Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:Ja też jestem szczupła a dzieciątko o 6 dni starsze. A nic nie czuję, nawet bulgotania
Spokojnie, każda z nas jest innamożna ruchy czuć od 15tc ale spokojnie można i poczuć w 19tc
Jedyne co to lekarz kazał zwrócić uwagę jeśli do 20tc się nic nie czuje. Jest jeszcze czas
KaroLove, dżdżownica, madlene88 lubią tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:Może instalacja w bloku stara albo wadliwa jakaś. Bo nawet prezydent podaje wodę z kranu u siebie na spotkaniach
a wyprowadziłas się gdzieś pod poznań? My na koniec roku się przeprowadzamy do Dopiewa.
Myślę, że masz rację bo blok stary byłTak, teraz mieszkamy pod Poznaniem. Niedaleko Murowanej Gośliny. Cisza i spokój. Nie mogłabym mieszkać w mieście na stałe
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Ja też nic nie czuje, łożysko mam z tyłu a córcia o 6 dni starsza niż pokazuje słuwaczek. Siedzę w domu dwa ostatnie dni na zwolnieniu i na prawdę mam czas i spokój na wsłuchiwanie sie w dzieciątko. A tam nic, z całym szacunkiem do was kochane ale "bulgotania" czy "przelewania" nie uznaje za ruchy dziecka... Ginekolog która robiła mi prenatalne mówiła, że mało prawdopodobne jest czucie przed 16 a nawet 18 tygodniem u kobiet w pierwszej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 15:44
dżdżownica, Bella_Bella, almaanies lubią tę wiadomość
-
U mnie tak wysoka ciąża to poraz pierwszy. Poprzednio skonczylo sie w 10tc, wiec liczę że ruchy poczuję późno. Tym bardziej, że posiadam też warstwe tłuszczu
W święta wywaliło mi brzuch baaardzo. I się zastanawiałam czy to ciąża,czy poprostu się obżerałam.... no i co? Już po swiętach, jem tak jak kiedyś (przed swietami) a brzuch dalej jest....
Według mnie jest naprawde duży, a to dopiero 15 tydzień mi leci.. boje się tego jak bede wygladac na koniec.... pewnie +30
I jal stoje to ten brzuszek jest spory, ale jak usiądę to wygladam jak w 30tygodniu, serio. Nie wyolbrzymiam... -
A waze tyle bo przez hormony woda zatrzymuje która się odkłada w postaci cellulitu wodnego na nogach A po 2 kobiety które już rodziły w drugiej i kolejnej ciazy mają automatycznie większą macice .....więc i dziecko więcej miejsca ma.....
-
Z reszta mam porównanie bo mi w pierwszej ciazy dZiecko tez jak sie wystraszylo czy jak zmieniało pozycję tak robiło i dziś dokładnie takie cos samego poczułam. Z reszta .....poczujecie pierwsze ruchy to nie będziecie miały wątpliwości.
mana lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Najbliższe wizyty:
21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83, krisi
25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
27.04 Anuśka19
28.04 Gabisonka, Barbie24
04.05 Bella_Bella
05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy
08.05 Treselle
09.05 zuzanna
10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque
11.05 Veira
15.05 Kimmy (połówkowe)
17.05 aaniluap, Myszaq
28.05 kiti (połówkowe)
06.06 Agnesqe (połówkowe)
08.06 aaniluap (połówkowe)KaroLove, almaanies lubią tę wiadomość
-
Mi też mówili, że w kolejnych ciążach jest o wiele szybciej czuć, już się nie mogę doczekać poznać jakie to uczucie
teraz muszę być cierpliwa, a z każdą kolejną będę szybciej wyczekiwać!
KaroLove, kiti lubią tę wiadomość
-
candela wrote:Niestety nie mam detektora a w szpitalu to musiałabym się z krwawieniem pojawić żeby cokolwiek zrobili. Ja nawet nie wiem czy moje dziecko ma ręce i nogi...
Candela to sklam ze plamisz. Ja plamilam i musieli sprawdzic ale nic nie znalezli. Mieszkam w de i mialam juz 7 razy usg i dwa filmiki i foty dostaje na cd i wszystko na kase chorych.Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Klamstwo nie klamstwo ta ginekolozka tez nie jest w porządku. Najlepiej Candela poszukaj nowego ginekologa bo po tej gin niewiele mozna sie spodziewac. Masz juz Mutterpass? Poszukaj w necie gin i dzwon i mow od razu ze jestes w ciazy. Muszą Cie przyjąć. Skad jestes. Moze moge pomoc poszukać kogos sensownego.
madlene88, kiti lubią tę wiadomość
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
dziewczyny a jak Wasz obwód brzucha? Jak to się w ogóle mierzy dokładnie? U mnie w najszerszym miejscu mam aż 90cm!
Gdzieś wyczytałam, że tyle miały kobiety w 3 trymestrze i zaczęłam panikować.
Dodam, że przed ciążą ważyłam 56kg, do tej pory przytyłam 2kg przy wzroście 164, rozmiar 38 przed ciążą, więc nie jakoś dużo.
Ale strasznie się szeroka zrobiłam, boczki mi wylało mocno, uda, tyłek i brzuchPaździernik 2017 synek -
Cześć dziewczyny,
Ja niestety żadnych ruchów dzieciątka nie czuję, a również jestem szczupła, przytyłam póki co 0,5kg, ale jak czytam Was to bardziej zaczęłam wsłuchiwać się w swój brzuś i jakieś tam bulgotanie czuję, ale to raczej jelita, bo coś takiego czułam również nie będąc w ciąży, no cóż…czekam dalej cierpliwie
Odebrałam dziś wynika Pappa.
Wolne B-HCG 37,1 IU/I = 0,869 MoM
PAPP-A 2,130 IU/I = 0,541 MoM
Trisomia 21, ryzyko podstawowe 1:700, skorygowane 1:3822
Trisomia 18, ryzyko podstawowe 1:1686, skorygowane <1:20000
Trisomia 13, ryzyko podstawowe 1:5294, skorygowane <1:20000
Trochę mnie martwi ta trisomia 21, ale czy słusznie? Wizytę mam dopiero 8 maja;/
E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
malwa88 wrote:dziewczyny a jak Wasz obwód brzucha? Jak to się w ogóle mierzy dokładnie? U mnie w najszerszym miejscu mam aż 90cm!
Dodam, że przed ciążą ważyłam 56kg, do tej pory przytyłam 2kg przy wzroście 164, rozmiar 38 przed ciążą, więc nie jakoś dużo.
Ale strasznie się szeroka zrobiłam, boczki mi wylało mocno, uda, tyłek i brzuch
Ja przed ciążą 54 kg i też mam 164 cm i od zawsze rozmiar 34! Jak to mozliwe, że nosisz 38, tylko 2 kg nas dzieliły
-
czekajacanacud1 wrote:a ma ktoras z Was lozysko na przedniej scianie i nisko? mi tak wyszlo na prenatalnych i mala ruchliwosc plodu hmmm..moja dzidzia to leniuszek ?
-
malwa88 wrote:dziewczyny a jak Wasz obwód brzucha? Jak to się w ogóle mierzy dokładnie? U mnie w najszerszym miejscu mam aż 90cm!
Ale strasznie się szeroka zrobiłam, boczki mi wylało mocno, uda, tyłek i brzuch