X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Dziewczyny poratujecie co jeszcze moge na przeziebienie? Biore prenalen, najadlam sie czosnku, pije herbate z sokiem miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu ale czym jeszcze sie ratowac?

Idź do lekarza. Ja przechodziłam (tzn. nie dostałam nic po pierwszej wizycie u lekarza) i skończyło się zapaleniem ucha i antybiotykami dwoma na 10 dni.

Jeszcze syrop z cebuli możesz sobie zrobić.

mana lubi tę wiadomość

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz kaszel lub/i zatkany nos to inhalacje z soli fizjologicznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 23:07

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Dzis pierwszy raz skorzystałam z przywilejów ciezarnej w kolejce :-P bylam w rossmanie, a ze od dzis promocja na kosmetyki to kolejka na pol sklepu, minimum 40min stania. Ja chora, ledwo co na nogach stalam, wkurzylam sie i podeszlam sama do kasjerki. Kasjerka, ze taak oczywiscie, ze zawsze bez pytania mam podchodzic, a ludzie omalo co mnie nie zjedli ale co tam.... Inaczej padlabym tam :-P ale powiem Wam ze trzeslam sie jak galareta nie mam pojecia czemu :-P
    ja tez :D kolejka dłuuuga na caly sklep ale kasjerka zapytala czy jest tu jakas kobieta w ciazy....zglosilam sie haha :P

mana lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dzis wizyte....aaaa jeszcze sniadanie mezowskiemu zrobic, odprowadzic starszaka do pkola i moge jechac :) ufff ufff uf

mana lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karoline moj męzowski w delegacji hahaha wiec sniadanie robie tylko.dla siebie i psa hehe.Stoje wlasnie w kolejce do rejestracji do poradni ginekologicznej...Dzis cytologie robie noi ciekawe jak wyszla morfologia mocz i glukoza,czekam z niecierpliwoscia

KaroLove lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Najbliższe wizyty:

21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83, krisi
    25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
    26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
    27.04 Anuśka19
    28.04 Gabisonka, Barbie24
    04.05 Bella_Bella
    05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy
    08.05 Treselle
    09.05 zuzanna
    10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque
    11.05 Veira
    15.05 Kimmy (połówkowe)
    17.05 aaniluap, Myszaq
    22.05 nika1986 (połówkowe)
    28.05 kiti (połówkowe)
    06.06 Agnesqe (połówkowe)
    08.06 aaniluap (połówkowe)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) A co to za rewelacyjne promocje w rosmanie? :)

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -49% na produkty do makijażu (lub-55% dla posiadaczy karty: może założyć ją sobie każdy w aplikacji na tel)

dżdżownica lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba im się serwery posypały, bo nie działa ani aplikacja, ani rejestracja na stronce :P

Mana w myśl powiedzenia "leczony katar trwa tydzień, a nieleczony 7 dni" pewnie musisz się wyleżeć po prostu. Chyba, że masz obawy, że nie jest to zwykłe przeziębienie to lepiej do lekarza. Mnie tez coś bierze :(

mana lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach :))

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny witam sie w kolejnym tygodniu jeszcze dzis i kilka dni wolnego :) zycze wszystkim szybkiego piatku :)

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to witam się w 16 tygodniu wg OM a 17 wg USG :) mam 2 kg na plusie a brzuch w najszerszym miejscu aż 86 cm! Kosmos!!

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    -49% na produkty do makijażu (lub-55% dla posiadaczy karty: może założyć ją sobie każdy w aplikacji na tel)

Niedawno była taka promocja w Superpharm więc już zakupy makijażowe zrobione :D

1JyDp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Za tydzień jedziemy na szczęście do Polski to się na szybko umowie na USG.
    Mana mi lekarka na przeziębienie poleciła syrop z cebuli.

mana lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach :))
    Dziękuję.....właśnie czekam w kolejce do rejestracji.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze to bardzo nie na miejscu mowic komus, ze to nie mozliwe ze czuje ruchy dziecka... w pierwszej ciazy poczulam po skonczonym 16tyg z tym, ze wlasnie lezalam na plecach I reka ba brzuchu. w tej ciazy tez ten tydzien ale nie ma czasu na wsluchiwanie sie, a dziec mnie po prostu juz z 2 razy mega intensywbie szturchnal! Pewnie sie obrocil. Poza tym codziennie mizianie delikatne.

W pierwszej ciazy zaczynalam z 50.5-51kg (158 cm) teraz z kilogramem wiecej. Nie jestem jakas chuda, ale ogolnie drobna. Na wadze do tej pory okolo 2kg I tyhe bardzo podobnie jak w pierwszej. Brzuch mi szybciej wysadzilo, ale od pewnego czasu niewiele sie zmienia I nie wygladam ciazowo zupelnie.

Wlasnie przewalam zapasy ciuszkow na strychu, odkladam bardzo dziewczece do lamusa I musze powili ogranc co brakuje. Aaaa I nie wiem jak u was rodzinka, ale na takiego 0-3mies ja jeszcze sporo odsalam w okolicach porodu I przy odwiedzinach, wiec tez w sumie spoko, ze jakos nie obkupilam sie wtedy ;)

mana, Karola - mama Julci i ... ?, Kimmy lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Dziewczyny poratujecie co jeszcze moge na przeziebienie? Biore prenalen, najadlam sie czosnku, pije herbate z sokiem miodem cytryna i sokiem z czarnego bzu ale czym jeszcze sie ratowac?
    Jak masz uporczywy katar to mozna kypic taki zestaw do plukania zatok lub/i inhalator I sola morska mozna smialo. Jak goraczka wysoka to paracetamol.

mana lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja uwazam, ze to bardzo nie na miejscu mowic komus, ze to nie mozliwe ze czuje ruchy dziecka... w pierwszej ciazy poczulam po skonczonym 16tyg z tym, ze wlasnie lezalam na plecach I reka ba brzuchu. w tej ciazy tez ten tydzien ale nie ma czasu na wsluchiwanie sie, a dziec mnie po prostu juz z 2 razy mega intensywbie szturchnal! Pewnie sie obrocil. Poza tym codziennie mizianie delikatne.

Mi się wydaje, że nikt tu nikomu nie mówił, że ruchy dziecka są wyimaginowane. Raczej dziewczyny wspominały, że w ich przypadku to nie możliwe, więc mówiły na swój temat. Wierzymy wam, że czujecie i zazdrościmy, bo same byśmy chciały. Ja jestem w pierwszej ciąży i nie wiem czego się spodziewać, dlatego też nie chce się nakręcać, ale nie miałam intencji kwestionować waszych odczuć i myślę, ze nikt inny też nie ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:22

• almaanies Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Obudziłam się dziś z okropnym bólem głowy, jak nigdy. Pewnie przez te pogodę, leje, wieje. Ciśnienie chyba spada...
    Ja w brzuchu mam 76cm 10 cm więcej niż przed ciążą i 6 kg na plusie. MASAKRA. Wiem, że będę tyć ale mam wrażenie, że dzieje się to w ekspresowym tempie.

eikt9n733qx6yvg8.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ