WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    O ja też idę ale za tydzień ;) -19.04

To tez masz szybko. Wiesz dlaczego? Pytałam się czy będę mogla wkropic cytryne. Nie pozwola mi ale i tak przemyce jesli nie bede mogla przelknac i nie beda mnie pilnować :)

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morenadenna wrote:
    a jak się to leczy? myślę,że nie powinno się powtórzyć a jeśli tak już wiesz jak to rozpoznac i szybko zadzialasz:)będzie dobrze
    "Leczenie" polega na lagodzeniu objawow, tj. Zageszczanie mleka, pionizacja po karmieniu, leki na poprawe pracy ukl pokarmowego np. Debridat, w gorszych przypadkach leki na zgage typu opemprazol (neutralizujace kwas). Nie ma na to 100% lekarstwa bo to niedorozwoj ukladu pokarmowego. Zwieracz w zoladku nie trzyma I wszystko wyplywa.jak dziecko rosnie, miesnie sie wzmacniaja objawy zanikaja. Takze trzeba przeczekac tak naprawde.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedziele po przespanwj nocy!
    Jakoś tak wczoraj i dzisiaj dibrze mi się spało. Ale za to.sny miałam tak intensywne, że budzę się zmęczona :-P dziwne, im więcej biegam we śnie, tym bardziej zmęczona sie budzę :-)
    Miłej i spokojnej niedzieli!

age.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    To tez masz szybko. Wiesz dlaczego? Pytałam się czy będę mogla wkropic cytryne. Nie pozwola mi ale i tak przemyce jesli nie bede mogla przelknac i nie beda mnie pilnować :)
    A nie wiem. Cukier mam bardzo w normie. W pierwszej ciazy tez tak szybko mialam. Moj lekarz taki jest....szybciej badania niektóre zleca. Moja szwagierka była 2 miesiące szybciej w ciazy niż ja (tu wtedy moje pierwsze dziecko) ona chodzila prywatnie ja na nfz do mojego obecnego i mialam wiele badan szybciej juz zrobionych niz ona.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zlapalam jakas infekcje ginekologiczna I powiedzciemi czy jechac na taki dyzur "zwykly"? W moim miescie jest jeszcze cos takiego jak ostry dyzur ginekologiczny, ale hmmm nie wiem czy to na tyle powazne... zwykla infekcja z tym, ze moj gin nie przyjmuje codziennie I nie chce chyba przeciagac.
    mi normalnie gin przepisuje macmiror I po tym przechodzi. Poki co od wczoraj lactovaginal stosuje, ale chyba srednio pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 09:10

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    "Leczenie" polega na lagodzeniu objawow, tj. Zageszczanie mleka, pionizacja po karmieniu, leki na poprawe pracy ukl pokarmowego np. Debridat, w gorszych przypadkach leki na zgage typu opemprazol (neutralizujace kwas). Nie ma na to 100% lekarstwa bo to niedorozwoj ukladu pokarmowego. Zwieracz w zoladku nie trzyma I wszystko wyplywa.jak dziecko rosnie, miesnie sie wzmacniaja objawy zanikaja. Takze trzeba przeczekac tak naprawde.
    mój średni syn potwornie ulewal,chlustajaco,rekord 15 zmian ubrań przez noc

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny chyba zlapalam jakas infekcje ginekologiczna I powiedzciemi czy jechac na taki dyzur "zwykly"? W moim miescie jest jeszcze cos takiego jak ostry dyzur ginekologiczny, ale hmmm nie wiem czy to na tyle powazne... zwykla infekcja z tym, ze moj gin nie przyjmuje codziennie I nie chce chyba przeciagac.
    mi normalnie gin przepisuje macmiror I po tym przechodzi. Poki co od wczoraj lactovaginal stosuje, ale chyba srednio pomaga
    mi kiedyś mój gin powiedział,że przez to są kolejki na izbach bo kobiety przychodzą z infekcjami...poczekaj może do poniedziałku,podaruj się lactovaginalem i może clotrimazolem

• baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, ze on przyjmuje tylko w srody popoludniu. To mam czekac I liczyc, ze sie nie rozwinie... bez sensu. Infekcje w ciazy sa grozne

Na tym dyzurze ginekologicznym nie odbieraja, to jade na zwykly dyzur do ogolnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 09:42

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Witam sie w niedzielę ♡

Co do sera. Plesniowego jesc nie można.
    feta to nie plesniowy :)

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Ja właśnie się męczę z infekcją... Na szczęście zaczęła mi się chyba dwa dni przed wizytą u mojej gin, więc mogłam szybko zareagować. Przepisała mi maść clotlimazol i nystastynę. To było we wtorek i nie odczuwałam w ogóle poprawy a wręcz pogorszenie momentami. Wczoraj miałam kryzys, w nocy z powodu swędzenia wstawałam kilka razy, więc rano przekopałam internet w poszukiwaniu środków bez recepty i postanowiłam kupić Tantum Rosa oraz Vitagyn c w kremie (bo globulek nie było). Od razu podmyłam się tym tantum a na noc zaaplikowałam krem. Dziś jest dużo lepiej, choć wciaż daleko od ideału, ale przynajmniej nie wcieram w siebie kilogramów clotrimazolu co 5 min, żeby odczuć ulgę. Zawsze możesz zadzwonić do swojego gina, niech Ci doradzi co robić. A co do jeżdzania na izbę to jest to Twoje prawo i nie uważam, że masz się oglądać na to czy są kolejki czy nie. Nie po to się płaci podatki i składki, zeby bać się jechać do lekarza, bo się zrobi sztuczny tłum :P Jak bardzo Cię męczy to jedź.

baassiia lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja właśnie się męczę z infekcją... Na szczęście zaczęła mi się chyba dwa dni przed wizytą u mojej gin, więc mogłam szybko zareagować. Przepisała mi maść clotlimazol i nystastynę. To było we wtorek i nie odczuwałam w ogóle poprawy a wręcz pogorszenie momentami. Wczoraj miałam kryzys, w nocy z powodu swędzenia wstawałam kilka razy, więc rano przekopałam internet w poszukiwaniu środków bez recepty i postanowiłam kupić Tantum Rosa oraz Vitagyn c w kremie (bo globulek nie było). Od razu podmyłam się tym tantum a na noc zaaplikowałam krem. Dziś jest dużo lepiej, choć wciaż daleko od ideału, ale przynajmniej nie wcieram w siebie kilogramów clotrimazolu co 5 min, żeby odczuć ulgę. Zawsze możesz zadzwonić do swojego gina, niech Ci doradzi co robić. A co do jeżdzania na izbę to jest to Twoje prawo i nie uważam, że masz się oglądać na to czy są kolejki czy nie. Nie po to się płaci podatki i składki, zeby bać się jechać do lekarza, bo się zrobi sztuczny tłum :P Jak bardzo Cię męczy to jedź.
    Mozna jeszcze psiknac octaniseptem - normalnie po porodzie tym rane po szyciu mialam psiknac. On dziala bardziej bakteriobojczo, bo clotrimazol I nystyna to przeciwgrzybicze, ale ja I tak uwazam, ze takie zaleczanie z "zewnatrz" nic nie da bo jak infekcja jest w pochwie glebiej to wydzielina bedzie nadkazac...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mozna jeszcze psiknac octaniseptem - normalnie po porodzie tym rane po szyciu mialam psiknac. On dziala bardziej bakteriobojczo, bo clotrimazol I nystyna to przeciwgrzybicze, ale ja I tak uwazam, ze takie zaleczanie z "zewnatrz" nic nie da bo jak infekcja jest w pochwie glebiej to wydzielina bedzie nadkazac...
    a skad wiesz,że to nie grzybicze?najbardziej popularne ;)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo oczywiscie ale skoro grzybicze juz uzywa I nic to cos bakteryjnego tez warto. Dlatego moj ginek zapusuje globulki co dzialaja I tak I tak

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    feta to nie plesniowy :)
    No wiem. Ale pisze ze jedynie plesniowego jesc nie mozna. A fete to ja osobiscie uwielbiam do salatek.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz dostane szalu I mnie huj strzeli. Bylam na dyzure "switecznym" lekarz boi sie recepty wypisac bo ja w ciazy... teraz do szitla prywanego o specialnosci ginkologicznej I nie wiedza czy mnie przyjma... ja jebie... do szpitala bede jechac z infekcja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:02

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    No wiem. Ale pisze ze jedynie plesniowego jesc nie mozna. A fete to ja osobiscie uwielbiam do salatek.

A ja ostatnio miałam taka wielka ochotę na sałatkę z grillowanym camembertem że aż zjadłam. Też myślałam że nie można, ale koleżanka z sanepidu powiedziała że wszystkie sery u nas są z mleka pasteryzowanego i nie ma możliwości zakażenia listeria.

1JyDp2.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A ja ostatnio miałam taka wielka ochotę na sałatkę z grillowanym camembertem że aż zjadłam. Też myślałam że nie można, ale koleżanka z sanepidu powiedziała że wszystkie sery u nas są z mleka pasteryzowanego i nie ma możliwości zakażenia listeria.
    niby tak ale nawet w pasteryziwanym może się rozwinąć bakteria.w tych miękkich łatwiej. ale listeria jest też na warzywach i w lodowkach;) jest to mega rzadkie i nie ma co wpadać w histerie;)

• Morenadenna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zdarzyło mi się zjeść kilka razy

• Treselle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wędzoną makrelę można jeść? Gdzieś wyczytałam, że nie zaleca się kobietom w ciąży wędzonych potraw...

Osobiście uwielbiam wędzoną makrelę i ubolewam nad tym, że nie jadłam jej odkąd dowiedziałam się o ciąży ;)

co on tym myślicie?

dqpr3e5e0v8168du.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie mozna surowych I wedzonych na surowo. Taka makrela to juz sciete miesko po obrobce termicznej

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ