Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Treselle wrote:Ja przed ciążą 54 kg i też mam 164 cm i od zawsze rozmiar 34! Jak to mozliwe, że nosisz 38, tylko 2 kg nas dzieliły
Hehe, no generalnie spodnie 38, czasem 36-zależy od modelu.
U góry jestem drobna, ręce chude itp.
Może masz tez więcej mięśni, które są cięższe niż tłuszcz. Ja niby nie ważę jakoś dużo, ale tłuszczu w okolicy brzucha nigdy mi nie brakowałoPaździernik 2017 synek -
czekajacanacud1 wrote:a ma ktoras z Was lozysko na przedniej scianie i nisko? mi tak wyszlo na prenatalnych i mala ruchliwosc plodu hmmm..moja dzidzia to leniuszek ?
-
Ja przed ciaza 66 kg i 172 wzrostu. Spodnie 38 a bluzki s ....czasem m ale to sporadycznie m. Piersi 0 ......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 18:22
-
Przez święta mały efekt jo-jo i przytylam do 70 kg z tym ze wazylam się w styczniu i tyle mialam a od 1 grudnia normalnie jem. 2 mam ur więc poleciało. .....więc można powiedzieć ze zaczynałem ciaze z wagą 70 kg.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 18:30
-
Treselle bardzo dobry wynik.Ja mam dla trisommi 21 ryzyko 1:47. Podobno od 1:300 kierują na dalszą diagnostykę.
Agnesqe myślisz że od razu warto zrobić posiew moczu bez badania ogólnego moczu?Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
E_w_c_i_a wrote:Treselle bardzo dobry wynik.Ja mam dla trisommi 21 ryzyko 1:47. Podobno od 1:300 kierują na dalszą diagnostykę.
Agnesqe myślisz że od razu warto zrobić posiew moczu bez badania ogólnego moczu?
Ewcia kiedy będziesz miała amniopunkcję? Bo z tego co wyczytałam, jesteś na nią zdecydowana?
-
czekajacanacud1 wrote:a ma ktoras z Was lozysko na przedniej scianie i nisko? mi tak wyszlo na prenatalnych i mala ruchliwosc plodu hmmm..moja dzidzia to leniuszek ?
Ja mam na przedniej ścianie ale wysoko. I dzidziuś skakał ostatnio na usg na głowieTreselle, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Ja mam na przedniej ścianie ale wysoko. I dzidziuś skakał ostatnio na usg na głowie
do pracy chodzisz normalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 19:10
-
czekajacanacud1 wrote:kurde zawsze na usg moja dzidzia jakas taka malo ruchliwa. czytalam ze dzieci z ZD tak moga miec ale z krwi mi wyszlo ryzyko skorygowane ZD 1:15900 takze moze niesmiale to moje dziecko albo leniwe po mnie
Podobno jest tak ze jak ty się ruszasz to dzidzie to usypia a jak ty lezysz to ona harcujewięc może odpoczywaj przed usg
i któraś z dziewczyn pisała o zjedzeniu czekolady przed usg żeby dzidziuś był bardziej ruchliwy.
czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Podobno jest tak ze jak ty się ruszasz to dzidzie to usypia a jak ty lezysz to ona harcuje
więc może odpoczywaj przed usg
i któraś z dziewczyn pisała o zjedzeniu czekolady przed usg żeby dzidziuś był bardziej ruchliwy.
-
BurzaHormonów wrote:I co mówił genetyk? Robił ci jakieś dodatkowe testy / usg? Bo ja mam wizytę we wtorek i nie wiem czego się spodziewać
Powiedziała na czym polega amniopunkcja, jakie mogą być powikłania i czy się decydujemy. Wypisała informacje dla lekarza, omówiła metody uzyskania wyników. My się zdecydowaliśmy na wyniki które będą po 3 dniach - dla ryzyka 3 trisomii, reszta wyników po 3 tygodniach na inne wady. Koszt 650 zł.
Masz wskazanie?Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
przodujace zakrywa ujscie szyjki macicy i jest grozne bardzo w ciazy. na przedniej scianie jest okej jak sie podniesie. mi sie dopiero okolo 18 tc podnioslo
EWCIA!!!! TRYMAMY KCIUKASYYYY!!!!!! daj znacdżdżownica, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość