by dziecko w materac kopalo i tego bardzo nie czuc na poczatku. Ale skoro czujesz Ty to teoria sie obala.
Madlene ja dzis wstalam o dziwo o 6:30 ale już z bólem głowy (za długo lezalam i tak mam) ;x -
KaroLove wrote:Witam sie i ja dzis
Oliwcia serio? To nie wiem od czego to zalezy. Mi lekarz mowil ze jak lozysko z przodu to tak jak by dziecko w materac kopalo i tego bardzo nie czuc na poczatku. Ale skoro czujesz Ty to teoria sie obala.
Madlene ja dzis wstalam o dziwo o 6:30 ale już z bólem głowy (za długo lezalam i tak mam) ;x
KaroLove lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzednich ciążach miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy (takie wyraźne) czułam w 22 tc w pierwszej ciąży i ok. 20tc (może trochę wcześniej) w drugiej. Teraz nie wiem gdzie jest łożysko, na ruchy liczę chociaż ok. 18 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:00
KaroLove, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży ruchy czulam tez szybko bo 16/17 TC tylko sa to oczywiscie delikatne ruchy jak muśniecie rozpychanie na pewno nie kopniaki jak w późniejszych etapach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:05
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dżdżownica spokojnie, ja przy synku mialam tak jak Ty i CC bez ani 1 problemu sie odbyla!! nie czytaj internetow!!! bo Cie zabije!! mowie Ci ze bedzie dobrze
!!
Madlene haha to mamy tak samo, haha ciekawe od czego to zalezy bo ja zawsze KOCHALAM spac...a teraz np i do pracy sie budze duzo przed budzikiem-moze sie przygotowujemy do karmienia nocno/porannego
Patulla no wlasnie, ztym lozyskiem tak jest wlasnie jak piszesz!
Oliwcia to jestes wyjatkiemalbo dzidzius tak sie wiercil ze mimo to czulas
super!!!
Almaanies witam
mi wg wczorajszego usg wychodzi ze dzis zaczynam 14 TC !!!czyli 2 trymestr
hehehehe
wczoraj bylo 12 + 6 to dzis 13 + 0 pasowalo by, nie?
ale sie nie napalam. czekam do wtorku hehe wtedy bede oficjalnie mowila ze 2 trym
choc teraz juz mega spokojna jestem. przeplywy wszystkie okej mamy, przeziernosc tez super. lekarka mowila ze nie ma ani 1 zastrzezenia co do dzidziusia takze luzik
ciesze sie juz tą ciaza na spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:43
-
KaroLove wrote:Dżdżownica spokojnie, ja przy synku mialam tak jak Ty i CC bez ani 1 problemu sie odbyla!! nie czytaj internetow!!! bo Cie zabije!! mowie Ci ze bedzie dobrze
!!
Madlene haha to mamy tak samo, haha ciekawe od czego to zalezy bo ja zawsze KOCHALAM spac...a teraz np i do pracy sie budze duzo przed budzikiem-moze sie przygotowujemy do karmienia nocno/porannego
Patulla no wlasnie, ztym lozyskiem tak jest wlasnie jak piszesz!
Oliwcia to jestes wyjatkiemalbo dzidzius tak sie wiercil ze mimo to czulas
super!!!
Almaanies witam
mi wg wczorajszego usg wychodzi ze dzis zaczynam 14 TC !!!czyli 2 trymestr
hehehehe
wczoraj bylo 12 + 6 to dzis 13 + 0 pasowalo by, nie?
ale sie nie napalam. czekam do wtorku hehe wtedy bede oficjalnie mowila ze 2 trym
choc teraz juz mega spokojna jestem. przeplywy wszystkie okej mamy, przeziernosc tez super. lekarka mowila ze nie ma ani 1 zastrzezenia co do dzidziusia takze luzik
ciesze sie juz poprostu ciaza na spokojnie
-
Morenadenna wrote:lekarze biorą pod uwagę termin z usg?bo w każdej mojej ciazy przy przyjęciu do porodu interesował ich tylko termin z om
mi w wydruku wczorejszym pisze ze wg om 17.10 a wg usg inny termin podany.
ale wiem ze raczej z OM moj lekarz mowil ze tez bedzie z OM bral.
ja sobie tylko tak o napisalamze czuje sie juz spokojna poprostu
Dżdżownica! :*
Witam Anuskamasz racje, mknie strasznie...