X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze chyba nie biora go aż tak bardzo pod uwagę o ile wiemy dokładnie kiedy była ostatnia miesiaczka i jeśli sa regularne ;-) ja osobiście biore pod uwagę ten z Usg bo w obu ciążach był bliższy terminowi z USG . Więc obstawiam że urodze możeeeeee w dzień nauczyciela ;-) Jakiś inteligent będzie :-D haha

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córka miałam termin na 24maj urodziłam 18 i tu nie pamiętam nawet jaki był termin z USG ;-) z synem miałam rodzić według om 18 luty według USG 15 luty urodził się 13.02 w niedziele ;-) hehe wiec tu jak nic termin też mi się nie pokryje :-D

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek usg...strasznie sie denerwuje bo przypomina mi się poprzednia ciaza,te nerwy i strach :/

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znow mialam wczoraj lekkie plami3nie :/ nie wiem dziewczyny co mi jest :(

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A dziewczyny które są po 30-tce możecie mi napisać jakie wam wyszło ryzyko ZD po USG?
    Mi wyszło z wieku 1:456 a po USG 1:9122. To chyba dobrze jest?
    Dobrze Dżdżownica
    ja wg usg mam na trisomie 21
    ryzyko podstawowe 1: 1084
    skorygowane 1: 2937

wg krwii
    podstawowe 1: 1084
    skorygowane 1: 922

a w opisie mam: "Nie stwierdzono podwyzszonego ryzyka wystapienia u plodu trisomii 21, 18 i 13 chromosomu. Po wykonaniu przesiewowego badania USG (ocena NT, NB, DV, TR) i oznaczeniu poziomu beta-HCG i PAPP-a......."

dżdżownica lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    i znow mialam wczoraj lekkie plami3nie :/ nie wiem dziewczyny co mi jest :(
    moze na IP jedz :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, życzę miłego dnia i żegnam się, lecimy na kroplówki z Desperkiem :)
    Powodzenia na wizytach!

KaroLove, dżdżownica lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Witam się, życzę miłego dnia i żegnam się, lecimy na kroplówki z Desperkiem :)
    Powodzenia na wizytach!
    powodzenia zycze z Psiną <3

nadziejastru lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    moze na IP jedz :(
    już byłam 3 razy w ciągu 2 tyg...chyba nie ma sensu bo nic innego nie wymyśla...

• candela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z ciekawości zapytam.
    Dziewczyny, którym wyszło na pierwszych USG, że dziecko starsze o kilka dni. Wyrównało to się potem na prenatalnych czy już tak zostało?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    już byłam 3 razy w ciągu 2 tyg...chyba nie ma sensu bo nic innego nie wymyśla...
    aaa :(

Candela raz mi wyszlo ze mniejszy o 8 dni a pozniej roznie. raz wyszlo na tamtych prenatalnych ze o dzien mlodsze a teraz od jakiegos czasu wiekszy caly czas jest z tym ze od 12 tc dziecko juz chyba indywidualnie rosnie i nie ma co porownywac. u nas np po wczoraj znow o 3 dni starszy ze jest.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna odpoczywaj dużo i uważaj na siebie.

Nadziejastru powodzenia z pieskiem. Mój mąż się bardzo zasmucił jak przeczytał o Twoim piesku, bo on uwielbia psy, szczególnie duże.

Mi raczej nie będą patrzeć na datę ostatniego okresu, bo mi się z datą USG różnią o 3 tygodnie. Ja czasem miewałam cykle ponad 50 dniowe i czasem kilka tygodni czekałam z niepewnością w którym momencie dostanę okres, a czasem po 23 dniach już był.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A dziewczyny które są po 30-tce możecie mi napisać jakie wam wyszło ryzyko ZD po USG?
    Mi wyszło z wieku 1:456 a po USG 1:9122. To chyba dobrze jest?

mi wyszło 1:11tysiecy cos tam, nie mam papierow pod reka to nie powiem. no ale zastrzegam ze te moje prenatalne to jakis zart byl, laska chyba sie na mnie uczyla :(
    ale Twoje jest ok jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 10:30

dżdżownica lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    mi wyszło 1:11tysiecy cos tam, nie mam papierow pod reka to nie powiem. no ale zastrzegam ze te moje prenatalne to jakis zart byl, laska chyba sie na mnie uczyla :(
    ale Twoje jest ok jak najbardziej
    czemu?

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam umowiona wizyte z lekarzem bardzo dobrym, doswiadczonym, certyfikat FMF itd. ale na wizycie poprzedzajacej te genetyczne okazało się że bobo jest większe o kilka dni i musieliśmy przełożyć na wcześniejszy termin, oczywiscie do mojego wymarzonego nie było juz terminu, jedyna dostępna była jakaś młoda lekarka. Z przerwą na jedzenie i chodzenie bo nie mogła zlapać dobrego ustawienia zeszło 2h! w międzyczasie 2 razy wołała innego lekarza zeby jej pomógł i on od razu znajdował co trzeba. Np. NT jej wyszło 2,8 a ten drugi w innym ujęciu wymierzył 1,7
    Naprawdę rozumiem że kiedyś się każdy musi nauczyc ale niech sie ona lepiej uczy w państwowym szpitalu, pod okiem doświadczonych lekarzy którzy jej pomogą a nie na mnie kiedy bulę za tą wizytę niemało bo chodze prywatnie i no sorry ale oczekuje jednak czegos wiecej niż od publicznej służby zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 11:00

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczaki, my tu gadu gadu a ja wlasnie 15 tydzien zaczelam! :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że jestem na szarym końcu haha :-D

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru :) w poniedziałek prenatalne :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    A ja się witam w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru :) w poniedziałek prenatalne :)
    jaxtez

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    miałam umowiona wizyte z lekarzem bardzo dobrym, doswiadczonym, certyfikat FMF itd. ale na wizycie poprzedzajacej te genetyczne okazało się że bobo jest większe o kilka dni i musieliśmy przełożyć na wcześniejszy termin, oczywiscie do mojego wymarzonego nie było juz terminu, jedyna dostępna była jakaś młoda lekarka. Z przerwą na jedzenie i chodzenie bo nie mogła zlapać dobrego ustawienia zeszło 2h! w międzyczasie 2 razy wołała innego lekarza zeby jej pomógł i on od razu znajdował co trzeba. Np. NT jej wyszło 2,8 a ten drugi w innym ujęciu wymierzył 1,7
    Naprawdę rozumiem że kiedyś się każdy musi nauczyc ale niech sie ona lepiej uczy w państwowym szpitalu, pod okiem doświadczonych lekarzy którzy jej pomogą a nie na mnie kiedy bulę za tą wizytę niemało bo chodze prywatnie i no sorry ale oczekuje jednak czegos wiecej niż od publicznej służby zdrowia
    o kurcze :/ współczuję

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ