X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze chyba nie biora go aż tak bardzo pod uwagę o ile wiemy dokładnie kiedy była ostatnia miesiaczka i jeśli sa regularne ;-) ja osobiście biore pod uwagę ten z Usg bo w obu ciążach był bliższy terminowi z USG . Więc obstawiam że urodze możeeeeee w dzień nauczyciela ;-) Jakiś inteligent będzie :-D haha

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córka miałam termin na 24maj urodziłam 18 i tu nie pamiętam nawet jaki był termin z USG ;-) z synem miałam rodzić według om 18 luty według USG 15 luty urodził się 13.02 w niedziele ;-) hehe wiec tu jak nic termin też mi się nie pokryje :-D

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziałek usg...strasznie sie denerwuje bo przypomina mi się poprzednia ciaza,te nerwy i strach :/

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znow mialam wczoraj lekkie plami3nie :/ nie wiem dziewczyny co mi jest :(

• KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A dziewczyny które są po 30-tce możecie mi napisać jakie wam wyszło ryzyko ZD po USG?
    Mi wyszło z wieku 1:456 a po USG 1:9122. To chyba dobrze jest?
    Dobrze Dżdżownica
    ja wg usg mam na trisomie 21
    ryzyko podstawowe 1: 1084
    skorygowane 1: 2937

wg krwii
    podstawowe 1: 1084
    skorygowane 1: 922

a w opisie mam: "Nie stwierdzono podwyzszonego ryzyka wystapienia u plodu trisomii 21, 18 i 13 chromosomu. Po wykonaniu przesiewowego badania USG (ocena NT, NB, DV, TR) i oznaczeniu poziomu beta-HCG i PAPP-a......."

dżdżownica lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    i znow mialam wczoraj lekkie plami3nie :/ nie wiem dziewczyny co mi jest :(
    moze na IP jedz :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, życzę miłego dnia i żegnam się, lecimy na kroplówki z Desperkiem :)
    Powodzenia na wizytach!

KaroLove, dżdżownica lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Witam się, życzę miłego dnia i żegnam się, lecimy na kroplówki z Desperkiem :)
    Powodzenia na wizytach!
    powodzenia zycze z Psiną <3

nadziejastru lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    moze na IP jedz :(
    już byłam 3 razy w ciągu 2 tyg...chyba nie ma sensu bo nic innego nie wymyśla...

• candela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z ciekawości zapytam.
    Dziewczyny, którym wyszło na pierwszych USG, że dziecko starsze o kilka dni. Wyrównało to się potem na prenatalnych czy już tak zostało?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    już byłam 3 razy w ciągu 2 tyg...chyba nie ma sensu bo nic innego nie wymyśla...
    aaa :(

Candela raz mi wyszlo ze mniejszy o 8 dni a pozniej roznie. raz wyszlo na tamtych prenatalnych ze o dzien mlodsze a teraz od jakiegos czasu wiekszy caly czas jest z tym ze od 12 tc dziecko juz chyba indywidualnie rosnie i nie ma co porownywac. u nas np po wczoraj znow o 3 dni starszy ze jest.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna odpoczywaj dużo i uważaj na siebie.

Nadziejastru powodzenia z pieskiem. Mój mąż się bardzo zasmucił jak przeczytał o Twoim piesku, bo on uwielbia psy, szczególnie duże.

Mi raczej nie będą patrzeć na datę ostatniego okresu, bo mi się z datą USG różnią o 3 tygodnie. Ja czasem miewałam cykle ponad 50 dniowe i czasem kilka tygodni czekałam z niepewnością w którym momencie dostanę okres, a czasem po 23 dniach już był.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A dziewczyny które są po 30-tce możecie mi napisać jakie wam wyszło ryzyko ZD po USG?
    Mi wyszło z wieku 1:456 a po USG 1:9122. To chyba dobrze jest?

mi wyszło 1:11tysiecy cos tam, nie mam papierow pod reka to nie powiem. no ale zastrzegam ze te moje prenatalne to jakis zart byl, laska chyba sie na mnie uczyla :(
    ale Twoje jest ok jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 10:30

dżdżownica lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    mi wyszło 1:11tysiecy cos tam, nie mam papierow pod reka to nie powiem. no ale zastrzegam ze te moje prenatalne to jakis zart byl, laska chyba sie na mnie uczyla :(
    ale Twoje jest ok jak najbardziej
    czemu?

• Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam umowiona wizyte z lekarzem bardzo dobrym, doswiadczonym, certyfikat FMF itd. ale na wizycie poprzedzajacej te genetyczne okazało się że bobo jest większe o kilka dni i musieliśmy przełożyć na wcześniejszy termin, oczywiscie do mojego wymarzonego nie było juz terminu, jedyna dostępna była jakaś młoda lekarka. Z przerwą na jedzenie i chodzenie bo nie mogła zlapać dobrego ustawienia zeszło 2h! w międzyczasie 2 razy wołała innego lekarza zeby jej pomógł i on od razu znajdował co trzeba. Np. NT jej wyszło 2,8 a ten drugi w innym ujęciu wymierzył 1,7
    Naprawdę rozumiem że kiedyś się każdy musi nauczyc ale niech sie ona lepiej uczy w państwowym szpitalu, pod okiem doświadczonych lekarzy którzy jej pomogą a nie na mnie kiedy bulę za tą wizytę niemało bo chodze prywatnie i no sorry ale oczekuje jednak czegos wiecej niż od publicznej służby zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 11:00

f2w3dqk3604phf94.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczaki, my tu gadu gadu a ja wlasnie 15 tydzien zaczelam! :D

f2w3dqk3604phf94.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że jestem na szarym końcu haha :-D

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru :) w poniedziałek prenatalne :)

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    A ja się witam w ostatnim tygodniu pierwszego trymestru :) w poniedziałek prenatalne :)
    jaxtez

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    miałam umowiona wizyte z lekarzem bardzo dobrym, doswiadczonym, certyfikat FMF itd. ale na wizycie poprzedzajacej te genetyczne okazało się że bobo jest większe o kilka dni i musieliśmy przełożyć na wcześniejszy termin, oczywiscie do mojego wymarzonego nie było juz terminu, jedyna dostępna była jakaś młoda lekarka. Z przerwą na jedzenie i chodzenie bo nie mogła zlapać dobrego ustawienia zeszło 2h! w międzyczasie 2 razy wołała innego lekarza zeby jej pomógł i on od razu znajdował co trzeba. Np. NT jej wyszło 2,8 a ten drugi w innym ujęciu wymierzył 1,7
    Naprawdę rozumiem że kiedyś się każdy musi nauczyc ale niech sie ona lepiej uczy w państwowym szpitalu, pod okiem doświadczonych lekarzy którzy jej pomogą a nie na mnie kiedy bulę za tą wizytę niemało bo chodze prywatnie i no sorry ale oczekuje jednak czegos wiecej niż od publicznej służby zdrowia
    o kurcze :/ współczuję

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ