X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    O ja też idę ale za tydzień ;) -19.04

To tez masz szybko. Wiesz dlaczego? Pytałam się czy będę mogla wkropic cytryne. Nie pozwola mi ale i tak przemyce jesli nie bede mogla przelknac i nie beda mnie pilnować :)

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    a jak się to leczy? myślę,że nie powinno się powtórzyć a jeśli tak już wiesz jak to rozpoznac i szybko zadzialasz:)będzie dobrze
    "Leczenie" polega na lagodzeniu objawow, tj. Zageszczanie mleka, pionizacja po karmieniu, leki na poprawe pracy ukl pokarmowego np. Debridat, w gorszych przypadkach leki na zgage typu opemprazol (neutralizujace kwas). Nie ma na to 100% lekarstwa bo to niedorozwoj ukladu pokarmowego. Zwieracz w zoladku nie trzyma I wszystko wyplywa.jak dziecko rosnie, miesnie sie wzmacniaja objawy zanikaja. Takze trzeba przeczekac tak naprawde.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedziele po przespanwj nocy!
    Jakoś tak wczoraj i dzisiaj dibrze mi się spało. Ale za to.sny miałam tak intensywne, że budzę się zmęczona :-P dziwne, im więcej biegam we śnie, tym bardziej zmęczona sie budzę :-)
    Miłej i spokojnej niedzieli!

age.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    To tez masz szybko. Wiesz dlaczego? Pytałam się czy będę mogla wkropic cytryne. Nie pozwola mi ale i tak przemyce jesli nie bede mogla przelknac i nie beda mnie pilnować :)
    A nie wiem. Cukier mam bardzo w normie. W pierwszej ciazy tez tak szybko mialam. Moj lekarz taki jest....szybciej badania niektóre zleca. Moja szwagierka była 2 miesiące szybciej w ciazy niż ja (tu wtedy moje pierwsze dziecko) ona chodzila prywatnie ja na nfz do mojego obecnego i mialam wiele badan szybciej juz zrobionych niz ona.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zlapalam jakas infekcje ginekologiczna I powiedzciemi czy jechac na taki dyzur "zwykly"? W moim miescie jest jeszcze cos takiego jak ostry dyzur ginekologiczny, ale hmmm nie wiem czy to na tyle powazne... zwykla infekcja z tym, ze moj gin nie przyjmuje codziennie I nie chce chyba przeciagac.
    mi normalnie gin przepisuje macmiror I po tym przechodzi. Poki co od wczoraj lactovaginal stosuje, ale chyba srednio pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 09:10

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    "Leczenie" polega na lagodzeniu objawow, tj. Zageszczanie mleka, pionizacja po karmieniu, leki na poprawe pracy ukl pokarmowego np. Debridat, w gorszych przypadkach leki na zgage typu opemprazol (neutralizujace kwas). Nie ma na to 100% lekarstwa bo to niedorozwoj ukladu pokarmowego. Zwieracz w zoladku nie trzyma I wszystko wyplywa.jak dziecko rosnie, miesnie sie wzmacniaja objawy zanikaja. Takze trzeba przeczekac tak naprawde.
    mój średni syn potwornie ulewal,chlustajaco,rekord 15 zmian ubrań przez noc

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny chyba zlapalam jakas infekcje ginekologiczna I powiedzciemi czy jechac na taki dyzur "zwykly"? W moim miescie jest jeszcze cos takiego jak ostry dyzur ginekologiczny, ale hmmm nie wiem czy to na tyle powazne... zwykla infekcja z tym, ze moj gin nie przyjmuje codziennie I nie chce chyba przeciagac.
    mi normalnie gin przepisuje macmiror I po tym przechodzi. Poki co od wczoraj lactovaginal stosuje, ale chyba srednio pomaga
    mi kiedyś mój gin powiedział,że przez to są kolejki na izbach bo kobiety przychodzą z infekcjami...poczekaj może do poniedziałku,podaruj się lactovaginalem i może clotrimazolem

• baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, ze on przyjmuje tylko w srody popoludniu. To mam czekac I liczyc, ze sie nie rozwinie... bez sensu. Infekcje w ciazy sa grozne

Na tym dyzurze ginekologicznym nie odbieraja, to jade na zwykly dyzur do ogolnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 09:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Witam sie w niedzielę ♡

Co do sera. Plesniowego jesc nie można.
    feta to nie plesniowy :)

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Ja właśnie się męczę z infekcją... Na szczęście zaczęła mi się chyba dwa dni przed wizytą u mojej gin, więc mogłam szybko zareagować. Przepisała mi maść clotlimazol i nystastynę. To było we wtorek i nie odczuwałam w ogóle poprawy a wręcz pogorszenie momentami. Wczoraj miałam kryzys, w nocy z powodu swędzenia wstawałam kilka razy, więc rano przekopałam internet w poszukiwaniu środków bez recepty i postanowiłam kupić Tantum Rosa oraz Vitagyn c w kremie (bo globulek nie było). Od razu podmyłam się tym tantum a na noc zaaplikowałam krem. Dziś jest dużo lepiej, choć wciaż daleko od ideału, ale przynajmniej nie wcieram w siebie kilogramów clotrimazolu co 5 min, żeby odczuć ulgę. Zawsze możesz zadzwonić do swojego gina, niech Ci doradzi co robić. A co do jeżdzania na izbę to jest to Twoje prawo i nie uważam, że masz się oglądać na to czy są kolejki czy nie. Nie po to się płaci podatki i składki, zeby bać się jechać do lekarza, bo się zrobi sztuczny tłum :P Jak bardzo Cię męczy to jedź.

baassiia lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja właśnie się męczę z infekcją... Na szczęście zaczęła mi się chyba dwa dni przed wizytą u mojej gin, więc mogłam szybko zareagować. Przepisała mi maść clotlimazol i nystastynę. To było we wtorek i nie odczuwałam w ogóle poprawy a wręcz pogorszenie momentami. Wczoraj miałam kryzys, w nocy z powodu swędzenia wstawałam kilka razy, więc rano przekopałam internet w poszukiwaniu środków bez recepty i postanowiłam kupić Tantum Rosa oraz Vitagyn c w kremie (bo globulek nie było). Od razu podmyłam się tym tantum a na noc zaaplikowałam krem. Dziś jest dużo lepiej, choć wciaż daleko od ideału, ale przynajmniej nie wcieram w siebie kilogramów clotrimazolu co 5 min, żeby odczuć ulgę. Zawsze możesz zadzwonić do swojego gina, niech Ci doradzi co robić. A co do jeżdzania na izbę to jest to Twoje prawo i nie uważam, że masz się oglądać na to czy są kolejki czy nie. Nie po to się płaci podatki i składki, zeby bać się jechać do lekarza, bo się zrobi sztuczny tłum :P Jak bardzo Cię męczy to jedź.
    Mozna jeszcze psiknac octaniseptem - normalnie po porodzie tym rane po szyciu mialam psiknac. On dziala bardziej bakteriobojczo, bo clotrimazol I nystyna to przeciwgrzybicze, ale ja I tak uwazam, ze takie zaleczanie z "zewnatrz" nic nie da bo jak infekcja jest w pochwie glebiej to wydzielina bedzie nadkazac...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mozna jeszcze psiknac octaniseptem - normalnie po porodzie tym rane po szyciu mialam psiknac. On dziala bardziej bakteriobojczo, bo clotrimazol I nystyna to przeciwgrzybicze, ale ja I tak uwazam, ze takie zaleczanie z "zewnatrz" nic nie da bo jak infekcja jest w pochwie glebiej to wydzielina bedzie nadkazac...
    a skad wiesz,że to nie grzybicze?najbardziej popularne ;)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo oczywiscie ale skoro grzybicze juz uzywa I nic to cos bakteryjnego tez warto. Dlatego moj ginek zapusuje globulki co dzialaja I tak I tak

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    feta to nie plesniowy :)
    No wiem. Ale pisze ze jedynie plesniowego jesc nie mozna. A fete to ja osobiscie uwielbiam do salatek.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz dostane szalu I mnie huj strzeli. Bylam na dyzure "switecznym" lekarz boi sie recepty wypisac bo ja w ciazy... teraz do szitla prywanego o specialnosci ginkologicznej I nie wiedza czy mnie przyjma... ja jebie... do szpitala bede jechac z infekcja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:02

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    No wiem. Ale pisze ze jedynie plesniowego jesc nie mozna. A fete to ja osobiscie uwielbiam do salatek.

A ja ostatnio miałam taka wielka ochotę na sałatkę z grillowanym camembertem że aż zjadłam. Też myślałam że nie można, ale koleżanka z sanepidu powiedziała że wszystkie sery u nas są z mleka pasteryzowanego i nie ma możliwości zakażenia listeria.

1JyDp2.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A ja ostatnio miałam taka wielka ochotę na sałatkę z grillowanym camembertem że aż zjadłam. Też myślałam że nie można, ale koleżanka z sanepidu powiedziała że wszystkie sery u nas są z mleka pasteryzowanego i nie ma możliwości zakażenia listeria.
    niby tak ale nawet w pasteryziwanym może się rozwinąć bakteria.w tych miękkich łatwiej. ale listeria jest też na warzywach i w lodowkach;) jest to mega rzadkie i nie ma co wpadać w histerie;)

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zdarzyło mi się zjeść kilka razy

• Treselle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wędzoną makrelę można jeść? Gdzieś wyczytałam, że nie zaleca się kobietom w ciąży wędzonych potraw...

Osobiście uwielbiam wędzoną makrelę i ubolewam nad tym, że nie jadłam jej odkąd dowiedziałam się o ciąży ;)

co on tym myślicie?

dqpr3e5e0v8168du.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie mozna surowych I wedzonych na surowo. Taka makrela to juz sciete miesko po obrobce termicznej

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ