Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwcia Ty w 17 prawie tc takze masz na 100% corke
a patrzcie, nie wiem czy lekarze dobrze mowia na pierwszych prenatalnych. patrzcie co w necie znalazlam
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg
aczkolwiek wszedzie kazdy zgodnie przyznaje ze u chlopcow bardziej sterczy a u dziewczynek lezy hehe. juz sama nie wiem co mam myslec ale jak widzialam u siebie nozki od dolu i cos dyndajacego mierzy nimi to pierwsza mysl ze chlopak ale na wyzej obrazku to tak w 100% nie ma pewnosci. hmm -
0202oliwcia wrote:A wiec tak mamy 100% kobietke widziałam psiosie
ma juz 13,3 cm co do mojego bolu to naciaglam ścięgna i to temu tak mam prowadzic bardzo oszczędny tryb życia ....
Mieliśmy od stawiać acard ale ze wzgledu na duże ryzyko z badan genetycznych acard zostaje najprawdopodobniej do końca clexan zmniejszylismy z 0.6 do 0.4 kolejna wizyta za miesiąc
url=https://naforum.zapodaj.net/8d20859bc2b0.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d20859bc2b0.jpg[/url
oliwcia a cos wiecej lekarz mowil o tym ryzyku?Piotruś
Helenka
-
W h&m jest dzial mama. Ja kupuje rozmiar jaki nosze I ubrania sa ok.
Poza tym dzisiaj w reserved bylam I z takich normalnych ciuchow tylko o luznym kroju kupilam kilka ladniejszych rzeczy. Normalnie wchodze w 34/36 I mysle ze do komca ciazy te ciuchy beda ok. Naprade to wszystko kwestia krojuIndia26 lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:W h&m jest dzial mama. Ja kupuje rozmiar jaki nosze I ubrania sa ok.
Poza tym dzisiaj w reserved bylam I z takich normalnych ciuchow tylko o luznym kroju kupilam kilka ladniejszych rzeczy. Normalnie wchodze w 34/36 I mysle ze do komca ciazy te ciuchy beda ok. Naprade to wszystko kwestia kroju
nie liczac spodniPiotruś
Helenka
-
Dziewczyny a jak wam tak mentalnie z wygladem? Ja szczerze to kiepsko, cala sie zaokraglam I mimo, ze wiem po pierwszej ciazy, ze to woda u mnie glownie, to.zle mi z wygladem moim teraz
Ja jestem niska i kiespko z dodatkowymi kg wygladam, dodatkowo puchne na twarzy itp
-
O dziewczyny. ja kupiłam te spodnie stacjonarnie, a na stronie granatowe kosztują 77zł, a ja jeszcze nowe koto założyłam to dostalam -10%.Więc doukpiłam 2 pary
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277012.html#CiemnoniebieskiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 16:10
Kimmy lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:W h&m jest dzial mama. Ja kupuje rozmiar jaki nosze I ubrania sa ok.
Poza tym dzisiaj w reserved bylam I z takich normalnych ciuchow tylko o luznym kroju kupilam kilka ladniejszych rzeczy. Normalnie wchodze w 34/36 I mysle ze do komca ciazy te ciuchy beda ok. Naprade to wszystko kwestia kroju
nie znalazłam u mnie tego działu mama w h&m ale sklep jest podzielony na 2 piętra i może w takim razie gdzieś przy dziecięcym jest na drugim piętrze. Będę musiała sprawdzić. -
baassiia wrote:O dziewczyny. ja kupiłam te spodnie stacjonarnie, a na stronie granatowe kosztują 77zł, a ja jeszcze nowe koto założyłam to dostalam -10%.Więc doukpiłam 2 pary
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277012.html#Ciemnoniebieski
Dzięki:) też sobie zamówiłam 2 parybaassiia lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Dziewczyny a jak wam tak mentalnie z wygladem? Ja szczerze to kiepsko, cala sie zaokraglam I mimo, ze wiem po pierwszej ciazy, ze to woda u mnie glownie, to.zle mi z wygladem moim teraz
Ja jestem niska i kiespko z dodatkowymi kg wygladam, dodatkowo puchne na twarzy itp
Ja póki co dodatkowych kg nie mam, no może nie caly 1kg na obecną chwilęJedyny mankament to moja naczyniowa reaktywna cera. Niestety porozszerzały mi się bardzo naczynka na policzkach i już powoli czoło, mimo że przestałam używać peelingow z dniem w którym dowiedziałam się o ciąży. Zaczerwienienie mam cały czas już i jak wychodzę z domu to muszę minimum krem koloryzujacy nałożyć żebym się dobrze czuła, nawet jak idę dwa kroki do sklepu bo inaczej pytają czy chora jestem co mnie wkurza
Liczę się już z tym, że jak już będę mogła to będę musiała je wszystkie pozamykac. No i bez filtra 50+ ani rusz.
-
Morenadenna wrote:eee tam:) dzieci potrzebują otulenia tylko ja mialam zupełnie inny otulacz
a co do otulacza. sama robilam dla synka cos a la rozek z kocyka i zawiazywalam go takim paseczkiem (cos na zasadzie otulacza to dzialalo. robilam tak jak babki polozne w szpitalu bo moje dziecie za maenkie bylo na rozek i balam sie ze wypadnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 17:50
Morenadenna lubi tę wiadomość
-
boze nie moge myslec o jedzeniu bo na zmiane robi mi sie nie dobrze z glodu i mam ochote wszystko za przeproszeniem zerzrec jezuuuuu nawet bym dzis cole pila.....aaaaaaa oszaleje! juz pol princessy zjadlam
a mialam slodyczy nie jesc.
a na fejsie tyle przepisow fajnych, tu na ciasteczka, tu na potrawy z batatow, tu na ciasto francuskie a zaraz na skrzydelka z folii haha wszystko bym jadla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 18:01
-
KaroLove wrote:ja wiem. tak tylko dodalam bo filmik akurat smieszny
a co do otulacza. sama robilam dla synka cos a la rozek z kocyka i zawiazywalam go takim paseczkiem (cos na zasadzie otulacza to dzialalo. robilam tak jak babki polozne w szpitalu bo moje dziecie za maenkie bylo na rozek i balam sie ze wypadnie -
baassiia wrote:Dziewczyny a jak wam tak mentalnie z wygladem? Ja szczerze to kiepsko, cala sie zaokraglam I mimo, ze wiem po pierwszej ciazy, ze to woda u mnie glownie, to.zle mi z wygladem moim teraz
Mi się trochę tyłek powiększył i brzuszek lekko zaokraglil. A tak to mam wrażenie że na twarzy schudłam i dłonie mam strasznie kościste i blade. I od 2 tygodni mam takie drobne wypryski na czole, taka kaszke pod skórą. Ogólnie ciało w porządku ale z twarzy to wyglądam jak dupa. -
Ja póki co nie popuchłam, ani wodą nie podeszłam, w zasadzie to nawet 1 kg nie przytyłam, brzuszek powoli zaczyna być widoczny
Niestety od jakiegoś 6 tygodnia ciąży mam problem z trądzikiem, zwłaszcza w okolicach żuchwy i policzkówmasakra... raz jest lepiej, raz gorzej...boję się, że zostaną mi ślady później, które będą znikać miesiącami...
-
Morenadenna wrote:te wszystkie samorobki to nie jest jednak dobry pomysł bo często stawy biodrowe są scisniete.ja mialam taki otulacz na suwak.jak glizda w tym dziecko wygląda:D
jeszcze jedno pytanie mam do mam ktore maja juz bombelka w domu:
kiedys jak moj maly byl noworodkiem i robili usg bioderek to mial za kazdym razem prawidlowe....Ia a mimo to kazano szeroko pieluchowac. stosuje sie to dalej? bo czytalam ze to stare metody i teraz jak dziecko ma zdrowe stawy to najlepiej aby mialo duzo miejsca i swobody. co Wy na to? -
KaroLove wrote:wiem, zdaje sobie z tego sprawe dlatego skupialam sie na raczkach, nozki bardziej luzne byly. ale teraz jestem madrzejsza i sobie kupie prawdziwy otulacz
jeszcze jedno pytanie mam do mam ktore maja juz bombelka w domu:
kiedys jak moj maly byl noworodkiem i robili usg bioderek to mial za kazdym razem prawidlowe....Ia a mimo to kazano szeroko pieluchowac. stosuje sie to dalej? bo czytalam ze to stare metody i teraz jak dziecko ma zdrowe stawy to najlepiej aby mialo duzo miejsca i swobody. co Wy na to?