WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    Nie bardzo :-) za córki miałam wózek starych czasów 12 lat wstecz wtedy małe kółka dopiero wchodziły i jak dla mnie były mega drogie... wtedy mieszkałam typowo na wsi i przy samym lesie. wózek miałam jeszcze z tych co się gondoli nie wypinało tylko były nosidełka... i ten bardzo się sprawdzał ;-) osobiście na wies i do lasu były idealne ;-) za syna już takich w sklepach prawie nie było,a mąż uparł się już na bardziej nowoczesny :-) Tyle z tej nowoczesności wyszło że tylko syn go używał i się nie nadaje ;-)

Ale rozglądałam się trochę po sklepach i musze stwierdzić że na pierwszy rzut oka teraz już robią dużo lepsze

Ja bym chciała duże pompowane koła żeby był dobry na leśne drogi nieutwardzone. Jeszcze niestety nie znalazłam.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    a nie 2.00mm??? kurcze wiem ze podaja w innych jednostakach jeszcze . Koleżanka o której pisałam miała 2,58 nie wiem jaki był przelicznik ale wtedy lekarz dał jej otwarta sugestie. Zmieniła lekarza a mały Kubuś jak pisałam ma 6tyg jest zdrów jak rybka ;-)
    Rzeczywiiscie masz racje. Teraz spojzalam i 2 mm

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Anuśka19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A NT nie jest przypadkiem zawsze w milimetrach? Przecież to maleństwo jest.

Też mi się tak wydaje ale pewności nie mam ciemna jestem w tych tematach... 7 lat temu nikt nie mierzyl przezierności. bo doszukałam się usg z poprzedniej ciąży. Szczerze nawet o tym nie słyszałam. może wina małej prowincji

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam i przeziernosc karkowa jest zawsze w mm :) Nie może być inaczej przy takich maluszkach.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    A ja 1.7 cm o.O
    Z synem tez tak miałam spokojnie. Do 3 mm jest norma :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mi sie pomyliło. Również mam w mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 22:55

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wiek ciąży ma jakiś wpływ na wynik?? Głupio zabrzmie może ale u mnie w porównianiu do waszych to w ogóle jakaś mała :-p

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ja w pierwszej mialam 24 lata i 1.7 albo 1.8 mm a teraz 2 .....Ale wiek pewnie ma. Z tym ze masz zapewne dobre to nt bo do 2.5 albo 3 to już problem....A Ty masz 0.6 to okej raczej. Skoro lekarz Ci nic nie mówił to nie zaprzataj sobie tym głowy ;*

Anuśka19 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka a w którym tygodniu robilas?

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Anuśka a w którym tygodniu robilas?

11w5d

p19udqk3biqtk3ub.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz xlander x move. Duże pompowane koła. Natomiast nie zwróciłam uwagi przy zakupie na brak amortyzacji i nie do końca jestem zadowolona no ale nie bardzo mi się chce bawić w zmianę wózka.
    Pojezdzimy do wiosny i chętnie zamienię ten czołg na coś lżejszego ;)
    Boję się tylko czy dostawka wystarczy dla synka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 07:54

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że dostawka wystarczy. Wiadomo, że na długie spacery młodszy może nie dać rady, ale pewnie daleko nie pójdziesz od razu. U mnie był rok różnicy i używałam wózka dla dzieci rok po roku, ale starszy nawet nie chodził jeszcze. Wózka tego uzywalismy jakieś dobre pół roku i później starsZy już chodził dobrze sam. Dostawki nie miałam później. Moja siostra dla poltorarocznej też nie miała nawet dostawki. Dała radę.

Ps. NT u nas 1.8 mm, nie mało, ale w normie, tak powiedział gin. Badanie było w 12+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 06:48

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu i ja doczekałam II trymestru :D Czyli 1/3 ciąży za nami. W sumie leci ten czas. Ani się obejrzymy i będzie 20 tc i już spory brzuszek ;) Teraz tylko zostało czekać na ruchy dzidziusia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 06:51

0202oliwcia, Kimmy lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nt wyszla 1.5mm :)
    kurde laski jak tam Wasze brzuszki? widac cos? podobno u sZczuplych widac pozniej. dzis weszlam na insta kolezanki byla dokladnie w tym samym czasie w ciazy co ja tylko rok temu. ona tak chudzinka a miala juz wyrazny brzuszek okragly a u mnie tylko jak sadlo jakbym sie najadla :)

6sutskjolve431gm.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czy któraś z Was stosowała Tantum Rosa w ciąży? Bo niestety zaczynam czuć dyskomfort :/ Zastanawiam się czy kupić do przemywania żeby zmniejszyć to nieprzyjemne uczucie. Nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów z zapaleniem czy infekcja miejsc intymnych więc nie bardzo wiem jak złagodzić zewnętrzne objawy.

Ja używam tantum rosa, bo się borykam z infekcją już prawie 2 tyg. Raz pomaga a czasem jest tak źle, że mam wrażenie, ze nie działa, jak np wczoraj wieczorem. Polewam sobie tym roztworem okolice intymne raz na jakiś czas, w zalezności od potrzeb. Wydaje mi się , że działa lepiej jak roztwór jest świeży, więc nie rób sobie od razu więcej, tylko mniejsze dawki.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie przyszłotygodniowych ubranek dziecięcych z Lidla o których ostatnio rozmawiałyśmy; to w najnowszej reklamie występuje Gaja- córeczka Chiang Mai- jednej z bellybestfriendowych mam :D

https://www.youtube.com/watch?v=hyPfD36h7eA&app=desktop

India26 lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, czy macie jakiś sposób na trądzik? Ja już nie wyrabiam...to co dzieje się na mojej twarzy to istny hardcore...byłam u dermatologa, ale w ciąży prawie nic nie można stosować...dostałam jakaś jedna bezpieczna maść-krem, ale mam wrażenie ze jest coraz gorzej...

Myślicie że można stosować maseczki z zielonej glinki?

I czy jest szansa, że trądzik minie wczesnej niż po porodzie?

Jestem załamana...chodzę cały czas do pracy i powoli wstydze sie pokazywać ludziom ;( a mówią, że to dziewczynki odbierają mamusiom urodę, a u mnie Pani doktor obstawia chłopca :)

Będę wdzięczna za jakieś rady :(

Ja mogę polecić kosmetyki Iwostin purritin, stosowałam je już przed ciążą, bo z cerą mam udrękę cały czas i mi bardzo pomogły. Moim problemem były bolesne syfki, które tworzyły się na policzkach, brodzie i nawet na szyi w okolicy uszu. Zainwestowałam w krem na dzień, na noc, żel do mycia twarzy oraz peeling i mi pomogło. Potem jak zaszłam w ciążę to odstawiłam peeling, bo jego używać nie można, a reszta kosmetyków się skończyła, nie inwestowałam w kolejne tylko zdecydowałam się na coś delikatniejszego, ale też z iwostinu - na iwostin purritin rehydrin, czyli kosmetyki nawilżające. Tych niestety nie polecam, u mnie się nie sprawdziły, syfy zaczęły wracać, więc wróciłam do poprzedniej serii tyle, że bez peelingu i po woli zaczynam "ładnieć".

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, witam sie z potwornymi mdlosciami. Zaczynam sie powoli zatanawiac czy to ciaza, czy moze jakiejs choroby zoladka sie nabawilam i to taki zbieg okolicznosci :(

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    A czy wiek ciąży ma jakiś wpływ na wynik?? Głupio zabrzmie może ale u mnie w porównianiu do waszych to w ogóle jakaś mała :-p

Wcześnie robiłaś, więc pewnie dlatego mała. Ja miałam w 12+2 1,5mm. Problem by był gdyby wartość była duża. Poaz tym lekarz by coś powiedział gdyby było nie ok :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Dzien dobry, witam sie z potwornymi mdlosciami. Zaczynam sie powoli zatanawiac czy to ciaza, czy moze jakiejs choroby zoladka sie nabawilam i to taki zbieg okolicznosci :(

Nawet jeśli to zatrucie to chyba za wiele nie możesz zrobić, jak tylko to przetrwać. Pij dużo płynów i wypoczywaj. Ja miałam mniejsze mdłości w pozycji leżącej. I jedz regularnie, bo jak żołądek pracuje to jest lepiej, choć pewnie cieżko Ci się zmusić do jedzenia. Pomagały mi też migdały. Trzymam kciuki zeby wszystko przeszło :)

Lola83 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ