WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c0bf5d8d9.jpg

ze strony petside może zamawiałaś?

02502cdf1c.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Dzien dobry, witam sie z potwornymi mdlosciami. Zaczynam sie powoli zatanawiac czy to ciaza, czy moze jakiejs choroby zoladka sie nabawilam i to taki zbieg okolicznosci :(

a próbowałaś pogadać z lekarzem? czasami przy dłuższych mdłosciach cos dają dziewczynom. przecież to nie do życia tyle tygodni, biedna jesteś naprawde współczuję :(

Lola83 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap z tej www.pupilu.pl :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to waga skacze... dzis 53.4 na strcie kolo 52. Bylo juz tez ponad 54, strasznie u mnie wszystko hormonalnie jest uzaleznione. Jem tak jak przed ciaza raczej.

Troche mam ostatnio wyrzuty, ze kipesko sie odzywiam I jakos ciagle zmeczona. No ale jak przy maluchu w domu... I tak jakos luz sobie daje I obiady czesto kupuje a, malej sloiczek. Do tego mam troche problemy ze snem jak I w 1 ciazy I nie raz leze, leze I nie moge zasnac a, potem wstaje jak zombii...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciółka prowadzi sklep z oryginalnymi ubrankami dla niemowląt. Dajcie prosze lajka na fan page na facebooku, początki nie są łatwe :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

Z góry dziękuje i wesyłych świąt!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam się! :) Termin na 09 .10.2017 :P

baassiia, Kimmy, BurzaHormonów, patulla, Natikka123, kiti, madlene88, Pampcia lubią tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Hej dołączam się! :) Termin na 09 .10.2017 :P
    Witamy. Napisz nam coś o sobie. Jak się czujesz w ciąży? Znasz już płeć maluszka?

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Aaa, Kimmy listę z wizytami mogłabym prowadzić, tylko gdzie, bo na pierwszej stronie żadnego postu nie miałam :/
    Chyba że po prostu codziennie czy tam co jakiś czas wklejalabys normalnie tutaj rano czy wieczorem?

patulla lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola mi na mdłości pomaga żurawina i zielony groszek ;-) i odstawienie cukru ;-) nie slodze herbaty a kawe pol łyżeczki .

p19udqk3biqtk3ub.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak często macie wizyty po prenatalnych? Ja miałam prenatalne we wtorek i lekarz mi powiedział, że będziemy się widywać tylko na USG (kolejne 8 czerwca co wypada w 20 tygodniu), i kieruje mnie na wizytę do lekarza, który jest ordynatorem oddziału położniczego w szpitalu, w którym poleca rodzić i mam się do niego umówić na wizytę w 16 tygodniu. Też macie takie przerwy? Tak długo mam nie widzieć mojego Maluszka?

I czy są tu jakieś mamy z Krakowa, które wiedzą gdzie będą rodzić? Rodziły gdzieś wcześniej i polecają? I szukamy też jakiejś szkoły rodzenia :)

h84f9vvjsvbexmo0.png

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 21 lat :) 2 cykl starań . Dziś weszłam w 15 tydzień ciąży :) Tydzień temu maluch mierzył 7,8cm .Jak szybko te maluchy w brzuchu rosną:P!
    Niestety,płci nie poznałam :( ale maluch zdrowy, to ważniejsze niż płeć,chociaż ciekawosć jest . A u was wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka ?
    Ogólnie dobrze się czuje , tylko taki ciągły strach o ciążę mnie prześladuje ;/

Kimmy lubi tę wiadomość

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Dziewczyny, jak często macie wizyty po prenatalnych? Ja miałam prenatalne we wtorek i lekarz mi powiedział, że będziemy się widywać tylko na USG (kolejne 8 czerwca co wypada w 20 tygodniu), i kieruje mnie na wizytę do lekarza, który jest ordynatorem oddziału położniczego w szpitalu, w którym poleca rodzić i mam się do niego umówić na wizytę w 16 tygodniu. Też macie takie przerwy? Tak długo mam nie widzieć mojego Maluszka?

I czy są tu jakieś mamy z Krakowa, które wiedzą gdzie będą rodzić? Rodziły gdzieś wcześniej i polecają? I szukamy też jakiejś szkoły rodzenia :)

Hej:) Ja jestem z Krakowa :) Będę rodzić na Kopernika, tam też idziemy na szkole rodzenia, podobno super zajęcia z położnymi które pracują na oddziale, potem przy porodzie, czy pobycie w szpitalu jest człowiek już w tych babeczkach obeznany. Chodzę do ginekolog prywatnie, która tam pracuje, osobiście jest przy porodzie, czy to cesarce, czy naturalnym. Ostatnio jak tam wylądowałam na patologi ciąży to byłam zadowolona z opieki, a moja gin do mnie przychodziła:) Wszystkie kobiety w mojej rodzinie tam rodziły. Sama się tam urodziłam:)

Kimmy lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wizyt miedzy usg to ja mam jedna wizyte miedzy usg gdzie przychodze z wynikami badan krew,mocz i tak dalej . A ogolnie co do usg to zazwyczaj tak jest na NFZ :) ja miałam jak na razie tylko 2 usg. pierwsze w 7 tyg drugie w 14 zeby sprawdzic czy z dzieciatkiem wszystko dobrze i kolejne mam tez w 20 tyg. mysle ze jak ciaza roczzwija sie prawidlowo to nie ma co meczyc malucha tymi usg:)

mana lubi tę wiadomość

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Hej:) Ja jestem z Krakowa :) Będę rodzić na Kopernika, tam też idziemy na szkole rodzenia, podobno super zajęcia z położnymi które pracują na oddziale, potem przy porodzie, czy pobycie w szpitalu jest człowiek już w tych babeczkach obeznany. Chodzę do ginekolog prywatnie, która tam pracuje, osobiście jest przy porodzie, czy to cesarce, czy naturalnym. Ostatnio jak tam wylądowałam na patologi ciąży to byłam zadowolona z opieki, a moja gin do mnie przychodziła:) Wszystkie kobiety w mojej rodzinie tam rodziły. Sama się tam urodziłam:)
    Też doradzono mi rodzenie tam i właśnie czytam o szkole rodzenia. Mi się termin przesunął wg ostatniego usg na 27 października więc moze się spotkamy :) odezwę się do Ciebie na priv :)

h84f9vvjsvbexmo0.png

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Chyba że po prostu codziennie czy tam co jakiś czas wklejalabys normalnie tutaj rano czy wieczorem?

Dopiero zerknelam na twoj suwaczek. Gratuluję trojaczków :D rzadko kiedy taka ciąża się trafia, potrójne szczęście.Nie było szoku przy pierwszym usg ?:D

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:

No mogłoby tak być :) Każdego (prawie) dnia rano wkleiłabym listę, kto ma dziś wizytę :) Na 5 stronie mam swój pierwszy post to tam bym zapiski prowadziła ;)

To kto chce to podajcie daty kolejnych wizyt, postaram się to ogarnąć ;)

Kimmy lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie, ale niekoniecznie z usg, czasami po prostu sprawdzenie wyników.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    Dziewczyny, jak często macie wizyty po prenatalnych?

Ja mam wizyty co miesiąc (28-30dni).
    Mimo, że na nfz to usg mam za każdym razem.
    Podejrzewam że pod koniec ciąży wizyty będą częściej,co 2 tygodnie.

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To kto chce to podajcie daty kolejnych wizyt, postaram się to ogarnąć ;)

Ja mam wizytę 5.05 :-)

age.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejną wizytę 25.04.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ