X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ok jest USG, to nic sie specialnego nie robi ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie dziewczyny jak maluchy rosną szybko :D 3 dni po porodzie i roczek :D pierwsze miesiące to była jazda bez trzymanki... ale teraz już jest super :) nasz gwiazdeczka :*

Ahhh takie to nierealne, że niedługo znów taki okruszek w domu ;) bardzo się cieszę, ale i bardzo boje, że też będzie tak ciężko

2vjyiv6.jpg

dmbk3s.jpg

patulla, E_w_c_i_a, aaniluap, Treselle, Pampcia, Natikka123, KaroLove, Veira, kiti, Lola83, madlene88, Bella_Bella, BurzaHormonów, Paaat1988, Kimmy lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Patrzcie dziewczyny jak maluchy rosną szybko :D 3 dni po porodzie i roczek :D pierwsze miesiące to była jazda bez trzymanki... ale teraz już jest super :) nasz gwiazdeczka :*

Ahhh takie to nierealne, że niedługo znów taki okruszek w domu ;) bardzo się cieszę, ale i bardzo boje, że też będzie tak ciężko

2vjyiv6.jpg

dmbk3s.jpg
    a co się działo? a co ja mam powiedzieć moja corka ma 16 lat a jakby się wczoraj urodziła:)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała patologiczny refluks niemowlęcy do tego alergia bmk i nietolerancja laktozy. Nie mogła jeść, spać, cały czas się szarpała, spinała. Na leżąco płacz i jęczenie, machanie rękami, nogami :/ Bałam się gdziekolwiek wychodzić bo tylko płacz. Ja też jestem typem wrażliwca i patrzenie na cierpienie dziecka okropnie na mnie wpłynęło. Byłam wrakiem i kłębkiem nerwów bo nie było jak pomóc oprócz noszenia w pionie. W zasadzie pierwszych kilka miesięcy pamiętam jak przez mgłę, nie myślałam, że niemowlęta aż tak cierpią bo w rodzinie nie było tak "trudnych" przypadków. Dlatego teraz boje się bardzo powtórki... Chciałabym bardzo doznać tego szczęśliwego, spokojnego macierzyństwa, bez łez, walki i ciągłego strachu.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczną ja masz Baassiia :)

baassiia lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a jecie ser feta?

patulla lubi tę wiadomość

age.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Laski a jecie ser feta?

Nie ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Laski a jecie ser feta?
    Miałam zacytować, niekoniecznie polubić.
    Ja jem. A raczej dodaje go do np. zapiekanek

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem fete. ma byc pasteryzowane mleko i mozna jesc.

triss lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielę ♡

Co do sera. Plesniowego jesc nie można.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Nieśmiała. ...jeszcze 2 dni i zaczynamy 14 tc. :D juhu czekam na ten drugi trymestr jak na wybawienie.... ;) -Nie śmiać się- ;^)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 06:10

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam. Ale podczytuje codziennie. Czekam na wizyte czwartkowa z obciazeniem glukozy. Nie wiem cuemu tak wcześnie ale jak kaza to muszę. Milej niedzieli życzę :)

triss lubi tę wiadomość

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Witajcie dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam. Ale podczytuje codziennie. Czekam na wizyte czwartkowa z obciazeniem glukozy. Nie wiem cuemu tak wcześnie ale jak kaza to muszę. Milej niedzieli życzę :)
    O ja też idę ale za tydzień ;) -19.04

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie ;)
    ja jem czasem

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Witam. Ja tez juz miałam tak wcześnie bo wyszła mi za wysoka glukoza na czczo i dlatego lekarz kazał od razu zrobić z obciążeniem. A Ty jaka masz glukoze na czczo ?

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Truss7 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam 22 lata jestem w 3 miesiącu ciąży.. mam pytanie... wzielam dzis rano kwas foliowy i chwile później wymiotowalam (poranne mdłości) czy wziąć jeszcze jedną tabletke kwasu foliowego ??

Truss7
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wzięła ale na wieczór. I od tego momentu na wieczór przyjmowała kwas.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Truss7 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź

KaroLove lubi tę wiadomość

Truss7
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Miała patologiczny refluks niemowlęcy do tego alergia bmk i nietolerancja laktozy. Nie mogła jeść, spać, cały czas się szarpała, spinała. Na leżąco płacz i jęczenie, machanie rękami, nogami :/ Bałam się gdziekolwiek wychodzić bo tylko płacz. Ja też jestem typem wrażliwca i patrzenie na cierpienie dziecka okropnie na mnie wpłynęło. Byłam wrakiem i kłębkiem nerwów bo nie było jak pomóc oprócz noszenia w pionie. W zasadzie pierwszych kilka miesięcy pamiętam jak przez mgłę, nie myślałam, że niemowlęta aż tak cierpią bo w rodzinie nie było tak "trudnych" przypadków. Dlatego teraz boje się bardzo powtórki... Chciałabym bardzo doznać tego szczęśliwego, spokojnego macierzyństwa, bez łez, walki i ciągłego strachu.
    a jak się to leczy? myślę,że nie powinno się powtórzyć a jeśli tak już wiesz jak to rozpoznac i szybko zadzialasz:)będzie dobrze

• Mayes Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam. Ja tez juz miałam tak wcześnie bo wyszła mi za wysoka glukoza na czczo i dlatego lekarz kazał od razu zrobić z obciążeniem. A Ty jaka masz glukoze na czczo ?

Zuzanna nie mam pojęcia ile mam chyba mi nie robili. Wszystkie badania robie u mojego lekarza i mowil ze ok jest. Moze pozniej bede miala znow robione to badanie dla porównania. Mieszkam w de i tu jak widac troche inaczej chyba.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ