X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinię patulla. Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz bo na razie mój nie chodzi i ciężko mi to sobie wyobrazić ;)
    A brzuszek mam już typowo ciążowy.
    Tak wyglądałam na początku 14 tyg.
    30mbccn.jpg

patulla, E_w_c_i_a, A może by..., madlene88, KasiaHaBe, 0202oliwcia, kiti, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Nawet jeśli to zatrucie to chyba za wiele nie możesz zrobić, jak tylko to przetrwać. Pij dużo płynów i wypoczywaj. Ja miałam mniejsze mdłości w pozycji leżącej. I jedz regularnie, bo jak żołądek pracuje to jest lepiej, choć pewnie cieżko Ci się zmusić do jedzenia. Pomagały mi też migdały. Trzymam kciuki zeby wszystko przeszło :)

Zatrucie trwajace ponad 2 miesiace :/ jak tu wypoczywac do 16 w pracy, od 16 w domu dwulatka :/ staram sie pic i jesc, ale niestety po wszystkim mi niedobrze :(

juz nie chce narzekac, ale naprawde nie wiem co mam ze soba zrobic :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Zatrucie trwajace ponad 2 miesiace :/ jak tu wypoczywac do 16 w pracy, od 16 w domu dwulatka :/ staram sie pic i jesc, ale niestety po wszystkim mi niedobrze :(

juz nie chce narzekac, ale naprawde nie wiem co mam ze soba zrobic :/

Narzekanie też pomaga, więc narzekaj do woli i trzymaj się, musisz przetrwać, kto jak nie Ty ;)

Lola83 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Narzekanie też pomaga, więc narzekaj do woli i trzymaj się, musisz przetrwać, kto jak nie Ty ;)

dziekuje:*

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie mysle czy kupowac wozek dla dzieci rok po roku czy gondolke... bede miec roznice 1.5r I moja juz chodzi, no ale to male dziecko, daleko nie zajdzie, poza tym... jak wypuszcze z wozka to zwiewa jak glupia... nie ogarne :p w wozku dosc lubi poki co

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    .
    Jak tam infekcja cos lepiej? Ja Ci powiem po tym leku dopochwowym na drugi dzien juz super. Takze lec koniecznie po cos na recepte, szkoda sie meczyc ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze brałam pod uwagę chustę dla małego i wózek dla dużego. Albo odwrotnie straszak w nosidełko, a małe do wózka. Na rowerku trojkolowym można większego, ale to wyprawa dla dwójki.
    Przypomniało mi się jeszcze, że męża bratowa miała różnice 1,5, czy trochę więcej nawet, dokładnie to 1rok i 8 mies. Kupili okazyjnie używany wózek dla dzieci rok po roku, taki trojkolowy, ale z tego co pamiętam to starsza długo w nim nie jeździła.
    Ps. Pamiętajcie dziewczyny, że to będzie prawie zima i raczej na długie spacery nie będziemy chodzić (chyba że planujecie ;) ) A na wiosnę to będą już dwulatki :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:26

• patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, pamiętam wpychanie się Małego pod żebra, przyjemne to to nie było ;)

Ps. Braku dostawki w pojedynczym wózku u siebie żałuję, ale tak jakoś wyszło, że nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 08:49

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, Kimmy listę z wizytami mogłabym prowadzić, tylko gdzie, bo na pierwszej stronie żadnego postu nie miałam :/

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:27

patulla, baassiia, Lola83, BurzaHormonów, kiti, Zielona_konczynka, Natikka123, India26, Kimmy, Myszaq lubią tę wiadomość

• A może by... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Wami :) U mnie kolejne dnie lecą, również planuję zakupy w lidlu ciuszków, ale nam tyle teściowie kupują, że już nie ogarniam. Co chwilę nowe mmsy ze zdjęciami nowych ciuszków ;) Bardzo to miłe. Wózki już oglądaliśmy ale każdy wydaje mi się taki sam. Nie wiem na co zwracać uwagę oprócz kół i amortyzacji.

Nasz synek będzie miał prawdopodobnie na imię Krzyś i od kiedy myślę o nim po imieniu to jakoś tak mi raźniej :) Wczoraj miałam wieczorem wrażenie, że kopnął. To moja pierwsza ciąża ale taki bąbelek w brzuchu akurat tam gdzie maluch się gnieździ. Ciepło mi się na sercu zrobiło. Myślicie, że mogłam już coś poczuć?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... możliwe, nawet jak na pierwszą ciążę :)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A może by... możliwe, nawet jak na pierwszą ciążę :)

:) żelki zajadałam więc może informował, że smaczne ;) ach...

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    :) żelki zajadałam więc może informował, że smaczne ;) ach...
    Wie, co dobre :D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Ja używam tantum rosa, bo się borykam z infekcją już prawie 2 tyg. Raz pomaga a czasem jest tak źle, że mam wrażenie, ze nie działa, jak np wczoraj wieczorem. Polewam sobie tym roztworem okolice intymne raz na jakiś czas, w zalezności od potrzeb. Wydaje mi się , że działa lepiej jak roztwór jest świeży, więc nie rób sobie od razu więcej, tylko mniejsze dawki.

Tak zrobię, dzięki.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jak tam infekcja cos lepiej? Ja Ci powiem po tym leku dopochwowym na drugi dzien juz super. Takze lec koniecznie po cos na recepte, szkoda sie meczyc ;)

Niby wczoraj już było lepiej, ale wieczorem mnie dopadło i nic nie pomagało. Teraz też jest lepiej, nie swędzi, ale boję się, że wieczorem znów się zacznie. Jestem zapisana do gina na dzisiejszy wieczór w przychodni, którą mam koło domu, bo do mojej ginki się nie dostanę,ale oczywiście prywatnie i szczerze mówiąc jak myślę ile ostatnio wydałam pieniędzy to waham się czy iść. Oprócz tego dowiedziałam się, że jutro od 10:00 przyjmuje ginekolog w innej przychodni na NFZ, ale w rejestracji nawet moich danych nie wzięli, więc boję się, że zastane tam ogromną kolejkę albo i w ogóle mnie nie przyjmą.
    Kusi mnie żeby wypróbowac tą przychodnię do której się zapisałam na dziś, bo jakby gin okazał się fajny to może w ogóle przeniosłabym prowadzenie ciąży do niego. zawsze to blisko, bo do mojej obecnej gin muszę jeździć aż do sąsiedneigo miasta, a też nie jestem do niej przekonana w 100%. Niby nie mam nic do zarzucenia, ale uczucia mam mieszane. Pewnie dlatego, że to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać, może podświadomie oczekuję, że lekarz będzie mnie trzymał za rękę i gładził po głowie :P

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Niby wczoraj już było lepiej, ale wieczorem mnie dopadło i nic nie pomagało. Teraz też jest lepiej, nie swędzi, ale boję się, że wieczorem znów się zacznie. Jestem zapisana do gina na dzisiejszy wieczór w przychodni, którą mam koło domu, bo do mojej ginki się nie dostanę,ale oczywiście prywatnie i szczerze mówiąc jak myślę ile ostatnio wydałam pieniędzy to waham się czy iść. Oprócz tego dowiedziałam się, że jutro od 10:00 przyjmuje ginekolog w innej przychodni na NFZ, ale w rejestracji nawet moich danych nie wzięli, więc boję się, że zastane tam ogromną kolejkę albo i w ogóle mnie nie przyjmą.
    Kusi mnie żeby wypróbowac tą przychodnię do której się zapisałam na dziś, bo jakby gin okazał się fajny to może w ogóle przeniosłabym prowadzenie ciąży do niego. zawsze to blisko, bo do mojej obecnej gin muszę jeździć aż do sąsiedneigo miasta, a też nie jestem do niej przekonana w 100%. Niby nie mam nic do zarzucenia, ale uczucia mam mieszane. Pewnie dlatego, że to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać, może podświadomie oczekuję, że lekarz będzie mnie trzymał za rękę i gładził po głowie :P

lepiej idz, bo jak sie wieczorem zaczna dolegliwosci to bedziesz zalowac :/

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się robię gruba po całości :/ Chyba pora na dietę :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57ea0367e7ae.jpg

Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, po śniadaniu, omlet kakaowy z bananem i teraz się nie mogę ruszyć ;-) Pogoda okropna, leje i wieje, zimno...

Co do brzucha to u mnie praktycznie nic nie widać i waga stoi, ruchów jeszcze też żadnych nie czuje, ale mam nadzieję, że wszystko ok z dzidziusiem, chociaż tyle stresów co teraz mam, to nie wiem jak to wpływa na maleństwo...

Kimmy pytałaś o psiaka, w sumie to bez zmian, gastroskopia za wiele nie powiedziała, pobrali wycinki z żołądka i wyniki za około 3 tygodnie, niestety dalej wymiotuje i nie chce za bardzo przyjmować jedzenia i picia, wczoraj zarzygał całą klatkę, jeszcze musiałam myć podłogi na wieczór... także święta spędzimy z nim u weterynarza na kroplówkach... no i martwię się, schudł już 5 kg, żebra na wierzchu, a weterynarze nie potrafią mu na razie pomóc, za tydzień bd miał powtórkę badań i możliwe, że do usunięcia będzie śledziona, no ale to takie gdybanie... także ogólnie słabo... na szczęście mąż już wraca jutro po południu i zabierze ode mnie połowę stresów i ja trochę odpocznę, bo 9 dzień dziś będę spędzać u weterynarza, już mnie głowa od tego boli codziennie :/ najgorsze, że to leczenie może trwać bardzo długo, a koszty wynoszą na miesiąc 1-2 tysiące... teraz w tydzień poszło 2 tysiące już ponad... wiadomo, że kasa jest najmniej ważna, bo liczy się jego życie i zdrowie, ale u nas nie ma kokosów, więc będzie bardzo ciężko to wszystko ze sobą pogodzić, tym bardziej, że jesteśmy też w trakcie remontu i mieliśmy robić kuchnię, a to koszty niemałe, no ale cóż jakoś przeżyję bez tej kuchni...

Wizytę mam za tydzień w piątek, także jeszcze troszkę czasu jest, gratuluję Wam udanych wizyt i życzę miłego dnia, ja uciekam za chwilę do weterynarza... a i zamówiłam jedno body :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef1c0bf5d8d9.jpg

aaniluap lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ