Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach. Dzidziuś zdrowy. Ryzyko chorób minimalny...... na jednym zdjęciu wychodzi ze dziecko ma 61.4 mm i ze dzien starsze A na drugim zdjeciu babka bardziej pomierzyła (badanie przez pochwe) i wyszło 6.38 mm i 12 i 6 dni. Czyli o 3 dni starszy :) Nie chciał się no nas obrócić i skakać musiałam hihi no i wyszło ze....Chłopak. coś za bardzo mu sterczalo między nóżkami :D

madlene88, kiti, patulla, E_w_c_i_a, Lola83, dżdżownica, A może by..., Anuśka19, BurzaHormonów, Kimmy lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak macie lozysko?? ja mam super, tylna sciana i wysoko :D w pierwszej ciazy mialam na przedniej scianie i duzo pozniej kopniaczki czułam a tak szybciej beda :D hehe a maluszek jakie dlugie nogi ma aaa jak kopal ladnie ale tez chyba focha mial bo sobie na boczku juz lezal a tu musial sie obracac.....hehe i widzialam mozg jak to pani powiedziala -bardzo ladny. taki motylek xD

patulla, dżdżownica, Anuśka19, BurzaHormonów lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove gratuluje ze badanie wyszlo super i ze znasz płeć;)ja wizyte mam w poniedzialek moze cos sie dowiem odnosnie plci:)zobaczymy.Co do lozyska to u mnie ostatnio nadal ,,przodujace,, mam nadzieję ze sie obroci.Ja odkad weszlam w 2trymestr coraz wiecej jestem bezsenna a wy jak???

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki i dziekuje :)
    lozysko si ena bank podniesie :P tez tak mialam.
    co do spania, roznie mam. raz padam na twarz a raz nie musze ...no ale wstaje 4:30, 5:30, 6:00 .....sama sie tak budze.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    trzymam kciuki i dziekuje :)
    lozysko si ena bank podniesie :P tez tak mialam.
    co do spania, roznie mam. raz padam na twarz a raz nie musze ...no ale wstaje 4:30, 5:30, 6:00 .....sama sie tak budze.
    Nio oby oby sie podnioslo:)ja tez wstaje tak wczesnie kolo.5sie budze a o 5:40na nogach:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Wy o badaniach a ja walczę żeby mi ktoś zrobił prenatalne bo nigdzie nie ma miejsc. Żałosne to trochę bo niby mi się należy i co z tego.

...

A idziesz prywatnie? Do kiedy masz termin żeby wykonać badania? Pytam bo nie widzę suwaczka z tc :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wrr... Dlaczego ja nie śpię od ponad godziny ?!?

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki ja juz przebieram nóżkami wizyta 10.30 ❤❤ nie moge sie juz doczekać :-)

KaroLove ja obecnie mam łożysko na przedniej scianie nisko a ruchy malenstwa czuje juz od tygodnia wiec nie zawsze jest powiedziane ze poczuje je sie później :-)

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis :)

Oliwcia serio? To nie wiem od czego to zalezy. Mi lekarz mowil ze jak lozysko z przodu to tak jak by dziecko w materac kopalo i tego bardzo nie czuc na poczatku. Ale skoro czujesz Ty to teoria sie obala. :)

Madlene ja dzis wstalam o dziwo o 6:30 ale już z bólem głowy (za długo lezalam i tak mam) ;x

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na przedniej ścianie wysoko. I też mi dr mówił że szybciej będzie widać a później czuć ruchy. I się naczytałam że jak łożysko na przedniej ścianie to większe ryzyko komplikacji przy cc :(

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Witam sie i ja dzis :)

Oliwcia serio? To nie wiem od czego to zalezy. Mi lekarz mowil ze jak lozysko z przodu to tak jak by dziecko w materac kopalo i tego bardzo nie czuc na poczatku. Ale skoro czujesz Ty to teoria sie obala. :)

Madlene ja dzis wstalam o dziwo o 6:30 ale już z bólem głowy (za długo lezalam i tak mam) ;x
    No hej :)wyobraz sobie ze ja tez o 6:30a teraz jestem taka niedociumana bo chcialam troszku w sobote pospac hehe

KaroLove lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy (takie wyraźne) czułam w 22 tc w pierwszej ciąży i ok. 20tc (może trochę wcześniej) w drugiej. Teraz nie wiem gdzie jest łożysko, na ruchy liczę chociaż ok. 18 tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:00

KaroLove, dżdżownica lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy czulam tez szybko bo 16/17 TC tylko sa to oczywiscie delikatne ruchy jak muśniecie rozpychanie na pewno nie kopniaki jak w późniejszych etapach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:05

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu! :)

KaroLove, 0202oliwcia, dżdżownica, Bella_Bella, patulla lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica spokojnie, ja przy synku mialam tak jak Ty i CC bez ani 1 problemu sie odbyla!! nie czytaj internetow!!! bo Cie zabije!! mowie Ci ze bedzie dobrze :) !!

Madlene haha to mamy tak samo, haha ciekawe od czego to zalezy bo ja zawsze KOCHALAM spac...a teraz np i do pracy sie budze duzo przed budzikiem :P -moze sie przygotowujemy do karmienia nocno/porannego :D

Patulla no wlasnie, ztym lozyskiem tak jest wlasnie jak piszesz!

Oliwcia to jestes wyjatkiem :D albo dzidzius tak sie wiercil ze mimo to czulas :D super!!!

Almaanies witam :D

mi wg wczorajszego usg wychodzi ze dzis zaczynam 14 TC !!! :D czyli 2 trymestr :D hehehehe <3 wczoraj bylo 12 + 6 to dzis 13 + 0 pasowalo by, nie? :D ale sie nie napalam. czekam do wtorku hehe wtedy bede oficjalnie mowila ze 2 trym <3 :) choc teraz juz mega spokojna jestem. przeplywy wszystkie okej mamy, przeziernosc tez super. lekarka mowila ze nie ma ani 1 zastrzezenia co do dzidziusia takze luzik :) ciesze sie juz tą ciaza na spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:43

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dżdżownica spokojnie, ja przy synku mialam tak jak Ty i CC bez ani 1 problemu sie odbyla!! nie czytaj internetow!!! bo Cie zabije!! mowie Ci ze bedzie dobrze :) !!

Madlene haha to mamy tak samo, haha ciekawe od czego to zalezy bo ja zawsze KOCHALAM spac...a teraz np i do pracy sie budze duzo przed budzikiem :P -moze sie przygotowujemy do karmienia nocno/porannego :D

Patulla no wlasnie, ztym lozyskiem tak jest wlasnie jak piszesz!

Oliwcia to jestes wyjatkiem :D albo dzidzius tak sie wiercil ze mimo to czulas :D super!!!

Almaanies witam :D

mi wg wczorajszego usg wychodzi ze dzis zaczynam 14 TC !!! :D czyli 2 trymestr :D hehehehe <3 wczoraj bylo 12 + 6 to dzis 13 + 0 pasowalo by, nie? :D ale sie nie napalam. czekam do wtorku hehe wtedy bede oficjalnie mowila ze 2 trym <3 :) choc teraz juz mega spokojna jestem. przeplywy wszystkie okej mamy, przeziernosc tez super. lekarka mowila ze nie ma ani 1 zastrzezenia co do dzidziusia takze luzik :) ciesze sie juz poprostu ciaza na spokojnie :)
    lekarze biorą pod uwagę termin z usg?bo w każdej mojej ciazy przy przyjęciu do porodu interesował ich tylko termin z om

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Tak jest!!!

KaroLove lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:46

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny które są po 30-tce możecie mi napisać jakie wam wyszło ryzyko ZD po USG?
    Mi wyszło z wieku 1:456 a po USG 1:9122. To chyba dobrze jest?

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    lekarze biorą pod uwagę termin z usg?bo w każdej mojej ciazy przy przyjęciu do porodu interesował ich tylko termin z om
    jak jest o tydzien wieksza lub mniejsza niz OM to biora.

mi w wydruku wczorejszym pisze ze wg om 17.10 a wg usg inny termin podany.

ale wiem ze raczej z OM moj lekarz mowil ze tez bedzie z OM bral.

ja sobie tylko tak o napisalam :) ze czuje sie juz spokojna poprostu :)

Dżdżownica! :* :D

Witam Anuska :) masz racje, mknie strasznie...

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ