X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Dziewczyny poratujecie co jeszcze moge na przeziebienie? Biore prenalen, najadlam sie czosnku, pije herbate z sokiem miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu ale czym jeszcze sie ratowac?

Idź do lekarza. Ja przechodziłam (tzn. nie dostałam nic po pierwszej wizycie u lekarza) i skończyło się zapaleniem ucha i antybiotykami dwoma na 10 dni.

Jeszcze syrop z cebuli możesz sobie zrobić.

mana lubi tę wiadomość

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz kaszel lub/i zatkany nos to inhalacje z soli fizjologicznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 23:07

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Dzis pierwszy raz skorzystałam z przywilejów ciezarnej w kolejce :-P bylam w rossmanie, a ze od dzis promocja na kosmetyki to kolejka na pol sklepu, minimum 40min stania. Ja chora, ledwo co na nogach stalam, wkurzylam sie i podeszlam sama do kasjerki. Kasjerka, ze taak oczywiscie, ze zawsze bez pytania mam podchodzic, a ludzie omalo co mnie nie zjedli ale co tam.... Inaczej padlabym tam :-P ale powiem Wam ze trzeslam sie jak galareta nie mam pojecia czemu :-P
    ja tez :D kolejka dłuuuga na caly sklep ale kasjerka zapytala czy jest tu jakas kobieta w ciazy....zglosilam sie haha :P

mana lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzis wizyte....aaaa jeszcze sniadanie mezowskiemu zrobic, odprowadzic starszaka do pkola i moge jechac :) ufff ufff uf

mana lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karoline moj męzowski w delegacji hahaha wiec sniadanie robie tylko.dla siebie i psa hehe.Stoje wlasnie w kolejce do rejestracji do poradni ginekologicznej...Dzis cytologie robie noi ciekawe jak wyszla morfologia mocz i glukoza,czekam z niecierpliwoscia

KaroLove lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Najbliższe wizyty:

21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83, krisi
    25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
    26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
    27.04 Anuśka19
    28.04 Gabisonka, Barbie24
    04.05 Bella_Bella
    05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy
    08.05 Treselle
    09.05 zuzanna
    10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque
    11.05 Veira
    15.05 Kimmy (połówkowe)
    17.05 aaniluap, Myszaq
    22.05 nika1986 (połówkowe)
    28.05 kiti (połówkowe)
    06.06 Agnesqe (połówkowe)
    08.06 aaniluap (połówkowe)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) A co to za rewelacyjne promocje w rosmanie? :)

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -49% na produkty do makijażu (lub-55% dla posiadaczy karty: może założyć ją sobie każdy w aplikacji na tel)

dżdżownica lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba im się serwery posypały, bo nie działa ani aplikacja, ani rejestracja na stronce :P

Mana w myśl powiedzenia "leczony katar trwa tydzień, a nieleczony 7 dni" pewnie musisz się wyleżeć po prostu. Chyba, że masz obawy, że nie jest to zwykłe przeziębienie to lepiej do lekarza. Mnie tez coś bierze :(

mana lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach :))

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny witam sie w kolejnym tygodniu jeszcze dzis i kilka dni wolnego :) zycze wszystkim szybkiego piatku :)

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to witam się w 16 tygodniu wg OM a 17 wg USG :) mam 2 kg na plusie a brzuch w najszerszym miejscu aż 86 cm! Kosmos!!

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    -49% na produkty do makijażu (lub-55% dla posiadaczy karty: może założyć ją sobie każdy w aplikacji na tel)

Niedawno była taka promocja w Superpharm więc już zakupy makijażowe zrobione :D

1JyDp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Za tydzień jedziemy na szczęście do Polski to się na szybko umowie na USG.
    Mana mi lekarka na przeziębienie poleciła syrop z cebuli.

mana lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach :))
    Dziękuję.....właśnie czekam w kolejce do rejestracji.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze to bardzo nie na miejscu mowic komus, ze to nie mozliwe ze czuje ruchy dziecka... w pierwszej ciazy poczulam po skonczonym 16tyg z tym, ze wlasnie lezalam na plecach I reka ba brzuchu. w tej ciazy tez ten tydzien ale nie ma czasu na wsluchiwanie sie, a dziec mnie po prostu juz z 2 razy mega intensywbie szturchnal! Pewnie sie obrocil. Poza tym codziennie mizianie delikatne.

W pierwszej ciazy zaczynalam z 50.5-51kg (158 cm) teraz z kilogramem wiecej. Nie jestem jakas chuda, ale ogolnie drobna. Na wadze do tej pory okolo 2kg I tyhe bardzo podobnie jak w pierwszej. Brzuch mi szybciej wysadzilo, ale od pewnego czasu niewiele sie zmienia I nie wygladam ciazowo zupelnie.

Wlasnie przewalam zapasy ciuszkow na strychu, odkladam bardzo dziewczece do lamusa I musze powili ogranc co brakuje. Aaaa I nie wiem jak u was rodzinka, ale na takiego 0-3mies ja jeszcze sporo odsalam w okolicach porodu I przy odwiedzinach, wiec tez w sumie spoko, ze jakos nie obkupilam sie wtedy ;)

mana, Karola - mama Julci i ... ?, Kimmy lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Dziewczyny poratujecie co jeszcze moge na przeziebienie? Biore prenalen, najadlam sie czosnku, pije herbate z sokiem miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu ale czym jeszcze sie ratowac?
    Jak masz uporczywy katar to mozna kypic taki zestaw do plukania zatok lub/i inhalator I sola morska mozna smialo. Jak goraczka wysoka to paracetamol.

mana lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja uwazam, ze to bardzo nie na miejscu mowic komus, ze to nie mozliwe ze czuje ruchy dziecka... w pierwszej ciazy poczulam po skonczonym 16tyg z tym, ze wlasnie lezalam na plecach I reka ba brzuchu. w tej ciazy tez ten tydzien ale nie ma czasu na wsluchiwanie sie, a dziec mnie po prostu juz z 2 razy mega intensywbie szturchnal! Pewnie sie obrocil. Poza tym codziennie mizianie delikatne.

Mi się wydaje, że nikt tu nikomu nie mówił, że ruchy dziecka są wyimaginowane. Raczej dziewczyny wspominały, że w ich przypadku to nie możliwe, więc mówiły na swój temat. Wierzymy wam, że czujecie i zazdrościmy, bo same byśmy chciały. Ja jestem w pierwszej ciąży i nie wiem czego się spodziewać, dlatego też nie chce się nakręcać, ale nie miałam intencji kwestionować waszych odczuć i myślę, ze nikt inny też nie ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:22

• almaanies Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Obudziłam się dziś z okropnym bólem głowy, jak nigdy. Pewnie przez te pogodę, leje, wieje. Ciśnienie chyba spada...
    Ja w brzuchu mam 76cm 10 cm więcej niż przed ciążą i 6 kg na plusie. MASAKRA. Wiem, że będę tyć ale mam wrażenie, że dzieje się to w ekspresowym tempie.

eikt9n733qx6yvg8.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ