Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaHaBe wrote:Oto moje wyniki:
PAPP-A 1,71 IU/l
HCG 169,80 IU/l
A tutaj normy https://zapodaj.net/3f1634429183f.png.html
Nie wiem co mam o tym HCG myśleć..
a nie masz podane w jednostkach MoM, bo inaczej to chyba nie bardzo to jest jak interpretowac.Piotruś
Helenka
-
Kasia, niema co się stresować na zapas. Jednostki które podałas muszą być dopiero przeliczone na mole przez lekarza i dopiero wtedy ze stosunku HCG do Pappa wliczane jest ryzyko. Dopóki jesteś przed wizytą i ginekolog ich nie widział to proszę się nie zamarwiac.
-
KasiaHaBe wrote:Nic więcej właśnie nie mam, a jak szukałam przelicznika na mom to pappa wyszła około 0,75 a hcg 3,8. Tylko nie wiem na ile temu ufać..
mogę Cię jedynie uspokoić, że ja po przeczytaniu całego internetu o teście pappa mogę Ci powiedzieć, że moim zdaniem nie ma w wynikach nic niepokojącego. Pappa jest ok, beta jest wysoka, ale wszystkie zrodla, na ktore ja trafilam mowia, ze nie zbadano zadnych negatywnych skutkow wysokiej bety. Jedyne, jak na razie na co trafilam odnosnie wysokiej bety, to ze zazwyczaj jest u dziewczynek.Piotruś
Helenka
-
chyba tak. u mnie ogolnie historia taka ze syn mial byc z 21 lutego...pozniej sie okazalo ze NIBY mialam o 2 tyg przesuniety do przodu termin. ale kurde ja na miliard % mialamm wtedy (14 maja) normalna miesiaczke. i wyszlo ze 21 luty. pozniej ze niby 7 luty. syn urodzil sie 29 stycznia z waga 3,600 takze duzy byl mimo wszystko.
-
KaroLove wrote:chyba tak. u mnie ogolnie historia taka ze syn mial byc z 21 lutego...pozniej sie okazalo ze NIBY mialam o 2 tyg przesuniety do przodu termin. ale kurde ja na miliard % mialamm wtedy (14 maja) normalna miesiaczke. i wyszlo ze 21 luty. pozniej ze niby 7 luty. syn urodzil sie 29 stycznia z waga 3,600 takze duzy byl mimo wszystko.
KaroLove marze o takiej wadze, ale pewnie moge zapomniecPiotruś
Helenka
-
hej dziewczyny, witam się po przerwie wyjazdowej, właśnie wróciłam ze wsi i moich wycieczek z lekarzem terenowym to świnek, krówek i wiejskich psów. Przeżyłam i jestem
, było nawet sympatycznie. Pobieżnie was nadrobiłam.
Dostałam smsa od mojego gina, że mam w pappie wszystkie ryzyka niższe niż statystycznie, ale dokładne wyniki pewnie poznam dopiero 25 kwietnia na następnej wizycie. Wtedy biorę też już mojego mężusia ze sobą pierwszy raz.
Brzuszek mi urósł, nie wiem gdzie mam ciuchy kupować, w tych ciążowych sklepach same brzydkie widziałam, schodziłam 2 tygodnie pod rząd lumpeksy, ale pojedyncze rzeczy udało mi się znaleźć. W galerii handlowej było jeszcze gorzej, wszystkie koszulki krótkie, a spodnie wysokie w stanie i wychodziło, że w tyłku luźne jak worek a na brzuchu się nie dopinały. Gdzie kupujecie ubrania? Może jakieś sieciówki polecicie? Przez internet raczej się nie zdecyduje ze względu na to, że nawet nie wiem jaki rozmiar miałabym wziąć.
Nadziejastru współczuje sytuacji z psiakiem, w jakiej okolicy mieszkasz, może uda mi się tam kogoś Ci polecić? Zrobili twojemu psiakowi tą gastroskopie czy od niej odstąpili w końcu? Miał jakieś RTG, USG, krew robioną? Może uda mi się coś Ci doradzić, jak chcesz pogadać to dodaj mnie do znajomych i pogadamy na priv. żeby tu bajzlu nie robić.
Gratuluje wszystkich pozytywnych wizyt.
-
dlaczego??
a wiesz ile ja mialam jak sie urodzilam? 5.200 !!!! a moj maz 4.700 !!! haha
ja bylam przenoszonym o 2 tyg dzieckiem
jak mnie lekarz zobaczyl przy przyjeciu do szpitala na porod to powiedzial ze chyba slonia urodze xD i ze na bank dziecko bedzie mialo blisko albo i 5 kg nawet usg mi nie robili bo lekarz stwierdzil ze nie ma sensu (mialam ponad 120 cm w pasie) co sie okazalo. mialam wielowodzie....hehe a syn w sumie jak patrze normalnej wagi. nie za duzy nie za maly (niedawno wydawalo mi sie ze duzy byl ale jak patrze na normy to taki w sam raz) -
A wiec tak mamy 100% kobietke widziałam psiosie
ma juz 13,3 cm co do mojego bolu to naciaglam ścięgna i to temu tak mam prowadzic bardzo oszczędny tryb życia ....
Mieliśmy od stawiać acard ale ze wzgledu na duże ryzyko z badan genetycznych acard zostaje najprawdopodobniej do końca clexan zmniejszylismy z 0.6 do 0.4 kolejna wizyta za miesiąc
url=https://naforum.zapodaj.net/8d20859bc2b0.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d20859bc2b0.jpg[/urlBella_Bella, kiti, patulla, E_w_c_i_a, nadziejastru, Natikka123, Paaat1988, Kimmy lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe