Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:A czym się różni na przedniej ścianie od przodujacego?
Na przedniej ścianie to jest normalne, zawsze jest na przedniej albo tylnej. Ja mam wysoko więc nie musi się podnosić
a przodujace tak jak napisała KaroLove jest niebezpieczne bo zakrywa ujście szyjki macicy i często jest wskazaniem do cc.KaroLove lubi tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:Miałam tylko wywiad. Czy my mamy jakieś wady lub choroby przewlekłe, tak samo rodzeństwo(ich dzieci), rodzice i dziadkowie. Stwierdziła że przy całej rodzinie zdrowej może nam się urodzić chore dziecko.
Powiedziała na czym polega amniopunkcja, jakie mogą być powikłania i czy się decydujemy. Wypisała informacje dla lekarza, omówiła metody uzyskania wyników. My się zdecydowaliśmy na wyniki które będą po 3 dniach - dla ryzyka 3 trisomii, reszta wyników po 3 tygodniach na inne wady. Koszt 650 zł.
Masz wskazanie?
Nie wiem jakie dokładnie wyszło miryzyko, bo rozmawiałam tylko telefonicznie z kobietą z kliniki w której robiłam test. Specjalnie nie odebrałam wyniku żeby potem nie googlowac i się nie stresować. Jak mi powiedziano nie mam ryzyka wysokiego tylko srednie i doradzono mi konsultację z genetykiem. -
Ja jestem w 2 ciąży i wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej. Mega brzuch już,zwłaszcza wieczorem. Start od 58 ( przy wzroście 176), teraz 63,5 już. Apetyt dobry. Jem to na co mam ochotę. NIe przejmuje się tym za bardzo. Chociaż nie twierdzę, że to właściwe myślenie) Organizm wie co robi...( tak zakładam). W pierwszej ciąży przytyłam 21 kg,a po ciąży schudłam o 23. Długie spacery+ karmienie piersią i waga szybko wraca do normy.
BurzaHormonów, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:KaroLove, a powiedz mi, na jakiej wysokości czujesz te ruchy?
-
KaroLove wrote:Z calym szacunkiem ale.....ja mam druga ciaze akurat. Dzis poczulam przesuniecie ale i pukanie czuje przeciez.. ... a waze akurat teraz 75 kg ale mam ponad 170 wzrostu..... no i serio czuje. mozecie wierzyć lub nie. Ja nie mam złudzeń. I przecież w polowoe 15 tc. to dziecko ma z 10 cm juz.......Z pierwszym faktycznie czulam w 20 tc z tym ze mialam lozysko z przodu. a to dzis nie było żadne przelewanie A ewidentnie dziecko mi zmieniło pozycję bylo u za ciasno i się przesunelo......A raczej guza w brzuchu nie mam żeby sobie tak o pływał .. ..
KaroLove lubi tę wiadomość
-
Wlasnie......A do tego ta macica jest większa i wyżej czuć czasem ruchy. Mnie lekarz jak badal to zawsze mówi ze mam ciut większa macica ale spokojnie bo była już kiedyś rozciagnieta .....
-
No ma bo masz już ja rozciagnieta. Mi to samo lekarz mówił. Tak samo jak jesteś w kolejnej to rozciąganie już tak nie boli jak za pierwszym razem....gdy jesteś w pierwszej ciazy
-
KaroLove wrote:przodujace zakrywa ujscie szyjki macicy i jest grozne bardzo w ciazy. na przedniej scianie jest okej jak sie podniesie. mi sie dopiero okolo 18 tc podnioslo
EWCIA!!!! TRYMAMY KCIUKASYYYY!!!!!! daj znac
To ja mam łożysko przy ujściu -
ale Ci sie podniesie spokojnie dopiero zaczelaś 15 tc a na tym etapie nie mozna mowic jeszcze o lozysku przodujacym!!!! luz i relax
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 22:09
-
KaroLove wrote:ale Ci sie podniesie spokojnie dopiero zaczelaś 15 tc a na tym etapie nie mozna mowic jeszcze o lozysku przodujacym!!!! luz i relax
Na razie tylko gin wspomniała, że jest przy ujściu i że będziemy to bardziej kontrolować. Mam nadzieję, że się podniesie tak jak piszesz. -
Cześć. Chciałam napisać wcześniej ale nadrabiam zaległości z zeszłego tygodnia w pracy.
Byłam wczoraj na dwóch wizytach. Wizyta nr 1 u mojego gina prowadzącego. Zbadał mnie standardowo i stwierdził, że jak będę na USG połówkowym to żebym poprosiła o zmierzenie i sprawdzenie szyjki bo coś mu się nie podoba.
Jak mąż zobaczył mój średni spokój stwierdził, że nie będziemy czekać do 22 maja i, że jedziemy na USG. I pojechaliśmy prywatnie. Trafiliśmy na mega sympatycznego Pana doktora. Zbadał mnie najpierw standardowo. Później USG TV żeby sprawdzić szyjkę a na koniec USG przez powłoki żeby pooglądać Zosię. Zosia chyba nadal jest Zosią, chociaż lekarz powiedział, że jeszcze coś może się w tym temacie zmienićPosprawdzał czy wszystko OK, czy nie ma rozszczepu podniebienia, pomierzył, pooglądał. Zosia waży już 136g. Wszystko jak należy, komory mózgu symetryczne, przepona OK, rączki, nóżki. Zgodnie z tym USG Zosia ma się urodzić 5 października. Więc obstawiam, że końcem września przenoszę się do Rodziców i tam będę grzecznie czekać. Uspokoiłam się
patulla, dżdżownica, BurzaHormonów lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny