Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola83 wrote:Dzien dobry, witam sie z potwornymi mdlosciami. Zaczynam sie powoli zatanawiac czy to ciaza, czy moze jakiejs choroby zoladka sie nabawilam i to taki zbieg okolicznosci
a próbowałaś pogadać z lekarzem? czasami przy dłuższych mdłosciach cos dają dziewczynom. przecież to nie do życia tyle tygodni, biedna jesteś naprawde współczujęLola83 lubi tę wiadomość
-
U mnie to waga skacze... dzis 53.4 na strcie kolo 52. Bylo juz tez ponad 54, strasznie u mnie wszystko hormonalnie jest uzaleznione. Jem tak jak przed ciaza raczej.
Troche mam ostatnio wyrzuty, ze kipesko sie odzywiam I jakos ciagle zmeczona. No ale jak przy maluchu w domu... I tak jakos luz sobie daje I obiady czesto kupuje a, malej sloiczek. Do tego mam troche problemy ze snem jak I w 1 ciazy I nie raz leze, leze I nie moge zasnac a, potem wstaje jak zombii...
-
Hej dziewczyny! Moja przyjaciółka prowadzi sklep z oryginalnymi ubrankami dla niemowląt. Dajcie prosze lajka na fan page na facebooku, początki nie są łatwe
https://www.facebook.com/babelusklep/
Z góry dziękuje i wesyłych świąt! -
patulla wrote:Aaa, Kimmy listę z wizytami mogłabym prowadzić, tylko gdzie, bo na pierwszej stronie żadnego postu nie miałam
patulla lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak często macie wizyty po prenatalnych? Ja miałam prenatalne we wtorek i lekarz mi powiedział, że będziemy się widywać tylko na USG (kolejne 8 czerwca co wypada w 20 tygodniu), i kieruje mnie na wizytę do lekarza, który jest ordynatorem oddziału położniczego w szpitalu, w którym poleca rodzić i mam się do niego umówić na wizytę w 16 tygodniu. Też macie takie przerwy? Tak długo mam nie widzieć mojego Maluszka?
I czy są tu jakieś mamy z Krakowa, które wiedzą gdzie będą rodzić? Rodziły gdzieś wcześniej i polecają? I szukamy też jakiejś szkoły rodzenia -
Mam 21 lat
2 cykl starań . Dziś weszłam w 15 tydzień ciąży
Tydzień temu maluch mierzył 7,8cm .Jak szybko te maluchy w brzuchu rosną
!
Niestety,płci nie poznałamale maluch zdrowy, to ważniejsze niż płeć,chociaż ciekawosć jest . A u was wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka ?
Ogólnie dobrze się czuje , tylko taki ciągły strach o ciążę mnie prześladuje ;/Kimmy lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualnyKasiaHaBe wrote:Dziewczyny, jak często macie wizyty po prenatalnych? Ja miałam prenatalne we wtorek i lekarz mi powiedział, że będziemy się widywać tylko na USG (kolejne 8 czerwca co wypada w 20 tygodniu), i kieruje mnie na wizytę do lekarza, który jest ordynatorem oddziału położniczego w szpitalu, w którym poleca rodzić i mam się do niego umówić na wizytę w 16 tygodniu. Też macie takie przerwy? Tak długo mam nie widzieć mojego Maluszka?
I czy są tu jakieś mamy z Krakowa, które wiedzą gdzie będą rodzić? Rodziły gdzieś wcześniej i polecają? I szukamy też jakiejś szkoły rodzenia
Hej:) Ja jestem z KrakowaBędę rodzić na Kopernika, tam też idziemy na szkole rodzenia, podobno super zajęcia z położnymi które pracują na oddziale, potem przy porodzie, czy pobycie w szpitalu jest człowiek już w tych babeczkach obeznany. Chodzę do ginekolog prywatnie, która tam pracuje, osobiście jest przy porodzie, czy to cesarce, czy naturalnym. Ostatnio jak tam wylądowałam na patologi ciąży to byłam zadowolona z opieki, a moja gin do mnie przychodziła:) Wszystkie kobiety w mojej rodzinie tam rodziły. Sama się tam urodziłam:)
Kimmy lubi tę wiadomość
-
a co do wizyt miedzy usg to ja mam jedna wizyte miedzy usg gdzie przychodze z wynikami badan krew,mocz i tak dalej . A ogolnie co do usg to zazwyczaj tak jest na NFZ
ja miałam jak na razie tylko 2 usg. pierwsze w 7 tyg drugie w 14 zeby sprawdzic czy z dzieciatkiem wszystko dobrze i kolejne mam tez w 20 tyg. mysle ze jak ciaza roczzwija sie prawidlowo to nie ma co meczyc malucha tymi usg:)
mana lubi tę wiadomość
maj2019 mama Mikusia
-
Agnesqe wrote:Hej:) Ja jestem z Krakowa
Będę rodzić na Kopernika, tam też idziemy na szkole rodzenia, podobno super zajęcia z położnymi które pracują na oddziale, potem przy porodzie, czy pobycie w szpitalu jest człowiek już w tych babeczkach obeznany. Chodzę do ginekolog prywatnie, która tam pracuje, osobiście jest przy porodzie, czy to cesarce, czy naturalnym. Ostatnio jak tam wylądowałam na patologi ciąży to byłam zadowolona z opieki, a moja gin do mnie przychodziła:) Wszystkie kobiety w mojej rodzinie tam rodziły. Sama się tam urodziłam:)
odezwę się do Ciebie na priv
-
Kimmy wrote:Chyba że po prostu codziennie czy tam co jakiś czas wklejalabys normalnie tutaj rano czy wieczorem?
Dopiero zerknelam na twoj suwaczek. Gratuluję trojaczkówrzadko kiedy taka ciąża się trafia, potrójne szczęście.Nie było szoku przy pierwszym usg ?
maj2019 mama Mikusia
-
Kimmy wrote:Chyba że po prostu codziennie czy tam co jakiś czas wklejalabys normalnie tutaj rano czy wieczorem?
No mogłoby tak byćKażdego (prawie) dnia rano wkleiłabym listę, kto ma dziś wizytę
Na 5 stronie mam swój pierwszy post to tam bym zapiski prowadziła
To kto chce to podajcie daty kolejnych wizyt, postaram się to ogarnąćKimmy lubi tę wiadomość