WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia Ty w 17 prawie tc takze masz na 100% corke

a patrzcie, nie wiem czy lekarze dobrze mowia na pierwszych prenatalnych. patrzcie co w necie znalazlam

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/lb/ai/hstg/aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg

aczkolwiek wszedzie kazdy zgodnie przyznaje ze u chlopcow bardziej sterczy a u dziewczynek lezy hehe. juz sama nie wiem co mam myslec ale jak widzialam u siebie nozki od dolu i cos dyndajacego mierzy nimi to pierwsza mysl ze chlopak ale na wyzej obrazku to tak w 100% nie ma pewnosci. hmm

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    A wiec tak mamy 100% kobietke widziałam psiosie :-) ma juz 13,3 cm co do mojego bolu to naciaglam ścięgna i to temu tak mam prowadzic bardzo oszczędny tryb życia ....
    Mieliśmy od stawiać acard ale ze wzgledu na duże ryzyko z badan genetycznych acard zostaje najprawdopodobniej do końca clexan zmniejszylismy z 0.6 do 0.4 kolejna wizyta za miesiąc <3
    url=https://naforum.zapodaj.net/8d20859bc2b0.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d20859bc2b0.jpg[/url

oliwcia a cos wiecej lekarz mowil o tym ryzyku?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m jest dzial mama. Ja kupuje rozmiar jaki nosze I ubrania sa ok.

Poza tym dzisiaj w reserved bylam I z takich normalnych ciuchow tylko o luznym kroju kupilam kilka ladniejszych rzeczy. Normalnie wchodze w 34/36 I mysle ze do komca ciazy te ciuchy beda ok. Naprade to wszystko kwestia kroju ;)

India26 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Poza tym dzisiaj w reserved bylam I z takich normalnych ciuchow tylko o luznym kroju kupilam kilka ladniejszych rzeczy. Normalnie wchodze w 34/36 I mysle ze do komca ciazy te ciuchy beda ok. Naprade to wszystko kwestia kroju ;)

nie liczac spodni :)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wam tak mentalnie z wygladem? Ja szczerze to kiepsko, cala sie zaokraglam I mimo, ze wiem po pierwszej ciazy, ze to woda u mnie glownie, to.zle mi z wygladem moim teraz :/

Ja jestem niska i kiespko z dodatkowymi kg wygladam, dodatkowo puchne na twarzy itp :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam sporo wody w sobie...nawet moja polozna mi to powiedziala. w pierwszej ciazy mialam identycznie :(

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny. ja kupiłam te spodnie stacjonarnie, a na stronie granatowe kosztują 77zł, a ja jeszcze nowe koto założyłam to dostalam -10%.Więc doukpiłam 2 pary :D

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277012.html#Ciemnoniebieski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 16:10

Kimmy lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    haha apropo otulaczy xD

https://www.facebook.com/inspiremoreofficial/videos/1334155526676529/?hc_ref=NEWSFEED
    eee tam:) dzieci potrzebują otulenia tylko ja mialam zupełnie inny otulacz

• India26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

nie znalazłam u mnie tego działu mama w h&m ale sklep jest podzielony na 2 piętra i może w takim razie gdzieś przy dziecięcym jest na drugim piętrze. Będę musiała sprawdzić.

59a17bd566875.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    O dziewczyny. ja kupiłam te spodnie stacjonarnie, a na stronie granatowe kosztują 77zł, a ja jeszcze nowe koto założyłam to dostalam -10%.Więc doukpiłam 2 pary :D

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277012.html#Ciemnoniebieski

Dzięki:) też sobie zamówiłam 2 pary :D

baassiia lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny a jak wam tak mentalnie z wygladem? Ja szczerze to kiepsko, cala sie zaokraglam I mimo, ze wiem po pierwszej ciazy, ze to woda u mnie glownie, to.zle mi z wygladem moim teraz :/

Ja jestem niska i kiespko z dodatkowymi kg wygladam, dodatkowo puchne na twarzy itp :/

Ja póki co dodatkowych kg nie mam, no może nie caly 1kg na obecną chwilę ;) Jedyny mankament to moja naczyniowa reaktywna cera. Niestety porozszerzały mi się bardzo naczynka na policzkach i już powoli czoło, mimo że przestałam używać peelingow z dniem w którym dowiedziałam się o ciąży. Zaczerwienienie mam cały czas już i jak wychodzę z domu to muszę minimum krem koloryzujacy nałożyć żebym się dobrze czuła, nawet jak idę dwa kroki do sklepu bo inaczej pytają czy chora jestem co mnie wkurza :/ Liczę się już z tym, że jak już będę mogła to będę musiała je wszystkie pozamykac. No i bez filtra 50+ ani rusz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    eee tam:) dzieci potrzebują otulenia tylko ja mialam zupełnie inny otulacz
    ja wiem. tak tylko dodalam bo filmik akurat smieszny :P

a co do otulacza. sama robilam dla synka cos a la rozek z kocyka i zawiazywalam go takim paseczkiem (cos na zasadzie otulacza to dzialalo. robilam tak jak babki polozne w szpitalu bo moje dziecie za maenkie bylo na rozek i balam sie ze wypadnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 17:50

Morenadenna lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze nie moge myslec o jedzeniu bo na zmiane robi mi sie nie dobrze z glodu i mam ochote wszystko za przeproszeniem zerzrec jezuuuuu nawet bym dzis cole pila.....aaaaaaa oszaleje! juz pol princessy zjadlam :( a mialam slodyczy nie jesc.

a na fejsie tyle przepisow fajnych, tu na ciasteczka, tu na potrawy z batatow, tu na ciasto francuskie a zaraz na skrzydelka z folii haha wszystko bym jadla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 18:01

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ja wiem. tak tylko dodalam bo filmik akurat smieszny :P

a co do otulacza. sama robilam dla synka cos a la rozek z kocyka i zawiazywalam go takim paseczkiem (cos na zasadzie otulacza to dzialalo. robilam tak jak babki polozne w szpitalu bo moje dziecie za maenkie bylo na rozek i balam sie ze wypadnie :)
    te wszystkie samorobki to nie jest jednak dobry pomysł bo często stawy biodrowe są scisniete.ja mialam taki otulacz na suwak.jak glizda w tym dziecko wygląda:D

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czuję brzydka :/ bo nadal marnie się czuje...taka wymordowana jestwm

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Mi się trochę tyłek powiększył i brzuszek lekko zaokraglil. A tak to mam wrażenie że na twarzy schudłam i dłonie mam strasznie kościste i blade. I od 2 tygodni mam takie drobne wypryski na czole, taka kaszke pod skórą. Ogólnie ciało w porządku ale z twarzy to wyglądam jak dupa.

1JyDp2.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie popuchłam, ani wodą nie podeszłam, w zasadzie to nawet 1 kg nie przytyłam, brzuszek powoli zaczyna być widoczny :)
    Niestety od jakiegoś 6 tygodnia ciąży mam problem z trądzikiem, zwłaszcza w okolicach żuchwy i policzków :( masakra... raz jest lepiej, raz gorzej...boję się, że zostaną mi ślady później, które będą znikać miesiącami...

dqpr3e5e0v8168du.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    te wszystkie samorobki to nie jest jednak dobry pomysł bo często stawy biodrowe są scisniete.ja mialam taki otulacz na suwak.jak glizda w tym dziecko wygląda:D
    wiem, zdaje sobie z tego sprawe dlatego skupialam sie na raczkach, nozki bardziej luzne byly. ale teraz jestem madrzejsza i sobie kupie prawdziwy otulacz :)

jeszcze jedno pytanie mam do mam ktore maja juz bombelka w domu:
    kiedys jak moj maly byl noworodkiem i robili usg bioderek to mial za kazdym razem prawidlowe....Ia a mimo to kazano szeroko pieluchowac. stosuje sie to dalej? bo czytalam ze to stare metody i teraz jak dziecko ma zdrowe stawy to najlepiej aby mialo duzo miejsca i swobody. co Wy na to?

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie zalecają żeby szerokopieluchowac jeśli wszystko jest Oki.
    A jakiej firmy otulacz polecacie?

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    wiem, zdaje sobie z tego sprawe dlatego skupialam sie na raczkach, nozki bardziej luzne byly. ale teraz jestem madrzejsza i sobie kupie prawdziwy otulacz :)

jeszcze jedno pytanie mam do mam ktore maja juz bombelka w domu:
    kiedys jak moj maly byl noworodkiem i robili usg bioderek to mial za kazdym razem prawidlowe....Ia a mimo to kazano szeroko pieluchowac. stosuje sie to dalej? bo czytalam ze to stare metody i teraz jak dziecko ma zdrowe stawy to najlepiej aby mialo duzo miejsca i swobody. co Wy na to?
    ja mialam woombie

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ