Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mana wrote:Dziewczyny poratujecie co jeszcze moge na przeziebienie? Biore prenalen, najadlam sie czosnku, pije herbate z sokiem miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu ale czym jeszcze sie ratowac?
Idź do lekarza. Ja przechodziłam (tzn. nie dostałam nic po pierwszej wizycie u lekarza) i skończyło się zapaleniem ucha i antybiotykami dwoma na 10 dni.
Jeszcze syrop z cebuli możesz sobie zrobić.mana lubi tę wiadomość
-
mana wrote:Dzis pierwszy raz skorzystałam z przywilejów ciezarnej w kolejce
bylam w rossmanie, a ze od dzis promocja na kosmetyki to kolejka na pol sklepu, minimum 40min stania. Ja chora, ledwo co na nogach stalam, wkurzylam sie i podeszlam sama do kasjerki. Kasjerka, ze taak oczywiscie, ze zawsze bez pytania mam podchodzic, a ludzie omalo co mnie nie zjedli ale co tam.... Inaczej padlabym tam
ale powiem Wam ze trzeslam sie jak galareta nie mam pojecia czemu
kolejka dłuuuga na caly sklep ale kasjerka zapytala czy jest tu jakas kobieta w ciazy....zglosilam sie haha
mana lubi tę wiadomość
-
Hehe Karoline moj męzowski w delegacji hahaha wiec sniadanie robie tylko.dla siebie i psa hehe.Stoje wlasnie w kolejce do rejestracji do poradni ginekologicznej...Dzis cytologie robie noi ciekawe jak wyszla morfologia mocz i glukoza,czekam z niecierpliwoscia
KaroLove lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Najbliższe wizyty:
21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83, krisi
25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
27.04 Anuśka19
28.04 Gabisonka, Barbie24
04.05 Bella_Bella
05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy
08.05 Treselle
09.05 zuzanna
10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque
11.05 Veira
15.05 Kimmy (połówkowe)
17.05 aaniluap, Myszaq
22.05 nika1986 (połówkowe)
28.05 kiti (połówkowe)
06.06 Agnesqe (połówkowe)
08.06 aaniluap (połówkowe)
-
Chyba im się serwery posypały, bo nie działa ani aplikacja, ani rejestracja na stronce
Mana w myśl powiedzenia "leczony katar trwa tydzień, a nieleczony 7 dni" pewnie musisz się wyleżeć po prostu. Chyba, że masz obawy, że nie jest to zwykłe przeziębienie to lepiej do lekarza. Mnie tez coś bierzemana lubi tę wiadomość
-
Ja uwazam, ze to bardzo nie na miejscu mowic komus, ze to nie mozliwe ze czuje ruchy dziecka... w pierwszej ciazy poczulam po skonczonym 16tyg z tym, ze wlasnie lezalam na plecach I reka ba brzuchu. w tej ciazy tez ten tydzien ale nie ma czasu na wsluchiwanie sie, a dziec mnie po prostu juz z 2 razy mega intensywbie szturchnal! Pewnie sie obrocil. Poza tym codziennie mizianie delikatne.
W pierwszej ciazy zaczynalam z 50.5-51kg (158 cm) teraz z kilogramem wiecej. Nie jestem jakas chuda, ale ogolnie drobna. Na wadze do tej pory okolo 2kg I tyhe bardzo podobnie jak w pierwszej. Brzuch mi szybciej wysadzilo, ale od pewnego czasu niewiele sie zmienia I nie wygladam ciazowo zupelnie.
Wlasnie przewalam zapasy ciuszkow na strychu, odkladam bardzo dziewczece do lamusa I musze powili ogranc co brakuje. Aaaa I nie wiem jak u was rodzinka, ale na takiego 0-3mies ja jeszcze sporo odsalam w okolicach porodu I przy odwiedzinach, wiec tez w sumie spoko, ze jakos nie obkupilam sie wtedymana, Karola - mama Julci i ... ?, Kimmy lubią tę wiadomość
-
mana wrote:Dziewczyny poratujecie co jeszcze moge na przeziebienie? Biore prenalen, najadlam sie czosnku, pije herbate z sokiem miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu ale czym jeszcze sie ratowac?
mana lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Ja uwazam, ze to bardzo nie na miejscu mowic komus, ze to nie mozliwe ze czuje ruchy dziecka... w pierwszej ciazy poczulam po skonczonym 16tyg z tym, ze wlasnie lezalam na plecach I reka ba brzuchu. w tej ciazy tez ten tydzien ale nie ma czasu na wsluchiwanie sie, a dziec mnie po prostu juz z 2 razy mega intensywbie szturchnal! Pewnie sie obrocil. Poza tym codziennie mizianie delikatne.
Mi się wydaje, że nikt tu nikomu nie mówił, że ruchy dziecka są wyimaginowane. Raczej dziewczyny wspominały, że w ich przypadku to nie możliwe, więc mówiły na swój temat. Wierzymy wam, że czujecie i zazdrościmy, bo same byśmy chciały. Ja jestem w pierwszej ciąży i nie wiem czego się spodziewać, dlatego też nie chce się nakręcać, ale nie miałam intencji kwestionować waszych odczuć i myślę, ze nikt inny też nie -
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Obudziłam się dziś z okropnym bólem głowy, jak nigdy. Pewnie przez te pogodę, leje, wieje. Ciśnienie chyba spada...
Ja w brzuchu mam 76cm 10 cm więcej niż przed ciążą i 6 kg na plusie. MASAKRA. Wiem, że będę tyć ale mam wrażenie, że dzieje się to w ekspresowym tempie.